Hannes reyize üzüldüm baya. Yiğitçe savaştı Eren'in annesinin intikamını almak için. Eren'in dönüşmesini bekliyordum ama çok daha farklı bir şey oldu. Reiner'ın da söylediği Koordine gücü Eren'de varmış. Devleri çığlıkla kontrol edebildiğini gördük. Sanki Annie de böyle bir şey yapmıştı geçen sezonda. Çığlık atarak kendini yemelerini sağlamıştı. Bu güç sanırım Canavar Dev'de Eren'de ve Annie'de var şu aşamada.
Önceden ip uçları verilen olay ise devlerin insanlardan dönüştüğüydü. Zaten beklenilen ve tahmin edilen bir şeydi. Connie'nin köyündeki tüm insanlar yüksek ihtimal Canavar Dev tarafından deve dönüştürülmüş. Bu yüzden surda hiç delik yoktu, bu yüzden bir anda dev sürüsü belirdi surların içinde.
Hikayenin gideceği yol olarak aslında insanların insanlarla kapışmasını izleyeceğiz. İleride dev çıkması muhtemel ekikpten başka kişiler de olabilir. Zaten bazı yorumlar görmüştüm hikaye devler insanlarla kapışıyor, kazanan yaşayacak gibi basit bir şey asla değildi. Ve olaylar ilerledikçe bunun çok daha komplike bir senaryo olduğunu görüyoruz.
Son sahnede Canavar Dev'in başındaki kişinin Eren'in babası olma ihtimali çok yüksek, hatta büyük ihtimal odur tam çıkaramadım. Babasının Eren'e söylediği bodrum katı muhabbeti zaten bir şeyler olduğunu gösteriyordu. Eren'e bıraktığı kolye, yaptığı iğreneler sayesinde Eren'in dev gücü kazanması gibi bir çok olay Eren'in babasının her şeyin arkasındaki kişi olduğunu gösteriyor. Ama amacı neydi, neden insanlara cephe alıp böyle bir dev ordusu oluşturdu bilinmiyor şu aşamada.
Olaylar açıklandıkça bağlantıların kurulması daha doğru oluyor. Eren'in babası gittikten sonra olmuştu ilk dev saldırısı. Ve Reiner'la Bertholdt saldırıyı yapmışlardı. Komutaya sahip kişi ise bu sezon ve son sahneden anladık ki Canavar Dev yani Eren'in babası. Hepsinden güçlü ve hepsini kontrol eden o. Oğlunda da bu Koordine gücünün olması ise tamamıyla muamma. Nasıl geçti bu güç, niye Reiner'da veya Bertholdt'da yok. Neyse yazdıkça devam eder bu soru işaretleri. Biz yine beklemeye devam.