Kurtlar Vadisi Pusu | Genel Sohbet

şimdi sizleere kurtlar vadisinde yaşanılan olaylar ile günümüzdeki bağlantılarını açık açık gözler önüne serecem vadiyi seyreden bir çok arkadaşlar hatırlayacaklardır ama aramızda vadiyi seyretmeyen @papuleoo arkadaş özellikle bu yaazacağım yoruma dikkat kesilsin :))) ve ondan ricam önce kurtlar vadisini seyretmasi olacaktır daha sonra pusuya başlarsın benden sana abi tavsiyesi :) seyrettikten sonra bana çok hak vereceksin:D

Kurtlar Vadisi 1. Bölüm

Behiç Türkcan, aracında telefon konuşması yapmaktadır.

Behiç Türkcan : "Siz avukatların yapamadığını, biz işte böyle para ile yapıyoruz. Neyse yırttık artık, bana dokunmazlar. Adamın televizyondaki hali var ya melek, melek. Yakından bir gör, kanım donuyor biliyor musun?Liste? Var tabii, hem de Allah'ına kadar. Çarşaf gibi ölüm listesi, en tepede adımız, Behiç Türkcan. Atlattık ama tuzluya patladı. Evet sildiler beni. Basıyorsun on milyon doları, adını siliyorlar listeden."

Sonrası malum, Çakır ve adamları trafik polisi kılığında çevirme yaparlar ve Behiç Türkcan'ı kaldırırlar.

------------------------------------

Önder Zülfi Koşar bir kadın ile birlikte arabaya biner. Arkasındaki araçta da korumaları vardır. Çakır ve adamları ormanda pusuya yatmış beklemektedir.

Sonrası malum, araç çapraz ateşe tutulur, Çakır araca yaklaşır ve adamı alnından vurur.

Jaguar marka araç yolda ilerlemektedir. Barış Bulmaz ve iki kişinin arasında şöyle bir konuşma geçer.

1. Adam : Ne dersiniz beyler? Bu liste de biz de var mıyız acaba?

Barış Bulmaz : Liste varsa biz de varız.

1. Adam : Nasıl bileceğiz?

Barış Bulmaz : Bir gün karşımıza çıkarlarsa anlarız.

1. Adam : Liste yapıp adam öldürmek. Bu ne ya?

Sonrası malum, asfalt çalışması bahanesi ile yavaşlatılan araç, uzaktan kumanda ile havaya uçurulur.

Dizinin ilerleyen bölümlerinde, önce Nasibim 1 isimli gemiye operasyon yapılmış fakat gemi sahipleri tarafından batırılmıştı. Daha sonra da Marmaris limanında Şanslı S isimli gemiye başarılı bir operasyon yapılmıştı.

Kısmetim 1 : Pakistan'ın Karaçi Limanı'nda yüklediği 3 ton 100 kilogram eroinle, Akdeniz'in uluslararası sularında seyir halindeyken, Türk güvenlik kuvvetlerince operasyon düzenlenince mürettebatı tarafından 15 Aralık 1992 tarihinde batırıldı.

Lucky S : 7 Ocak 1993 tarihinde, Akdeniz'in uluslararası sularında, 11 ton 39 kilo 550 gram esrar ve 2 ton 568 kilo 10 gram baz morfin yüklü halde ele geçirildi.

İsimler ne kadar da tanıdık değil mi?

Behiç Türkcan : Behçet Cantürk

Barış Bulmaz : Savaş Buldan

Önder Zülfi Koşar : Ömer Lütfü Topal

Nasibim 1 : Kısmetim 1

Şanslı S : Lucky S

rolleyes.gif

Kurtlar Vadisi dizisi, Türkiye'nin yakın tarihinde yaşanmış birçok olaya atıfta bulunmuştur.
ez cümle olarak

Vadinin gücü, yazılı kültür noktasında sıkıntısı olan milletimize görsel ve şifahi yöntemlerle bu olayları anlatma ve kavratma noktasında toplanıyor.

