HBO Olive Kitteridge Mini-Dizi Yorumları

Bilmiyordum, ilginçmiş. Aslında çok da fazla ortak projede yer almadı sanırım Coenler ile ama yeni filmlerinde olacakmış. Aslında harika bir oyuncu, ben Fargo'da da çok beğenmiştim ama nedense özellikle son yıllarda pek geriplanda kalmış oyunculuk olarak...
frances mcdormand , coen kardeşler, holy hunter ve sam raimi bir ara bronx ta aynı evi paylaşmışlar o açıdan bu birliktelik sanırım bunlar için muhteşem bir ortam olmuştur ? bence hepside şanslıymış yanyana geldikleri için :)

4. Bölüm (Final)

Harika ve büyüleyici hayat tadında muhteşem bir final izledik. Umarım Altın Küre'de ne var ne yok toplar. :)

Olive kırk yılda bir oğlunu ziyaret etmiş, kadını ağlayarak gönderdiler evden. Allah'ın kılıbığı karısından korkar ama annesini elin kızının yanında azarlar. :bağır:

Bir kızdığım sahnede, Olive'nin moral olsun yada canı sıkılmasın diye eşine açtığı telefonlar boşunaymış, hasta bakıcıları telefonu Henry'e uzatmamışlar bile..

Bill Murray gerçek bir beyefendi karaktere hayat verdi keşke bu oyunculuğu hiç olmasa bir kaç bölüm daha izleyebilseydik valla tadına doyum olmadı. Olive ile birbirlerine yoldaş oldular dizi bittikten sonra bir süre tavana bakakaldım. :)

9.5/10

Resme bakınca aklıma Breaking Bad geldi, bu dizi de Breaking Bad tadında mı? Breaking Bad sevmiş kişi bu diziye de ısınır mı?

@OzaN
Oyunculuk kalitesi vs olarak Breaking Bad ayarına yakın bir iş ama aksiyon falan beklememek lazım fazla durgun, sakin bir dizi. Bence bir bak zaten 4 bölüm, 2 film süresi kadar. :)

1x3. bölüm

yine çok güzeldi hem çok güldüğüm hemde üzüldüğüm sahneleriyle harikaydı

olive in yemeği abur cubur atıştırışı sonrada cırt cırt kaçırarak hastane tuvaletine koşturuşu komik sahnelerdi
olive gençliğinde neyse yaşlılığındada aynı somurtkan ve soğuk karakteri çizmeye devam ediyordu
henry bunca sene böyle bir kadına tahammül ettiği için madalyayla ödüllendirilmeliydi ama adalet yok düşüp felç geçirende henry oldu
ben cristopher da fazla kabahat bulmuyorum öyle bir baskıcı anneden öyle bir çocuk fırlar ?
olan henry e oldu yazık oldu olive in gidip hastanede yanına uzanışı ve ilk kez sevgi belirtileri gösterişi geç kalınmış bir hamleydi o halde bile artık ölebilirsin diyerek karakterini ortaya koydu henry ölse kadın kurtulacak aslında :)
dobra konuşmakla terbiyesizlik arasında ince bir çizgi vardır kendisine yardım etrmek isteyen kadını terslerken olive dobra konuşmaktan çok terbiyesizdi aynı zamanda, o sahnede bayağıda güldüm :)
hastane baskın sahnesi harikaydı olive ile henry nin birbirlerine karşı bir türlü söyleyemedikleri şeyleri orda dökülmeleri ilginçti
henry nin altına kaçırışı dahada ilginçti
birde o sahnede bizim hastaneelr aklıma geldi? biz öyle tuvalet için hastaneye gireceğizde hemşire peşimize düşecek illaki muayene ol diye ??? bizim için hayaldende uzak :) bizde devlet hastanesine gireni tekmeyle atıyorlar dışarı ?
kısa bacaklı köpeği çok sevdim :)

Resme bakınca aklıma Breaking Bad geldi, bu dizi de Breaking Bad tadında mı? Breaking Bad sevmiş kişi bu diziye de ısınır mı?

