Netflix La Casa De Papel - 5. Sezon (Final) Yorumları

Olay farklıymış. Bebek doğunca Alessia profesörün eline geçiyor ama 5. bölümde ölen Tokyo, profesörü alt üst ediyor. Bunu fırsat bilen Alessia, bebek ile kaçıyor. Arabayla.
Profesör yakalıyor ama Alessia önceden silahı boşaltmış oluyor ve profesörü rehin alıyor. Polis şefinin evine gidiyor, hanımı rehin alıyor ve şef ile anlaşmaya bakıyor. Ama anlaşamıyorlar. Şef hatta alarma basmış oluyor. Bunu farl eden profesör rehin olduğu arabadan kurtulup, Alessia ya yardıma gidiyor ve böylece Alessia, profesörün yanında oluyor.

Ağır spoiler içerir ama sorduğunuz Alessia sorusuyla ilgili. @Tolstoyevski @Dosi

Olay farklıymış. Bebek doğunca Alessia profesörün eline geçiyor ama 5. bölümde ölen Tokyo, profesörü alt üst ediyor. Bunu fırsat bilen Alessia, bebek ile kaçıyor. Arabayla.
Profesör yakalıyor ama Alessia önceden silahı boşaltmış oluyor ve profesörü rehin alıyor. Polis şefinin evine gidiyor, hanımı rehin alıyor ve şef ile anlaşmaya bakıyor. Ama anlaşamıyorlar. Şef hatta alarma basmış oluyor. Bunu farl eden profesör rehin olduğu arabadan kurtulup, Alessia ya yardıma gidiyor ve böylece Alessia, profesörün yanında oluyor.

Ağır spoiler içerir ama sorduğunuz Alessia sorusuyla ilgili. @Tolstoyevski @Dosi

Yine de bence fazla zorlama yapmışlar, yani cidden çok zorlama ve saçma geliyor ne gerek var halbuki :A

Demek
Tokyo ölüyor :A
İzlemediğim için pişman değilim :A

• Güldürdün
Reactions: Yakamoz-Asi
Bir solukta heyecanla beklediğim son 5 bölümü izledim ve bir dizi daha arşive kaldırıldı. Beklediğim gibi geçti diyebilirim aslında, ama final bölümü gerçekten bence iyi kurgulanmıştı. Her ne kadar kısmen "bu muydu yani, 5 sezon bunun için izledik" diyenler çıkacaktır ve bunu anlayışla karşılarım, zira olayların çözümü beni de şaşırttı, biraz fazla basit veya aceleye gelmiş gibiydi. Ama yinede iyi kurgulanmış, kaliteli bir final oldu.

Emeği geçenlere teşekkürler. :D

5x1

Kötü bir başlangıç oldu, diziyi ve karakterleri hiç özlememişim. Yine her tarafından basitlik, yapmacıklık akıyor... Dördüncü sezonki dibe vuruşun devamı gelecek gibi gözüküyor maalesef. Aksiyon yönünden en zayıf sezon açılışlarından biri oldu, aslında dizinin devamına dair merak ettiğim en ufak bir şey yok ama yine de bunca sezon izledik diyip kalan 9 bölümü de izleyeceğim.

Şanlı İspanyol ordusunun gelişiyle inşallah bizimkileri uçuruyorlardır da son 8 bölümde Real Madrid - Barcelona maçı tekrarı yayınlıyorlardır. :A

5/10

Kadın öleli 3 ay oluyor. :A

Ölüm sahnesi

İlk 2 sezonu beğenerek izledim beğenerek dediysem de bayılmadım :A 3-4'ü offf bu ne saçma diyerek bitirdim...Bu sezona bakmadım bile bakmam da...

Ama bu ne güzel sahnedir yahuuuu. Diziyi izlerken şu kadın beni hep delirtiyordu iyi olmuş yeeesssss

• Güldürdün
İlk 2 sezonu beğenerek izledim beğenerek dediysem de bayılmadım :A 3-4'ü offf bu ne saçma diyerek bitirdim...Bu sezona bakmadım bile bakmam da...

