Klasik Oz 1. Sezon Yorumları

Zaten dizinin gerçekçiliği de ordan geliyor, her dizi filmde iyi karakter var nasılsa, bunda da olmayıversin gerçek dünyada çoğunluk kötülerde değil mi? :)

Oz da yalnızca Lost dizisindeki Michael 'in canlandırdığı tekerlekli sandalyeli karakterin sözlerini toplasanız bir felsefi kitap ortaya çıkar. Bu dizi Hapishane felsefesi üzerine kurulu. Prison Break ile kıyaslanamaz, kıyaslanması teklif dahi edilemez çünkü Prison Break aksiyon, akıl oyunları dizisiydi. Ama Oz da herhangi bir kaçış söz konusu değil. :)

Bu arada bence McManus ile gözlüklü adamın kötü olduğunu söyleyemeyiz. Eğer kötü olurlarsa bu, çevre şartları yüzündendir. :)
Valla bence çoğunluk kötülerde değil en azından bu şekilde kötülerden değil. :) Neyse ilk bölümden bir şey demiyorum izlemeye devam. :):)

1S1B

Film gibi bir bölümdü. Ne olacağını kestiremeden bitirdiler bölümü ve 2. bölüme geçememek için zor tuttum kendimi.:F
Konuyu tam benimseyemedim ama gerilim + suç dizisi oluşu ve bunu daha ilk bölümden çok fena hissettirmeleri yetti.:X

Ben Doni karakteri başrol sanıyordum ama bir anda öldürdüler oysa ki dizide sevebilenecek bir karakterdi. İlk başlarda avukat elemanda bir anda kayboldu. Konu ilk bölümdekinden daha farklı bir noktada demek ki. Sanırım ilk bölüm Oz'u anlattılar ve ne pis işler izleyeceğimizi hissettirdiler.

İlk bölüm için sevmediğim nokta bir anlatıcının oluşu. O adam tüm heyecanın içine ediyordu.:( Keşke olmasa.

Bol gerilimli bir dizi olacak. İlk bölümü 8.5/10 haketti.:)

1x6

Beacher! Beacher! Beacher!

En son kendimi böylesine taa 2 yıl önce Prison Break izlerken, Sona Hapishanesindeyken kaptırmıştım. Lost'dan sonraydı tabi. Breaking Bad Bad de de çok keyif alıyordum ama bu başka bir şey.

Tobbias 'ın
Kel Nazi' nin üstüne sandalye ile saldırdığı sahnede
o sahnede resmen ben de zenciler gibi yumruğumu havaya kaldırıp tempo tutmuşum. Dizi öyle kendinden geçiriyor adamı. :)

Bu bölümde Kareem Said
beklediğim gibi yanına yeni aldığı eleman tarafından ihanete uğradı. Umarım durumu iyidir!
Her daim müslüman kardeşlerin tarafıyız! Elbette Tobbias ve McManus u da severiz. Kel Nazi ile İtalyan da dizinin tadı tuzu. Tabi Lost un MR. Eko su yani Adebizi yi de unutmamak gerek. Ve daha eklenecek birçok karakter. :)

9.8/10

@sokak sanati sanırım Lost 'u henüz izlememişsin yoksa anlatıcının Michael olduğunu bileceğin için daha da keyif alırdın . :) Bu diziyi diğer dizilerden ayıran bir nokta da anlatıcının olması ve bence mükemmel bir şey. İlerleyen bölümlerde zaten dizinin anlatıcının anlattıkları üzerine kurulu olduğunu ve o olmazsa olmaz olacağını göreceksin. :)

@sokak sanati Lost un sonunu öğrenmek ile günün birinde öleceğini öğrenmek arasında hiçbir fark yok. Sen kendinin sonunun ne olacağını biliyorsun bu dünyada, öleceksin. Son eylemin ölmek olacak. Peki sen öleceğini bilmene rağmen yaşamayı bırakır mısın? Hayır, çünkü hayatın ne getireceğini bilemezsin.

Aynı şekilde Lost da öyledir. Sezonların ne getireceğini bilemeyeceğin gibi sonunun da nasıl biteceğini bilemezsin tüm bölümleri izlemeden. Çünkü Lost un sonu kişiden kişiye değişen, yoruma açık bir son. Bunu ancak tüm bölümleri izledikten sonra karar verebilirsin. Ki şunu söyleyeyim, kesinlikle rüya ile alakası yoktu!!! :)

Dizi'nin olay benim sevdiğim türden, konusunuda az çok tahmin edebiliyorum, zaman bulduğum bir vakit şans veririm.. -_-

1x1

İlk bölüm için iyi sayılır ama beklentilerimi pek karşılayamadı şimdilik. :)

Tahmin edilebileceği gibi hemen herkesin kötü olduğu ve her türlü pisliğin olduğu bir hapishanede geçiyor dizi.

Sorun şu ki karakterlerin hepsi nefret etmelik, sevilesi karakter yok. Mesela Prison Break'te de çoğu karakter pislikti ama sevilesi karakterler de çoktu.

Bölümün başındaki gözlüklü adam iyiydi sevebileceğimiz biriydi ama devamında ortalıktan uçtu, kayboldu?

