2015 Room / Gizli Dünya - Film Yorumları

Çoğunluk benimle aynı görüşte sade burada gördüm 5-6 puanları. IMDb puanı 8.3 şu an izlesem yine aynı puanı veririm, hatta 9.5'a çıkabilirim :):)
Yemişim İmdb'yi :D Film izlemeye başladığımdan beri şu sitedeki puanları ciddiye almadım :D

Filme gece 2 de başlayıp 4 gibi bitirdim. Yorumu yazmak şimdiye kaldı. :)

Film fena değildi normalde dram sevmem zaten hayat yeterince zorken bi de kendimi böyle dramlarla yormak istemem ama bi etkinliğe girdik izleyelim bari dedik bir de olumlu eleştirilen gelince dayanamadım. :)

Ne kadar dram sevmesem de film sıkmadan izlettirdi kendini öncelikle, Brie Larson ve Jacop Tremblay çok iyi oyunculuk çıkarmışlar Shameless'dan tanıdığımız William Macy'i görünce filmi izlemeden önce daha fazla görürüz demiştim ama 1-2 sahnede karşımıza çıktı.

Mesela en son çocuğa bile bakamıyordu ama filmin sonunda bu olayı bi sonuçlayamadılar ne oldu en son merak ediyorum. :)

Genel olarak iyiydi konu zaten çok orjinal ve hoşuma gitti.

Puanım: 7.5

Güzel filmdi ama favori olacak bir film değildi bence.

Konu güzel ve ilginç, ilgi çekici. Senaryo akışı ise hafif pürüzlü kalmış tam bekleneni vermedi. Olmamış şeyler vardı filmde. Özellikle;
Çocuğun kurtulma anı ve sonrası olmamıştı. Onca yıllık esaret bu kadar basit ve üstü kapalı geçilmemeliydi. Oldu bitti olmuş. O zenci kadının çocuğun "3 levha döndük" tarzı bir cümlesinden sonra evi buluşu falan bu kadar basit olmamalı.
Bu sebeple yönetmeni, senaristi kınıyorum. Uyarlama bir film o sebeple belki orjinali bu kadar sönük ama yinede bu olaya kendileri bir şeyler katsalar senenin en iyi filmi olabilirdi ki kurtulma anından sonrası ne kadar güzel olursa olsun bir eksik kaldı bende.:( 10 dakika daha uzatsalardı keşke..

Oyuncular olarak Jack'i oynayan çocuk süperdi. Nasıl bu kadar başarılı oynadı diye düşündüm ve elbette burada yönetmenin çabası işin içine giriyor. Bu konuda da kutlarım kendisini. Yani birde çocuğu İlk gördüğümde kız zannettim kadın çocuğunu korumak diye yalan söylüyor sandım. Bunuda çok iyi yansıtmış yönetmen.
Brié Larson bence hiç bir yönden oscar favorisi olamaz. Ağladığı için mi bu kadar destek gördü anlamadım ama çocuk gölgede bırakmış bence kadını. Kesinlikle hakedilmis bir adaylık ama şuan Jennifer'dan bile daha az istiyorum kazanmasını.
Filmde çocuğun bir çok unutulmaz sahnesi vardı ancak Brie için bunu diyemem. Bence yanlış adaylık ve favorilik olmuş.

Filmi genel olarak sevdim. Filme puanım 7.5/10

Dram filmlerini hiç sevmem nitekim bu filmi sevmedim.Yorumlarda fena övmüşsünüz ama öyle aman aman çok muhteşem bir film değildi.Daha iyi olabilirdi.Bazı kısımlar çok yüzeysel geçilmiş.Bazı kısımlarda çok yavandı.

