HBO Olive Kitteridge Mini-Dizi Yorumları

The Killing'e de başlayalım en kısa zamanda. :)
Ocağın 20 sinden sonra sanırım blacksails başlıyor , şimdiden plan yaptım ocağın birinde killing e başlayacağız :) 20 günde tüketiriz ondan sonra zaten blacksails, vikings falan filan herşey başlar ortam cennet olur :)

Ocağın 20 sinden sonra sanırım blacksails başlıyor , şimdiden plan yaptım ocağın birinde killing e başlayacağız :) 20 günde tüketiriz ondan sonra zaten blacksails, vikings falan filan herşey başlar ortam cennet olur :)
Hacı o zamana kadar çok var. Elinin altında başka dizi yoksa önümüzdeki hafta başlayalım. Şu an kaç dizi izliyorsun? :)

Hacı o zamana kadar çok var. Elinin altında başka dizi yoksa önümüzdeki hafta başlayalım. Şu an kaç dizi izliyorsun? :)
tamam başlayalım sorun olmaz zaten etkinlik kapsamında izleyeceğimiz dizi kalmadı bir ara @Tolstoyevski fringe i önermişti onada @OzaN razı olmadı :) bize 4 veya 5 sezonluk yeni dizi lazım ben varım başlayalım derim :) @Forumdash ve @yatutarsa da bize katılacaktır umarım :)

@destere hayda Fringe gibi bir diziye başlanmaz mı hemde 4-5 sezonluk dizi lazımsa Fringe'den üstünü yoktur. Dediğim gibi 2-3 bölüm izleyen kişi istemese de diziye bağlanır. Şöyle söyleyeyim ekşi Sözlükte hakkında en çok entry girilmiş ilk 10 yabancı diziden biri. Tabi forumda genel olarak bilimkurgu sevilmiyorsa orasına bir şey diyemem, bildiğim kadarıyla film etkinliği 3'te de bilimkurgu türünden film yoktu yanlış hatırlamıyorsam. :)

4. Bölüm (Final)

Harikaydı, muhteşemdi. O kadar gerçekçi, o kadar dokunaklı... Cidden uzun zamandır bu kadar izlemekten keyif aldığım bir drama dizisi izlememiştim. Özellikle son iki bölüm cidden çok iyiydi...

Bu bölüm iki parçada incelenebilir herhalde...

İlk kısımda oğlunun yeni hayatına bakarken gördük Olive'i. Gelin Ann telefonda Olive'in Henry'ye dediği gibi fazlasıyla canayakın ama biraz tuhaftı işte. :):) Olive'in oğluyla, geliniyle ilişkisi iyi gidiyor derken yine bozuldu işler...

İkinci kısma geçiş sırasında Henry'yi kaybettik ne yazık ki. Olive'in oradaki bakıcılara sitemi çok iyiydi. Gerçekten de Henry onlar için bakmakla yükümlü oldukları sıradan biriydi...

İlk bölümden beri hikayeye dahil olmasını beklediğim Bill Murray ise son kısımda önplana çıktı. Olive ile olan tatlı-sert dertleşmeleri, atışmalarını izlemek keyifliydi, yer yer de üzücüydü tabii. En sonunda da sade bir finalle bence kendinden bekleneni yaptı dizi...

Diziyle ilgili tekrar genel yorum yapacağım ilerleyen günlerde, yazacağım şeylerin çoğunun olumlu olduğunu belirtmeme gerek yoktur herhalde. Frances McDormand'ın da artık Emmy, Altın Küre ne varsa silip süpürmesi lazım. :)

9/10

1x2. Bölüm

yine güzeldi yine çarpıcı sahneler vardı yine zaman nasıl geçti anlamadım ..

karı koca durumlarında roller değişmiş burda henry daha duygusal olanı olive ise daha soğuk ve sert görünümüaltında güzel bir kalbe sahip öğretmen bir harika :)

yıllar sonra kevın ı görmek güzel oldu
arabada olive donut yerken kadını fil olarak gördüğü sahne muhteşemdi :)
çocuk büyümüş psikiyatrist olmuş aslında bölümünü tam bulmuş diyeceğim? çünkü annesinden kalan mirasmı desek, çocukluğunda yaşadığı zorluklarmı desek kevın kafayı sıyırma aşamasında :)
olive in arka koltukta silahı görüp vatandaşın intihar edeceğini anlaması ve o silahı suya attırması kadının sert karakterinin altında yatan güzel bir kalp taşıdığını gösteriyordu :)

@sürgünüm patty dediğin kadar var onu kurtarmak için uçurumdan atlamaya değer ama sanırım
patty evlenmiş kız evlenmemiş olsa kevın la güzel bir ikili olurlardı

düğün sahnesi olive sayesinde harika geçti
çiçek koparan kıza bağırması kızın gelinin yanına gelmekten çekindiği sahneler
olive in yukarı çıkıp gelinle damadın yatağında uzanışı o arada gelini kendisi hakkında olumsuz dedikodu yaparken yakalaması ve dolapta geline ait elbiseyi boyaması küpeyi çalması... aynı zamanda olive in sevmediklerine karşı ne kadar kötü olabileceğini gösteren sahnelerdi :)

olive çevreye karşıda çok duyarlı
düğünden çok arta kalan çöpleri rüzgar uçurmasın diye toplamaya çalışıyordu :)

kıytırık jerry
zaman geçtikçe tam bir odun olmuş artık denise e atar yapıyor millete akıl veriyor , demekki acımayacaksın yetime :))

@destere 1x2 nedir? Dizi zaten 4.bölümden oluşuyor, şuna 2.bölüm yaz. :)

@OzaN kibarlığından söylemiyor ama aynı hatayı bende yapmıştım düzelttim. :)

4.bölüm final altyazısı düşmüş, bu akşam izlerim. Deli gibi dolanıp izlemeye dizi arıyordum. :)
toplam dört bölüm istesem çok rahat biter bitmesini istemiyorum :) çok sıkıldığım diziler olursa bunu araya koyuyorum örnek alsınlar diye :)

neden bu kadar kısa yapmışlar anlamadım? ayrıca başroldeki olive(frances mcdormand) joel coen in karısıymış @sürgünüm @OzaN siz belki çoktan biliyorsunuzdurda ben yeni öğrendim:) coen lerin başarısı bu kadın yüzündendir, her filminde bu kadını oynatsalar zaten ödülle dönerler ve fargo da ödüllede dönmüşler tabiki :))

toplam dört bölüm istesem çok rahat biter bitmesini istemiyorum :) çok sıkıldığım diziler olursa bunu araya koyuyorum örnek alsınlar diye :)

neden bu kadar kısa yapmışlar anlamadım? ayrıca başroldeki olive(frances mcdormand) joel coen in karısıymış @sürgünüm @OzaN siz belki çoktan biliyorsunuzdurda ben yeni öğrendim:) coen lerin başarısı bu kadın yüzündendir, her filminde bu kadını oynatsalar zaten ödülle dönerler ve fargo da ödüllede dönmüşler tabiki :))
Bilmiyordum, ilginçmiş. Aslında çok da fazla ortak projede yer almadı sanırım Coenler ile ama yeni filmlerinde olacakmış. Aslında harika bir oyuncu, ben Fargo'da da çok beğenmiştim ama nedense özellikle son yıllarda pek geriplanda kalmış oyunculuk olarak...