İngiliz Sherlock - Dizi Yorumları

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
4x3

Dizinin finali olduğuna dair bir açıklama yapılmadı ama muhtemelen bir efsanenin bitişine daha tanık olduk. Bölümün adı da “The Final Problem” zaten.

Moriarty ölmemiştir diye adamın ölümünü hiç ciddiye almadık ama harbiden ölmüş.

Eurus tek kelimeyle muazzamdı. Sondaki Mary'nin konuşmasında da baya duygulandım. Ve sonunda, Eurus sadece korkmuş bir kız çocuğudur. Sherlock bağımlı bir dahi, Watson savaşta kısılı kalmış doktor. Bu kadar. Bölüm bittiğinde gözümden yaş geldi. Bu zamana kadar hiç olmasa geleceğini biliyorduk. Kimi sevdiysek bitti... :(


Moriarty'nin I want to break free eşliğinde helikopterden inişi. 50 saniyelik mutluluk resmen. :)

tumblr_ojua9vYNvS1qgw158o3_500.gif
10/10
 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
4x3

Muazzam bir bölümdü ya. Hem duygusal hem de baya geren müthiş bir bölümdü.

Baştan sona zaten Eurus'la gitti bölüm. Ve hem oynayan oyuncunun inanılmaz performansı hem de karakterin manyaklığı bölüme müthiş bir hava katmış. Bölüm boyu Holmes kardeşler arasındaki akıl savaşını gördük ve yaşadık resmen. Her bir oyuncu ayrı ayrı muazzam oynamış zaten bu bölüm. Kurduğu oyunlar, Sherlock'un bunlara verdiği tepkiler, olayın Moriarty ile olan bağlantısı çok iyi düşünülmüş. Senaryoda en ufak bir boşluk yoktu. Hem Holmes ailesinin geçmişini hem de Moriarty olayını güzel bir sonuca bağlamışlar.

Son sahne ise müzik eşliğinde gerçekten efsaneydi. Mary'nin konuşması çok çok iyiydi. Sherlock kafa bulmak için dava çözen bir manyak, Watson savaştan kurtulamamış asker ve sahnenin diğer kısımları efsaneydi ya. Acayip duygulandım.

Dizinin bittiğine inanmak istemiyorum, ileride bir zamanda bence 5.sezonun haberini alacağız ki hala resmi bir açıklama yok zaten bittiğine dair. Ben umutla geleceğe bakıyorum ve bekliyorum. :)

9.5/10
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Dizi final yaptı diyebiliriz. Uzun uzadıya yazmak istemiyorum bölümle ilgili. Bence Sherlock'un en iyi bölümüydü. Sherlock'un o kadar da efsanevi bir dizi olduğunu düşünmüyordum ama bu finalden sonra kesinlikle efsaneler ligine alabilirim. Müthiş bir finaldi. Bölüm boyunca akıl oyunları bitmedi, ayrıca ciddi derecede duygulandım. Bu dizi gerçekten müthiş bir zekanın ürünüydü, kusursuz da bir final yaptı.
 

DarkLegenD

Favori Üye
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
24,925
Reaksiyon puanı
19,277
Puanı
1,060
Yaş
25
Konum
Afganistan
Web Sitesi
www.cizikdvdkasetleri.com
2. sezon iki bölümü de izledim. Baş yapıt desem itiraz eden olmaz sanırım?

I AM SHERLOCKED. Müthiş efsaneydi. Sahneyi izlerken tüylerim diken diken oldu ve tüm vücudum da bir soğukluk hissettim. Daha önce hiç bir dizi bana bunu yaşatmamıştı, yaşatamamıştı.
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,202
Reaksiyon puanı
107,896
Puanı
1,060
Evet geçte olsa diziyi izledim ve 6 günlük bir süreçte diziyi bitirdim. Diziyi çok beğendim. Hemen ilk dakikalar da ilgimi çekti ve ilk bölümdeki ilk izlenimim" Sherlock çok eğlenceli bir karakter ama birazda gıcık" 😅
İşte tüm sezonlardaki bölümler ile ilgili yorumlarım. Galiba uzun oldu biraz 😅
1. sezon:

1. bölüm: Sherlock'un John ile arabadaki konuşması müthişti. Baya etkileyici geldi bana ve Sherlock'un analizlerini gördüğüm ilk sahneydi, sonra onun böyle bir özelliğinin olduğunu öğrenmiş oldum. İlk bölümde ev sahibinin eşine ölüm cezası garantisi verdiğini söylediği sahneye güldüm.

