mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,529
Reaksiyon puanı
9,535
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
1x4

Dizi sanırım bu şekilde gitmeye devam edecek. Ben hala Ercüment'ten ikiliye bir şey yapmasını bekliyorum. İlk önce dost gibi görünüp sonra onlara oyun oynayacak hissi var. Helen ve Savaş çok zıt bir ikili. Bir yerde aralarının bozulacağı belli oluyor. Bir bölümde Ercüment ve Helen yakınlaşması da bekliyorum. Hasret gerçekten çok dikkat çekici ve dişli bir karakter. Ercüment ile çok iyi bir ikili olabilirler.

Ercüment ve hapse aldığı adam arasındaki sahneler de çok güzeldi. Girme sebebi ve çıkmak için yapmaya çalıştığı işler güzel yazılmış. Savcı Halit değişik bir karakter. Şimdi adalet temsilcisi olarak dolaşıyor ama bir yerde sisteme karşı geleceğini düşünüyorum. Hala çok düz bir kafa yapısına sahip gibi gösteriliyor. Son yaptığı hamle gibi zekice planlar yapmaya devam etmeli. Karısı ile olan sahnelerde çok komikti.


8/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,529
Reaksiyon puanı
9,535
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
1x5

Bölüm çok heyecanlı başladı. Ercüment yetişemem dedi ama yaptı yine yapacağını. Savaş yavaştan vicdan yapmaya başladı sanırım. Geyik görmesi hayra alamet değil. Helen'in dominant halini izlemekte çok güzel oluyor.

Bir bölümün odağı sadece Ercüment'in hapishanesi olsa çok güzel olur bence. 9 numaralı odadan kim çıkacak çok merak ediyorum. Keşke Harun veya Memduh Başgan çıksa. Erkan Can'ı daha çok izlemek istiyorum.

Hasret kanal yöneticilerine çok büyük konuştu. Bence en sonunda Ercüment ile bombayı patlatıp ortadan kaybolacaklar. Umarım bunu yaparken Ercüment'e çok karşı gelmez yoksa hapishanede odadan bol bir şey yok.

Ercüment'in kriz geçirdiği sahne çok güzel çekilmişti. Ben oradan bir kaç kişiyi hapishaneye toplar diye bekliyordum ama olmadı. Belki ileride görürüz.

Savcı Halit işi hızlandırmaya başladı. Şimdi odağını Ercüment'e çekecek. Kızının videosu da bizim ikiliye geldi. İkili bu videoyu çekeni hallederse dediğim gibi Halit bizimkilerin safına geçebilir. Halit dizinin sonunda ya "Saygı Hapishanesi"nde olacak ya da bizimkilerin yanında.


9/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,529
Reaksiyon puanı
9,535
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
1x6

Çözer ailesine odaklanmış bölüm o kadar güzel aktı ki. Ercüment'in geçmişini hep merak ederdim bu sayede bize göstermiş oldular. Adam bildiğin Hitler'in ekolünden geliyor. Babaannesini de çok sevdim ben. Ercüment resmen onun erkek versiyonu.

Helen ve Savaş'ın arası bu bölüm iyiydi. Önceki bölümler gibi bir kopma durumu yaşamadılar. Aksine bu bölüm daha çok birbirlerine yakınlaştılar.

Savcı Halit dediğim gibi yavaş yavaş Ercüment'in tarafına geçecek gibi. Şimdi kızına yapılanları öğrendiği zaman kendi adaletini uygulamak isteyecektir. Ben burada Hasret'in tavrını merak ediyorum. Acaba o da Ercüment'in yanında mı yer alacak yoksa şöhret için onların foyasını ortaya mı çıkarmak isteyecek.

Ercüment'in geçmişini gördükten sonra acaba 9 numaralı koğuşta babaannesi mi var diye düşünmeye başladım. Eğer o kadın oradan çıkarsa işler gerçekten karmaşık bir hal alacak.


