Klasik Oz 5. Sezon Yorumları

5x8

Geçen sezon finallerine göre daha durgundu ama sonu fenaydı.

Augustus b.k yoluna gitti resmen :( Burr salağı yüzünden öldü :(

Ryan'ın olayı bayaa duygusaldı. Cyril'i kurtarırlar inşallah.

Omar White Said'i kurtarayım derken kendisini yaktı.

Schillinger'de tecride girdi, 6.sezonda Beecher'in başı ağrıyabilir bu olay yüzünden.
8.5/10

5x6

Beecher ve Schilinger düeti gerçekten süperdi.:D

Omar White da uyuşturucuyu bıraktı.

Augustus bu bölüm yoktu. Zaten bu bölümün castına baktım Harold Perrineau yoktu. Ayrıldı herhalde diziden. Zaten Augustus da son bölümlerde durumu kötüydü.

8/10

5x7

Güzel bölümdü, bölümdeki felsefe yani Augustus kısımları ayrıca güzeldi. :)

Ryan'ın ne amaçladığını anlamadım.

Tobias, Schillinger ve Said'in olduğu sahneler iyiydi. Tobias gerçekten Kellersız yapabilecek mi bakalım. :)

8/10

Biraz önce Oz oyuncularının şimdi ki hallerine bakıyordum da, Ryan ve Cyril gerçektede kardeşlermiş :D

@Danger UA! @OzaN
Biri söylemişti onu ya. Bence öyle pek benzemiyorlar. Kjaer ve Cyril daha çok benziyorlar. :D

5x7

Güzel bölümdü, bölümdeki felsefe yani Augustus kısımları ayrıca güzeldi. :)

Ryan'ın ne amaçladığını anlamadım.

Tobias, Schillinger ve Said'in olduğu sahneler iyiydi. Tobias gerçekten Kellersız yapabilecek mi bakalım. :)

8/10

Biri söylemişti onu ya. Bence öyle pek benzemiyorlar. Kjaer ve Cyril daha çok benziyorlar. :D
İkiside sarışın benzerlik olabilir ama Ryan ve Cyril ikiz gibi bence :D

5x7

Bence baya sıkıcıydı bu bölüm.

Ryan'ın Cyril için verdiği karara üzüldüm. Yazık olacak Cyril'a.

Ama onun dışında bu bölüm aklımda kalan hiç önemli bir şey yok. Bir tek Beecher'ın Schillinger'a verdiği adam öldü o kadar.

5/10

5x8 (Sezon Finali)

İyi bölümdü yine genel olarak. :)

Beecher ve Schillinger anlaşması bu sefer bitti. Schillinger paçayı yırtıp Beecher'dan intikam alacaktır. :)

Cyril için umut var hala. :)

Augustus ölmeseydi ya. Dizideki iyi olmaya yakın az sayıdaki adamlardandı. :(

Omar White'a da yazık oldu...

8/10

5x8

Zayıf bir sezon finaliydi.

Augustus'a üzüldük ama ölümü saçmaydı. Bu dizi bu kadar övülüyorsa gerçekçiliği yüzünden. Ama burada İtalyan'ların yeni lideri Em City'nin ortasında çat diye bıçakla dalıyor. Önceden mesela kaza gibi gösterirlerdi, ya da kavga çıkarıp arada gizlice öldürürlerdi.

Cyril kurtulur umarım.

McManus bu sefer haksızlık yaptı bence Omar'a.

Son sezonda Beecher-Schillinger kavgası nasıl sonuçlanacak çok merak ediyorum. Sanıyorum dizide 1.sezondan beri sürekli devam eden bu ikilinin ilişkisi.

7.5/10

Son düzenleme:
5x8

Zayıf bir sezon finaliydi.

Augustus'a üzüldük ama ölümü saçmaydı. Bu dizi bu kadar övülüyorsa gerçekçiliği yüzünden. Ama burada İtalyan'ların yeni lideri Em City'nin ortasında çat diye bıçakla dalıyor. Önceden mesela kaza gibi gösterirlerdi, ya da kavga çıkarıp arada gizlice öldürürlerdi.

Cyril kurtulur umarım.

McManus bu sefer haksızlık yaptı bence Omar'a.

Son sezonda Beecher-Schillinger kavgası nasıl sonuçlanacak çok merak ediyorum. Sanıyorum dizide 1.sezondan beri sürekli devam eden bu ikilinin ilişkisi.

7.5/10
Gerçekçilik falan hikaye ya bence alakası yok. Bu dizinin iyi olduğu bir nokta varsa çok sayıda karakter çıkarıp belli bir başrol olmadan olayları götürebilmesidir. Bir de oyunculuklar genel olarak iyi sayılabilir.

Gerçekçi olsa zaten Emmy ödüllerinin kıyısından köşesinden de olsa geçerdi. :):)

Bu arada son sezona geçmeden birkaç gün daha ara verelim, bu hafta geceleri forumla ilgilenmem gerekecek. Sorun olmaz herhalde?

@cevaa

Gerçekçilik falan hikaye ya bence alakası yok. Bu dizinin iyi olduğu bir nokta varsa çok sayıda karakter çıkarıp belli bir başrol olmadan olayları götürebilmesidir. Bir de oyunculuklar genel olarak iyi sayılabilir.

Gerçekçi olsa zaten Emmy ödüllerinin kıyısından köşesinden de olsa geçerdi. :):)

Bu arada son sezona geçmeden birkaç gün daha ara verelim, bu hafta geceleri forumla ilgilenmem gerekecek. Sorun olmaz herhalde?