@OzaN
breaking bad le konu benzerliği yok ama bu dizide çok kaliteli bir dizi... oyuncular harika muhteşem oynuyorlar hatta oyundan çok gerçek hayatın ta kendisni izliyoruz :)

4. bölüm

ve muhteşem FİNAL ..

senaryo basit ama muhteşem ...oyuncular harika, herşeyiyle mükemmeldi

olive in oğlunun çağrısı üzerine yaptığı seyahat, yeni geliniyle ve oğluyla yaşadığı diyaloğlar ilginçti güzeldi, christopher ın annesine karşı göstermiş olduğu tavrı destekliyorum , yeni gelin ann çok sempatikti birazda psikoloğa fazla gitmenin verdiği alışkanlıkla her konuya psikoloğ gibi yaklaşımı olmasa dahada sevecektim kadını :) çocuklariyla ann in yaşadığı diyaloğ ilginçti güzeldi.. modern çocuk yetiştirme tekniğiyle geleneksel kodummu oturturum tarzı çocuk yetiştirme tekniğinin çarpışmasını izledik , bu çatışmadan olive tüm otoriter tavrına rağmen yenik ayrıldı,güzelde oldu burnu sürtsün kadının :)
tamam olive istemediği bir evlilik yapmış olsun , geleneklere bağlı kalıp evliliğini bitirmemesinide anladık... ama hayatı eşiyle oğluna zindan yapmaya hakkı yoktu bu açıdan oğul kendini kurtardıda ben henry e acıyorum diktatör bir eşle geçirmiş olduğu heba edilmiş yıllar ve berbat bir ölüm... felç geçirmeden direk ölse daha iyiydi ?

sonra olive in yalnızlığı çok çarpıcı şekilde verilmişti gidip parkta kendisi gibi yakında dünyaya veda etmeye hazırlanan vatandaşla karşılaşması onunla gerçekleştirdiği sohbette ''köpeğimin ölümünü bekliyorum o da ölürse kendimi öldüreceğim''... derkenki umutsuz halleri, üzücüydü.. ama yaptıklarına sayıyoruz ? :)
gerçi bu kadın kötülük yaptıda o yüzden mi sonunda yalnızlık yaşıyor? yaptığı kötülüklerin karşılığını mı buluyor? ondanda emin değiliz tabiki, çünkü çok iyi insanları da mutlu bir ölüm beklemiyor onuda biliyoruz, ama yinede yapılan bir kötülüğün karşılığının olma ihtimali bizi sevindiriyor :)

köpeği çok sevmiştim, kısa bacaklı clancy izbandut sahibesi yanında şeker gibi duruyordu:) nedense bu tarz izlediğim ölümlü sahnelerde insanlardan çok hayvanların ölümüne daha çok üzülüyorum :)

Son düzenleme:
İlk bölümü izledim.

Bazen komik, bazen psikolojik bazen ilginç enteresan bir dizi. Çok farklı bir tadı var ve çok keyifli izleniyor.

Olive karakterine bayıldım. Böyle bir Dominant bit artist bir şey.:F Sempatikte. Çokta sağlam oynuyor kadın.

Kocasını pek tutmadım. Yardımcısı ile aldatacak diye tüm bölüm korktum.:X

2 gün oldu izleyeli o nedenle öyle genel olarak 'izliyorum' mesajı sayılır bu.:F

8.1/10

2. Bölümü izledim. Yine aynı tonda ilerledi dizi.:D Güzeldi ve hiç sıkılmadan izledim.:D

Olive ne değişik bir karakter dicem ama ne insan gibi davranıyor demem gerek. Bende olsam iyke yapardım. Gelin bir kaynana ayarını haketti.:F

8/10

3 ve 4. Bölümü izledim. Öyle aşırı yorum yapılacak bir şey.

Keyifli hoş bir dizi ve anısı kalacak bir dizi. Yaşanırsam hatırlarım bu diziyi sanırım.:D
Olive hayran kalınacak bir karakter ve her hareketi olay çok sevdim sonda kafa dengi birini buldu.:D

Dizi bence iyi ama öyle 9'luk değil. 8 falan anca oda Cast yönetmen görüntülerden.:D

Görüntü demişken sonda ki adamın yatağı ne hoş.:D Tam uyumalık.:bhr: