Muhammed Öztoprak
Suruç saldırısının ardından işkillendim
Seçimlerin ardından en büyük kaos çalışması Suruç saldırısı ile hayata geçirildi.
Ak Parti hükümetinin belki de en fazla zor duruma düştüğü gündü bu saldırının yapıldığı gün. Şehit edilen askerlerimizin ardından gık’ı çıkmayan ülkeler, Suruç saldırısını hep bir ağızdan kınadılar. Hatta kınamakla kalmadı, bazı ülkeler destek vermeyi bile teklif etti.
Sayamadım ama, Almanya, Rusya, ABD, Suudi Arabistan, Katar, Fransa, İngiltere, Belçikai Norveç, Kanada ve Ürdün gibi birçok ülke medyada kınama mesajları yayınladı.
Saldırı kim tarafından
tezgahlandı?
Şu gıcık dizi Kurtlar Vadisi’nde bir bölümde Laz Ziya “Vuran kaçar, vurduran gelir” şeklinde çok manidar bir söz etmişti. Aynen öyle oldu. Saldırıyı yapanlar kaçtı. Ancak yaptıranların tamamı “Biz buradayız” mesajı verdi.
Bir anda insan sevgisiyle dolup taşan bu ülkeler, Mısır’daki, Suriye’deki, Irak’taki, Doğu Türkistan’daki, Afrika’nın birçok ülkesindeki müzlümanların ölümünü görmezken, Türkiye’deki yaşanan saldırıyı en yüksek perdeden kınıyor. İşid mi Deaş mı ne karın ağrısıysa,insanlıktan çıkan bu örgütün, müslümanlar üzerinde hergün yeni bir öldürme tekniği denemesine rağmen, bu görüntüleri de bizzat kendilerinin internete yüklemesine rağmen, neden hiç bir ülke “Şu Işid’i yok edelim. Yetti gari” demiyor acaba?
Onlar düşman. Onların yapması gerekenler onlar. Çünkü onlar İslam düşmanı, Müslüman düşmanı. Ama asıl yapmaması gerekenlerin yaptıkları yüzünden bu haldeyiz. Kimden mi bahsediyorum? Siz onu gayet iyi biliyorsunuz aslında..