9/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,529
Reaksiyon puanı
9,535
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
1x7

Önceki nazaran sakin bir bölüm izledik. Zaten süresi de onlara göre kısaydı. Savaş delirmeye yaklaştı. Finalde sonu ne olacak merak ediyorum. Ya hepten kafayı kıracak Ercüment ile takılacak ya da kafayı yeyip kendine sıkacak.

Helen Savaş'ın yaptığından sonra yaptıklarından pişman olmuş olabilir mi acaba diye düşündüm. Bu işleri bırakmak isteyebilir.

Geçen bölüm Hasret bizimkilere karşı gelip işi şova dökebilir demiştim ama kanaldan ret yedikten sonra Ercüment'in yanında yer almasına kesin gözle bakıyorum.

Savcı Halit'in hep kendi isteğiyle bizimkilere yardım edeceğini düşünmüştüm ama o zorla yardım etme yolunu tercih etti. Final öncesi bize güzel bir toparlanma bölümü izlettiler. Son bölümde heyecanın hiç bitmeyeceğini düşünüyorum.


7/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,529
Reaksiyon puanı
9,535
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
1x8

Öncelikle dizinin sezon finali yapmış olması beni çok mutlu etti. Nadir kaliteli dijital işlerden birisi oldu dizi. Baştan sona karakter gelişimi, olay örgüsü, mekanları, çekimi ve oyunculukları bakımından çok kaliteli bir yapım olmuş. Behzat Ç.'nin felaket 4. sezonundan sonra ilaç gibi geldi.

Her karakteri sırayla ele almak istiyorum. İlk olarak Hasret'ten başlayalım. Kendisi çok değişik bir şekilde son bölüme geldi. Sonunu ne olacağı hiç belli değildi. Her an her şey yapacak potansiyeli vardı ama o Ercüment'e oyun oynamayı seçti. Ercüment ona daha büyük bir oynayarak kendi kazdığı kuyuya düşürdü. "Rehabilitasyon"a düşmediği için bence çok şanslı.

Halit Mehmet Güçlü... Beni bir ara yanıltacak gibi oldu ama beklediğim finali yaptı. Baştan beri inandığı değerlere karşı gelecek havayı taşıyordu. O da bir ara beklentilerin dışına çıkacak gibi oldu ama kendisine yakışır bir son yaptı. Savcımız da Ercüment'in büyüsüne kapıldı ve onun yaptıklarına göz yumdu. Yeni sezonda olmasını beklemediğim bir isim. Bence hikayesini tamamladı.

Yavuz'un dizideki amacı ne hala çözebilmiş değilim. Ercüment'in en güvendiği isim ama hakkında hiç bir şey bilmiyoruz. Yeni sezonda ona odaklanmış bir bölüm mutlaka olsun.

Savaş'ın gördüğü ceylan onun içinde kalmış son iyilik parçasıydı. Çıkmaza girdiği her an aklına onu getirip kendini rahatlatıyordu. Ben bölümün başında ölecek gözüyle bakıyordum ama o hata yaparak "rehabilitasyon"a girdi. Yeni sezonda muhtemelen biraz geri planda kalacak başlarda. Orada Ercüment'in kendi tarafına geçmesi için beynini yıkayacağı sahneler göreceğizdir.

Helen sonunda yolunu buldu. Kendisi sahipsiz bir uçurtma gibi gidiyordu ama sonunda Ercüment onun iplerini eline aldı. Kontrolsüz bir şekilde dolaşan Helen, Ercüment'in ellerinde bambaşka bir havaya bürünecektir. Zaten sonda tarzında gittiği değişiklik bize bunu gösterdi. O ceylanı vurarak tamamen seçimini yapmış oldu. İkinci sezonda çok can yakacak.

Ve sonuna kadar saygı duyulması gereken kişi: Ercüment Çözer. 9 numaralı odada kimin çıkacağı hakkında bir sürü tahmin vardı ama önceki bölümden sonra babaannenin çıkacağı kesin gibiydi. Bölümün başında Ercüment onu öldürerek artık intikamını almış oldu. Kendisinin bütün hikayesini de öğrenmiş olduk. Tabii ki hala yapabileceklerinin bir sınırı yok. Yeni sezonda ne yapacağını çok merak ediyorum. Nejat İşler yaşlandıkça tam tersi bir şekilde ruhen gençleşiyor gibi. Umarım bu karakterde uzun süre görmeye devam ederiz.


10/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

phoebebuffay

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,862
Reaksiyon puanı
5,774
Puanı
559
1x1
Dizinin süresi gereksiz uzun -70 küsür dakika- ve biraz yavaş aksa da fena bir giriş değildi. İlk bölüm iki kısma ayrılmış. Ercüment Çözerli ilk kısım ve Helen ile Savaş çiftinin olduğu ikinci kısım. Çoğu kişi diziyi Ercüment Çözer için izlese de beni Helen-Savaş hikayesi beni daha çok kendine çekti. Nejat İşler ve Miray Daner'in performansları gayet iyiydi, Helen karakteri, Mia Wallace'ı çok andırıyor. :D Boran Kuzum'u normalde çok beğenmezdim ama bu dizide şimdilik gayet iyi duruyor.
7/10


1x2

Yine ilk bölüm gibi uzun ve temposu olması gerekenden 1 tık düşük bir bölümdü. İnternet dizisi olduğu halde neden bazı sahneleri ve diyalogları gereğinden fazla uzatmaları anlamsız geliyor. İlk bölümün devamı niteliğinde bir hikayeye giriş bölümü izledik. Helen ve Savaş'ın hikayesinde havada kalan kısımlar var, esas hikayeye çok ani bir şekilde geçmişler. Umarım ileriki bölümlerde flashbacklerle bu boşlukları doldururlar. Fena bir bölüm değildi yine ama hikaye daha iyi işlenebilirmiş.
7/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga and mesmeso

phoebebuffay

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,862
Reaksiyon puanı
5,774
Puanı
559
Diziyi dün gece.itibariyle bitirdim. Eksikleri ve kusurları olsa da gayet güzel ve kaliteli bir dizi olmuş. Özellikle flashbacklerle geçmişe gidildiği 6.bölüm çok iyiydi. Ercüment'in babaannesinin nazi çıkması ve Ercüment'in karakterinin de buna dayandırılması şaşırtıcı bir gelişmeydi. Bir Türk dizisinden beklemediğim bir senaryoydu. :D
Senaryosuyla, müzikleriyle, çekimleriyle, karanlık ve kasvetli temasıyla oldukça başarılı bir sezon oldu. Karakterlerin hikayelerini de güzel bağlayarak sezonu iyi bir şekilde noktaladılar. Sonlara doğru Savaş sıktı. Umarım 2.sezonda çok ön planda olmaz. İkinci sezonu merakla bekliyorum.
8/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga and mesmeso

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
1x1

Uzun süredir sırasını bekleyen dizilerdendi, nihayet vakti geldi. Çok sağlam bir giriş oldu. Uzun süresi dışında her şey çok başarılıydı. Behzat Ç. hiç izlemiş biri değilim ve buna rağmen Ercüment Çözer'i ilk bölümden iyi tanıdım. Fakat daha ilginci ikinci kısmın tamamen farklı iki karaktere ayrılmasıydı. İki farklı ilk bölüm üst üste izlemiş gibi oldum...

Öncelikle bugün de aşık olduk çok şükür. :A Helen karakteri çok iyi olmuş. :love1::A Savaş karakterini de sevdim. Düşünce tarzını falan kendime yakın bulmam da diziye bağlanmamı kolaylaştırdı.

Umarım geri kalan bölümlerin süresi daha makuldur. Onun dışında ilk bölüm itibarıyla her şey harika. :Z

9/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
1x2

Yine güzel bölümdü ancak keşke bölümleri 1 saatin altında yapsalarmış. Ben nedense dizinin bölümlerini 43 dakika olarak not almışım ve bu hafta sonu bitiririm diye umuyordum, gelecek haftaya sarkacak gibi. :A

Yine bölüm iki parça halindeydi ama artık birleşmeye başladılar. İnşallah tamamen birleşmezler ve ikilinin bu noktaya nasıl geldiklerini görürüz.