Bu dizi sayesinde ülke gençliğinin bir bölümünün Ülke ve Dünya gündemine "neler oluyor" diye bakmaya başladığını kimse inkar edemez ve bu başarı küçümsenemez diye düşünüyorum..:))))))

şimdi sizleere kurtlar vadisinde yaşanılan olaylar ile günümüzdeki bağlantılarını açık açık gözler önüne serecem vadiyi seyreden bir çok arkadaşlar hatırlayacaklardır ama aramızda vadiyi seyretmeyen @papuleoo arkadaş özellikle bu yaazacağım yoruma dikkat kesilsin :))) ve ondan ricam önce kurtlar vadisini seyretmasi olacaktır daha sonra pusuya başlarsın benden sana abi tavsiyesi :) seyrettikten sonra bana çok hak vereceksin:D

Kurtlar Vadisi 1. Bölüm

Behiç Türkcan : "Siz avukatların yapamadığını, biz işte böyle para ile yapıyoruz. Neyse yırttık artık, bana dokunmazlar. Adamın televizyondaki hali var ya melek, melek. Yakından bir gör, kanım donuyor biliyor musun?Liste? Var tabii, hem de Allah'ına kadar. Çarşaf gibi ölüm listesi, en tepede adımız, Behiç Türkcan. Atlattık ama tuzluya patladı. Evet sildiler beni. Basıyorsun on milyon doları, adını siliyorlar listeden."

Sonrası malum, Çakır ve adamları trafik polisi kılığında çevirme yaparlar ve Behiç Türkcan'ı kaldırırlar.

Önder Zülfi Koşar bir kadın ile birlikte arabaya biner. Arkasındaki araçta da korumaları vardır. Çakır ve adamları ormanda pusuya yatmış beklemektedir.

Sonrası malum, araç çapraz ateşe tutulur, Çakır araca yaklaşır ve adamı alnından vurur.

Jaguar marka araç yolda ilerlemektedir. Barış Bulmaz ve iki kişinin arasında şöyle bir konuşma geçer.

Sonrası malum, asfalt çalışması bahanesi ile yavaşlatılan araç, uzaktan kumanda ile havaya uçurulur.

Dizinin ilerleyen bölümlerinde, önce Nasibim 1 isimli gemiye operasyon yapılmış fakat gemi sahipleri tarafından batırılmıştı. Daha sonra da Marmaris limanında Şanslı S isimli gemiye başarılı bir operasyon yapılmıştı.

Kısmetim 1 : Pakistan'ın Karaçi Limanı'nda yüklediği 3 ton 100 kilogram eroinle, Akdeniz'in uluslararası sularında seyir halindeyken, Türk güvenlik kuvvetlerince operasyon düzenlenince mürettebatı tarafından 15 Aralık 1992 tarihinde batırıldı.

Lucky S : 7 Ocak 1993 tarihinde, Akdeniz'in uluslararası sularında, 11 ton 39 kilo 550 gram esrar ve 2 ton 568 kilo 10 gram baz morfin yüklü halde ele geçirildi.

rolleyes.gif

Kurtlar Vadisi dizisi, Türkiye'nin yakın tarihinde yaşanmış birçok olaya atıfta bulunmuştur.
ez cümle olarak

Vadinin gücü, yazılı kültür noktasında sıkıntısı olan milletimize görsel ve şifahi yöntemlerle bu olayları anlatma ve kavratma noktasında toplanıyor.

Bu dizi sayesinde ülke gençliğinin bir bölümünün Ülke ve Dünya gündemine "neler oluyor" diye bakmaya başladığını kimse inkar edemez ve bu başarı küçümsenemez diye düşünüyorum..:))))))
Off abi nereden buldun bunu ? :D İzin verirsen bizim sayfada paylaşayım :D

@Polat Şaşmaz nerede istersen paylaş kardeşim izin bile almana gerek yok yeter ki namımız yürüsün :F:F:F
daha bitmedi @papuleoo kurtlar vadisi öyle bir diziydiki 3, bölümde olan bir olay 30, bölümde karşımıza çıkıyordu.örneği burada

dizinin 2. bölümünde bile ameliyat sonrası 3 kez hapşıran Polat karekterine Aslan Bey "keşke bunu da halletseydik" demişti, o zaman bu detay niye diye düşünmüştüm, cevap 30 küsür bölüm sonra geldi.

Yani kurgu bence en baştan böyleydi, biraz düşününce çok da makul geliyor.

Lübnan'da Filistinli gerillaların eğitim gördüğü bir kampı Karahanlı Mossad'a ihbar ediyor, kampta Aslan Akbey'în kardeşi ve hamile eşi Leyla da var, her ikisi de ölüyor.