@cevaa

Ben de gerçekçi bulmuyorum sadece gerçekçi diye övülmesini eleştiriyorum.

@cevaa

Bence de dizi gerçekçi değil. Önceden okuduğumda Prison Break'ın atası filan diyorlardı ama PB'nin yanından bile geçecek bi dizi değil.

Sorun yok, istediğiniz zaman başlayabiliriz :D

Sayılı bölümler kala diziyi bir çırpıda bitirip boşluğa düşmemek için biraz ara verip izleme planımı esnettim. Eğer 6 ya hemen geçecekseniz şu zamandan sonra haftada 1 bölüm izlerim ama birkaç haftanız varsa en geç 10 güne bitiririm? @OzaN

5x1

Genel olarak durağan geçse de sonu fenaydı, Breaking Bad gibiydi ya da Breaking Bad, Oz gibiydi diyelim.

Dizinin durgun olmasının nedeni aşırı gerçekçi olması. Prison Break ile kıyaslanacak bir dizi değil çünkü tür ve konu bakımından apayrılar. İlla kıyaslacaksak; gerilim, kurgu, macera, hikaye vb. Açılardan Prison Break; Gerçekçilik, kalite, edebi -felsefi yön, drama, oyunculuk gibi teknik yönlerden de Oz alır.

Prison Break i daha çok seviyorum ama Oz u daha kaliteli ve sağlam buluyorum. Tıpkı Galatasaray ı tutmama rağmen Barcelona nın daha kaliteli ve sağlam olduğunu kabul etmem gibi. Çünkü sevmek ya da sevmemek olayı özneldir, kişiden kişiye değişir. Ama kaliteli ve sağlam bulmak, güzeli değil doğru (başarılı) olduğunu kabul etmek kişiden kişiye değişmez, 2+2=4 kadar nettir.:)

Protestan rahibin duvardan kurtulmasına sevindim ama yüzü fena olmuş.

O'Ryan her zaman ki gibi akıl oyunlarıyla döktürüyor. :D

Son sahnede Sarabende çalsaydı gelmiş geçmiş en iyi dizi sahnelerinin başında gelirdi.

8.2/10

Sayılı bölümler kala diziyi bir çırpıda bitirip boşluğa düşmemek için biraz ara verip izleme planımı esnettim. Eğer 6 ya hemen geçecekseniz şu zamandan sonra haftada 1 bölüm izlerim ama birkaç haftanız varsa en geç 10 güne bitiririm? @OzaN

5x1

Genel olarak durağan geçse de sonu fenaydı, Breaking Bad gibiydi ya da Breaking Bad, Oz gibiydi diyelim.

Dizinin durgun olmasının nedeni aşırı gerçekçi olması. Prison Break ile kıyaslanacak bir dizi değil çünkü tür ve konu bakımından apayrılar. İlla kıyaslacaksak; gerilim, kurgu, macera, hikaye vb. Açılardan Prison Break; Gerçekçilik, kalite, edebi -felsefi yön, drama, oyunculuk gibi teknik yönlerden de Oz alır.

Prison Break i daha çok seviyorum ama Oz u daha kaliteli ve sağlam buluyorum. Tıpkı Galatasaray ı tutmama rağmen Barcelona nın daha kaliteli ve sağlam olduğunu kabul etmem gibi. Çünkü sevmek ya da sevmemek olayı özneldir, kişiden kişiye değişir. Ama kaliteli ve sağlam bulmak, güzeli değil doğru (başarılı) olduğunu kabul etmek kişiden kişiye değişmez, 2+2=4 kadar nettir.:)

Protestan rahibin duvardan kurtulmasına sevindim ama yüzü fena olmuş.

O'Ryan her zaman ki gibi akıl oyunlarıyla döktürüyor. :D

Son sahnede Sarabende çalsaydı gelmiş geçmiş en iyi dizi sahnelerinin başında gelirdi.

8.2/10
Valla ben 6. sezon konusunu hemen başlatmayı düşünüyorum Pazartesi için. Eğer @Danger UA! ve @cevaa isterse iki hafta sonraya atmak benim için problem olmaz.

Bence yetiş bize ya sonunda bitecek nasıl olsa. 8 bölüm 15 günde falan izleriz. 15 günde 16 bölüm izleyebilirsin sen de? :)

Valla ben 6. sezon konusunu hemen başlatmayı düşünüyorum Pazartesi için. Eğer @Danger UA! ve @cevaa isterse iki hafta sonraya atmak benim için problem olmaz.

Bence yetiş bize ya sonunda bitecek nasıl olsa. 8 bölüm 15 günde falan izleriz. 15 günde 16 bölüm izleyebilirsin sen de? :)

Bu dizi bitince büyük boşluk olacak. Gerçi dizilerle haşır neşir değilim ama yine de üzücü bir durum . Bunu bitirdikten sonra Bands of Brothers a geçelim en iyisi?

Bu dizi bitince büyük boşluk olacak. Gerçi dizilerle haşır neşir değilim ama yine de üzücü bir durum . Bunu bitirdikten sonra Bands of Brothers a geçelim en iyisi?
Evet öyle yapacağız işte plana göre. :):)

Ondan sonra da bir şeyler buluruz merak etme. IMDb Top 250 TV'miz de var zaten artık. :D

Ben haftaya başlamazsanız bile başlayıp bitireceğim artık.