Netflix La Casa De Papel - 5. Sezon (Final) Yorumları

Dosi

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,219
Reaksiyon puanı
107,926
Puanı
1,060
1628877817057.jpeg


4 sezon ile ilgiyle izlenen La Casa de Papel final sezonu ile Netflix'te.

Yaratıcılığını Alex Pina'nın üstlendiği, başrollerinde Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Jaime Lorente, Miguel Herrán ve Itziar Ituño gibi isimlerin yer aldığı sevilen dizinin 5. sezonun ilk 5 bölümü 3 Eylül'de izleyiciyle buluşacak.

La Casa de Papel, final sezonunun ilk 5 bölümüyle bugün, son 5 bölümü ise 3 Aralık'ta Netflix'te!

Diziyle ilgili yorumlarınızı sezon boyunca bu başlıktan yapabilirsiniz...

Önemli Not: Dizi hakkında spoiler butonu kullanmadan spoiler vermek yasaktır, bu kurala uymayanlar forumdan uzaklaştırılacaktır. Spoiler butonu kullanmadan önce de hangi bölüme dair spoiler içerdiği, kitap veya diğer kaynaklardan spoiler içeriyorsa belirtilmelidir.
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
@Dosi sonradan izlemeye başlayıp bayıla bayıla izlemiş ve öve öve bitirememişti. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Dosi

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,626
Reaksiyon puanı
9,607
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
5x1

Başta bir özet geçilse iyiydi olayları hatırlamakta güçlük yaşadım. Alicia'nın psikopatlık seviyesi beni tatmin etti. Ancak sonda gelen askere bakışı beni düşündürdü. Kocasının ölümüne neden olduğunu tahmin ediyorum. Sırf bu yüzden Profesör ile iş birliğine girerse şaşırmam.

Marsilya'nın kaçış planı çok sade gözüküyordu ama ben eğlendim. Berlin ve oğlunun sahneleri güzeldi. Berlin utanmasa sırf hırsızlıkta kullanmak için çocuk yaptığını söyleyecek. Bakalım Profesör'ün yeğeni ne zaman olaya dahil olur?

Genel olarak sade bir açılış bölümü oldu. Yeni komutanın gelmesiyle aksiyonun yükselmesi gerek. Ben artık son sezonda hikaye değil aksiyon ve patlama istiyorum.


7/10
 
  • Beğendim
Reactions: Yakamoz-Asi

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,626
Reaksiyon puanı
9,607
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
5x2

Ya Arturo sen beni sinir hastası yaptın. Ne illet adamsın sen be. Monica hep vurmaz diye bekliyordum ama gözünü kırpmadan sıktı adama. Arturo yüzünden ekip çok zaman kaybetti.

Alicia'nın planını çok merak ediyorum. Önceki bölüm için yaptığım tahminin hâlâ arkasındayım ama ona dair hiç bir şey görmedik. Elindeki rehine sayısı ha bire artıyor. Onları muhtemelen Berlin'in oğlu kurtaracaktır.

Sagasta ve ekibi beni ürkütüyor. Mutlaka birini öldüreceklerdir. Bölümdeki aksiyon seviyesinden çok zevk aldım. Az laf çok aksiyon mantığı ile devam etmeleri güzel olur.


7/10
 
  • Beğendim
Reactions: Yakamoz-Asi

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,626
Reaksiyon puanı
9,607
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
5x3

Sezonun şimdilik en iyi bölümüydü. Tam istediğim kıvamda bir bölümdü. Boş diyaloglar yoktu ve aksiyon tam kıvamındaydı. Bölümün sonu da baya heyecanlı bitti.

Ben Profesör'ün bu şekilde kurtulacağını tahmin etmiyordum. Cidden büyük sürpriz oldu. Adamın yapmadığı bir doğum vardı o da oldu. Şimdi ekibini nasıl kurtaracak heyecanla takip ediyorum.

