Diğer Shingeki No Kyojin - 2. Sezon Yorumları

inş dediğin gibi olur diğer türlü beklemesi kötü olur , 11. bölüm yeni yüklendi herhalde dayanamadım yorumuna bi göz attım direk spoiler yedim :disrelieved:

aga net söyleyeyim senin izlediğin Türk dizilerinden bariz iyidir :A vadi gelene kadar devam
Kesinlikle o kadar bekleyeceğimizi sanmıyorum büyük sıkıntı olur. :D Bölümler Cumartesi günleri yükleniyor. Keşke okumasaydın kötü olmuş. :/ Ama bölüm efsane boşsan direk izle, izlerken acayip gaza geldim. :D

Aga ben Türk dizisi izlemiyom ki artık :A İçerde ve Fi var bi tek. Onlardan da iyi olabileceğini sanmıyorum :A
içerde yi izlemedim hikayesi zaten araklama , fi yi izliyorum 7. bölümdeyim o çok vasat serinin hepsini okudum ama dizi ile kitap arasında dağlar kadar fark var: bence sen direk başla pşiman olmazsın 😉

Kesinlikle o kadar bekleyeceğimizi sanmıyorum büyük sıkıntı olur. :D Bölümler Cumartesi günleri yükleniyor. Keşke okumasaydın kötü olmuş. :/ Ama bölüm efsane boşsan direk izle, izlerken acayip gaza geldim. :D
ya iki kelime okudum : şansıma koptuyu gördüm 😀 mecbur izliyecez

içerde yi izlemedim hikayesi zaten araklama , fi yi izliyorum 7. bölümdeyim o çok vasat serinin hepsini okudum ama dizi ile kitap arasında dağlar kadar fark var: bence sen direk başla pşiman olmazsın 😉

Oha aga kültür şoku yaşıyorum resmen FiÇiPi'yi okudun mu? 😱 Aynen zaten okuyanlar da kitap ve dizi arasında çok fark olduğunu söylüyor :A

Anime beni sarmıyor aga ya :) Dualarda ve Game of Thrones'un yeni sezonunda buluşalım :A

Tam da yeri rastlamış kötü olmuş. :D Ama adamlar yapıyor ya çizimler harika ötesi. Grafik kalitesi de aşırı üst düzey. Baya yüksek seviyede bir iş izliyoruz. Senaryo desen dediğin gibi gizem hiç eksilmiyor diyaloglar muazzam. Hollywood dizilerine falan taş çıkartır müthiş yazmışlar. :)

Oha aga kültür şoku yaşıyorum resmen FiÇiPi'yi okudun mu? 😱 Aynen zaten okuyanlar da kitap ve dizi arasında çok fark olduğunu söylüyor :A

Anime beni sarmıyor aga ya :) Dualarda ve Game of Thrones'un yeni sezonunda buluşalım :A
ben de öyle aga 3 kitabı iki haftada bitirdim cidden dizisi olmamış ayrıntılara takılıp işin özü unutumuş ,
GOT u hep beraber bekliyoz o çok başka

ben de öyle aga 3 kitabı iki haftada bitirdim cidden dizisi olmamış ayrıntılara takılıp işin özü unutumuş ,
GOT u hep beraber bekliyoz o çok başka
@Tolstoyevski bu animeyi GoT ile kıyaslıyodu en son :A Sence şuursuzca bir kıyas mı yoksa yerinde mi? Ne düşünüyorsun? :A

@Tolstoyevski bu animeyi GoT ile kıyaslıyodu en son :A Sence şuursuzca bir kıyas mı yoksa yerinde mi? Ne düşünüyorsun? :A
Anime dünyasının GoT'u bu. Hatta senaryo olarak o seviyede olduğu zerre şüphe götürmüyor. Ha kitaplara kıyas olursa GoT'un kitaplar başka bir alemde, diziden kat kat daha iyi zaten. Ama anime olarak da baksan ne olarak bakarsan bak bu iş o seviyede bu kesin. :A

onu görmedim ama @Tolstoyevski ye teşk ettim onun tavsiyesiyle başlamıştım :D bimiyorumda ilginç nir kıyas olmuşyalnız anime falan diye küçümseme burada senaryonun kralı var söyleyeyim

