Yine de son bölümler biraz kafa karıştırıcı oldu. Doğrudan bizim gerçek dünyamız yerine alternatif bir dünya söz konusu, Ymir’in Soyundan Gelenler diye fazlasıyla mitolojiye girilmiş. Ancak uçak, fotoğraf makinesi gibi bizim dünyadan da izler var. Elbette ilk sezonları izlerken insanın aklına gelmezdi meğer duvarların ardından özgürce yaşayan medeniyetin olduğunu. Büyük bir salgın sonrası bütün insanlığın yok olmanın eşiğine geldiğini sanmıştım.
9 dev, kurucu dev gibi detaylar ilk izlemede biraz karışık geldi. Bunları final sezonunda açacaklardır diye tahmin ediyorum.
Armie ve Erwin arasında seçim yapılma bölümü ve ondan bir önceki bölüm çok etkileyiciydi. Özellikle Levi tek başına destan yazdı yine. En çok da Erwin’in o hayatı boyunca aradığı gerçekleri öğrenemeden gitmesine üzüldüm, o öldükten sonra öğrenmeyen kalmadı onun aradığı gerçekleri, kader işte. Ama Armin ölseydi daha da üzülürdüm...
Eren’in babasının önceki hayatı başlı başına seriyi bambaşka yere götürdü. Meğer ilk bölümlerde gördüğümüz o itici devler, Karl Marx sakallı dev filan hep o adamın yoldaşlarıymış. Dahası Eren’in annesini öldüren devin aslında Eren’in bir nevi üvey annesi olmuş olması...
Sezonun olumsuz diyebileceğimiz tek yanı Reiner’i biraz zorlama olarak hayatta tutmuş olmaları. Yani ilkinde tamamen öldüğünden emin olmamaları büyük rezillik, ikincide öldürmek yerine beklemeleri ve nihayetinde kaçırılmasına göz yummaları ayrı rezillik. Senaryonun göze batan kısmı oldu. Aslında Beast Titan’i kontrol eden adamın da orada Levi tarafından öldürülmesi gerekirdi, ama senaryonun ilerleyen kısımlarında ilgisi olacağı için problem yok.
Final sezonunda kan bekliyorum, vahşet bekliyorum, intikam bekliyorum. Hiçbir şey için değilse bile o küçük kızın, Eren’in halasının kanı yerde kalmaması için..