Komşu kızı Rojda Demirer'i de izlemeyi özlemişim. Yakışmış rolüne...

8/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
1x3 1x4 1x5

Güzel devam ediyor. Biraz fazla karamsar gibi gözükse de ülkemizle ilgili gerçekleri iyi yansıtıyor. Bir Başkadır'ın çok daha sert hali aslında. Bu dizi BluTV'de değil de Netflix'te yayınlansa ortalık yıkılırdı. Fakat kendini Netflix ile sınırlandıran devasa bir çoğunluk oluştu ülkemizde ve bu nedenle çok da gündem olmadı dizi...

Helen'in Savaş'ı yok saymaya başlaması sinir bozucu. Senin erkek arkadaşının babası kalp krizi geçirmiş, çocuk işten çıkmış büyük bir travmanın içinde. Sen gitmişsin "dur birini daha öldüreyim, bu kez yalnız yapayım". Ayrıca çok fazla amatörlük yapıyorlar, Ercüment olmasa bunlar çoktan enselenmişti.

Savcının karakterini de derinleştirmeleri dizinin önemli artılarından. Dünya yansa umrunda olmayacak karısı favori karakterim. :A

8/10 8/10 8/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
1x6

Yine aksiyonu bol, heyecanı yüksek bölümdü. Yalnız bölümün en ilginç tarafı flashbacklerdi.

Ercüment'in babaannesini Hitler'le ilişkilendirmek nereden aklınıza geldi ya, Türk televizyonlarında rastladığım en çılgın fikirlerden. :A

9 numara için ben de babaanneyi tahmin ediyorum, hayırlısı. :)

8/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
1x7

Sezon finaline bir kala yine başarılı bir bölümdü, işler iyice karıştı.

Aybars gıcık bir tipti ama biraz pisi pisine gitmiş oldu. Ölümün tetiklendiği sahnede Savaş'ın arkasını dönmesine de sinir oldum. Yapmayın işte şu klişeyi. Aklı başında bir adam rehin aldığı kişiye hem de serbest bıraktığı bir anda sırtını dönmez. :)

Kafayı sıyırma sahnelerini sevmiyorum.

8/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
1x8 (Sezon Finali)

Çok yükselmesem de başarılı bir finaldi.

Savaş biraz çabuk harcandı gibi. Helen'in Savaş'tan vazgeçmesi iyi verilemedi bence. Savaş'ın Ercüment'e aşırı ters davranması da bence mantıksızdı. Tabii karakterin biraz kafayı sıyırmaya başlaması da bunda etken.

Savcı olayı iyi bağlandı. Yalnız Ercümentler kızını neden o kadar yakın izliyordu ve tam zamanında yetiştiler o kısmını anlamadım. Bence de savcı gelecek sezon olmayacaktır.

Müge Anlı'nın sonu da kötü oldu. :A Çok tuttuğum bir karakter olmadı, Rojda Demirer'i sevsem de gelecek sezon olmaması isabet olur.

Erkan Can'ın karakterinin az gözükmesi bence bilinçli bir karar. Tadımlık, gizemli, karizmatik bir karakter. Sık gözükse bu etkiyi yaratmayabilirdi. Ona özel bölüm de olacaktır ilerleyen zamanlarda...

Mevcut karakterlere katılacak yeni karakterlerle yeni sezonları bekliyoruz...

8/10
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
2x1

Yeni sezonda Ercüment Çözer'in rehabilitasyon merkezi tıklım tıklım mı sanıyorsunuz? Yok, değil. Sinek avlıyor. Ercüment K9 gibi koklaya koklaya saygısız aramaya çalışıyor, mekanlara girip çıkıyor saygısız aramak için ama yok.

