FK2 La Haine / Protesto (1995) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
0113247.jpg

Protesto - La haine (1995)

Türü: Dram
Yönetmen: Mathieu Kassovitz
Senaryo: Mathieu Kassovitz

Oyuncular:
Vincent Cassel
Hubert Koundé
Saïd Taghmaoui
Abdel Ahmed Ghili
Solo

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Protesto (La Haine) Mathieu Kassovitz'in 1995 yılında çektiği Fransız filmi. Film, Paris'in gettolarında yaşayan biri pied-noir (Said), biri yahudi (Vinz), biri ise siyahi (Hubert) üç arkadaşın hikâyesini konu alarak, Fransa'da gettolarda yaşayan gençlerin hayatından bir kesit sunmaktadır.

Tamamı siyah beyaz çekilen filmde Yahudi Vinz, siyahi Hubert ve Arap Said Paris'in varoşlarında yaşayan üç gençtir. Arap asıllı Abdel polisin saldırısına uğrayınca varoşlarda tansiyon yükselmeye başlar. Bu arada Vinz bir polisin düşürdüğü silahı bulur. Genç adam, Abdel'in intikamını almaya kararlıdır.

Kassovitz'in filmi ırkçılığa ve sosyal sınıf farklılıklarına yaptığı göndermeler nedeniyle hem Fransa'da hem de dünyada oldukça ses getirmiştir. Film, siyah-beyaz çekilmiş olmasının yanı sıra müzikleri (örneğin, patronla derdini anlatan Jamaikalı'nın söylediği şarkı gibi) ve görece kısa olması gibi özellikleri nedeniyle vurucu bir atmosfer yaratıyor


Filmin Fragmanı

 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,083
Reaksiyon puanı
49,736
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Filmden aslında çok da büyük beklentim yoktu fakat yine de beklentilerimin çok çok uzağında kalan bir film oldu. Bir önceki izlediğim film için (Children of Heaven) son zamanlarda izlediğim en iyi film demiştim, bu film için ise tam tersi şekilde "son zamanlarda izlediğim en kötü film" diyebilirim. :(

Filmde kendime yakın görebileceğim, bağlanabileceğim hiçbir karakter bulamadım. Bütün film boyunca o sevmediğim karakterlerin diyaloglarını dinlemek son derece sıkıcı geldi. Filmin süresinin kısa olmasına rağmen bitirmekte inanılmaz zorlandım.

Fazla da yorum yapabileceğim bir şey yok. Birkaç iyi sahneyi bir kenara koyarsak son derece sıkıcı bir filmdi. Bu kadar beğenilip Top 250'ye dahi girmesine anlam veremedim. Büyük ihtimal filmi sevenler karakterleri sevdiler de filmi sevebildiler. :)

4/10
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Aslında filmden beklentim yoktu.Madem süresi kısa etkinlik için izleyeyim dedim.

Kısa süresine rağmen sıktı diyebilirim.Yani verdiği birtakım mesajlar önemliydi.Anarşist bir film ama bu anarşiyi yeterince göremedim ben.Film boyunca varoş mahalle gençlerinin ot içip,goy goy yapıp,olay çıkarışını izledik.

Taxi Driver göndermesi iyiydi.:D Polisi hayali vurma sahnesinin bizim ilk anda gerçek gibi görmemiz güzeldi.Son sahne müthiş ve tüyler ürperticiydi.

Tüm oyunculuklar çok iyiydi.Özellikle Vincent Cassel.Bu arada şu dikkatimi çekti başrol oyuncuları kendi ismiyle oynamış.

Mathieu Kossovitz'in çekimleri iyiydi.

Aslında bakıldığında kötü bir film değil ama beğendiğimi söyleyemeyeceğim.

6/10
 

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Yapılan olumsuz yorumlara rağmen filmi seveceğimi düşünüyordum. Ancak öyle olmadı.

Bence boş bir filmdi. Anlatmak istediği anlatmaktan korkmuş, bir şeyler var anlatacağım ama bunun sadece bu kadarını sizlere gösteriyorum der gibiydi film. İzlerken çok sıkıldım.

Birkaç replik ve iyi sahne dışında zaman kaybı olduğunu düşünüyorum.

Oyuncular kendilerine düşen görevi yapmışlar. Yönetmen de iyi bir film çıkarmış ama bir film için en önemli nokta senaryodur bence. Maalesef o da yoktu bu filmde.

berkann ödülleri'nde iddialı olduğu adaylıklar: En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

5/10
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Film kısa diye dün akşam bir çırpıda izledim ama umduğumu bulamadım. Öncelikle protesto olarak çevrilmesi beni galyana getirdi ama protesto çok az vardı ve bilemedim neyin protestosu. Filmin ismi yanlış mı çevrilmiş ne. Kin Nefret daha çok uyuyordu cidden.

95 filmini siyah beyaz izlettirdiler fena sinir oldum bazen ışıklar gözü
me vurdu bilgisayardanmıdır nedendir bilmiyorum ama siyah beyaz'ı becerememişler benca.

Oyuncular iyiydi özellikle Vizn karakteri cuk olmuş ve adam altından güzel kalkmış. İlk kez böyle yahudi izledim bu arada.:F

Filmin merak uyandırıcı noktası benim için orada söylenecek söz ne zaman gelecek heyecanıydı çünkü çok fazla duymuştum 'Şuana kadar her şey yolunda' hikayesini ve bunu izlemek güzel oldu. Ama bu hikayeyi biraz daha anlaşılır yaysalardı daha güzel olurdu. AMa bunu Hub karakteri üzerinde birazcık anlıyor gibiyiz zaten. Arkadaşı ölene kadar her şey yolundaydı ve o ömlünce dibe çakıldı ama yanlışta yorumluyor olabilirim.

Filmin en beğendiğim noktası vinz ve sözdü.

5.5/10