Klasik Oz 1. Sezon Yorumları

1x3

Yarın izlicektik ama fırsatı bulunca bugünden izledim

Dizi istediğim gibi ilerlemiyor, biraz hareket lazım isyan filan başlatsalar süper olucak

J.K. Simmons'un karakteri ne gıcık öyle ya yok diliyle botlarını yalatıyor, namaz kılanların arkasından hareket yapıyor filan

Jefferson tam imana geldi derken adamı delirttiler yine
7.5/10

1S3B

Diğer bölümlere göre temposu düşük ve biraz sıkıcı bir bölümdü.

Avukatın sahnesi iyiydi ve çekiciydi. Benimseyebileceğimiz bir karakter olduğu için her halde. Schillinger çok sinir bozucu ama orada Tobias'da ne diye karışıyor ki.ss

Jefferson ile Said sahneleri iyiydi. Adamı müslüman yaptı.

Yorumlanacak cok etkili bir şey yoktu. Tanrı olaylarına girdiler bölümün çoğunda ve sıkıldım. 7/10

1x3

Bölümü dün izlemiştim ama yazmaya pek fırsat bulamamıştım. Bence de baya durgun bir bölümdü.

Jefferson değişmek isterken değişemedi. Adam doğru yolu falan da bulmuştu ama işte olmayınca olmuyor.
Kavga sahnesi fena değildi. Bölümde hareketli sahne namına bir o sahne vardı sanırım.

Puanım: 7.5/10

1x3

Ben diğerlerinin aksine en çok bu bölümü beğendim şu ana kadarkilerden. Yine pek çok yerde sıkıldım ama gelecek için umut verdi.

Dizi şu anki gidişatıyla bana The Wire'ı andırıyor. Orada da karakterlere alışması falan çok uzun sürmüş ve anca sezon sonunda diziden zevk alabilmiştim. Yine öyle bir şeyler olabilir.

Bu bölümde Drogba'nın müslümanlığa geçiş hikayesini izledik.
Jefferson'mış adı ben onu kendimce Drogba olarak ayırt ediyorum.
Doğru yolu bulmaya yaklaşmışken komplo kurulması hoş olmadı.

J.K. Simmons'ın karakteri acayip kötü bir karakter olmasına rağmen adam öyle oynuyor ki izlettiriyor sahneleri. Dizide en sevdiğim sahneler onunkiler.

7+ /10

1x3

Evet yine diziye alışamadığım bir bölüm oldu. Bazı kısımlar dışında sıkılıyorum. Ama Kareem Said ve Vern'ün sahneleri çok iyi.

Said reyiz hapishanede İslam'ı yayıyor resmen.
Yakında herkesi müslüman yapacak. Selamun aleykum my brada.
Jefferson'a da yazık oldu tam doğru yolu bulmuşken...

Vern Schillinger gördüğüm en pislik karakterlerden biri. Tam bir manyak. Beecher'a çok üzülüyorum.
Ama bu ikilinin sahneleri çok iyi.

Bu J.K Simmons'u da nerede görsem pislik bir herifi oynuyor. Bu dizi, Spiderman'de Peter'ın şerefsiz patronu ve Whiplash. Halbuki çok reyiz bir adama benziyor.

6.5/10

Son düzenleme:
1S4B

Kesinlikle çok daha güzel bir bölümdü. Hatta baya iyiydi. Karakterler falan daha hissiyatlı daha yakın geldi. En iyi bölümü izledik.

Zencilerin başkanı Jefferson'ın sahneleri çok güzeldi. Doni'den sonra 2. çok üzüldüğüm bir ölümdü.
Ailesi ile ve Oz ile vedalaşması etkiliydi. Babasıda etkilemişti.

Bizim Mahkumların büyük korumacısı McManus ve rahip iyi uğraştılar mahkumlarla. McManus şu uyuz gibi görünen sarışın gardiyanı götürdü ve 2 haftalık doktor sevgilisini aldattı.
Diğer yaşlı memur Pete ile müdür arasındaki olaylarda ilgi çekiciydi.

Sonda gelen 39 kişiyi boğarak öldüren psikopat mahkum ile Rahip arasındaki diyolagda süperdi. Çokta etkileyici.

Yine oğlunu kaybeden gecç baba ile Rahip arasındaki olaylar ve aşağıda bahsedeceğim diyalog şahaneydi.

Şu İrlandalı ile İtalyanların başkanı arasındaki konuşma güzeldi. Tabi İrlandalının ikili oynayışı çok dertli bir olay.
Ortalığı karıştırıyor ama akıllı yani.

