Herkes finali met ediyor. Teyzem de izledi yarına bırakacaktı finali yarım bırakamamış. Yarına yetişir final sanırım yorumumu yazarım.Şimdi bitirdim bölümleri harikaydı bayıldım hele final mutlaka izle
Herkes finali met ediyor. Teyzem de izledi yarına bırakacaktı finali yarım bırakamamış. Yarına yetişir final sanırım yorumumu yazarım.Şimdi bitirdim bölümleri harikaydı bayıldım hele final mutlaka izle
Herkes finali met ediyor. Teyzem de izledi yarına bırakacaktı finali yarım bırakamamış. Yarına yetişir final sanırım yorumumu yazarım.
Son bölümü henüz bitirebildim maske yarışmasını izlediğim için öncesinde. Ve ne yorum yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Dizi olarak bakarsan olması gereken yerde, tadında ve 10 yıldız olarak bitirmişler. Ancak bu olayların gerçekte yaşandığını düşündüm bir an diziyi izlerken ve gözümden yaşlar döküldü. Cumhuriyet’in ilk kara lekesi olabilir bu olay. Barbarlaşmanın, hayvanlaşmanın ve gaddarlığın dizi olarak iyi, duygu olaraksa bir o kadar kötü yansımasını izledik bu gün diziyi bitirirken. Benim yaşadığım sokakta eskiden bir çok yahudi ve rum yaşarmıştı. 60-70 yıl önce ve o döneme şahitlik edenler onların temizliğinden ve tüm dinlere duydukları aşırı saygıdan bahsediyorlardı. Ne istediler o insanlardan hiç bilmem. Daha çok yazasım var ama kendimi sansürlemek zorundayım. Biraz daha diziyi düşünüp ağliyim bari.Valla öyle oluyor teyzen gibi bende 4 bölümü bir günde izledim yarım bırakamadım bende
Son bölümü henüz bitirebildim maske yarışmasını izlediğim için öncesinde. Ve ne yorum yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Dizi olarak bakarsan olması gereken yerde, tadında ve 10 yıldız olarak bitirmişler. Ancak bu olayların gerçekte yaşandığını düşündüm bir an diziyi izlerken ve gözümden yaşlar döküldü. Cumhuriyet’in ilk kara lekesi olabilir bu olay. Barbarlaşmanın, hayvanlaşmanın ve gaddarlığın dizi olarak iyi, duygu olaraksa bir o kadar kötü yansımasını izledik bu gün diziyi bitirirken. Benim yaşadığım sokakta eskiden bir çok yahudi ve rum yaşarmıştı. 60-70 yıl önce ve o döneme şahitlik edenler onların temizliğinden ve tüm dinlere duydukları aşırı saygıdan bahsediyorlardı. Ne istediler o insanlardan hiç bilmem. Daha çok yazasım var ama kendimi sansürlemek zorundayım. Biraz daha diziyi düşünüp ağliyim bari.
Kesinlikle. Önce ben 2. sezon olmasını çok istedim. Ancak finali izleyince gerek yok dedim. Tam olması gereken yerde bitti.1x10
Dizi bana göre çok ağır başladı ama özellikle 2. sezonu harika gitti. Bu bölüm sondaki doğuma kadar gözlerim dolu dolu izledim. Resmen yaşanılanlardan utandım. Ülkenin geçmişindeki rezil bir olayı korkusuzca anlatılmasını takdir ettim. RTÜK'ün buna onay vermesine de yalan yok şaşırdım.
Çelebi için daha diyecek bir şeyim yok. O artık aşkı için silahın önüne atlayan bir adam. Matilda'nın ona sarıldığı sahne beni çok mutlu etti. Yemek masasındaki hallerine de bayıldım. Çelebi bunları yaşamayı sonuna kadar hak etti.
Orhan'a çok üzüldüm. Ben evi yaktıktan sonra çıkar diye bekledim ama ilaç içip intihar etti sanırım. Onun hikayesinin böyle bitmesini istemezdim. Kürşat'ın öldüğünü umarım Matilda öğrenir de biraz olsun içi rahatlar.
İsmet'in cidden dizideki tek hikayesi Rana hanımın dedesi olması. Adamın bize başka bir katkısı yok. Gerçi böyle bakınca aslında en büyük katkı onun gibi duruyor ama hala bana saçma bir karakter olarak geliyor. Ali Şeker en azından bir işe yaradı.
Hacı'nın dizi boyunca saflığını koruması beni çok mutlu etti. Bahtiyar'ı bulmaya gelmesi ve sonra Tasula'yı omuzlayıp kulübe götürmesi çok güzel sahnelerdi. Tasula'nın da ölmediğine sevindim. Kızın bir türlü yüzü gülmedi umarım Hacı ile güler.
Dizinin ilk bölümünün tartışmasız yıldızı olan Selim sonraki bölümlerde biraz geri planda kaldı. Onun enerjisi olmayınca dizinin de enerjisi otomatik olarak düşüyor. Sonda insanları içeri almak için uğraşması tam onluk bir hareketti.
Genel olarak başta yavaş başlasa da sonrada harika bir yöne giden bir iş olmuş. Umarım tek sezonluk kalır ve hep iyi hatırlarım. Kostümler, dekorlar ve özellikle müzikleri harikaydı. Dizinin müziklerinin bir albümü mutlaka çıkmalı. Bu bölümde Gökçe Bahadır'ın söylediği şarkıyı özellikle dinlemek istiyorum.
9/10