Exxen Leyla ile Mecnun - 1. Sezon Yorumları

Sen kafayı yemişsin.. @Sherlock @MasacRE
 
4x1

Güzel bir açılış oldu. Üniversite yıllarımın dizisiydi, bitişinin üzerinden sekiz sene geçtiğine insan inanmakta zorlanıyor. Sekiz senede değişenlere göz attığımız bir bölüm oldu. Mahallede çok şey değişse de dizinin tadında pek bir şey değişmeyecek gibi hissettim. Kaan dahil değişimleri olumlu karşıladım. İsmail abi, sessiz Leyla gibi bazı karakterlerin süreyi değerlendirme biçimlerini aşırı abartılı bulsam da...

Televizyon dünyasına göndermeler iyiydi. "Bu yaştan sonra her sabah reyting mi takip edeceğim" bölümdeki en sevdiğim repliklerdendi.


Yeni Leyla'nın giriş şeklini enteresan buldum, nasıl gelişeceğini merak ediyorum...

Yeniden hoşgeldin Leyla ile Mecnun...

8/10
 
İyi bir puan başlangıcı ama ilerleyen bölümlerde @xdragxx'i arayabiliriz, puanlama konusunda en az onun kadar insafsız davranırsın, daha fazla belki de.
 
4x2

Yine güzel bir bölümdü. En çok geçmişte takılı kalmış olmakla ilgili kısımlar güldürdü. Özellikle dolar üzerinden yapılan espriler çok iyiydi. XP format cdsi de kahkaha attırdı.


Erdal Bakkal ve İskender'in Yavuz karşısındaki halleri de çok iyiydi.

8/10
 
Masadan bir bir eksiliyor dostlar… Sayın admini de ele geçirdi LiM örgütü… @Maskeli Fedai
 
Reactions: MEnes and Araf
4x3 4x4

Güzel devam ediyor dizi.

3. bölüm özellikle daha iyiydi.

Yeni karakter Bahar'ı sevdim. Oynayan hanımefendi de pek güzel maşallah. Aynı kapsamda yeni Leyla da gayet iyi bence.


Moğollar sahnesinde kahkaha attım. 3. bölümün en iyi kısmıydı bence.


4. bölümde ilk insanların devam etmesi bence gereksiz olmuş.
Pakize'nin dönüşünü bekliyorduk ama yine de bir garip geldi bunca yıl sonra bir anda görmek...

8/10 7/10
 
4x5

Fena bölüm değildi ama bazı kısımları hoşuma gitmedi.

Pakize'nin gelişiyle beklenen Nuri göndermesi geldi.


Kötülüğün yolu kısımlarını pek sevmedim. Leyla'nın iyi tarafının, Yavuz'un, aksakallı dedenin gitmesi kötü oldu. Gittiler mi cidden onlar, sanmıyorum.


Erdal'ın boşanmak istemesi de hoşuma gitmedi.

7/10
 
4x6

Bu bölüm epey güzeldi, son iki bölümün üzerindeydi.

Akıl hastanesi aksiyonu, İnci Küpeli Kız geyikleri çok eğlenceliydi.

Yavuz'un aniden eskiye dönüşü hoşuma gitmedi. Daha iyi bir dönüş hikayesi yazabilirlerdi.

8/10
 
4x9

Bir önceki bölüme göre daha iyi olan bir bölümdü. İyi ile Kötü Leyla dünya üzerinde bulundu ve "dünyanın sonu geliyor" muhabbetine döndü muhabbet ve bu muhabbetle iki zıt kutupla çocukların bile ihtiyarlaşması söz konusu oldu. Bu arada İyi Leyla'dan Maraz doğdu ve Maraz karakteri çıktı karşımıza ve Maraz karakteri üzerinden dünyaya göndermeler yapıldı. Sondaki İyi Leyla ile Kötü Leyla'nın birleştiği sahneler eğlenceliydi.

Erdal Bakkal'ın bazı sahneleri sıktı; Erdal, Kaan ve Dostoyevski'nin reklam meselesi biraz uzadı ama olsun, yine de bazı sahneler de iyiydi. Tabii o sahnelerle İskender ile Erdal'ın aralarındaki küskünlük mevzusuyla gerçek hayata gönderme yapılması çok iyiydi. Bir diğer detay ise, Yavuz'un yeniden televizyona çıkmaya başlaması. İsmail Abi'nin beyaz eşyacıda çalışmaya başlayıp, evlenecek birisinin hayatını kurtardığı sahne de iyiydi. Ne yazık ki beyaz eşya alınırken parası yokken bile kaçabilen çok az insan vardır.

8/10
 
4x9

Keyifli bir bölümdü, TRT’deki Leyla ile Mecnun’un ortalama bölümlerinden biri gibiydi, ki o bölümlerde de her bölüm seviye arşa çıkmıyordu ama her türlü keyif veriyordu tıpkı bu bölümler gibi.

Leyla’yı oynayan oyuncu bence şimdiye kadarki en güzel Leyla. Ezgi Asaroğlu daha güzel diyordum emin olmamakla birlikte ama artık kesin olarak bu Leyla’yı daha güzel ve çekici görüyorum. Tabii ki oyunculuk bakımından değil, hatta oyunculuk bakımından 5 Leyla içinde sonuncu sırada yer alabilir ama yine de çok sırıtmıyor.


Bu bölümdeki Erdal-İskender konusuna değinmeleri kesinlikle çok hoştu ve diziye yakışan da böyle şeyler aslında. Gelecek sezon mutlaka bir arada göreceğiz onları ya da İskender Almanya’ya filan geçecektir Pakize’nin yanına. İskender’in ayrılması diziye çok koymaz ama Erdal’ın ayrılması teklif dahi edilemez… Yine de İskender de bu dizinin tatlarından, umarım ikisi tekrar barışır ve uzun uzun sahneleri izleriz.

Kaan’ın tekrar çırak konumuna yaklaşması ve Neanderthal’in modernleşmesi de aradığımız tatlardan biriydi.

Uzay boşluğunda öpüşmek ya da zamanda yolculuklar vb. bunlar oldum olası Leyla ile Mecnun’un fantastik unsurları oldu ve çok da keyif verdi, hatta geçen bölümlü sarı bıyık’ın mekan ışınlanması bile tadındaydı. Ama bu bölüm özellikle Maraz karakterinin ışınlanması vb. biraz daha az böyle detaylar olsa daha iyi. Yani fantastik unsurlar daha gerçekçi bir şekilde verilebilir böyle Selena tarzı değil.

Bu arada Karabasan da eski Karabasan değil, önceki sezonlardan daha pasif ve nedense daha “iyi” bir karabasan…

8.2
 
İnsanların arasında "kötünün iyisi" olan bir karabasan karakteri var aslında. Yoksa bildiğimiz aynı karakter. Karabasan karakteriyle bence buna gönderme yapılıyor.
 
İlk Leyla zaten bana göre aşırı güzel değildi ama diziye gelenlerden hiçbiri değil onun kadar onun yarısı kadar yakışmadı diziye.
 
IMDb için puanlayan kişi sayısı da iyi. Mesela dördüncü sezon ilk bölüm:


Çok iyi bir puanlayan kişi sayısı.