2015 Room / Gizli Dünya - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,472
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
3170832.jpg

Gizli Dünya - Room (2015)

Türü: Dram
Yönetmen: Leonard Abrahamson
Senaryo: Emma Donoghue (novel), Emma Donoghue (screenplay)

Oyuncular:
Brie Larson
Jacob Tremblay
Sean Bridgers
Wendy Crewson
Sandy McMaster

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Emma Donghue'nun çok satan kitabından sinemaya uyarlanan Gizli Dünya'nın başrolünde Brie Larson yer alıyor. 5 yaşındaki oğlu ile küçük bir odaya hapsedilen annenin dramını anlatan Gizli Dünya, kaçış için riskli bir plan yapan bu ikilinin odadan kurtulabilmek için uzak tutuldukları sosyal çevrenin acı kurallarıyla yüzleşmesine şahit olacağız.

Filmin Fragmanı

Muhteşem, muhteşem, harika!

Tam yorum şurada: http://izleryazar.com/room-2015/

Aşırı övüp beklentilerinizi çok yükseltmek istemiyorum ama üst üste beklediğim filmlerin hayal kırıklığı yaratması sonrası ilaç gibi geldi...

Her şeyden önce konu çok orijinal ve ilgi çekici. Oyunculuklar harika, yönetmen özellikle küçük oyuncuyu çok iyi yönetmiş. Brie Larson Oscar'ı hak ediyor. Umarım Jacob Tremblay de adaylık alır.

Birkaç yerde ağlattı ya da ağlatmaya çok yaklaştı diyeyim. Filmi dün gece izledim ve hala etkisinden çıkamadım, aklıma geldikçe mutlu oluyorum ağlatan bir film olmasına rağmen. Böyle filmler insanın karşısına her zaman çıkmıyor. Eğer ki yarın Oscar adaylığını kaçırırsa çok üzüleceğim. Umarım değerini bilirsin bu filmin, ey Akademi! :)

İnşallah sizler de benim kadar seversiniz. 9.5 puana çıkmayı da düşündüm ama şimdilik:

9/10

Vay arkadaş Jack'i kız çocuğu sanmıştım Brie Larson oğlum diyince jeton düştü. Peki ''isminden dolayı anlamadın mı'' diye soran olacaktır? Annesinin koruma içgüdüsüyle böyle bir yola başvurduğunu düşündüm. :)

Filmi genel olarak beğendim. Yer yer öfkelenip birkaç sahnede ağlamak durumunda kaldım. (Eskiden böyle değildim tabii olgunlaştıkça sulu gözlü olmaya başladım, sonum hayrolsun. :))

Tam bu noktada hiçbir yere bakmadan bir şey soracağım: @OzaN

Filmin Avusturyalı sapık babayla bir alakası var mı? 24 yıl boyunca kızını hapsedip 7 de çocuk sahibi olmuştu.

Beni en çok etkileyen sahneler şunlardı:

- Jack gardırobun içinden çıktığı için babası annesine şiddet uyguladı. Orada çocuk annesinden özür diliyordu etkilenmemek elde değil.

- Dedesi Jack'in yüzüne bakamıyordu. Annesi orada sesi titreyerek Jack'e niye bakmıyorsun diyip ağlayınca ben de ağladım. (Çocuğunu günahı yoktu ki.)

- Ve son olarak Jack annesini lavaboda baygın halde bulunca çok korkmuştu o sahne de de çok etkilendim.

Brie Larson'u ilk kez izledim ve oyunculuğuna hayran kaldım. Bir insanın gerçek hayatta başına böyle bir şey gelse herhalde o halet-i ruhiyede olurdu. Çocuk oyuncu da inanılmazdı, saçları kesilince de maşallah pek yakışıklı oldu. Yardımcı rollerde bulunan The Killing'te tanıdığım Joan Allen fena değildi ama Shameless abiyi karakterinden dolayı sevemedim.