Ama bu ne güzel sahnedir yahuuuu. Diziyi izlerken şu kadın beni hep delirtiyordu iyi olmuş yeeesssss

ölümü havalı olmuş, gider ayak adamları da peşinden götürmüş. Hayret hiç spoi yemedik :A

Yalnız Tokyo böyle kendini feda etmeseydi, dizinin gidişatı çok farklı olurdu. Adamları halletti ve zaman kazandırdı. Yoksa şimdi o altınlardan bir gram bile onların olmazdı. Gerci profesör iyi strateji yaptı finalde. :A

• Sinir Bozucu
  • Güldürdün
Reactions: Dosi and xdragxx
Yalnız Tokyo böyle kendini feda etmeseydi, dizinin gidişatı çok farklı olurdu. Adamları halletti ve zaman kazandırdı. Yoksa şimdi o altınlardan bir gram bile onların olmazdı. Gerci profesör iyi strateji yaptı finalde. :A
Şu dizi ve sürekli bir kahraman çıkarma çabası..

• Güldürdün
S05B05+(part2)

yine diyorum keşke 2.sezonuyla final yapsaydı. Son 3 sezon zaman kaybıydan başka birşey değildi. Ki yine dön dölaş ilk 2 sezonu izledik. Genel yorumum da buydu. Sadece

Tokyo, Berlin ve Nairobi finalde görmek isterdim:T: Vasıfsızlar parayı aldı gitti.

3.5'tan 4/10

8. bölüm bitti. Sezonun büyük bölümü rezalet ötesi ama profesörlü kısımlar yine az çok kendini izletiyor. Yalnız son bölüm finali iyiydi. :A

Bütün sezon Berlin'in oğlu konusu n'alaka diye düşünürken o sondaki sürprizi beklemiyordum. İyi oldu, babasından nefret etsem de düşmanımın düşmanı dostumdur prensibiyle oğlunu seviyorum. :A

Çoğu bölüm 4-5 arası 7. ve 8. bölüm:

7/10

• Güldürdün
Yani ben uzun zamandır -Türk dizileri de dahil- bu kadar zorlama bir dizi izlemedim. Gerçekten inanılmaz ya. :A

En zorlama kısmı da Berlin karakteri ve onun olduğu kısımlar, zaten benim dizinin genel izleyicileri gibi bayıldığım bir karakter değil. Bir de bu şekilde geri döndürülmüş olması pek oturmuyor…

Onun dışında yaşanan her ama her olaydan son anda kurtulmaları ve hep benzer numaralarla kurtulmaları, polis/devlet/istihbarat gibi unsurları her seferinde bir şekilde atlatabilmeleri falan akıllara Avengers’ı getiriyor.

Profesör bence açık ara dizinin en iyi karakteri fakat akıl var mantık var, bu adamın attığı her blöf nasıl devlet tarafını felç edebiliyor. Özellikle final bölümü ve finalin son kısmı benim kafamda tam oturmadı açıkçası, ilk iki sezon -Netflix’te yayınlanma biçimi ile- çok daha oturaklı ve güzel bir finale sahipti. Bu final yine ve yeniden fazlasıyla zorlama…

İki üstteki yoruma birebir katılıyorum, bu dizi zaten çok daha önce bitmeliydi ama izleniyor işte. Devam ettirmek istemelerini anlayabiliyorum. :A

Bir de kardeşim, siz nasıl ekipsiniz? Neden en ufak şeyde birbirinize düşünüyorsunuz, Denver ve sevgilisi niye sürekli kavga ediyor. İzlerken ben yoruldum sürekli birbirlerine bağırmalarını. :A

Ortalama bir puan vereceğim, 4. sezon 2. kısım özelinde:

4/10

5x9

Şükürler olsun bitiyor, kaldı 1 bölüm. :A O kadar zorlama sahneler var ki insan gerçekten hayret ediyor. Mesela en sonunda 1 dakikalık sahne 6.5 dakika falan sürdü. Sanırsın bir kuşak daha fazla reklam almak için kendini yırtan Kanal D dizisi...

İki sahne güzeldi.

Berlin'in oğlunun evin altına altın gömdükleri sahne çok iyi çekilmiş gerçekten. Sezar'ın hakkı Sezar'a. :A

Bir de çetenin yakalanma sahnesi iyiydi. Bu anı görmek için çok bekledik. :A

Millet can derdinde altın derdinde. Bu Denver ve Stockholm denen canlılar aşk üçgenleri peşinde, çiftleşme merasimlerinde. :A Yani Manila'yı da eklersek içlerine bu üçünün sahneleri diziden tek başına 2-3 puan düşürecek rezaletteydi. Kaldı ki ilk sezonlarda özellikle Stockholm'ü severdim, hatta Denver'i de ama şu sezon bunlara yazılan sahneler öyle böyle rezillik değil. Aslında banka içindeki çoğu sahne çok çok kötü...

6/10

Son düzenleme:
  • Güldürdün