Moskova'yı görmek beni sevindirdi. Öldüğüne üzüldüğüm nadir isimlerden. Berlin ve oğlunu daha çok görmek istiyorum. O hikayenin sonunu bu kısımda göreceğimiz hissi yavaştan bende kaçıyor.


9/10
 
  • Beğendim
Reactions: Yakamoz-Asi

Yakamoz-Asi

Emekli
Katılım
8 Ocak 2013
Mesajlar
49,228
Reaksiyon puanı
29,157
Puanı
1,061
Bir oturuşta 5. sezonun ilk 4 bölümünü izledim. 5. Bölümü yarına bırakıyorum.

ilk 2 bölüm Alicia üzerine kuruluydu. Sakin bölümlerdi lakin sonradan komutanın gelmesiyle aksiyonun dibine vurdular. Çok beğendim şimdiye kadar olan kısmı. Köşeye sıkıştılar ama.
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,626
Reaksiyon puanı
9,607
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
5x4

Sezon harika gidiyor. Bu bölüm resmen aksiyona doydum. Bölümün diyalog açığını da Berlin ve oğlu çok güzel kapattı. Onların sahnesi ayrı bir güzeldi. Hâlâ o çocuğun nerede gireceğini merak ediyorum. Kilit sistemi için girerse tam yerinde olur.

Helsinki için çok korktum. Neyse ki ayağını kesmek zorunda kalmadılar. Profesör gayet güzel bir dönüş yaptı. Albay'ı çok güzel sıkıştırdı ama ekibi nasıl kurtaracak çok merak ediyorum.

Ekibin gelenlere karşı hazırladığı plan harikaydı. Tam aha işlerini bitirdiler derken askerlerin üstünlüğü ele alması daha güzel oldu. Her şeyin Tokyo üstüne kalmasını fazla sevmedim ama son bölümde ondan şov bekliyorum.


9/10
------

5x5

Harika bir yerde bitti bu parça. Tokyo'ya yaptığı aptallık yüzünden çok kızdım ama sonda yaptığı hareketle bana her şeyi unutturdu. Dizinin gider ayak bütün demirbaşlarının ölmesi beni üzdü.

Profesör abisinden sonra yakın arkadaşını da kaybetti. Bundan sonra "kaybedecek bir şeyim yok" modunda takılacağını düşünüyorum. 2. kısmın bol kanlı olmasını bekliyorum.

Asker ekibini ben çok sevdim. Onlardan da güzel hikaye çıkarmış ama yanlış diziye geldiler. Muhtemelen Gandia ölmüştür ama Sagasta'nın yaşadığını düşünüyorum. 2. kısım içinde bir kötü adam lazım bize.

Berlin'in oğlunun hâlâ gelmemiş olması beni şaşırtıyor. Bu kadar gösterip en azından son bölümde günümüzde de görünmesini isterdim.

9/10
 
  • Beğendim
Reactions: Yakamoz-Asi

sanrikent

Üye
Katılım
4 Eylül 2021
Mesajlar
204
Reaksiyon puanı
33
Puanı
29
normalde sezonların ilk 5 bölümü sıkıcı olurdu. 3. ve 4. sezonda öyle olmuştu. bu sezon ilk 5 bölüm bile heyecan doluydu.
en beğendiğim bölüm 5. bölüm. tokyonun hikayesinin başlangıcını görmek, daha sonrasında yaşanan olayları izlemek keyifliydi. sonunda bu olacağı belliydi. berlin gibi oda feda etti kendini ekip için.
tokyoyu berlinin keşfetmiş oluşu güzel detaydı. seni sondaki göz kırpışınla hatırlayacağım tokyo.
sierra ile profesörün sahneleri çok güzeldi. sierranın bir şekilde profesörün tarafına geçeceği belliydi. ancak doğum yaparken olacağını tahmin etmezdim. çoçuğun tipine bakıp bu kızda victoria tipi var demesi komikti.:-)
artura'nun sahneleri boştu. hiç olamasada olurdu.