Klasik Oz 4. Sezon Yorumları

4x5

Ortalama bir bölüm. Şu siyahi yapılanması hiç hoşuma gitmiyor.

8.2/10

4x6

Sanırım senaristlerin siyahi düşmanlığı var çünkü böyle giderse siyahi düşmanı olup çıkacağım. :D

McManus'un yerine gelen adam sanırım diziler tarihinde gördüğüm en itici karakter!

öldürüleceğini günü iple çekiyorum çakma cool seni! Kafası duvara duvara çarpıp öldürür beyazlar umarım! Durup dururken insanı sosyopat edecekler bu ne biçim karakter?

Ayrıca iğrenç gereksiz detaylar vardı

Keller'in tecritteki malum gereksiz sahnesi gibi

bizle değilsin Beacher! Adam değilsin!

Adamsın O'Reily, Adamsın Sayid Kerim!

8.0/10

4x7

Bu bölüm sezonun en iyisiydi.

Harbiden cehenneme döndü Em City. Adebisi iyice zenci çöplüğüne çevirdi ortalığı. Bakalım Sayid reyizin bir planı var umarım tutar.

Ryan da Rus'u iyi harcadı. Bu hapishanede bundan zeki adam yok.:D

9/10

@OzaN @gundix123

Em City'nin yeni yöneticisi House Of Cards'taki pirzolacıymış.:D Fark ettiniz mi?

Son düzenleme:
4x7

Bu bölüm sezonun en iyisiydi.

Harbiden "maymunlar" cehennemine döndü Em City. Adebisi iyice zenci çöplüğüne çevirdi ortalığı. Bakalım Sayid reyizin bir planı var umarım tutar.

Ryan da Rus'u iyi harcadı. Bu hapishanede bundan zeki adam yok.:D

9/10

@OzaN @gundix123

Em City'nin yeni yöneticisi House Of Cards'taki pirzolacıymış.:D Fark ettiniz mi?
Yok fark etmedim ama söyleyince mantıklı geldi. :D Bu arada ağır ırkçı yorumun nedeniyle mesajı beğenmiyorum. :D

4x8

Vay canına, işte bunu beklemiyordum. :)

Ben bu imdbdeki kullanıcıları anlamıyorum 9.7 verdikleri bölüm sıradan 7.9 verdikleri bölüm efsane. :):)

Şu rahibe ölse falan dizinin ortalaması 0.5 puan kadar yükselecek gibi? Yahu kadının sahneleri giderek de artıyor sanki. Her bölümün 10 dakikası onun sıkıcı "rahibeliği bırakıyorum, yok yok bırakmıyorum" gibisinden şeyleriyle geçiyor...

McManus reyis is back! Yalnız Adebisi ve Said olayı sürpriz oldu. Adebisi ölmez herhalde ya. (b)

Keller ortalığı iyi karıştırdı ve McManus'un dönüşünü hazırladı. :):)

Sonraki bölümü de merak ettim aslında ama birkaç gün daha arayı sürdürelim @Danger UA! @cevaa

4x9 için 1 Temmuz diyelim (Oha Temmuz falan demeyin Çarşamba :D)

@sokak sanati ve @gundix123 yetişir o zaman kadar? @Tolstoyevski zaten çok geride değil?

9/10

4x4, 4x5

Diziyi her ne kadar öyle ahım şahım sevmesem de özlemişim. :D Dizi ortalamasında bölümlerdi.

Rebadow'un sahneleri iyiydi ama gittiği yol pek hayır değil gibi. :D

Beecher'ın durumu da üzücü. Bu bölüm Keller'la araları açıldı yine. Zaten araları 2 bölüm iyiyse 3 bölüm kötü. :D

McManus'ın yerine gelen adam da cidden itici bir tipe benziyor.

Shirley'i özleyeceğiz. Onun sahnelerini beğeniyordum genel olarak. :)

Puanım: 8/10

4x7

Özellikle sonu çok iyiydi. Güzel ve hareketli bölüm oldu.

Şu Suprime Allah karakterini oynayan adam gözüme bir yerlerden tanıdık geliyor ama çıkaramadım? Ayrıca Kel Nazi'nin yanındaki eleman da The Walking Dead'deki Shannon muydu adı, yani Rick in eski dostuna çok benziyor? @OzaN

8.8/10

4x8

Bu bölüm de iyiydi. Dizi son bölümlerde yükselişte.