İyi yanı oyunculuklar. J.K. Simmons, Sopranos'tan Edie Falco ve Dexter'daki LaGuerta görmenin iyi olduğu isimlerdendi. İleride de zaten pek çok ünlü konuk göreceğiz. :)

Tabii daha ilk bölümdü, ilerleyen bölümlerde ısınacağımı umuyorum ama dediğim gibi sevebileceğim karakter sunmaları lazım. :) Böyle efsane bir diziyi 1-2 bölümde bırakmam ve kimseye de bırakmasını tavsiye etmem. Zaten durum öyle kötü de değil, izlenebilecek seviyedeydi ilk bölüm. :)

7/10
Dexter'dan Batista da varmış galiba :)

1x1

Genel olarak başarılı bir giriş bölümüydü. Bazı kısımları durgunluktan dolayı sıksa da iyiydi, dizinin ortamını beğendim. :) Tanıdık oyuncuları görmek de güzeldi. :)

Dino'nun ölümü baya şaşırttı. Ben de başrol diye düşünmüştüm. Çünkü bölümün büyük kısmı onun üzerine kuruluydu. Tuhaf. :D

Puanım: 8.5/10

1x1

İlk bölüm itibariyle pek beklentimi karşılayamadıysada ilerleyen bölümlerde seveceğimi düşünüyorum. Süresi çok uzun olduğu için yer yer sıkıldım, biraz daha haraket olursa daha iyi olabilir.

Karakterleri pek anlayamasamda şuanda Said'i sevdim diyebilirim, değişik biri :D

8/10

@sürgünüm profilde iki kez izleyip sevmedim demişsin, yorum bekliyoruz. :):)
Eski dizilerimden sevdiğim oyuncular olmasına rağmen malesef sevemedim diziyi hemde iki kere ilk bölümü izlememe rağmen. Bu zaman kadar izleyipte bıraktığım tek dizi Orange Is the New Black'tir. Ondan örnek vereceğim, ben hapishane dizilerini sevmiyorum, izlediğim filmleri de zor tamamlıyorum.

Yalnız 1-2 bölüm daha şans vereceğim diziye daha da açılacağını düşünüyorum. Fakat bu yazdıklarım dizinin kötü olduğu anlamına gelmez. Sadece bana hitap etmiyor.

Eski dizilerimden sevdiğim oyuncular olmasına rağmen malesef sevemedim diziyi hemde iki kere ilk bölümü izlememe rağmen. Bu zaman kadar izleyipte bıraktığım tek dizi Orange Is the New Black'tir. Ondan örnek vereceğim, ben hapishane dizilerini sevmiyorum, izlediğim filmleri de zor tamamlıyorum.

Yalnız 1-2 bölüm daha şans vereceğim diziye daha da açılacağını düşünüyorum. Fakat bu yazdıklarım dizinin kötü olduğu anlamına gelmez. Sadece bana hitap etmiyor.
Senin de sevemediğin büyük bir dizi çıktı sonunda ama daha erken belli olmaz açılabilir dizi çünkü ilk bölümde cidden pek bir şey yoktu. :):)

Prison Break sevmiş miydin? :)

1x7

Beacher! Beacher! Beacher! Beacher! Beacher! Beacher! Beacher!

Hiç şüphesiz şuana kadar izlediğim en iyi bölümü olduğu gibi, dünya dizi tarihinin bile gelmiş geçmiş en iyi dizi bölümlerinden biridir! Benim için ilk 3 e bile girer! Yok böyle bir dizi!

Böyle bir diziyi nasıl sevmezler kafam almıyor, evet tek mekan ağırlıklı bir dizi ama 12 Angry Men de tek mekan ağırlıklıydı. 12 Angry Men i çok sevip bu diziyi hiç sevmiyor ya da normal karşılıyorsanız büyük bir çelişki ortaya çıkar.

Bu bölüm için ne desem az. Son sahnede resmen kendimden geçtim! Ne Prison Break ne Breaking Bad! Lost'tan sonra hiç böylesine Nirvanaya ulaşmamıştım lanet olsun!

Böyle giderse kişisel sıralamam da Breaking Bad i geçip 2.sıraya oturması hiç kaçınılmaz.

Ne bölümdü be! Eminim uzun süre unutamayacağım. Hele o son sahne? Ne Mükemmel bir son sahneydi!..

Efsane replikler efsane olaylar! Hepsi kısacık bir bölüm içinde... Hele şükür Lost, B. BAD, P. Break ve Got dan sonra 5.büyük dizimi keşfettim!

Böyle giderse yavaş yavaş bağımlılık yapabilir Lost gibi.

adamsın beacher, hepimizin sıkça duyduğu mecazi sözü eyleme döktü!

İntikamın bir kez daha ne kadar kutsal olduğunu anladım. Heyt be.

Bu bölümü herkesin benim aldığım kadar zevk alacağını sanmıyorum ama alırsanız ne mutlu, çünkü bu zevk anlatılamaz yaşanır. :)

10 üzerinden 12

@destere evet o sahneydi şimdi baktım Spoiler değil problem yokmuş benim evhamlılığım işte. :)

Dizi Breaking Bad, Lost ve Prison Break gibi diğer sezonlarda da bu kalitesini koruyor mu yoksa Six Feet Under gibi durağanlaşıyor mu? Eğer her bölümü böyle olursa kafayı yerim. :)

@destere evet o sahneydi şimdi baktım Spoiler değil problem yokmuş benim evhamlılığım işte. :)

Dizi Breaking Bad, Lost ve Prison Break gibi diğer sezonlarda da bu kalitesini koruyor mu yoksa Six Feet Under gibi durağanlaşıyor mu? Eğer her bölümü böyle olursa kafayı yerim. :)
tek kelime etmem o konuda :) ama tek söyleyeceğim şey en sevdiğim 5 dizi arasındadır :)