Beecher tanrı ile konuşan ihtiyar ve insan yiyen çocuğun sahneleri iyiydi. Plan falan kurdular. İnsan yiyen bir arafırsattan istifada kan içti güldüm orada.
Beecher bir nane bulamadı ama bir şeyler bulacak zaten Efendisi ilede arası iyi. Daha uyanık olmaya başladı.

Şu diyologa bayıldım.

Şu çocuğunu kaybeden mahkum ile Rahip arasında geçti.
Adam: Peder oğlum ölürken tanrı nerdeydi
Rahip: Oğlu öldüğünde nerdeyse oradaydı!!!!!!!!!!!
Ben şok.

Neyse her anı keyifli güzeldi bu bölümün. 8.9/10. 9 veremedim.

1x4

İyi bölümdü. Diziye gitgide ısınıyorum. Sıkıcı bulduğum sahneler gittikçe azalıyor.

Keane'in kurtulmasını umdum ama olmadı.
Eksikliği hissedilecek...

39 kişiyi öldürenin hikayesine geçiş tuhaf oldu. Bir anda başka bir diziye geçtik gibi.

8- /10

1x4

Evet bu bölüm iyiydi. Ben de diziye alışmaya başladım.

Jefferson'a ben de üzüldüm bir şekilde belki kurtulabilirdi ama istemedi.

Bu İrlandalı olan adam en akıllıları ikili oynayarak düşmanlarını bir bir eksiltiyor.

@Tolstoyevski Bu tanrıyla konuşan adamın bir felsefesi falan mı var yoksa bildiğimiz deli mi?

Beecher da tarzını değiştirmeye başladı yavaş yavaş bakalım ne olacak.

8/10

1x4

Bence de iyi bir bölümdü sıkılmadan izledim.

Jefferson'ın ölümü üzücüydü. Ölmeden önce yaptığı konuşma da duygulandırdı.

Beecher'ın sahneleri güzel oluyor genelde. En çok onun olduğu sahneleri seviyorum dizide.

Mcmanus ve gardiyan kadın arasında yaşananlar da sürpriz oldu. Pek yürümeyecek bir ilişki gibi ama bakalım.

Puanım: 8/10

1x4

Önceki bölümlere göre bariz daha iyiydi.

Din kardeşim Jefferson Keane'in ölümüne herkes gibi bende üzüldüm. Eyalette idam cezası tekrar yasal olduktan sonra idam edilen ilk mahkum olma şerefine erişmiştir.

Herkes gözden kaçırmış yıllar önce Bob idam edilecekken elektriklerin kesilmesi sonucu idamdan kurtulmuş.

Beecher ve Bob, Jefferson'u kurtarmaya da çalıştılar fakat çabaları yetmedi o yüzden takdir ettim bir kez daha onları Beecher benim adamım zaten.
Umarım içinden bir Heisenberg çıkar.

Jefferson'un babasının söylediği ''Bir adam çocuğunun ölümünü görecek kadar yaşamamalı'' sözü içime oturdu oldukça etkileyiciydi.

İnsanlar ne kadar hayvanlaşabilir sorusunun cevabı 39 kişiyi öldüren elemandı. Rahip ile aralarında geçen diyaloglar tiksindirdi.
8/10

Yarın daha net belli olacak @yatutarsa . 5. Bölüm önemli Dönüm noktası olabilir Ff'de.

1x5

İlk yorumun bana kalmasına şaşırdım.

@Tolstoyevski bu bölümü öyle övdü ki ister istemez "bu muymuş" durumu oldu.

Uyuşturucuyla ilgiliydi bölüm ve bu tarz bölümleri hiç sevmiyorum. Bende uyuşturucuyu ben kullanıyormuşum gibi etki yapıyor başım falan ağrıyor izlerken.

Son bölümlerdeki en zayıfıydı...

7/10

Nasıl en zayıfıydı yahu o kamera açısı filan kaç tane dizide var?
Teknik olarak ve felsefi olarak mükemmel üstü bir bölümdü bence ama benim favori bölümüm 10 üzerinden 12 verdiğim 7.bölümdü.

İzlerken benim aşırı övmeme göre izlerseniz elbette doğal olarak beklediğinizi bulamazsanız bu kaçınılmaz bir olay. Bence bütün dış etmenlerden ve yargılardan arındırılmış olarak izlemek en iyisidir.

Uyuşturucu ile ilgili bölümleri sevmiyorum derken what is Breaking Bad.
Dizinin ayrılmaz bir parçası Uyuşturucu ama
Hiç şüphesiz Breaking Bad e oranla daha az. Breaking Bad Bad in konusu Uyuşturucu satıcısı ile ilgiliydi ama Jesse'nin filan uyuşturucu bağımlısı olduğu bölümler de vardı.