Umarım Orcar'a aday olur temennisiyle 9/10

Vay arkadaş Jack'i kız çocuğu sanmıştım Brie Larson oğlum diyince jeton düştü. Peki ''isminden dolayı anlamadın mı'' diye soran olacaktır? Annesinin koruma içgüdüsüyle böyle bir yola başvurduğunu düşündüm. :)

Filmi genel olarak beğendim. Yer yer öfkelenip birkaç sahnede ağlamak durumunda kaldım. (Eskiden böyle değildim tabii olgunlaştıkça sulu gözlü olmaya başladım, sonum hayrolsun. :))

Tam bu noktada hiçbir yere bakmadan bir şey soracağım: @OzaN

Filmin Avusturyalı sapık babayla bir alakası var mı? 24 yıl boyunca kızını hapsedip 7 de çocuk sahibi olmuştu.

Beni en çok etkileyen sahneler şunlardı:

- Jack gardırobun içinden çıktığı için babası annesine şiddet uyguladı. Orada çocuk annesinden özür diliyordu etkilenmemek elde değil.

- Dedesi Jack'in yüzüne bakamıyordu. Annesi orada sesi titreyerek Jack'e niye bakmıyorsun diyip ağlayınca ben de ağladım. (Çocuğunu günahı yoktu ki.)

- Ve son olarak Jack annesini lavaboda baygın halde bulunca çok korkmuştu o sahne de de çok etkilendim.

Brie Larson'u ilk kez izledim ve oyunculuğuna hayran kaldım. Bir insanın gerçek hayatta başına böyle bir şey gelse herhalde o halet-i ruhiyede olurdu. Çocuk oyuncu da inanılmazdı, saçları kesilince de maşallah pek yakışıklı oldu. Yardımcı rollerde bulunan The Killing'te tanıdığım Joan Allen fena değildi ama Shameless abiyi karakterinden dolayı sevemedim.

Umarım Orcar'a aday olur temennisiyle 9/10
Senin de sevmene sevindim. :)

O dediğin olayı bilmiyordum ben, alakası olduğunu sanmıyorum öyle bir şey görmedim. Yazar esinlendiyse o olaydan bilemem. :)

dramları hep sevmişimdir buda onlardan biri oldu özellikle bir iki sahnesi muhteşemdi, hem ane rolünü oynayan brie larson hemde jack rolündeki jacob tremblay harika oynamışlardı hatta çocuğun katkısı biraz daha baskındı diyebilirim ..
çocuğun halıya sarılı şekilde kamyonetle kaçtığı yer , annenin düştüğü sırada yine jack in onu banyoda görüp feryadı bastığı yer ,

yer yer çok etkili sahneleri olsada özellikle kaçış sahnesinin çok kolay gerçekleştiğini söyleyebilirim oysa konu çok orjinaldi dahada etkili sahneler koyabilirlerdi ?
birde orda çocukla konuşan
kadın polise saygı duydum çocuğun ağzından çıkan her kelimeyi dikkatle takip etmesi 3 kez durakladı kamyonet der demez kamyonetin nerden yola çıktığını tahmin etmesi muhteşemdi bizdeki polislere kalsa çocuğu götürüp kimsesizler yurduna atarlardı taaki çocuk büyüyüp derdini net anlatana kadar :)

babanın tavrını kabul etmemekle birlikte vatandaşa hak veriyorum ister istemez adamın aklına
tecavüzcü sapık babasını çağrıştırdığı için çocuğa bakamıyor..
baba da shameless in frank ıydı yalnız çok ufak bir rol vermişler adama :)

bu sefer korktuğun gibi bir sonuç yok @OzaN :)