Bunun üzerine gücünü ve imkanlarını bu devlet lehine değil aleyhine kullanan Karahanlı'ya bir operasyon yapılıyor, tek oğlu onun kurduğu konseyin çökertilmesi için kaçırılıyor ve eğitiliyor.

Bundan da izleyici 2. dönemin sonunda haberdar oluyor, işte senaryo işte efsane...

ne demek istediğimi anlamışsındır diyecem ama mutlaka ve mutlaka bu efsane vadi bölümlerini izle lütfen.... sonra bizler neden bu kadar çok pusuyu eleştiriyoruz anlarsın o zaman :))))

Kurtlar Vadisi 1. Bölüm

rolleyes.gif

ez cümle olarak

Abi süper paylaşım olmuş soluksuz okudum :) sadece o asfalt sahnesini biliyorum :( insaallah abi en kısa zaman da izleyeceğim :)

senaryo dediğimiz şey kabaca bir konsepttir, yönetmen text'i konsepti alır ete kemiğe büründür, burada Yönetmen kilit noktadadır.

osman sınav'ın senaryodaki KV ruhunu daha bir başarılı ete kemiğe büründürdüğünü düşünüyorum bu noktalarda daha mahir bir adam ve KV önceside benzer çalışmaları oldu.

ben iflah olmaz bir cüneyt arkın hayranıyım, onun tarihi filimleri ile büyüdüm dersem abartmış olmam.

köroğlu, battal serisi, kara murat serisi, malçokoğlu serisi...

şimdi ben bu filimleri halen tv de görünce oturur izlerim
smile.gif
zaafım bu kabul
smile.gif

hepsini de severim ama olaya sinema dili ve estetik açısından bakınca bu filmler içinde en sorunsuzu köroğludur, yönetmen Atıf Yılmaz.

yukarda saydığım filimlerin çoğunda bir dizi hata vardır, klasik cüneyt arkın esprilerine konu olan hatalar, bunlar için ne senaristi nede oyuncuları suçlayamam burada filmin yönetmeni ve kurgusunu yapanlar hedefimde olur.

bunun gibi birbirinden çok da farklı olmayan 2 konsept arasında ekrana gelişte bir tad farkı alıyorsam önce yönetmene bakıyorum sonra senaryoya...buradanda @34rcp44 selam olsun

senaryo dediğimiz şey kabaca bir konsepttir, yönetmen text'i konsepti alır ete kemiğe büründür, burada Yönetmen kilit noktadadır.

osman sınav'ın senaryodaki KV ruhunu daha bir başarılı ete kemiğe büründürdüğünü düşünüyorum bu noktalarda daha mahir bir adam ve KV önceside benzer çalışmaları oldu.

ben iflah olmaz bir cüneyt arkın hayranıyım, onun tarihi filimleri ile büyüdüm dersem abartmış olmam.

smile.gif
zaafım bu kabul
smile.gif

hepsini de severim ama olaya sinema dili ve estetik açısından bakınca bu filmler içinde en sorunsuzu köroğludur, yönetmen Atıf Yılmaz.

yukarda saydığım filimlerin çoğunda bir dizi hata vardır, klasik cüneyt arkın esprilerine konu olan hatalar, bunlar için ne senaristi nede oyuncuları suçlayamam burada filmin yönetmeni ve kurgusunu yapanlar hedefimde olur.

bunun gibi birbirinden çok da farklı olmayan 2 konsept arasında ekrana gelişte bir tad farkı alıyorsam önce yönetmene bakıyorum sonra senaryoya...buradanda @34rcp44 selam olsun
abi dediklerinde haklısın zaten ben yönetmenide beğenmiyorumki çektiği sahnelerin kalitesi ortada.

smile.gif
zaafım bu kabul
smile.gif

Abi valla bu analizlerin çok iyi oluyor :) birde abi cüneyt arkın filmlerini bende senin gibi hayranıyım halende de izlerim ayrıca geriye alma sistmini de ilk yeşilçam filmlerinde kullanılmış cüneyt arkının meşhur ters ziplama sahnelerinde. Bir de abi eleştirmişsin ya ben onunla ilgili ödev almıştım lise 3 olmalıydı hani bir vuruşta 10-15 kişi ölüyor ya onların en büyük nedeni destansı olmasındanmış çünkü destan abartı isteyen bir tür olduğundan bu gerekli görülmüş hatta çekildiği zaman milletten çok olumlu eleştiri almış.

kurtlar vadisi dizisi , hikayenin merkezinde yer alan karekter ve kurumlar soyut karekter ve kurumlardı.