Jack'in kız mı erkek mi olduğunu çözmek için baya bir kafa yordum erkek olduğunu görünce çok şaşırdım sanırım uzun saçın baya bir etkisi var :D

Ne yani 7 yıl boyunca hiç kaçma girişiminde bulunmadı mı?Kaçtıktan sonra Nick'e ne oldu yakalandı mı orası açıklanmalıydı

İyi sahneler olmasına rağmen bana göre değil :)

5/10

Hayret ya bu film forumda nasıl sevilmedi, bana göre net şekilde yılın en iyi filmi. Neyse ki imdb puanı benimle, şu an Star Wars'tan sonra en yüksek puana sahip film. :)

Forumda filme ilgili bu kadar karşıt görüş olunca filme olan merakım gerçekten fazlalaşmıştı. Ben beğeneceğimi düşünüyordum ve beklediğim gibi de beğendim filmi.

Konusu bence de çok iyiydi. Filmi izlerken iki yıl önce yine bir Oscar sezonunda izlediğim Short Term 12'i anımsadım. Bunda tabii Brie Larson'un iki filmde de rol almış olması etkili olabilir ama filmin atmosferi, durağanlığı da bunda etkili bence. Aslında izlerken benzer tatları aldığımı söyleyebilirim ama konu ve içerik bakımından bu film biraz daha iyiydi.

Oyunculuklar gerçekten çok iyiydi. Brie Larson adaylığı hak etmiş. Muhtemelen ödülü de alacaktır, hak etmediğini söylemek bence yanlış olur. Jacob Tremblay de yaşına göre harika oynamış. Yetenekli bir çocuk, önü açık gibi duruyor. Bu arada filmi izlerken ben de kız olduğu konusunda baya direttim. Tabii sonunda erkek olduğu gerçeğini kabul etmek zorunda kaldım ama neyse. :D

Açıkçası filmin ilk 1 saatlik kısmını daha çok beğendim ben. Odanın içindeki sahnelerde sıkılma yaşamadım ama sonrasında ara ara sıkıldığım oldu. Aslında çocuğun dünyaya adapte süreci oldukça ilgi çekici bir olaydı ama ben izlerken pek etkilenmedim. Bu süreç iyi aktarılmamış bence. Daha iyisi yapılabilirmiş sanki.

Bunlar haricinde genel olarak güzel bir filmdi ama görüldüğü gibi de herkesin sevebileceği bir film değil. Fakat ben yine de izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. :)

Puanım: 8/10

Duygusal açıdan çok başarılı, teknik açıdan ortalamanın altı bir film.

Söylenenlerin aksine başroldeki kadın oyuncunun Oscarlık bir performans sergilediğini göremedim. Tabi iyi bir performanstı fakat mükemmel değil. Bununla birlikte küçük çocuk cidden çok iyiydi, Leo filan hikaye keşke bu çocuk aday olabilseydi. :)

Herkes gibi benim de film boyunca kafamı en çok karıştıran detay, Jack'in kız mı yoksa erkek mi olduğuydu. Film boyunca adama beyin fırtınası yaptırdılar.

Sosyopsikolojik açıdan oldukça başarılıydı. En azından filmin ilk yarısı başyapıt olabilecek düzeydeydi, ne yazık ki vasat bir ikinci yarıya rağmen sonuna kadar zevkle izletti. Denildiği gibi mantıksal hatalar yahut kurgusal eksiklikler göze batacak kadar fazla. Kusursuz olan tek şey küçük çocuk ve oyunculuğu o kadar. Psikolojik ve duygusal açıdan bile ikinci yarı devamını getirememişler.

Bu arada Old Nick'i Walter White'a sima olarak benzeten bir tek ben miyim? :D Kadın da Prison Break'deki Sara'ya benziyordu.

Ciddi ciddi Yaşlı Nick'e ne olduğuyla ilgili hiçbir şey öğrenemedik. Arada mahkeme, dava sözleri geçti fakat neyin davası onu da öğrenemedik, kadın devletten tazminat mı alacak yoksa başka bir şey mi meçhu
l.

Söylendiği gibi evi buldukları sahne fazla zorlama olmuş, sırf bu bile filmin mükemmel olmadığının kanıtı. Bu kadar kolay olmamalıydı.