8 puan :)

dramları hep sevmişimdir buda onlardan biri oldu özellikle bir iki sahnesi muhteşemdi, hem ane rolünü oynayan brie larson hemde jack rolündeki jacob tremblay harika oynamışlardı hatta çocuğun katkısı biraz daha baskındı diyebilirim ..
çocuğun halıya sarılı şekilde kamyonetle kaçtığı yer , annenin düştüğü sırada yine jack in onu banyoda görüp feryadı bastığı yer ,

yer yer çok etkili sahneleri olsada özellikle kaçış sahnesinin çok kolay gerçekleştiğini söyleyebilirim oysa konu çok orjinaldi dahada etkili sahneler koyabilirlerdi ?
birde orda çocukla konuşan
kadın polise saygı duydum çocuğun ağzından çıkan her kelimeyi dikkatle takip etmesi 3 kez durakladı kamyonet der demez kamyonetin nerden yola çıktığını tahmin etmesi muhteşemdi bizdeki polislere kalsa çocuğu götürüp kimsesizler yurduna atarlardı taaki çocuk büyüyüp derdini net anlatana kadar :)

babanın tavrını kabul etmemekle birlikte vatandaşa hak veriyorum ister istemez adamın aklına
tecavüzcü sapık babasını çağrıştırdığı için çocuğa bakamıyor..
baba da shameless in frank ıydı yalnız çok ufak bir rol vermişler adama :)

bu sefer korktuğun gibi bir sonuç yok @OzaN :)

8 puan :)
O polis kadına valla ben de hayran kaldım, yanındaki arabayı kullanan gerizekalı adama kalsa tam da senin dediğin gibi oluyordu. :):)

Kaçış sahnesi cidden çok kolay gerçekleşti ama herhalde onun üstünde durmak istememişler. Normalde beklenen adamın çocuğu yakalayıp işkence yapması sonra gidip üstüne bir de anneyi dövmesi falan filandı ama senarist bir an önce hayata dönüşlerini anlatmak istemiş ve gereksiz aksiyona girmekten kaçınmış. Filmi orijinal yapan noktalardan biri de buydu aslında. :)

O polis kadına valla ben de hayran kaldım, yanındaki arabayı kullanan gerizekalı adama kalsa tam da senin dediğin gibi oluyordu. :):)

Kaçış sahnesi cidden çok kolay gerçekleşti ama herhalde onun üstünde durmak istememişler. Normalde beklenen adamın çocuğu yakalayıp işkence yapması sonra gidip üstüne bir de anneyi dövmesi falan filandı ama senarist bir an önce hayata dönüşlerini anlatmak istemiş ve gereksiz aksiyona girmekten kaçınmış. Filmi orijinal yapan noktalardan biri de buydu aslında. :)

evet daha sade bir anlatımla konuyu aktarmaya çalışmış ve hem tutsaklık halini hemde tutsaklıktan sonraki normal hayata uyum çabasını aynı anda aktarmak istemişler ama ben seyirci olarak ister istemez kaçıştan önceki anne ve çocuğun kurtulma çabalarının olduğu bölümü daha bir ilginç bulduğum için kurtuluştan sonraki kısımların filmin yarısını değilde son 10 dakikasını kaplamasını isterdim :)
tabi benim istememle olmadı yönetmenin ve senaristin planları farklıymış :)

birde aklıma gelmişken bunuda ekleyeyimde rahatlayayım söylemezsem olmaz @OzaN @sürgünüm :)
şimdi tutsaklık kısmının daha fazla yer kaplamasını istiyordum olmadı anne ile çocuk kurtulduktan sonrada benim en merak ettiğim yerlerden biri dede ile kızın dede ile torunun arasındaki ilişkinin nasıl gelişeceğiydi dede torununu kabul edecekmiydi ? o kısımda tam bir aydınlanamadı öylesine geçiştirildi gibi.. hem tutsaklığı hem tutsaklıktan sonraki hayata uyum çabasını aynı filme sıkıştırmak güzel fikir ama zaman yetmiyor işte ne başlangıcı tam bir tatmin sağlıyor nede gelişim final kısmı? aslında konu olarak harika bir konu fakat tam hakettiği değer verilmemiş dememin bir sebebide buydu ? :)

