2019 Parasite / Parazit - Film Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sherlock
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Film kanalları zaten yayınlıyor hatta başlamişlar bile ama benim sadece digitürk gibi yorumsuz bi kanala ihtiyacım var. Oyuncuların yaptiği espirlere söylediği önemli şeyleri ceviri yapacak filan
Aman klasik her zamanki gibi iste, hepsi provali zaten espriler, konusmalar vs.

Reactions: Forumdash
Hakettiğin ödülü vermemekle ve sadece aday göstermekle sus payı veriyorlar işte.

Reactions: blacklion
Gerçek bir sanat eseri. Gerçek bir ustalık eseri. Baştan sona mükemmel bir film. Tüm duyguları, tüm çılgınlığı, tüm komikliği, tüm trajikomikliği her şeyi ustalıkla bir araya getiren bir film. 2010'ların en iyi 4 5 filminden biri olduğunu net şekilde söyleyebilirim. Gerçek bir çılgınlık...

Filmin ilk kısmındaki kurgu ne kadar komik ve absürdse ikinci kısmındaki kurgu da bir o kadar vurucu ve sert... Öyle sahneler var ki insanı düşündürüp içinden çıkılamaz hale getiriyor. Deli detaylar ve mesajlar mevcut filmde. Senaryosu aldığı ödülü sonuna kadar hak ediyor. Biraz abartılı kısımlar var diyebiliriz ama bunu içinde iyi yediriyor film.

Oyunculuklar, müzikler, çekimler, hikayenin gidişatı ve çıktığı Tarantino vari zirve... Bu yıl içinde bir Tarantino filmimiz vardı ama bu film o Tarantino filminden daha çok Tarantino filmiydi. Özellikle o malum sahneleri hatırladıkça bu yorum aklımdan çıkmıyor. Babayı oynayan oyuncu, kızı oynayan oyuncu, oğlanı oynayan oyuncu. 3'ü ayrı ayrı filmi kendi kulvarlarında taşımış diyebilirim. Toplu performans olarak zaten çok başarılı bir film. Bu da yönetmenlik başarısı olarak düşünülebilir. Her ne kadar ödülü Sam Mendes almalı desem de Bong Jon Hoo aldığı için kızamıyorum. O da gerçekten bu filmiyle Kore sinemasının zirvesine yaklaşmış. Zirve hala OLDBOY'da o ayrı tabi...

Sel sahnesi başlı başına görsel şölen ve harikalık eseri... Görüntü yönetmenliği gerçekten zirve yaptı o sahnede. Bu filmle ilgili aklımda birçok sahne kalacak ama sel sahnesinin yeri hep ayrı olacak. Kızın o klozet üstündeki sigara içişi... Keza final kısmında babanın baştan sona verilen o karakter hissiyatı ve zengin kesime olan bakışının geldiği son nokta müthiş. Kızının önünde yatan cesedini görüp kendini kaybetmesi...

Final sahnesi ise beğenilmemiş sanırım ama bence gayet etkili bir sahne. Babasının orda olduğunu düşünmesi oldukça normal. Tam tüm bu yaşananların bir araya gelmesi, ışık mevzusu, her şeyi planlayıp babasının orda olduğunu düşünüp kurtarması, o evi satın alması ve sonunda bir anda her şeyin hayal olduğunu görmemiz. Gerçekten sert ve düşündürücü bir final...

Filmin tam olarak kusursuz ve o kült filmler seviyesinde bir film olmasını bazı abartılı kısımlar engelliyor ama onun dışında sonuna kadar başyapıt ve 2010'ların en iyi filmlerinden biri olma titrini hak ediyor. Yılın da en iyi filmi olarak, Oscar'ı cebine koyarak, bir tarihe imza atarak 2019'a çok güzel bir son veriyor. Parasite tarafımdan çok yakın gelecekte ikinci kez izlenilecek. Bunu kısa sürede her film başaramaz...