]Zencilerden kurtulduk sonunda. Adebisi öldü bence. Ama keşke o perde kan olduktan sonra bölümü bitirselerdi. Böylece kimin bıçaklandığını anlamazdık daha heyecanlı biterdi.

McManus da döndü. Şu pislik zencinin ayrılması iyi oldu. Herifler pozitif ayrımcılığın dibine vurmuşlardı.

Rahibe bence de ölmeli. Ne sıkıcı bir kadın ya.

9/10

4x8

Güzel bir sezon finaliydi. Ama 4x7 ye göre daha durgun geçti. Son sahne Efsaneydi tabi.

Siyahi elemanın kovulmasına sevindim. Adebesi nin böyle intihar etmesi de ilginçti. Halen niye kasedi verdiğini anlayamadım. Rebadow da adam öldürmüş ama saldırıya uğradığını bahane ederek almamıştı ceza. Ama Said in işi daha zor[/spoile]

8.6/10

4x7

Özellikle sonu çok iyiydi. Güzel ve hareketli bölüm oldu.

Şu Suprime Allah karakterini oynayan adam gözüme bir yerlerden tanıdık geliyor ama çıkaramadım? Ayrıca Kel Nazi'nin yanındaki eleman da The Walking Dead'deki Shannon muydu adı, yani Rick in eski dostuna çok benziyor? @OzaN

8.8/10
Hiç dikkat etmedim. :) Shannon diye birini de hatırlamadım zaten. :D Shane mi? Eğer o ise değildir olsa tanırdım çünkü. :D

Hiç dikkat etmedim. :) Shannon diye birini de hatırlamadım zaten. :D Shane mi? Eğer o ise değildir olsa tanırdım çünkü. :D
Evet Shane di kastettiğim, ama sanırım ona çok benzeyen bir oyuncu Oz'daki.

Suprime'yi oynayan herifi bir yerlerde gördüğümü sanıyorum ama yine ona benzeyen biriyle karıştırdış olabilirim. Suprime'yi oynayan adam gerçekte de adının sonuna "Allah" ismini katıyor haşa :D Sanırım gerçekte de dizideki gibi garip Islam anlayışına inanıyor.

https://instagram.com/lordjamar/

Ayrıca gereksiz bilgi olacak ama bilmekte fayda var, dizideki Mcmanus ile Shirley Bellinger eskiden evliymiş. Mcmanus her yerde. :D

Edit: Şimdi hatırladım! Ben bu herifi Galatasaray lı eski futbolcuya benzetmişim. Bir ara Pablo Pino mu ne öyle birisi gelmişti GS'ye, oradan aklımda kalmış. :D

ddCL6xlC9BIAwUQdIsbuWMEfO-WveTsoqc2jz-KpJYMTVjlPM23gbfHvl0CjCo9JpjRRRXqTYwN8Ph5tnsKvmJdP_xvSyT4Nn4xeCanYGRRRJHnC8yPZxbstMYU8lyXiI-Vhl3NdTWuAusl39ZG6H2tTKnLD=w531-h277-nc

4x6, 4x7, 4x8

Bölümler son güne kaldığı için biraz seri izlemek zorunda kaldım. :D Genel olarak güzeldi bölümler.

Said ve Adebisi arasındaki kavga sahnesi gerçekten efsaneydi. Pek bir şey görmedik gerçi ama bu kadarı bile büyük heyecan yarattı. Adebisi bence de öldü. :)

McManus'ın dönmesi güzel oldu. Özlemişiz kendisini Emerald City'nin başında görmeyi. :D

Puanım: 8.5/10

4x9

Çok iyi bir bölüm değildi bence. Röpörtajlar yapılırken sıkıldım biraz, sonda Cyril'in kavgası iyiydi ama.

Ryan reyiz yine çakallığını konuşturdu ama Omar dengesizi yüzünden planı tutmadı :D
7/10

4x9

İlk başta yanlışlıkla 5x9 u mu açtım diye tereddüte düştüm. Çünkü 4x8 den sonra çok farklı başladı. Leo nun sakallar, zaman atlamaları filan. Elbette aslında bu bölüm klasik bir sezon açılışı bölümüydü, normalde 5x1 olması gerekirken niye 4 den devam edildi ilginç.

Sezon açılışı olsa da oldukça farklı teknikte ilerledi bölüm. Klasik Oz bölümü diyemeyeceğim birkaç bölümden biri. Ama arada değişiklik iyidir.

beklediğim gibi Adebesi ölmüş. Pek üzülmedim.
Tv röportaj fikri çok iiyiyd, adamın o kadar dayak yedikten sonra bütün emeğinin boşa gidip,' RTÜK tarafından engellenmesi kötü oldu. :)

O değil de 4x11 i çok merak ediyorum, dizi tarihinin en yüksek puanını almış. Şimdiden büyük beklentiye girdim.

