Sizce Hangi Dizi Tipi Daha İyi?

Sizce Hangi Dizi Daha İyi?

• Kullanılan toplam oy
    17

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,466
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Çok genel bir başlık oldu ama asıl soruyu ankete sığdırmak bir hayli zor. :)

Bildiğiniz gibi dün durum güncellemesinde Top 100 Dizi listesi hazırladığımı söylemiştim. Fakat bu listede net karar veremediğim bir konu var. Sizlerin de konuyla ilgili düşüncelerini merak ettim ve bu anketi açmaya karar verdim. :)

Sorunsal şu... Bazı diziler var ki 1-2 sezon ortalama bir şekilde devam edip, kendince düzgün bir finalle nihayete eriyorlar. Bazı diziler ise birkaç sezon çok iyi gidip sonrasında hızla bozuyorlar ve bir noktadan sonra devam etme isteği bile duymayıp yarıda bırakıyorsunuz. Siz bu iki diziden hangisini daha iyi kabul ederdiniz?

Yani mesela...

A Dizisi

- 1. Sezon 7.5 Puan
- 2. Sezon 7.4 Puan (Final)

B Dizisi

- 1. Sezon 8.4 Puan
- 2. Sezon 8.5 Puan
- 3. Sezon 8.1 Puan
- 4. Sezon 7.6 Puan
- 5. Sezon 7.0 Puan
- 6. Sezon 6.5 Puan

Dizinin finali ise 8. sezonda ve sürekli düşüşten dolayı izlemediniz bile. Siz hangi diziyi genel anlamda daha iyi olarak nitelendirirdiniz? A dizisini mi? B dizisini mi?

Çoğunluk buna A der sanırım ama ben istikrarlı bir şekilde ortalama üstü bir seviyede giden dizidense ilk sezonları çok iyi ama sonradan bozan diziyi tercih ederim. Sonuçta ikinci dizinin ilk sezonlarından aldığım hazzı ilk diziden hiç alamamışımdır. Yani cevabım B :A

• Beğendim
Reactions: 12.Adam and bazinga
Ben B diyorum :A
Çok ortalama bir diziyse ben 2 sezon dayanıp izlemem zaten :A Öbüründe en az 2-3 sezon üst düzey bir dizi izlemiş oluruz :A

• Güldürdün
Reactions: 12.Adam and bazinga
Zor bir soru, bunu yerli ve yabancı yapım olarak değerlendirmek gerekir ve her ikiside uygun aslında :A
Ben genelde az sezonlu dizileri tercih ediyorum tadında bitiyor diye ama çok sevdiğim diziler sonradan bozsada yarım bırakmadan devam ediyorum ve sonunu beğenmesemde ilk sezonları benim için efsane kalmakta.

• Beğendim
Reactions: bazinga
Puan olarak tabii A dizisi ile B dizisi ilk 2 sezonda benzer kalitede olmalı, A dizisi tadında bitirip B dizisi sonradan bozarsa A dizisini tercih etmek daha doğru. Mesela Dark tadında bitirdi, Game of Thrones ise bozarak bitirdi. Son sezonunun puanı malum hele.

• Beğendim
Reactions: Angelica
Artık vakit nakittir hiç olmadığı kadar, az ama öz olması her daim daha iyi bir tat bırakır. O yüzden A
Puan olarak tabii A dizisi ile B dizisi ilk 2 sezonda benzer kalitede olmalı, A dizisi tadında bitirip B dizisi sonradan bozarsa A dizisini tercih etmek daha doğru. Mesela Dark tadında bitirdi, Game of Thrones ise bozarak bitirdi. Son sezonunun puanı malum hele.
Senin karşılaştırma biraz az sezonlu çok sezonlu karşılaştırması olmuş.

Benim senaryoda ilk iki sezonlar karşılaştırılacaksa B dizisi A dizisinden bariz daha iyi. :A

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
Senin karşılaştırma biraz az sezonlu çok sezonlu karşılaştırması olmuş.

Benim senaryoda ilk iki sezonlar karşılaştırılacaksa B dizisi A dizisinden bariz daha iyi. :A
Öyleyse mesela La Casa de Papel B dizilerine örnek olabilir, ilk sezon çok iyiyken giderek mahvetti ve son sezonu izleme isteği bile uyandırmadı. Game of Thrones diyecektim ama GoT’u son sezonu bile eski sezonlarının çok gerisinde olsa bile diğer dizilerin çok üstündeydi yine de.