9.7/10

Oscar etkisiyle salon doluydu, Cinemaximum da 12 TL'ye düşürmüş. Biz de arkadaşlarla izledik, böyle filmleri sinemada izlemeyi daha çok seviyorum. Genel itibariyle başarılı, çok iyi bir iş olmuş. Sanırım izlediğim ilk Kore filmiydi, Kore konuşmaları bana biraz itici geliyor o da iten etmenlerden belki de.

Sonu bana da sürpriz oldu, gülerek izlediğim filmin sonunun öyle biteceğini tahmin etmezdim. Tabi böyle sonlar benim için daha iyi, daha anlamlı oluyor.

Tabi film aşırı etkiledi mi, hayır. Ama verdiği yan ve ana mesajlarıyla, oyunculuklarla, sürükleyiciliğiyle gülümseterek izleten bir iş oldu. Diğer Oscar filmlerini izlemedim, o nedenle kıyaslama yapamayacağım.

8/10

Reactions: bazinga and Aserat
Kızkardeşim bolca kore filmleri dizilerini izler o izlerken bende izlemiştim çok güzel oluyorlar ya bunuda çok merak ettim

Son olarak hem benim için hem de Akademi için yılın en iyisine, Parasite'ye yazayım yorumumu. Hatta sadece bu yıl da değil 2010'larda izlediğim en iyi filmlerden biri diyebilirim bu harika yapım için.

Filmi bu kadar beğenmemin en temel sebebi her anı dinamik, dolu dolu geçmesi, komedisini de dramını da aksiyonunu da gerilimini de içinde barındırması. Tabi her zaman için bir filmin içinde bu kadar çok tür bir arada bulunması iyi sonuçlara yol açmayabilir. Ama yönetmen Bong Joon Ho bütün bu unsurları o kadar mükemmel bir şekilde bir araya getirmiş ki hayran kaldım izlerken.

Film ilk başta komedi ile başlarken ilerledikçe çok çok başka noktalara gidiyor iş. Her anından ayrı da bir keyif aldım izlerken. Tabi bir de filmin mesaj boyutu var. Çok önemli bir konuya değiniliyor filmde, sınıf ayrımına. Bir zengin bir fakir aile bir araya getirilerek anlatılıyor bu durum. Yönetmen bu anlatıyı güçlendirmek için evin tasarımı dahil her bir detaya özen göstermiş. Merdivenler olsun fakir ailenin yaşadığı ev olsun her şey buna göre dizayn edilmiş.

Film hakkında olumsuz bir şey söylemek gerekirse belki bir tek hafif abartılı yerleri var diyebilirim. Onlar da çok önemli değil zaten, illa bir kusur bulunacaksa söylenebilecek ufak tefek şeyler işte.

Sonuç olarak Parasite bir ilki de gerçekleştirerek Oscar'da en iyi film ödülünü alan ilk uluslararası film oldu ve bu başarıyı sonuna kadar hak etti...

9.5/10

Bence yılın net şekilde en iyi filmi. Konusu olsun, vermek istediği mesajlar olsun her şeyiyle dört dörtlük bir yapım olmuş. Filmde aksiyon, komedi, gerilim ne ararsanız mevcut. Daldan dala bu kadar başarılı bir şekilde atlamak yönetmenin başarısını gösteriyor. Konusundan bende ilk etapta bir şey anlamamıştım ama belki de anlamamak filmi bu kadar beğenmeme sebep oldu. Bilemeyiz. Oscar'ı almasına da sevindim, kesinlikle sonuna kadar hak edildi.

Zengin adamın fakir adam için kokuyor demesi, fakir ailenin evdeki tüm çalışanları işinden attırıp onların yerine geçmesi, fakir ailenin yaşadığı yeri selin basması falan üzerine epey düşünülmesi gereken, sağlam mesaj verilen detaylardı. Sonundaki katliam da enfesti tabi belirtmeden geçemeyeceğim

9/10

Kütük dostum ne yapıyorsun 😱 @Sherlock

Reactions: Maskeli Fedai
Kütük dostum ne yapıyorsun 😱 @Sherlock

Aman aman nereye geldik... 😱

Sen... sen sen... evet sen... @DarkLegenD

Tam 1. senesi.
Zaman çok hızlı geçiyor.