Bu arada Monte Kristo Kontu'ya selam olsun! Ne olağanüstü bir eserdi be! Ne zaman aklıma gelse duygulanırım, öyle bir yapıt ki sırf bu filme de esin kaynağı olduğu için ister istemez film sırasında da gözüm dolmadı değil,

Çocuğu öldü gösterip halı sayesinde kaçma olayı Monte Kristo Kontu efsanesinin en müthiş sahnesiydi. Tabi daha değişik ve daha destansı, yine de fikir aynı. Ayrıca küvet sahnesinde de Monte Kristo'dan bahsetmiş olmaları, yönetmen ya da senaristin de Monte Kristo hayranı olduğunu gösteriyor. :)

O değil de filmde Monte Kristo'ya yakışır şekilde bir intikam yaşanmış olsaydı, tatmin edici zeka dolu bir intikam... İşte o zaman ayakta alkışlayabilirdim.

Sonuç olarak

Oda'nın bulunup Anne ile oğlun kuçaklaştığı sahneye kadar çok iyi, devamı ise ortalama. Aradaki mantık ve kurgu hataları ise gözden kaçamayacsk kadar büyük.

6.1/10

+1 puan Monte Kristo Kontu'nun şerefine

7.1/10

Gerçekten güzel bir filmdi. Gerçekte de böyle kaçırılıp da odaya hapsedilen ve kaçırıldığı adamdan çocuğu olan bir Amerikalı kadının hikayesini okumuştum çok önceden ama bu film onun hikayesini anlatmıyor tabii, sadece bu tür benzerlikler var.

Jack'in odayı, dünyayı ve gördüğü her şeyi kendince anlatışı filmin en beğendiğim yönü oldu diyebilirim. Dünyaya ilk başta uyum sağlayamadığı sahneler biraz sıkıcı geldi ama en sonunda depresyondan çıkan annesiyle birlikte dünyamızın bir parçası oldular. Filmde öyle çok fazla etkilendim diyebileceğim bir sahne yok, ama genel olarak insanı etkileyebilecek bir film olduğunu düşünüyorum.

Brie Larson gerçekten çok iyi iş çıkarmış. Çocuk oyuncu Jacob Tremblay'ın performansı da ayakta alkışlanmalı. Bunların haricinde William H. Macy'i Joy'un babası rolünde görünce şaşırdım, filmde de birden Shameless'taki gibi nutuk çekecek sandım. :D

Yönetmenlik ve senaryo anlamında çok olağanüstü bulmasam da bence epey iyi bir film. Oscar'dan da eli boş dönmez sanıyorum.

8.5/10

Benim de harika harika harika diye bağırasım var.....

Filmi çok beğendim. İyiki Oscar başlamadan izledim.
Çocuk oyuncuyu kutlarım. En iyi erkek ödülünü ona verin laaan yapılmıcak bişey değil!
Keşke bu film 3 saat olsaydı da revenant gereksiz yere uzatmasalarmış. Her sahnesini sıkılmadan izledim. Bunda cocugun payı büyük!
sizin de dediğiniz gibi biraz mahkeme sahnesi de olsaydı.
Neyse ben "room"u bulmayı daha ilginç yapardım. Çocuk annesinin verdiği kağidi kaptırdı adama ama annenin dişi çocuktaydı. Bu kız zaten 7 yıldır kayıpmış. Annesinin dişiyle DNA testi yapılıp aileye ulaşilsaydı çocuk terapiyle annenin oldugu yeri filan anlatsaydı. Ne bilim ben biraz daha polisiye olaylar olsun heycan olsun istedim. 3 kere döndük demeyle bulmak çok tatmin etmedi beni ama olsun iyi kurtardılar sahneyi. Polisi ben de tebrik ederim.

9 vermim abartı olmasın ama izlediğim Oscar aday filmlerinden en iyisiydi. 8/10 vereyim şimdilik. Big short ve spotlighta haksızlık olmasın.

bana gore 2015-in en iyi dramiydi.cok duygulu gercekci filmdi.ama keske kiz sonlara dogru kurtarilsaydi cunki kiz cocuguyla kurtulduktan sonra sahneler gereksiz yere uzatildi..=7.4