Yaşam Soba

Yüksek ihtimalle ben artık o deneyimi yaşamakm

Kışın TR'ye gitme devri yok artık artı şehirde sobalı ev kalmadı, köy desen oralara hiç gidemiyorum... Geriye çocukluktan kalan anılar kaldı.
Aaah ah gerçekten üzüldüm senin adına... Ben her sene köye gittiğimde bu muazzam tadı tekrar tekrar alıyorum... Çok başka bir huzur be...

Reactions: Gerekli24 and Dosi
Aaah ah gerçekten üzüldüm senin adına... Ben her sene köye gittiğimde bu muazzam tadı tekrar tekrar alıyorum... Çok başka bir huzur be...
Sizin oraların manzarası bir başka oluyor. Eğer bide sobalı evde pencereden o manzara seyrediliyorsa off kıskandım

bir fotoyu anımsadım gibi. Sanki paylaşmıştın balkon tarzı bir yer.

Reactions: MEnes
Sizin oraların manzarası bir başka oluyor. Eğer bide sobalı evde pencereden o manzara seyrediliyorsa off kıskandım

bir fotoyu anımsadım gibi. Sanki paylaşmıştın balkon tarzı bir yer.
Evet sana göndermiştim bizim teras manzarasını ve mükemmelliğini.
Gerçekten oraların tadı bir başka oluyor...
Sobalı evden o dediğin şekilde manzarayı 3 ay önce seyrettim evet...

Reactions: Dosi
Evet sana göndermiştim bizim teras manzarasını ve mükemmelliğini.
Gerçekten oraların tadı bir başka oluyor...
Sobalı evden o dediğin şekilde manzarayı 3 ay önce seyrettim evet...
Vay be, bir miktar daha kıskandım

Bana ayrı yollamıştın evet. Diğer hesapta yok olup gitti ama kalmış aklımda yinede

Instagram olmayınca da artık faydalanamıyoruz birşeyden

Vay be, bir miktar daha kıskandım

Bana ayrı yollamıştın evet. Diğer hesapta yok olup gitti ama kalmış aklımda yinede

Instagram olmayınca da artık faydalanamıyoruz birşeyden
Aklından çıkması zordur zaten genelde böyle detayların...
Ama Insta'yı kaldırdın ve bir çok şey yok oldu tabii kayıtlardan...

@Sherlock hocam gelmişken şu konuya da uğra senin soba geçmişin var mı merak ediyorum
Teker teker gelin.

Tabii ki var ama daha çok doğduğum ve büyüdüğüm evde değil de babaannemin evinden ve köyden doğru var. Babaannemin evi ben küçükken sobalıydı ve güzel anılarımız mevcut. Aynı şekilde köye gittiğim ve orada gördüğüm, orada yaşayan insanlar da sobalı evlerde yaşar genellikle. Pide pişirilir, kestane pişirilir, ekmek kızartılır, çamaşır bile kurutulur... Dolayısıyla herkes gibi beni de geçmişe götüren bir unsur soba.

Tabii kötü yönleri de mevcut. Hatırladığım kadarıyla soba zehirlenmeleri ve ölünleri çok sık yaşanırdı, insanlar özellikle İstanbul’da ısınmanın daha ucuz bir yolu olduğu için eskiden çok sık tercih ederlerdi ve kışın haberlerde çok sık görüyorduk diye hatırlıyorum bu tip durumları. Yukarıdaki mesajında @bazinga bahsetmiş, kurulumu da zahmetli tabii...

Aklından çıkması zordur zaten genelde böyle detayların...
Ama Insta'yı kaldırdın ve bir çok şey yok oldu tabii kayıtlardan...
Ben bir ara girdim hesabıma eski paylaşımlarıma (story) bakmak için sonra geri kapadım
ama Instagram'a dönersem sıfır hesap olur. Yol verilen kişiler kayıtlıydı. Uzak dursunlar
tabi bu kez anca şahsi değil, başka türlü bir hesap olur. Aklımda bazı fikirler var. Bakacağım duruma

Mesaj kutularda fotolara baktım işe yarayan varsa aldım. seninle mesaj kutumuzda yoktu fotolar. Anca Ss'ler

Galiba eski Twitter hesabımda yok oldu o :S

Mesaja döndüğün için teşekkür ederim bizim için daha çok çocukluk anılarımızı hatırlatan bir nesne
Bir de sayesinde yediğimiz yiyecekler. Rüzgarlı havalarda çalıştırmak evet tehlikeli benzer durum doğalgaz sobasında da var. İşkence gibi de olabiliyor ama her şey rağmen özletiyor.

Reactions: Sherlock
Dün bir muhabbet edilince bahsi geçti, daha doğrusu ben konuyu sobaya getirdim. Baktım sohbet koyulaşacak konuyu açtım
@Gerekli24
Şimdi yine aklıma bir konu geldi
hafta sonu çok çalıştım konular açarak. Onuda bir kaç gün sonra açayım bari ama soba kadar herkese hitap etmez
fakat yine bazılarının çocukluğuna gitmesine vesile olur

Merak ettim bak.
Böyle nostaljik konuları severim.

Benim de aklıma geldi şimdi ben de açarım belki aynı şey değildir umarım

Merak ettim bak.
Böyle nostaljik konuları severim.
Sorma, bu ara yine fikirler fışkırıyor kafada

Bir kaç güne Müzik etkinliği başlayacak zaten. 1 ay sonrada En Özlenilen Dizi'nin startını veririm

Reactions: Özgür
Tahmin edebiliyorum nasıl bir hesap olacağını, artık senin bileceğin iş tabii.
Uzak durması gerekenler uzak durur zaten onu çözersin...
Demek kurcalamışsın, peki o malum dönemi de gördün mü, yine kanın dondu mu...
Ona artık nasıl bir muamele yaptıysan yok olmaktan beter olmuş anlaşılan...

Biz hala sobalı evdeyiz. 2 3 sene önce doğalgaza geçecektik ama kentsel dönüşüm gelecek diye kaldı yapmadık. Sobalı evin tadını başka birşey vermiyor.uzerinde ekmek pişir yemek pişir heleki en güzel yanı soba çayı. Yani anlatılmaz yaşanır

Tahmin edemezsin çünkü ben daha tam detaylı düşünmedim ve kendimde bilmiyorum

Malum döneme bakmadım çünkü Instagram'da sadece paylaşılan fotolar seçeneği var, ben ona baktım yazılara değil
o kadar goygoyu kim kurcalayacak

Twitter şu çok gizli olanı demiyorum. Zaten onda senle Şubat civarı goygoy olmuştu, sonrası boşluk
O daha var, ona kıyamam. Onda bana zamanında yollamış olduğun çok değerli bir fotoyu saklamışım...
Bir ara diriltip tekrar kapatırım, 1 ay dolunca komple siliniyor yoksa
ben bir önceki 3 yıllık hesabımı demiştim, senle alakalı fotoların onunla yok oldu

Evet tahmin edemezmişim gerçekten.
Instada o seçeneği pek kullanmadığım için bilmiyorum, çok foto gönderip almam zaten orda.
Hahahahaha büyük bir boşluk hem de... Hmmmm hangi foto o acaba merak ettim gidip bakayım...
Silinmesi işine gelmiyorsa çözersin o vakit.
Sürekli hesap değişiyorsun yetişemiyorum artık taa ne zamanki hesaptan bahsediyormuşsun.
Neyse SOBA konusunda bile goygoya döndük, çok da şaapmayalım...