birde aklıma gelmişken bunuda ekleyeyimde rahatlayayım söylemezsem olmaz @OzaN @sürgünüm :)
şimdi tutsaklık kısmının daha fazla yer kaplamasını istiyordum olmadı anne ile çocuk kurtulduktan sonrada benim en merak ettiğim yerlerden biri dede ile kızın dede ile torunun arasındaki ilişkinin nasıl gelişeceğiydi dede torununu kabul edecekmiydi ? o kısımda tam bir aydınlanamadı öylesine geçiştirildi gibi.. hem tutsaklığı hem tutsaklıktan sonraki hayata uyum çabasını aynı filme sıkıştırmak güzel fikir ama zaman yetmiyor işte ne başlangıcı tam bir tatmin sağlıyor nede gelişim final kısmı? aslında konu olarak harika bir konu fakat tam hakettiği değer verilmemiş dememin bir sebebide buydu ? :)
Her şeyi öğrenmemiz mümkün değil, filmlerde hatta dizilerde de sadece belli bir zaman dilimini görebiliyoruz. Dedenin torunu hemen kabullendiğini sanmıyorum, kabullense gösterirlerdi. Kabullenmemesini göstermesinin bir yolu yok ki. Yani 20 yıl atlayıp adamı hala çocuğa bakamazken mi gösterselerdi? :):)

Her şeyi öğrenmemiz mümkün değil, filmlerde hatta dizilerde de sadece belli bir zaman dilimini görebiliyoruz. Dedenin torunu hemen kabullendiğini sanmıyorum, kabullense gösterirlerdi. Kabullenmemesini göstermesinin bir yolu yok ki. Yani 20 yıl atlayıp adamı hala çocuğa bakamazken mi gösterselerdi? :):)

evet uzun bir zaman dilimine yayıldı o konu dede belki kabul etmiştir belki etmemiştir? ben sadece hanı diyorum ilk yarıdaki heyecanı madem kısa kestiniz ikinci yarıda en çok merak ettiğim yeri bari netliğe kavuştursaydınız? ona yanıyorum sitemim ondan :)

Dün gece izledim filmi yorumu yapamadım hemen, zaten söylenecek pek bişeyde yok.

Sizin yorumlarınıza bakınca heyecanladım güzel bişey bekledim ama son zamanlarda izlerken acayip derecede sıkıldığım ilk film oldu. Tamam oyunculuklar iyi sayılırdı ama konu neydi, adam niye onlarıda oda da tutuyordu bu olayları anlamadım.

Başrolde kadınında Oscar alacak kadar iyi bir oyunculuk gösterdiğini düşünmüyorum, adaylık yeterde artar bile.

5/10

Dün gece izledim filmi yorumu yapamadım hemen, zaten söylenecek pek bişeyde yok.

Sizin yorumlarınıza bakınca heyecanladım güzel bişey bekledim ama son zamanlarda izlerken acayip derecede sıkıldığım ilk film oldu. Tamam oyunculuklar iyi sayılırdı ama konu neydi, adam niye onlarıda oda da tutuyordu bu olayları anlamadım.

Başrolde kadınında Oscar alacak kadar iyi bir oyunculuk gösterdiğini düşünmüyorum, adaylık yeterde artar bile.

5/10
Bu filmden bu şekilde nefret eden çıkmasını hiç beklemiyordum, ilk kez böyle beğenmeyen birini görüyorum. :worried: Bu filmden etkilenmemek için baya bir duygusuz olmak gerekir bence. :D

Konu, bir anne ve çocuğun hayata tutunma, sonrasında hayata dönüş mücadelesi. Böyle olaylar gerçekte de yaşanıyormuş. O küçük çocuğun yaşadıkları hiç mi etkilemedi ya çocuk hayatı boyunca bir kere bile dışarısını görmemiş. Neyin gerçek neyin televizyon karakteri olduğunu bile ayırt etmekte zorlanıyor. Böyle bir hikaye ilgi çekici değilse hangi hikaye ilgi çekici. :)