O yüzden zaten kült diziler çok uzun da olsa baştan sonra kendi kalitesini korur. Ama LCDP gibi diziler maalesef, bu sebeple cevabım halen A :A

Oy verdim ve B dedim bu mesajdan sonra :A sonu önemli değil, başlarda keyif vermişse ben ilerde o ilk sezonarı ile hatırlarım.
Benim etkinlikte çoğu kişi Suskunlar için misal ilk sezonu efsaneydi, sonra bozdu demişti ama oy vermekten kaçınmadılar.

• Güldürdün
Oy verdim ve B dedim bu mesajdan sonra :A sonu önemli değil, başlarda keyif vermişse ben ilerde o ilk sezonarı ile hatırlarım.
Benim etkinlikte çoğu kişi Suskunlar için misal ilk sezonu efsaneydi, sonra bozdu demişti ama oy vermekten kaçınmadılar.
Ne kadar bozduğu da önemli tabii. Mesela Lost ve Game of Thrones'a da çok bozdu dediler ama bence bozmuş halleri bile şu anki neredeyse tüm dizilerden daha iyiydi...

Öyleyse mesela La Casa de Papel B dizilerine örnek olabilir, ilk sezon çok iyiyken giderek mahvetti ve son sezonu izleme isteği bile uyandırmadı. Game of Thrones diyecektim ama GoT’u son sezonu bile eski sezonlarının çok gerisinde olsa bile diğer dizilerin çok üstündeydi yine de.

O yüzden zaten kült diziler çok uzun da olsa baştan sonra kendi kalitesini korur. Ama LCDP gibi diziler maalesef, bu sebeple cevabım halen A :A
Evet La Casa de Papel örnek olabilir B dizilerine. A dizisi de mesela Chernobyl benim için. İzledim, bitti, iyi güzeldi ama hiçbir zaman öyle heyecanlandıran bir yanı yoktu. Ya da Russian Doll hatta belki The Queen's Gambit.

B dizileri ise mesela House of Cards, Homeland, The Walking Dead benim için. Sadece ilk üç sezonlarını alsam yukarıdaki dizilerin çok çok önündeler. Fakat sonra o kadar çok bozdular ki bıraktım...

Benim için aşırı zor bir karar. :A

Ne kadar bozduğu da önemli tabii. Mesela Lost ve Game of Thrones'a da çok bozdu dediler ama bence bozmuş halleri bile şu anki neredeyse tüm dizilerden daha iyiydi...

Evet La Casa de Papel örnek olabilir B dizilerine. A dizisi de mesela Chernobyl benim için. İzledim, bitti, iyi güzeldi ama hiçbir zaman öyle heyecanlandıran bir yanı yoktu. Ya da Russian Doll hatta belki The Queen's Gambit.

B dizileri ise mesela House of Cards, Homeland, The Walking Dead benim için. Sadece ilk üç sezonlarını alsam yukarıdaki dizilerin çok çok önündeler. Fakat sonra o kadar çok bozdular ki bıraktım...

Benim için aşırı zor bir karar. :A
Lost bozuyor demek ki :A öğrenmem iyi oldu @Tolstoyevski

Ben işte yerli ve yabancı yapım olarak düşününce ikilemde kalıyorum. Yerli yapımlarda yarım bıraktığım çok dizi var ama yabancı yapımlarda sadece 2 tanesinde yeni karar verdim. La Casa de Papel ve Stranger Things'in yeni sezonlarını izlememe kararı aldım ama diğer yabancı yapımlarda ilk bölüm heyecanını vermeselerde sonunu getiriyorum.

Lost bozuyor demek ki :A öğrenmem iyi oldu @Tolstoyevski

Ben işte yerli ve yabancı yapım olarak düşününce ikilemde kalıyorum. Yerli yapımlarda yarım bıraktığım çok dizi var ama yabancı yapımlarda sadece 2 tanesinde yeni karar verdim. La Casa de Papel ve Stranger Things'in yeni sezonlarını izlememe kararı aldım ama diğer yabancı yapımlarda ilk bölüm heyecanını vermeselerde sonunu getiriyorum.