Mycroft'un Sherlock'un abisi olmasına saşırdım. Onun düşmanı sanmıştım.
2. bölümde tempo hep yüksekti. 3 bölüm ilk ikiye göre düşük tempodaydı. Sonları heyecanlı ve sürpriz oldu. ilk iki bölümde bahsi geçen Moriarty ile Sherlock karşılaştılar. İlk gördüğümde Moriarty'in ileriki bölümlere damga vuracağını tahmin edemezdim.

2. Sezon:
2. sezon ilk bölümü harikaydı, İrene'nin telefona herşeyi saklaması ve Sherlock'un olayları ve şifreyi çözme sahneleri herzamanki gibi güzeldi. Bölümün sonu çok iyiydi. Sherlock'un kalbine dokunan kadının ölmemesine sevdindim. Bölümün komedi yönüde aksiyon yönüde yüksek dozdaydı. 2 bölümüde ilginç bir bölümdü. Laboratuvar sahneleri iyiydi. Sherlock'un John'u kandırdığı sahne eğlenceliydi. ilginç bir vaka ile karşılaştırlar.
3. bölümde mükemmeldi, Moriarty'nin nekadar psikopat bir karakter olduğunu daha iyi anlamış olduk ve her sahne harikaydı. Özellikle sonlarını heyecanla izledim. Sherlock'un itibarıni zedeleme planları akıllıca yapıldı ve Sherlock intihar süsü verdi kendine. Molly'nin yardım ettiğini düşündüm son sahnede belirdiğinde ve öylede olmuş.
Moriarty'nin intiharı şaşırttı.

3. sezon
Oldukça duygusal ve eğlence dozunun yüksek olduğu bir bölümdü. John ve Sherlock'un yüzleşme sahneleri harikaydı. Sherlock, Mary'i ilk gördüğünde yalancı yazısıda vardı ve o hep kafama takılmıştı,ileriki bölümlerde sebebini öğrenmiş olduk. Mary'nin hikayesi çok iyiydi. Ters köşeler olunmasını sağladi. Sherlock'u vurduğunda kızmıştım ama vurmasındaki asıl sebepler açıklandığında makul gerekçeler vardı. Hikayesini sevdim ve diziye renk kattı. Düğün bölümüde güzeldi. Düğünde bile vaka çözdüler.
Sherlock'un 'Sherlock aslında bir kız ismi' demesi komikti ve abisinin 'daha öncekine ne yaptığımı biliyorsunuz' tarzı cümlesi kafamı karıştırmıştı ama o an Sherlock'a önceden yaptığı birşeylerden söz etiğini düşündüm. Özel bölüm biraz sıkıcı geldi ama eski zamandaki maceralarını izlemek zevkliydi yinede.

4. sezon:
Mary'nin hikayesine devam ettik ve ilk bölüm oldukca iyiydi. 2. dünya savaşı konuşması baya güldürdü. Son sahne beklenmedik ve şaşırtıcı oldu. Mary'nin ölümü ve ölümünden sonra Sherlock ve John'un hayatları baya değişti. Mary'nin Cd'si ni ilk başta Moriarty'nin sandım. 2.
bölüm harikaydı. Sherlock'un John'la yine bir araya gelme planlari çok iyiydi. John, Mary'e karşı suçluluk duygusu besliyordu ve buyüzdende hep hayalini gördü. Nezaman ki Mary'nin hayaline onu aldattığını itiraf edince Mary'nin hayali kayboldu. Bu sezonunda son iki bölümünü çok çok beğendim. Sherlock'un kız kardeşinin hikayesi çok iyiydi. yaptığı planlar ve o tutulduğu yerdeki sahneler çok iyiydi. Oyunculuklar mükemmeldi. Molly'nin saf sevgisi ilk bölümden son bölüme kadar hep devam etti. Noel zamanı Sherlock'un onun hediyesini başkasına sanıp söylediği sözlerden sonra yazıyi okurken aslımda hediyenin kendisine oluğunu anladığında ki o mahçupiyeti iyiydi. Bu ilk bölümlerdeydi ama yorumj yazarken aklima geldi yazayım dedim.

Son sahnede Mary'nin John ve Sherlock ile ilgili sözleri, o sahneler duygusaldı.
Puanım 9.5/10
@Sherlock @MasacRE @MEnes