Nedeni konusuna değinmemişler, ben de merak ettim aslında ama adam psikopatın tekiydi muhtemelen. Yönetmen ve senarist işin o tarafıyla ilgilenmemeyi tercih etmiş. Asıl anlatmak istediği şeyi anlatmış. :)

Bu filmden bu şekilde nefret eden çıkmasını hiç beklemiyordum, ilk kez böyle beğenmeyen birini görüyorum. :worried: Bu filmden etkilenmemek için baya bir duygusuz olmak gerekir bence. :D

Konu, bir anne ve çocuğun hayata tutunma, sonrasında hayata dönüş mücadelesi. Böyle olaylar gerçekte de yaşanıyormuş. O küçük çocuğun yaşadıkları hiç mi etkilemedi ya çocuk hayatı boyunca bir kere bile dışarısını görmemiş. Neyin gerçek neyin televizyon karakteri olduğunu bile ayırt etmekte zorlanıyor. Böyle bir hikaye ilgi çekici değilse hangi hikaye ilgi çekici. :)

Nedeni konusuna değinmemişler, ben de merak ettim aslında ama adam psikopatın tekiydi muhtemelen. Yönetmen ve senarist işin o tarafıyla ilgilenmemeyi tercih etmiş. Asıl anlatmak istediği şeyi anlatmış. :)

Ya filmden nefret etmedim sadece izlerken sıkıldım. Aksiyon filmlerine alışık olduğum için beni sıktı :D Ayrıca duygusuzlukla alakası yok, bazı aşk filmlerinde duygulandığım oluyor en son Not Defteri'n de gözlerim dolmuştu :D

Filmin konusu ve oyunculuklar iyi ama bana bu film hitap edemedi maalesef. İzlerken çok sıkıldım ve bir an önce bitsin diye düşündüm. Kaç kez kontrol ettiğimi ben hatırlamıyorum ne kadar filmin bitmesine kaldı diye. Etkilenemedim filmden. :( Küçük çocuk çok tatlıydı orası ayrı. :)
Odaya döndükleri sahne güzeldi filmin en iyi yeriydi bence. Çocuğun eşyalarla vedalaşması oldukça duygusaldı orada etkilendim gerçekten.

5.5/10

Ben de biraz beklentim yüksekti ama pek karşılayamasa da beğendim. Bende bu filmi izlerken öyle duygulanma değil de aşırı bir rahatsızlık oluştu. Bazı kısımları hatırlayınca hala sinirle dolup rahatsızlık hissediyorsam film belli noktalarda başarılı olmuş demek ki.

Filmin eksik bulduğum en büyük yönü ben filmin elindeki müthiş konuyu bazı noktalarda iyi işlemediğini düşünüyorum. Yani isterse dünyanın en yaratıcı konusu olsun bazı noktaları sıkıntılı olursa film belli bir seviyede kalır. Bir de biraz sıkıldığım yerleri olmadı değil. Aslında genel olarak sıkılmam bu tarz filmlerde ama bu filmde bolca dakikaya baktığımı hatırlıyorum.
Şimdi film üzerine basması gereken yerleri iyi işlemiş ve belli noktalarda etkileyici olmuş ona lafım yok ama boş bıraktığı yerler kurguda sıkıntı oluşturuyor bence.

"Adama ne oldu? Ben mesela hemen döner ve anneyi öldürür falan diye düşünmüştüm. Veya yakalanır diye.

Bir de 7 yılda bir kere kaçma teşebbüsünde bulunmaları saçma geldi bana. Yukarıdaki camı da mı kırmayı denemediniz? Ama kurtulma anları falan güzeldi. "]

Filmin 2. yarısını pek beğenmedim. Çok yavan geldi bana bilmiyorum.