Lost son sezonlarda eleştiri alıyor ama @bazinga nın da dediği gibi en kötü hali bile birçok dizinin en iyi halinden çok daha iyidir, aynısı Game of Thrones için de geçerli tabi, listenin derinliklerinde olan şu meşhur dizi hani. :A

Friends gibi düşün, en kötü halleri bile birçok diziden daha iyidir senin için örneğin. :A

• Beğendim
  • Güldürdün
Reactions: bazinga and Dosi
Puanlara hiç aldanmıyorum, bazen sevdiğim dizilerin IMdb'si beni şaşırtabiliyor. O yüzden izlemeden belirli bir önyargıya kolay kolay sahip olmam.

Cevaba gelirsek;
İyi başlayıp, gereksiz uzatılmayıp saçmalamadan unutulmaz bir final izlettirecek olan diziyi tercih ederdim.

Yani en doğru cevap C şıkkı hocam. :A

• Güldürdün
Örneklemedeki puanlamalar ile benim puanlamalarım farklı olacak tabii ki de. Bu konudaki B dizisi TWD'ye benziyor ama benim bu dizinin son sezonlarına verdiğim puanlar 1, 2, 3, 4 civarlarında. Yani benim cevabım B ama bu B asla TWD değil.

A. En azından kısa da istikrarlı bir dizi izlemiş olurum. B desem belki üç sezon iyi bir dizi izlerim ama ondan sonra üç sezon eziyet çekmeyi göze alamam.

• Beğendim
Puanlara hiç aldanmıyorum, bazen sevdiğim dizilerin IMdb'si beni şaşırtabiliyor. O yüzden izlemeden belirli bir önyargıya kolay kolay sahip olmam.

Cevaba gelirsek;
İyi başlayıp, gereksiz uzatılmayıp saçmalamadan unutulmaz bir final izlettirecek olan diziyi tercih ederdim.

Yani en doğru cevap C şıkkı hocam. :A
C dizisini herkes seçer zaten. :A

Puanlar kendi verdiğimiz kişisel puanlar bu arada. IMDb veya başka bir referans noktasına göre değil tabii ki. En doğru puan kişinin kendi verdiği puandır. :A

Örneklemedeki puanlamalar ile benim puanlamalarım farklı olacak tabii ki de. Bu konudaki B dizisi TWD'ye benziyor ama benim bu dizinin son sezonlarına verdiğim puanlar 1, 2, 3, 4 civarlarında. Yani benim cevabım B ama bu B asla TWD değil.
Bu durumda TWD de B dizisine girmiş oluyor. Eğer ilk sezonlara 7-8-9 falan vermişsen. :A Puanlardan ziyade puanlarda yaşanan düşüş önemli. :A

C dizisini herkes seçer zaten. :A

Puanlar kendi verdiğimiz kişisel puanlar bu arada. IMDb veya başka bir referans noktasına göre değil tabii ki. En doğru puan kişinin kendi verdiği puandır. :A

Bu durumda TWD de B dizisine girmiş oluyor. Eğer ilk sezonlara 7-8-9 falan vermişsen. :A Puanlardan ziyade puanlarda yaşanan düşüş önemli. :A
Ama arada bayağı uçurum var. Biri 9-8-7'den 6'ya düşüyor, diğeri 3-2-1'e. Aynı kefeye koyulamaz.

Ama arada bayağı uçurum var. Biri 9-8-7'den 6'ya düşüyor, diğeri 3-2-1'e. Aynı kefeye koyulamaz.
Herkesin puan skalası farklı. Ben 1-2-3 vermem hiçbir diziye kolay kolay. O puanlara düşme potansiyelim olan diziyi zaten izlemem, bırakırım. :A Yani izlenmeyecek kadar bozan bir dizinin puanlarını da 1-2-3 olarak düşünebiliriz...

Herkesin puan skalası farklı. Ben 1-2-3 vermem hiçbir diziye kolay kolay. O puanlara düşme potansiyelim olan diziyi zaten izlemem, bırakırım. :A Yani izlenmeyecek kadar bozan bir dizinin puanlarını da 1-2-3 olarak düşünebiliriz...
Bu kadar rezil bir seviyeye düşeceğini bilsem zirve zamanlarında bırakırdım diziyi. 🤭

• Güldürdün