- Reaksiyon puanı
- 39,956
- Puanı
- 1,061
- Web Sitesi
- www.ataturkungencligehitabesi.com
1x4
Bu bölüm biraz daha ara bölüm gibi olmuş. Ana hikayeyle pek ilgilenmeden yan hikayelerden gitmişler. Ama yine de iyiydi beğendim.
Eleştireceğim tek nokta daha geçen bölümün yorumunda bahsettiğim olaya girmeleri oldu. Aldatma olayı olmadan farklı şekilde bağlarsalar büyük takdir edecektim ama bunlar klişe üzerinden gittiler. Açıkçası tatmin olmadım ama yine de beklenilen bir şeydi bu yüzden pek uzatmayacağım bu konuyu.
Bölüm zaten bolca flashback üzerinden gitti. Karakterlerin neler yaşadığından falan bahsedildi. Olayın daha net anlaşılması ve daha vurucu olması açısından etkili bir taktik aslında. Bunu uzatmazlar umarım ki son sahneden uzatılmayacağını anladım. Rüya Yusuf'a ulaştıysa artık 5.bölümden itibaren ana hikeyeye yoğunlaşılır diyorum ve daha hareketli bölümler izleyeceğiz gibi duruyor.
Bu arada @Tolstoyevski
Zaman konusunda bilgi verilmiyordu ben de o konuyu sorgulamıştım. Ama 3.bölümde flashback esnasında Emel Selim'e yaşını sordu o da 88'liyim 28 yaşındayım dedi. Yani cinayetlerin yaşandığı yıl 2016'ya tekabül ediyor. Aradan 1 yıl geçiyor dava Yusuf'a geliyor. Adamlar da 1 yılda sakalları uzatıp böyle hayattan soğudular sanırım. Ama yine de boşluk var tabi o konuda.
Bir de Taner'le (İsmail Abi) Rüya evliler. Gelinim falan dedi Rüya'ya o gıcık kadın olan anneleri. Yani o dediğin uçukluk yoktur. Ama ikili arasındaki ilişki çoook değişik. Kadına şiddeti uygulayan 3.bölümden anladığım üzere Taner özür falan diliyordu bir sahnede. Ama onun iyileşmesi için krem süren de o, yani hayat kadını olduğunu sanmıyorum. Kadın bunlara rağmen bunun yanında kalıyor ve şiddetine göz yumuyor. Kadının telefona cevap verip hemen dönmek istemesi falan onu ben de algılayamadım. Acaba Emel falan mı aradı bilmiyorum ama o kadın çok muallak şuan. Geçmişte baya acı çektirdiler buna belli bu yüzden son sahnede geldi buldu Yusuf'u. Bakalım nereye gidecek olay. Ters köşe ben de bekliyorum artık son bölümler yaklaştı sonuçta.
8.5/10
Zaten tüm sır perdesi yalnızca aldatma üzerine cinayetten öte gitmezse zaten 2.bölümden çözülmüş olur dizi. 2.bölümde Taner'in bir takım cinayet işlediği, Emel ve Selim'i ilişkilerinden dolayı öldürdüğü sezdirildi. Eğer ters köşe yapmak için cinayetleri aslında Taner değil de şizofren kardeşinin işlemiş olduğunu filan öğrenirsek bu da aslında çok sürpriz olmaz. Ama rapor saklama olayı var bir de, eğer şizofren kardeş cinayetleri işlemiş olsaydı niye böyle pis bir işe girişsinler ki? Rapor olayını da çözemedim, fakat şundan eminim Okan Yalabık'ın oynadığı karakter dışında en az bir ana karakterden biri de şizofren olabilir. Mecnun ya da İsmail Abi? Mecnun'un PC de gördüğü çocukluk çekimleri heralde halüsilasyondu, onda da bir iş var.
Bir de üçüncü bölümün sonunda adam kendi evinde kafasına sopa yiyor (dededen bağımlı olmuş herif ) dördüncü bölümde neredeyse bunun bahsini hiç açmıyor? Bu nasıl iştir onu da anlamadım, hırsız girse onu bayıltmak için girecek değil bir şeyler çalardı. Senaryoda sanki kasıntı bir gizem yaratma amacı var, gizemi tadında yaratmaları çok güzeldir ama ölçüyü biraz fazla kaçırırlarsa güzel ama tuzu fazla kaçmış yemek gibi susatır ve hoşa gitmez.
Bir de üçüncü bölümün sonunda adam kendi evinde kafasına sopa yiyor (dededen bağımlı olmuş herif ) dördüncü bölümde neredeyse bunun bahsini hiç açmıyor? Bu nasıl iştir onu da anlamadım, hırsız girse onu bayıltmak için girecek değil bir şeyler çalardı. Senaryoda sanki kasıntı bir gizem yaratma amacı var, gizemi tadında yaratmaları çok güzeldir ama ölçüyü biraz fazla kaçırırlarsa güzel ama tuzu fazla kaçmış yemek gibi susatır ve hoşa gitmez.
Şimdi olay şu mudur? Rapor dedikleri şey cinayet raporu, başkomser Cevdet namus meselesi haline getirdiği için genç gelinini ve Selim'i öldürtüyor İsmail Abi'ye, sonra orada pis bir katakulli yapıyor ve olay yeri raporlarını vb alıyor, değiştiriyor. Bir şeyler dönüyor işte, ama Emel'in kazada öldüğünü biliyoruz ilk bölümden, Selim'in ise bagajda gördüğümüz üzere direkt cinayete kurban gittiğini. Yani o rapor Emel'in kazaya mı cinayete mi kurban gittiğiyle ilgili de olabilir. İsmail Abi'nin kendini öldü göstermesi olayını da çözemedim çünkü çok fazla ortalıkta dolaşıyor, hastane önüne gelmeler, eve gelmeler filan. Yani çevrede konu komşuya, tanıdığa karşı yakalanma korkusu hiç yok gibi?