Brie Larson ve Jacob Tremblay müthiş oynamış. Brie Larson Oscar alır, Jacob Tremblay'ı da keşke Matt Damon yerine aday yapsalarmış. Performansı daha iyiydi.:)

Yönetmeni de beğendim ama bu konu usta bir yönetmenin elinde olsa bambaşka bir hale gelebilirdi.

Bu arada neden odada olduklarını tam anlayamadınız ben onu anlayamadım. @OzaN @cevaa

"Bu sapık adam 7 yıl önce Joy'u kaçırıyor işte köpeğime yardım eder misin gibisinden bir bahaneyle. Sonra odaya hapsedip tecavüz ediyor ve çocuk doğuyor. Adam hala ihtiyaçlarını karşılayıp arada uğrayıp kadını istismar ediyor. Olay bu işte."]

İyi bir film olmuş ama daha iyi olabilirdi. Sonu da güzeldi.

7.5/10

Dün filmleri incelerken konusunu okumuştum filmin. İlk olarak bunu izledim de öyle çok da güzel değildi. Bir de etkilenmişsiniz, nerede etkilendiniz anlamadım? :bilmem:

Filmin yarım saati Jack'in kız mı yoksa erkek mi olduğunu anlamakla geçti. :D Konusunu okuduğumda ''oğlu ve annesi'' diyordu, film başlayınca Jack'in o uzun saçlı hali valla bildiğimiz kızdı. Dediğim gibi filmde ben en çok bu noktaya takıldım. :D

Bence filmde boş sahneler çok fazlaydı, hele son kısımlar. Oda'da oldukları kısımları çok büyük zevkle izledim, çok hoşuma gitti. Ama sonra Joy'un annesinin evinde bence gereksiz yaşananlar oldu, bu olanlar bir yere bağlanmadığı için ''gereksiz'' diyorum.

Gerisi spoilerde:
Filmin en hoşuma giden kısmı Jack'in ilk dakikalarda uyandığında eşyalarına günaydın demesiydi. Daha sonra odaya döndüklerinde/son sahnede hoşçakal demesi de bence anlamlıydı.

Odadaki kısımları büyük zevkle izledim. Çok hoşuma gitti. Keşke film orada geçseydi, ben ful orada geçecek diye ümit etmiştim. :( Tamam, Jack kaçtı falan da babasının orada öylece bırakması ve Jack'in gidişi kolay oldu bence. Yani ben babası Jack'i fark edince döverek eve götürür, Joy'u da döver sonra kapıyı tamamen kitler diye düşündüm. Sonra bu ikilinin planlarını yapacaklarını düşünmüştüm.

Bu arada anneannenin Jack'in saçlarını sonunda kesmesi güzel oldu. :D Çocuğu sonunda erkeğe benzetebildim o kısımda. :F

Öyle olay yaratacak, ah muhteşemdi dedirtecek bir film değildi maalesef. Çok büyük umutlarla açtığım ve hayal kırıklığı yarattığını düşünüyorum.

Odada geçen sahneler hatrına ve Jack hatrına veriyorum bu puanı:

6/10

Vay arkadaş izleyince etkinlikte yılın şampiyonu olur demiştim ama gelen puanlar çok şaşırtıcı. Neyse herkesin film anlayışı kendine ne diyelim. :)

Vay arkadaş izleyince etkinlikte yılın şampiyonu olur demiştim ama gelen puanlar çok şaşırtıcı. Neyse herkesin film anlayışı kendine ne diyelim. :)
Bence sen duygusal bi anında izlemişsin filmi ve o gazla yüksek puan vermişsin, yoksa filmin maksimum puanı 5-6 arası bişey :D

Bence sen duygusal bi anında izlemişsin filmi ve o gazla yüksek puan vermişsin, yoksa filmin maksimum puanı 5-6 arası bişey :D
Çoğunluk benimle aynı görüşte sade burada gördüm 5-6 puanları. IMDb puanı 8.3 şu an izlesem yine aynı puanı veririm, hatta 9.5'a çıkabilirim :):)