Anime dünyasının GoT'u bu. Hatta senaryo olarak o seviyede olduğu zerre şüphe götürmüyor. Ha kitaplara kıyas olursa GoT'un kitaplar başka bir alemde, diziden kat kat daha iyi zaten. Ama anime olarak da baksan ne olarak bakarsan bak bu iş o seviyede bu kesin. :A
onu görmedim ama @Tolstoyevski ye teşk ettim onun tavsiyesiyle başlamıştım :D bimiyorumda ilginç nir kıyas olmuşyalnız anime falan diye küçümseme burada senaryonun kralı var söyleyeyim
Sırf meraktan izleyeceğim ulan başka hiçbir şey için değil :A Beğenmezsem ikinize hatta üçünüze ağır hakaretler ederim :A

11. bölüm de aktı yine; haftaya son bölüm kesin yine şaşıracağımız birşeyler olacak

2x12

Muazzamdı. Bu sefer gerçekten bir şeyleri açıkladılar ve o gerçekler biraz şaşırtan ama önceden ipuçları verilen cinstendi. Tüm yorumlarda mangayı okuyanlar 3. sezon inanılmaz muazzam şeyler izleyeceğimizi söylüyorlar. Yani bu sezon gelecek sezona göre devede kulak kalacakmış. Ne diyim beklemeye devam öyleyse. 2018'de geleceğini söylediler umarım öyle erken olur. :)

Hannes reyize üzüldüm baya. Yiğitçe savaştı Eren'in annesinin intikamını almak için. Eren'in dönüşmesini bekliyordum ama çok daha farklı bir şey oldu. Reiner'ın da söylediği Koordine gücü Eren'de varmış. Devleri çığlıkla kontrol edebildiğini gördük. Sanki Annie de böyle bir şey yapmıştı geçen sezonda. Çığlık atarak kendini yemelerini sağlamıştı. Bu güç sanırım Canavar Dev'de Eren'de ve Annie'de var şu aşamada.

Önceden ip uçları verilen olay ise devlerin insanlardan dönüştüğüydü. Zaten beklenilen ve tahmin edilen bir şeydi. Connie'nin köyündeki tüm insanlar yüksek ihtimal Canavar Dev tarafından deve dönüştürülmüş. Bu yüzden surda hiç delik yoktu, bu yüzden bir anda dev sürüsü belirdi surların içinde.

Hikayenin gideceği yol olarak aslında insanların insanlarla kapışmasını izleyeceğiz. İleride dev çıkması muhtemel ekikpten başka kişiler de olabilir. Zaten bazı yorumlar görmüştüm hikaye devler insanlarla kapışıyor, kazanan yaşayacak gibi basit bir şey asla değildi. Ve olaylar ilerledikçe bunun çok daha komplike bir senaryo olduğunu görüyoruz.

Son sahnede Canavar Dev'in başındaki kişinin Eren'in babası olma ihtimali çok yüksek, hatta büyük ihtimal odur tam çıkaramadım. Babasının Eren'e söylediği bodrum katı muhabbeti zaten bir şeyler olduğunu gösteriyordu. Eren'e bıraktığı kolye, yaptığı iğreneler sayesinde Eren'in dev gücü kazanması gibi bir çok olay Eren'in babasının her şeyin arkasındaki kişi olduğunu gösteriyor. Ama amacı neydi, neden insanlara cephe alıp böyle bir dev ordusu oluşturdu bilinmiyor şu aşamada.

Olaylar açıklandıkça bağlantıların kurulması daha doğru oluyor. Eren'in babası gittikten sonra olmuştu ilk dev saldırısı. Ve Reiner'la Bertholdt saldırıyı yapmışlardı. Komutaya sahip kişi ise bu sezon ve son sahneden anladık ki Canavar Dev yani Eren'in babası. Hepsinden güçlü ve hepsini kontrol eden o. Oğlunda da bu Koordine gücünün olması ise tamamıyla muamma. Nasıl geçti bu güç, niye Reiner'da veya Bertholdt'da yok. Neyse yazdıkça devam eder bu soru işaretleri. Biz yine beklemeye devam. :A

9.5/10

9-10-11-12.bölüm

İlk sezon kadar olmasa bile yine de müthiş bir zevk veren sezon oldu. Son bölümleri çok keyifliydi. Sezonun kısa oluşu yüzünden birçok şey açıkta kaldı, aynı zamanda ilk sezondan daha fazla bilgiler öğrendik bu sezon.

