Sezon Finalinin Anlamı Ne?

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
59,970
Puanı
1,061

Final, bir dizinin bir daha başlamamak üzere bitirilmesidir sezon finali ise gelecek sezon yeniden başlaması ve izleyici tarafından merakla beklemek üzere ara vermesidir.

TV ekranlarında beni rahatsız eden bir olay var, Fox TV'deki dizilerin durumu.

Normalde bir dizi tutmayınca ya da başka bir durumda Final bölümü yaptırılır.

Fox TV yaptığı dizilerin reytingi düşük çıkınca yayından kaldırırken tanıtımlarında sezon finali yazıyor bu durum gerçekten çok ayıp ve rahatsız edici normal bir durumda dizi biterken Final yapılır ama burada işler değişik.

Diziyi sevenler gelecek sezon başlayacak diye beklerken başlamaması izleyici de hayal kırıklığı yaratıyor.

Örneğin Çakıl Taşları Final yerine sezon finali yapmıştı dizi gelecek sezon başlamayınca dizinin büyük hayran kitlesi / takipçileri tarafından tepki çekmişti bu sadece 1 örnek.

Fox TV'nin bu sezon yaptığı atılımlar ile çıtayı yükseltmeye başladı ancak bu durum artık bitmeli Fox TV kaliteli bir kanal olmayı hedeflerken böyle izleyiciyi kandırmanın bir anlamı yok.

mrt-06 | özel inceleme

Not : Bu yazıda Fox TV'yi karalama, kötüleme gibi bir amaç yoktur sadece rahatsız olduğum bu durumu dile getirmek istedim.

HOFNrMZjA4UOR4H0fVOOUHzT.jpg

FOX'u adeta kötülemişsin bu bir gerçek. Ama merak etme FOX'un sadık izleyicileri ve ben bu duruma kanmayız :)

FOX'u adeta kötülemişsin bu bir gerçek. Ama merak etme FOX'un sadık izleyicileri ve ben bu duruma kanmayız :)

Kötülemek ya da karalamak : Bir durumu olduğundan farklı göstermek yalan iftira atmak.

Yukarıda yazdıklarımın neresi yanlış, olan bir durumu yazdım çoğu izleyici bu durumdan rahatsız Allah aşkına neresi yanlış yazdığımın ya da iftira bir söyle. :)

FOX yükselme çabasında olan bi kanal bu yüzden tepki toplamak istemiyor ama yaptıkları bencede çok yanlış :) Güzel bir yazı. Emeğine sağlık @mrt-06 ama biraz daha detaylı olabilirdi :)

Fox bu yönden biraz değişik bir kanal. :)

Bir yeni dizi başlarken de 5-6 bölüm boyunca yeni dizi yazıyor. :D

FOX en azından dizilerinin arkasında duran bir kanal. Çakıl Taşları dediğin dizi 18 bölüm yayınlandı o düşük reytinglere rağmen? Kanal D, Star, Atv, show'da olsaydı 5 bölüme kalmaz yayından kalkardı! Show tv dizilere çok çabuk kıyan bir kanal!!! Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi polisiye dizisi olan "Karakol" dizisi adeta Muhteşem Yüzyıl'a meydan okudu reytinglerde ona rağmen diziyi 5 bölüm olmadan yayından kaldırdı!!! Daha nice diziler var yayından kalkan... Ustura Kemal, Salı günleri 5 den aşa gitmiyordu en bekliyorlardı ki 10 reyting falan mı? Gitti Pazar'a koydular diziyi şaka gibi... Klasik show gitti diziyi yayından kaldırdı. Lale Devri reytingler düşük diye yayınadn kaldırıyorlardı ne çabuk unuttun? FOX ne yaptı sahip çıktı aldı diziyi bak dizi 3.sezonunda ve 4.sezonda da devam edecek. :) emreemreu sana gelince kardeşim aynı "yeni dizisi" yazısını Stv de yapıyor bilmiyoruz sanma kardesim. En az 2-3 bölüm yazdığını gördüm Osmanlı'da Derin Devlet dizisinde...

FOX en azından dizilerinin arkasında duran bir kanal. Çakıl Taşları dediğin dizi 18 bölüm yayınlandı o düşük reytinglere rağmen? Kanal D, Star, Atv, show'da olsaydı 5 bölüme kalmaz yayından kalkardı! Show tv dizilere çok çabuk kıyan bir kanal!!! Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi polisiye dizisi olan "Karakol" dizisi adeta Muhteşem Yüzyıl'a meydan okudu reytinglerde ona rağmen diziyi 5 bölüm olmadan yayından kaldırdı!!! Daha nice diziler var yayından kalkan... Ustura Kemal, Salı günleri 5 den aşa gitmiyordu en bekliyorlardı ki 10 reyting falan mı? Gitti Pazar'a koydular diziyi şaka gibi... Klasik show gitti diziyi yayından kaldırdı. Lale Devri reytingler düşük diye yayınadn kaldırıyorlardı ne çabuk unuttun? FOX ne yaptı sahip çıktı aldı diziyi bak dizi 3.sezonunda ve 4.sezonda da devam edecek. :) emreemreu sana gelince kardeşim aynı "yeni dizisi" yazısını Stv de yapıyor bilmiyoruz sanma kardesim. En az 2-3 bölüm yazdığını gördüm Osmanlı'da Derin Devlet dizisinde...
Anlaşılan FOX tutkun devam ediyor Emre :)

@Almila iyi salamışsın helal valla.
Haksızlık yapılıyor bunu görmemezlikten gelemem

Ben STV yapmadı diye bir şey demediğim için sorun yok. :)

Arkadaşım;
1.) Her yazıma Show TV'yi katmayı kesin artık ben Show TV'nin patronu değilim.
2.) Yazdığım yazıda dizinin arkasında durdu ya da durmadı şeklinde ifadeler yok.
3.) Çakıl Taşları Sadece bir örnekti.
4.) Madem 18 bölüm yayınladı Final niye yazmıyorsunda Sezon finali yazıyorsun.
5.) 4. madde herşeyi özetleyor.

fox çok tuhaf bi kanal kimse kusura bakmasın :D dizileri tuhaf tuhaf saatlerde başlatır reklam stratejisi saçma yeri gelir dizileri sabah namazına yakın biter :d yeri gelir 5 senelik diziye yeni dizi yazar yeri gelir 5 bölüm üst üste tekrar verir böyle işte :D

Arkadaşım;
1.) Her yazıma Show TV'yi katmayı kesin artık ben Show TV'nin patronu değilim.
2.) Yazdığım yazıda dizinin arkasında durdu ya da durmadı şeklinde ifadeler yok.
3.) Çakıl Taşları Sadece bir örnekti.
4.) Madem 18 bölüm yayınladı Final niye yazmıyorsunda Sezon finali yazıyorsun.
5.) 4. madde herşeyi özetleyot.

Diyosun ya final yapan diziye niye sezon finalı yazıyorlar diye 15-20 bölüm yayınlıyor o diziler daha ne istiyorlar??? Dediğim gibi diğer kanallarda bırak 15'i 5 bölüm anca yayınlanırdı...

Diyosun ya final yapan diziye niye sezon finalı yazıyorlar diye 15-20 bölüm yayınlıyor o diziler daha ne istiyorlar??? Dediğim gibi diğer kanallarda bırak 15'i 5 bölüm anca yayınlanırdı...
Olayı anlamamakta ısrar ediyorsun o yüzden uzatmıyorum.
Yazdığım şey dizinin arkasında durma değil! Neden güzelce Final yapıp bitirmiyorlar da sezon finali diye bırakıyorlar yazdıklarım bu.