9.0/10

4x10

Dizi oldukça hareketlendi, uzun zaman sonra 1.sezonun tadını almaya başladım. Bakalım 4x11 gerçekten de efsane mi olacak?

Lost'daki medyum diziye girdi diye tam sevinmiştim ki. .. :)
Çinlilerin örgütlenmesi ve hapishanede söz sahibi olması diziye renk katardı.

yeni gelen siyahi eleman aynı at hırsızları gibi. Diziye cuk diye oturmuş bir tip

Claria midemi bulandırıyor, o nasıl bir kadın öyle , Mcmanus'un toplantıda söylediği o söz nasıl hoşuna gitti :D

9.2/10

4x11

Vee meşhur bölüm! İğrençsiniz i.r!

şu erkek çıplaklığı ve ilişkisi kadar iğrenç çok şey yok dünyada. Resmen midemin bulandığını hissettim. Allah'tan odada tek başınayken izliyorum, yanlışlıkla birisi görse gel de açıkla :D

Tam bir hayal kırıklığı oldu. Evet intikamı ben de çok severim ve intikam kutsal bir şeydir ama bu bölüm iğrençti.

Bölüm hakkında tek olumlu olay bence şu yaşlandırma hapıydı. Ilk defa böyle bir şeyi duydum. Tam bir bilimkurgu, hazır işin içinde Albay Philippe ve Oz'daki Alvarez de varken işi Fringe'ye mi bağlayacaklar diye düşündüm. Gerçekten oyunculuk anlamında da üst düzey bir dizi/spoiler]

Bu bölümle birlikte bir daha asla diziler için Imdb ye bakmayacağım, Imdb, sen sadece filmlerle uğraş, boşver dizileri!

4.2/10

4x9

Eh işte ortalama bölümlerden sadece biri.

Biraz farklıydı. Ama yazacak pek bir şey de yok. Gazetecinin hapishane gözlemleri işte. Zaten araştırdığı hiçbir konuda da sonuca ulaşamadı.

6/10

4x9

Ortalama bir bölümdü.

Aslında hapishane içinde bu tür belgesel filmi çekme fikri güzeldi ancak daha güzel aktarabilirlerdi bu olayı. Bazı sahneleri izlemek sıktı.

Said'in Adebisi olayından bu kadar kolay sıyrılmış olması şaşırttı.

Puanım:8/10

4x10

Çok sıkıcı bölümdü. Aslında bırakmak istiyorum ama o kadar bölüm izledikten sonra bırakamıyorum.

Hiçbir şey ilgimi çekmiyor. Çinliler, Beecher-Keller, Said hepsi sıkıcı.

5/10

4x10

Çok sıkıcı bölümdü. Aslında bırakmak istiyorum ama o kadar bölüm izledikten sonra bırakamıyorum.

5/10
4x10

5/10
Aslında sıkıcı ya da geçmiş bölümlerin gerisinde değil ama haklısın. Şuan Lost un en heyecanlı bölümlerindesin, adı üstünde Lost her bölümü gerilim ve gizem, mükemmel bir dizi. Haliyle başka diziler şuan yavan geliyor. Ben Lost u bitirdikten 1.5 yıl kadar hiçbir dizi izleyemedim, hepsi sıkıcı geliyordu. Taa ki Prison Break ve Breaking Bad ile tanışana kadar. :D Şuan bile bu üçünün tadını hiçbir dizide alamıyorum ve hep üst düzey dizi bekliyorum Lost gibi; arada Game Of Thrones da o tadı veriyor tabi.

Sözün özü, Lost gibi Prison Break gibi über kalite dizilerin Tanrısı seviyesinde diziler izlerken böyle roman okurmuş tadı veren ve karakter analizleriyle dolu olan ağır ama kaliteli Oz, The Sopronas belki Six Feet Under ve The Wire gibi diziler bize ağır gelebiliyor.

Ama Lost un da Oz un da yeri ayrıdır. Elbette Losttan daha iyi bir dizi yok ama Oz başka bir şey, sıradan bir dizi kesinlikle değil. Tek sıkıntı Lost gibi dizilerle aynı anda izlenmesinin sıkıntıya yer açabilmesi. :)