örneğin konsey ve onun mensupları.

bütün bir iş dünyası ve sermaye çevrelerini Karahanlı,
silah sanayisini Laz Ziya ,
uyuşturucu ticaretini Hüsrev Ağa,
bürokrasi ve Hukuk dünyasını Nizamettin Güvenç,
uuslar arası istihbarat servisleri ve lobilerini Samuel,
kara para ve kumarhaneler dünyasını Tombalacı Mehmet,
mafya ve çeteler dünyasını ise Necmi karekteri temsil ediyordu.

sonradan konseye giren iplikçi nedim kayıt dışı ekonomiyi ve uluslar arası sermayeyi tuncay kantarcı ise dış ticaret ve ülkenin gümrüklerini kontrol eden mekanizmayı temsil ediyordu.

bu karekterlerin hepsi soyut karekterlerdi, haklarında detaylı bilgiye izleyici dizinin ilerlemesi ile sahip oldu.

örneğin Karahanlı kimdi ?
ne yer ne içer ?
evli midir, çoluk çocuğu var mı ?

sorularının tam cevabını ilzeyici 40. bölümlerde ulaşabildi.

bu izleyici açısından bir tümevarım anlamına geliyordu, dizi büyük resme dair küçük parçaları izleyiciye veriyor ve izleyici bunlardan büyük resme ulaşmaya çalışıyordu.

bu durum dizide sık sık dile getirilen "İki kişinin bildiği sır değildir" repliği ile de uyumlu bir tarzdı.

bence kurtlar vadisi'nin en büyük başarı ve gücü buradan geliyordu.:)) @papuleoo

kurtlar vadisi dizisi , hikayenin merkezinde yer alan karekter ve kurumlar soyut karekter ve kurumlardı.

örneğin konsey ve onun mensupları.

bütün bir iş dünyası ve sermaye çevrelerini Karahanlı,
silah sanayisini Laz Ziya ,
uyuşturucu ticaretini Hüsrev Ağa,
bürokrasi ve Hukuk dünyasını Nizamettin Güvenç,
uuslar arası istihbarat servisleri ve lobilerini Samuel,
kara para ve kumarhaneler dünyasını Tombalacı Mehmet,
mafya ve çeteler dünyasını ise Necmi karekteri temsil ediyordu.

sonradan konseye giren iplikçi nedim kayıt dışı ekonomiyi ve uluslar arası sermayeyi tuncay kantarcı ise dış ticaret ve ülkenin gümrüklerini kontrol eden mekanizmayı temsil ediyordu.

bu karekterlerin hepsi soyut karekterlerdi, haklarında detaylı bilgiye izleyici dizinin ilerlemesi ile sahip oldu.

örneğin Karahanlı kimdi ?
ne yer ne içer ?
evli midir, çoluk çocuğu var mı ?

sorularının tam cevabını ilzeyici 40. bölümlerde ulaşabildi.

bu izleyici açısından bir tümevarım anlamına geliyordu, dizi büyük resme dair küçük parçaları izleyiciye veriyor ve izleyici bunlardan büyük resme ulaşmaya çalışıyordu.

bu durum dizide sık sık dile getirilen "İki kişinin bildiği sır değildir" repliği ile de uyumlu bir tarzdı.

bence kurtlar vadisi'nin en büyük başarı ve gücü buradan geliyordu.:)) @papuleoo
Abi senin bu yazıyı okuyunca aklıma geldi eski konseyi yani baronlugu polat bitirmedi mi?
Eğer oysa ona göre bir soru soracam :)

ben ne soracağını tahmin ettim madem polat konseyi yıktı eee şimdi neden konsey kurulmasını istiyor , müsade ediyor diyeceksin :D

ben ne soracağını tahmin ettim madem polat konseyi yıktı eee şimdi neden konsey kurulmasını istiyor , müsade ediyor diyeceksin :D
Aga valla müneccim gibi adamsın :) aga sen biliyorsan cevap versene ben bir türlü bulamadım cevabını :( ha aga açıklayıcı olsun kısa cevap olmasın lütfen :)