Sezon finali
Öncelikle komutan Levi'nin çok az gözüktüğü sezon oldu. Ayrıca maymun dev de beklediğimiz gibi sonlara doğru çıkamadı ön plana. Sezonun en büyük olayı tüm devlerin aslında eski insanlar olduğunu öğrenmemiz oldu. Aynı The Walking Dead gibi, onda zombiye dönüşen insanlık bunda deve dönüşüyor. Ancak bazı özel durumlarda sürekli bilinçsiz dev kalınmıyor, bazıları dev ve insana dönüşebiliyor ilaca bağlı herhalde. Eren'in komut gücü olması ise apayrı bir olay.

Maymun devin içinden çıkan adamı görünce ben de Eren'in babası bu dedim. Zaten daha önce de konuşmuştuk, babasının gittiği gün olayların patlak vermesi malum. Ama aynı gün at arabası üzerinde telaş ve korku içinde ailesini düşünüyordu bu adam?? Bir de Eren in gördüğü bölük pörçük anılar var iğne olayı. Büyük ihtimalle at arabasıyla döndü, Eren i yakaladı ve o sahne gerçekleşti. Yine de o telaşlı haline bakılırsa kilit isim Eren in babası değil, daha başka biri olmalı. Şu Historia ve kilise mevzusunun da işle alakası olabilir...

Yeni sezon ne zaman başlayacak acaba? :D @MEnes

• 9.0/10

9-10-11-12.bölüm

İlk sezon kadar olmasa bile yine de müthiş bir zevk veren sezon oldu. Son bölümleri çok keyifliydi. Sezonun kısa oluşu yüzünden birçok şey açıkta kaldı, aynı zamanda ilk sezondan daha fazla bilgiler öğrendik bu sezon.

Sezon finali
Öncelikle komutan Levi'nin çok az gözüktüğü sezon oldu. Ayrıca maymun dev de beklediğimiz gibi sonlara doğru çıkamadı ön plana. Sezonun en büyük olayı tüm devlerin aslında eski insanlar olduğunu öğrenmemiz oldu. Aynı The Walking Dead gibi, onda zombiye dönüşen insanlık bunda deve dönüşüyor. Ancak bazı özel durumlarda sürekli bilinçsiz dev kalınmıyor, bazıları dev ve insana dönüşebiliyor ilaca bağlı herhalde. Eren'in komut gücü olması ise apayrı bir olay.

Maymun devin içinden çıkan adamı görünce ben de Eren'in babası bu dedim. Zaten daha önce de konuşmuştuk, babasının gittiği gün olayların patlak vermesi malum. Ama aynı gün at arabası üzerinde telaş ve korku içinde ailesini düşünüyordu bu adam?? Bir de Eren in gördüğü bölük pörçük anılar var iğne olayı. Büyük ihtimalle at arabasıyla döndü, Eren i yakaladı ve o sahne gerçekleşti. Yine de o telaşlı haline bakılırsa kilit isim Eren in babası değil, daha başka biri olmalı. Şu Historia ve kilise mevzusunun da işle alakası olabilir...

Yeni sezon ne zaman başlayacak acaba? :D @MEnes

• 9.0/10
Dediğin doğru olabilir. İlk tahminler Eren'in babası dedirtiyor ama farklı bir şeyler de olabilir. Hiç beklenmedik şeylerin olması çok olası bu dakikadan sonra, özellikle Reiner'ların olaydan sonra her şeyi beklerim bu hikayeden. Bu sezon için olaylara hazırlık daha bir şey görmediniz diyor herkes. Yani ileride yaşanacak öyle şeyler varmış ki onları animede canlı izleyecek diye millet çıldırmış durumda. Ben spoiler almadan insanlardan bu duyguları aldım artık daha yorum okumam sezon gelene kadar, korkuyla okudum zaten hespini. :D

3. sezon için 2018 demişler. 1 sene beklemeye razıyım yeter ki daha geç olmasın. :D