O mekanlardan birisinde Savcı Arya'yı görüyor, yani Damla Sönmez'i. Arya demesin mi, "ben savcıyım, atayacaklar beni başka yere" diye. Ercüment Çözer aşık oldu tabii Arya'ya, ne yapacak, muhtemelen kendisi atayacak. Hani dizide siyasi boyuta girmeden anlatıyorlar ya, Behzat Ç.'de siyasi bir karakterdi aslında Ercüment Çözer ama burada bu yönü çok az gösteriliyor. Arya, Ercüment'e bilerek yakınlaşmış gibi de yapabilirler ama diğeri daha ihtimalli görünüyor. Savcı'nın ulu orta savcı olduğunu söylemeye çalışması komikti.

Saygısız Selim'in rehabilitasyon merkezinden çıkıp, Ercüment'in Savaş'la birlik olması söz konusu olacak. Aynı merkezde tanışmış olacaklar muhtemelen, Ercüment'e savaş açacaklar. Savaş ne kadar iyi görünüyordu tiyatro oyunu diye girdi, sonradan taksiye çıkan uyuşturucu satıcısı ve intikamcıya döndü. Selim'in yalan söylememeye başlaması, kız isterken kırdığı potlar, sonrasında da dedesi hayatını kaybettikten sonra intihar edip hiçbir şey yokmuş gibi devam etmesi ilginçti.

Ercüment'in saygısız yakalama olayı başarılı olmayınca bunalıma giriyor. Ercan Mehmet Erdem'in bunalım bulma sebepleri de harika. Savcı Arya ile bir anda ilginç muhabbetlere girip yakınlaştırması da ilginç. Kısacası ilk sezona göre oldukça tuhaf bir giriş oldu.

Bölüme damgasını vuran Miray Daner ve Damla Sönmez'in güzelliği oldu. Bir de Sarp Akkaya'nın saçlarının oluşu oldu, çok değişik duruyor. Bölüme bakınca tuhaf bir bölümdü. Birinci sezonun açılışı daha iyiydi.

7/10
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
BluTV sosyal medya hesabı hikaye üzerinden spoiler vermiş bile.

1632465372396.png
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,509
Reaksiyon puanı
62,794
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
E__3KJBVEAUAgv2

E__3KsqXIAElfGq
 
  • Harika
Reactions: bazinga

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Yönetmen sonda Gaspar Noé gibi kamerayı döndürüp duruyor. Bir de ışıklandırma yapsa tam olacak. :A
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
2x2

İlk bölüme göre daha iyi olan, Ercüment Çözer'in geri planda kaldığı ama Savaş'ın ön planda olduğu bir bölüm oldu. İşin içine Selim Hacıoğlu da girdi. Ercüment Çözer çok ön planda olduğu zaman dizi saçmalamaya başlıyor. Geçen bölüm K9 gibi koklayarak saygısız aramaya başladı adam, ne diyeyim başka. Sonra bu bölümde aşık olduğu savcıyı atayarak kapattığı mekana getirdi, kendi elleriyle yemek yaptırdı. Üstüne saygısızlık yaptığı kendi şirketinde çalışan adamın öldüğünü görünce ihale kendisine kadar çıkacağı belli gibi bir şey. Hatta savcı işkillenmeye başladı bile Ercüment Çözer ile çalışanın bağlantılı olduğunu görünce. Selim kısacası iyi bir plan yaptı, binevi Ercüment'i hedef göstermek gibi oldu.

Serhat Özcan'ın karakteri de kısa ama Savaş karakterine etkisi olan bir karakter oldu. Savaş eski günlerine geri dönecek gibi. Misk Kedisi Kahvesi gerçekten de o kadar pahalı. Selim Hacıoğlu'nun yalan söyleyemiyor haliyle katılışı epey renkli. Muhammet Uzuner ile kısa sahnesinde Sarp Akkaya çok iyi bir performans sergiledi. Bu bölümden Muhammet Uzuner ile Serhat Özcan geçti gitti. Savcı karakterini ve diğer karakterler abartılı bir şekilde çizilmezse eğer, iyi bir ikinci sezon olacak gibi görünüyor.

8/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga