Netflix Marco Polo 1. Sezon Yorumları

@legolas9900 taklacı kadını ayrıntılı olarak izlemek istiyorsan marco polo nun ikinci bölümünü kaçırma :)

beni tam etiketleyememişsin :D yarın bakıca buna senden onay geldi :D
kaçırma ilk bölümde tam karakterlere alışamadığımız için çokda övgüyle bahsedememiştim ? ama ikinci bölümü izleyince net bir şekilde emin oldumki kaliteli dizi :)

Dün ilk iki bölümüde izledim. Vikings, Spartacus gibi tarihi dizilerden sonra yeni bir efsane daha geliyor ilk iki bölümden belli oldu :) dizi icin cidden çok para harcanmis emek verilmis mükemmel bir işe benziyor, kalite bakimindan GoT ile yarisir, umarim senaryosuda bu düzeyde olur. Daha Polonun hayatini tam anlamiyla arastirmadim, bundan sonrada dizi süresince arastirmam spoiler yememek icin :))

2. Bölüm
gerçekten harikaydı muhteşemdi ikinci bölümle birlikte konuyada ısındık karakterlerede ısındık?
heleki uzun süredir tartıştığımız fragmandaki takla atan şeyin kız olduğunada emin olduk:) @xemrexxx @Çiğdem- @Harunnn60 @gözlemci
taklacı kadın bir harikaydı o ne dövüş stilidir öyle insanın yüreğine işliyor:)

bir savaş sahnesi vardı bizim my nin tüm bölümlerindeki savaş sahnelerini topla 100 le çarp yinede marco daki o dövüş sahnesinin yanına yaklaşamaz

@OzaN @sürgünüm @Forumdash diziyi kesinlikle kaçırmayın ikinci bölümle birlikte kalitesinden emin oldum.

marco nun öğretmeni kılıç eğitimi veren kör şahıs çok ilginç bir karakter
ama asıl diziyi ilginç kılan kubilay han ve çevresindeki yuvarlak tip moğol karakterleri :)

kubilay hanla kardeş, arik in orduyu savaşa sokmadan karşılıklı olarak kılıç salladıkları ve sonunda arikin kellesini uçurduğu sahne bir harikaydı muhteşemdi ..
o dönemki liderler gerçek liderlermiş ordunun önünde giden ordunun arkasına saklanmayan yeri geldiğinde tüm orduyu korumak için kendi hayatından vazgeçen insanlarmış
bizim ayyaş sarı selim den önce osmanlılardada durum aynıymış takdir ediyoruz :)

polo nun gözü arasıra çinli moğol kızlara kayıyor sonunda poloya bir moğollu kaymasa iyidir :)

ikinci bölümün aldığı puanlar hakedilmiş puanlar muhteşemdi bencede :)
@destere ayyy ben sana söylemedimmi o kadın diye görür görmez anladım ben :F
ayrıca bu nasıl dizi sezon finaline kadar tüm bölümleri yüklenmiş siteye öyle tadı çıkmaz bence 🙂🙂🙂

2. Bölüm.

Dizi 2. bölümü ile gerçekten süperdi. Ben bu kadar düzeleceğini beklemiyordum. Görsel showda ve dizideki anlatılan moğalları anlatma konusunda baya bir level atladı. Çok sağlam olmuş o kısımları dizinin.

Yani bizim tarihte gördüğümüz; Kardeşlerin devleti ayırması, çinli prensesler falan çok çekici geldi bu bölüm çünkü işlenişi baya düzgündü.

Son sahnede çok sağlamdı. Birde Vergicinin infazı ehşetti.😱

Kubilay'ın Arig ile olan kavgası şahaneydi.:D

@destere 'nin bahsettiği Çinli prensesin kavga sahneside iyiydi. Ama yine gönderdi kardeşi kızcazı.:(

İlk bölüme oranla daha iyi ama hala eksik ve biraz sıkıcı.

8.5/10 alır bu bölüm benden.:X

Son düzenleme:
@destere kac dakikalik dizi ve güzel mi ? Güzelse basliyayim :A
ilk bölümü normal başladı ikinci bölümü ise harikaydı dizi gerçekten kaliteli oyuncularıyla olsun görüntüleriyle olsun müziğiyle olsun muhteşem harika gidiyor, özellikle ikinci bölümü izledikten sonr devam edeceğine eminim :)

@destere ayyy ben sana söylemedimmi o kadın diye görür görmez anladım ben :F
ayrıca bu nasıl dizi sezon finaline kadar tüm bölümleri yüklenmiş siteye öyle tadı çıkmaz bence 🙂🙂🙂
çiğdem bölümü izlesen daha net karar vereceksin ben bayağı inceledim taklacıyı her ayrıntısına kadar :) muhteşem yetenekli bişeydi :) havada yeteneklerini döndürüp duruyordu kızcağız :) ama acıdım kadına neden acıdım çünkü çok zor durumda , ama ayrıntı vermeyeyim kendin izle ...

2. Bölüm.

Dizi 2. bölümü ile gerçekten süperdi. Ben bu kadar düzeleceğini beklemiyordum. Görsel showda ve dizideki anlatılan moğalları anlatma konusunda baya bir level atladı. Çok sağlam olmuş o kısımları dizinin.

Yani bizim tarihte gördüğümüz; Kardeşlerin devleti ayırması, çinli prensesler falan çok çekici geldi bu bölüm çünkü işlenişi baya düzgündü.

Son sahnede çok sağlamdı.

Kubilay'ın Arig ile olan kavgası şahaneydi.:D

@destere 'nin bahsettiği Çinli prensesin kavga sahneside iyiydi. Ama yine gönderdi kardeşi kızcazı.:(

İlk bölüme oranl daha iyi ama hala eksik ve biraz sıkıcı.

8.5/10 alır bu bölüm benden.:X
beğenmene sevindim :) sonunda bir arkadaş buldum kendime :)
kubilay ın kardeşiyle dövüş sahnesi muhteşemdi ya kellenin düşüş şekli harikaydı :) müziklerde çok garip ve ilginç bir tarzda seviyorum çin müziğini kızlarını ise ne kadar anlatsam konulara sığmaz :)

@beyazsoy uda bekleriz artık konuya :)

ilk bölümü normal başladı ikinci bölümü ise harikaydı dizi gerçekten kaliteli oyuncularıyla olsun görüntüleriyle olsun müziğiyle olsun muhteşem harika gidiyor, özellikle ikinci bölümü izledikten sonr devam edeceğine eminim :)

çiğdem bölümü izlesen daha net karar vereceksin ben bayağı inceledim taklacıyı her ayrıntısına kadar :) muhteşem yetenekli bişeydi :) havada yeteneklerini döndürüp duruyordu kızcağız :) ama acıdım kadına neden acıdım çünkü çok zor durumda , ama ayrıntı vermeyeyim kendin izle ...

kubilay ın kardeşiyle dövüş sahnesi muhteşemdi ya kellenin düşüş şekli harikaydı :) müziklerde çok garip ve ilginç bir tarzda seviyorum çin müziğini kızlarını ise ne kadar anlatsam konulara sığmaz :)

Zaten o son sahne ile bitirdi beni. Kelle çok doğal koptu.:F
3. bölüme geçtim bizim harem olayı taa oralardan geliyormuş. Esiri hareme atmak, kaana sunmak falan. Ama biraz daha çıplak tabi. MY'de ki Harem gibi değil.:A

Zaten o son sahne ile bitirdi beni. Kelle çok doğal koptu.:F
3. bölüme geçtim bizim harem olayı taa oralardan geliyormuş. Esiri hareme atmak, kaana sunmak falan. Ama biraz daha çıplak tabi. MY'de ki Harem gibi değil.:A
işte daha çıplak olması daha doğal ve gerçekçi olduğunu gösterir MY de kadın omzunu açsa @beyazsoy un tenyo pehlivan esip gürlüyordu özgürce bir dizi çekmelerine bile müsade etmediler oysaki cariyenin orda yaptığı iş zaten soyunup cıbıl kucaktan kucağa dolaşmak :) mesleklerini icra ediyorlar? nasılki bir terzinin kumaş dikmesi ayıp değilse cariyelerinde adam
fikmesi
o kadar doğal olmalı :))

her şeyiyle kaliteliydi ikinci bölümü... bende en kısa zamanda üçüncü bölüme geçerim artık bir kere hızımızı aldık gerisi gelir :)

işte daha çıplak olması daha doğal ve gerçekçi olduğunu gösterir MY de kadın omzunu açsa @beyazsoy un tenyo pehlivan esip gürlüyordu özgürce bir dizi çekmelerine bile müsade etmediler oysaki cariyenin orda yaptığı iş zaten soyunup cıbıl kucaktan kucağa dolaşmak :) mesleklerini icra ediyorlar? nasılki bir terzinin kumaş dikmesi ayıp değilse cariyelerinde adam
fikmesi

her şeyiyle kaliteliydi ikinci bölümü... bende en kısa zamanda üçüncü bölüme geçerim artık bir kere hızımızı aldık gerisi gelir :)

Aynen ara vermek yok.:F 3. Bölümde çok kötü değil. oalylar açılmaya başlamış gibi.:X

İMDB'de de yükselen bir grafilte. İlk bölümden sonra beklenti yükselebilir gibi. 9'lar bile var puan oalrak.:Z @OzaN @Forumdash başlıyormusunuz yada devame diyormusunuz.:X @sürgünüm.:X

3. Bölümü izledim. Biraz sıkıcıydı ama daha anlaşılır olmuştu senaryo. Güzelleşiyor dizi git gide.:F

Az öncede bahsettiğim gibi MY'ye benzettim.:F
Mesela Çinli ajan Prensesin saraya girişi, Sandıktan kellenin çıkışını daha önce MY'de izlediğim şekilde gelişmişti.:F
O Çinli prenses yüzü çizerek her halde diskalifiye etti haremden. İlginç bir çakallık var.:F

Kardeş öldükten sonra biraz sululuk duymuş Kubilay. Ama hırsını iyi çıkardı. O kafa ezme sahnesi neydi.😱

Kubilay'ın kuzeninn kızı mı neyi oluryorsa o kız çok fenaymış. Çok güzel bir tavrı vardı ve tattum yani.:X Baya etkiledi güreşide. Güreş demişken güreşin böyle fantezilere dökülmeside ilginçti.:F

Bizim Çin taifeside hareketliydi. Çekirgenin Yardımcı ile konuşması ve Orduya olan konuşması baya ilgi çekiciydi.

Dizinin yorumlmadığım kısmı kalmadı galiba.:X

Hee...
mavi prenses ve Marco'nun olayda ilgi çekici oldu. Orada yılanın atlaması falan ürkütücüydü.

Bölüme puanım 8.5/10 olsun yine.:X Dahada güzelleştiğine dair yorumlar okuyorum. beklenti artar.:X

Bu arada Moğal kültürü güzel anlatılmaya devam edilmiş. Ziyafet sahnesi ve Çinli prensin dışlanmasıyla ilgili konuda Kubilay ile oaln konuşması güzeldi.

Son düzenleme:

Görsellik müzik iyi oyunculuk beni etkilemez zaten onlar her dizide iyi senaryosu iyidir inşallah

fikmesi

Harem ne demek farkında değilsin sanırım. Osmanlıca bilsen anlardin ama neyse)) haramin hrm köklerinde geliyor girilmesi yasak yer. İslami bir terim. Moğollarda olması olanak değil zaten ve harem padişahın özel alanı kimse bilmez orda ne oluyor. Yani çıplak mi değil mi bilenemedigi için hangi gerçekçi bilinemez ve doğal olduğuna karar verilemez

Harem ne demek farkında değilsin sanırım. Osmanlıca bilsen anlardin ama neyse)) haramin hrm köklerinde geliyor girilmesi yasak yer. İslami bir terim. Moğollarda olması olanak değil zaten ve harem padişahın özel alanı kimse bilmez orda ne oluyor. Yani çıplak mi değil mi bilenemedigi için hangi gerçekçi bilinemez ve doğal olduğuna karar verilemez
osmanlıcada tek bildiğim şiir sümbülzade vehbi efendinin padişaha yazdığı şiirdir :)
özellikle bu şiiri türkçeye çevirebilmek için osmanlıca bilmek isterdim :) sümbülzade vehbi efendinin şiirini @xemrexxx nin muhteşem sülosuna armağan ediyoruz :)

Görsellik müzik iyi oyunculuk beni etkilemez zaten onlar her dizide iyi senaryosu iyidir inşallah
saydığın tüm alanlarda süper duruyor dizi.. ilk iki bölümünü mutlaka izle ilk bölüm belki normal gelebilir ama dizi ikinci bölümde coşuyor :)

2. Bölüm
gerçekten harikaydı muhteşemdi ikinci bölümle birlikte konuyada ısındık karakterlerede ısındık?
heleki uzun süredir tartıştığımız fragmandaki takla atan şeyin kız olduğunada emin olduk:) @xemrexxx @Çiğdem- @Harunnn60 @gözlemci
taklacı kadın bir harikaydı o ne dövüş stilidir öyle insanın yüreğine işliyor:)

bir savaş sahnesi vardı bizim my nin tüm bölümlerindeki savaş sahnelerini topla 100 le çarp yinede marco daki o dövüş sahnesinin yanına yaklaşamaz

@OzaN @sürgünüm @Forumdash diziyi kesinlikle kaçırmayın ikinci bölümle birlikte kalitesinden emin oldum.

marco nun öğretmeni kılıç eğitimi veren kör şahıs çok ilginç bir karakter
ama asıl diziyi ilginç kılan kubilay han ve çevresindeki yuvarlak tip moğol karakterleri :)

kubilay hanla kardeş, arik in orduyu savaşa sokmadan karşılıklı olarak kılıç salladıkları ve sonunda arikin kellesini uçurduğu sahne bir harikaydı muhteşemdi ..
o dönemki liderler gerçek liderlermiş ordunun önünde giden ordunun arkasına saklanmayan yeri geldiğinde tüm orduyu korumak için kendi hayatından vazgeçen insanlarmış
bizim ayyaş sarı selim den önce osmanlılardada durum aynıymış takdir ediyoruz :)

polo nun gözü arasıra çinli moğol kızlara kayıyor sonunda poloya bir moğollu kaymasa iyidir :)

ikinci bölümün aldığı puanlar hakedilmiş puanlar muhteşemdi bencede :)
Bu dizi kaç sezondu @destere , bunada bakayım bari :)