Tüm bölümleri izleyip bitirdim. Bazı ufak tefek kusurları (mesela 6 bölüme sığdırmak için bazı yerlerin hızlı geçilmesi gibi) dışında harika bir diziydi. Setleriyle, kostümleriyle, makyajlarıyla, görüntü yönetimiyle, müzikleriyle teknik açıdan kesinlikle dünya standartlarında bir iş olmuş. Zeynep Günay Tan ve Seren Yüce gibi iki tecrübeli yönetmen kamera arkasında olunca ortaya çıkan sonuç şaşırtmıyor tabii. Burada ilk bölüm için sıkıcı yazanlar olmuş ama şahsen her sahnesini ilgiyle takip ettim. Hatta yer yer roman okuyormuş gibi bir hisle izledim çünkü genel hikayenin önüne geçmeyen, çok tatlı bir edebi ton da tutturmuşlar. Pek çok meseleye değinmesine rağmen izlerken yorulmuyorsun ki bu da senaryonun başarısı bence. Yahudilerin (anne-kız) direkt baş rollerde olması da işi diğer Türk dönem dizilerinden farklı kılmış. Kısacası BluTV'nin Yeşilçam'da iki sezondur başaramadığını Netflix 6 bölümde çatır çatır yapmış. Tabii arada devasa bir bütçe farkı var ama ortaya çıkan iş ve beklentilerin karşılanması bakımından Kulüp çok daha tatmin ediciydi. Mesela Türkiye'nin yakın tarihine dair bazı önemli detaylar bu dizide çok daha iyi şekilde hikayeye yedirilmişti. Yine aynı şekilde aklı fikri kadınlarla yatağa girmek olmayan erkek karakterler görmek de iyi geldi.
Gökçe Bahadır EHHŞ'den sonra yine döktüreceği karakter bulunca şovunu yapmış. UTC döneminde sırf Oya mıymıntı diye kendisi de hak etmediği derecede negatif yorumlar almıştı ama bu sezon özlediğimiz formuna bomba gibi döndü. Matilda'yı karakter olarak da çok sevdim ama kendisi oynamasa bir yanı eksik kalırmış. Ve Salih Bademci... Bir insana bu kadar yetenek fazla gelmiyor mu kendisine sormak lazım. Üstelik bu sefer sadece oyunculuğunu değil şarkıcılığını da göstermiş resmen on parmağında on marifet. Kadınlarda Burcu Biricik, erkeklerde de kendisi 2021'in açık ara yıldızı diyebilirim. Selim'i daha uzun izlemeyi isterdim umarım sonraki bölümlerde çok görürüz. Karakterin gizli gay olduğunu da anlamayan kalmamıştır herhalde. Fırat Tanış da favorilerimden biri oldu çünkü karakteri müsait olmasına rağmen karikatüre kaçmadan çok ölçülü bir oyunculuk çıkarmış. Metin Akdülger yine geleceğin starlarından olacağının sinyalini verirken Barış Arduç da (diğer oyunculara göre bir tık geri planda olsa da) kariyerinin en iyi işini çıkarmış. Asude Kalebek ise ilk tecrübesine rağmen o kadar umut verici bir performans ortaya koymuş ki bu proje sayesinde ileride adını çok duyacağımıza eminim.
Sonuç olarak yılın mutlaka izlenmesi gereken kaliteli işlerinden biri olmuş. Emeği geçen herkesin önünde saygıyla eğiliyor ve merakla sezonun kalan kısmını bekliyorum. Bence bu diziden sonra diyebiliriz ki: Ranini 10 - Birsen Altuntaş 0
Netflix dizileri sıralamam: Bir Başkadır > Kulüp > Fatma > Aşk 101 > Rise of Empires: Ottoman (dizi olarak sayacaksak) > Atiye > Hakan: Muhafız > 50M2
8.5/10
Gökçe Bahadır EHHŞ'den sonra yine döktüreceği karakter bulunca şovunu yapmış. UTC döneminde sırf Oya mıymıntı diye kendisi de hak etmediği derecede negatif yorumlar almıştı ama bu sezon özlediğimiz formuna bomba gibi döndü. Matilda'yı karakter olarak da çok sevdim ama kendisi oynamasa bir yanı eksik kalırmış. Ve Salih Bademci... Bir insana bu kadar yetenek fazla gelmiyor mu kendisine sormak lazım. Üstelik bu sefer sadece oyunculuğunu değil şarkıcılığını da göstermiş resmen on parmağında on marifet. Kadınlarda Burcu Biricik, erkeklerde de kendisi 2021'in açık ara yıldızı diyebilirim. Selim'i daha uzun izlemeyi isterdim umarım sonraki bölümlerde çok görürüz. Karakterin gizli gay olduğunu da anlamayan kalmamıştır herhalde. Fırat Tanış da favorilerimden biri oldu çünkü karakteri müsait olmasına rağmen karikatüre kaçmadan çok ölçülü bir oyunculuk çıkarmış. Metin Akdülger yine geleceğin starlarından olacağının sinyalini verirken Barış Arduç da (diğer oyunculara göre bir tık geri planda olsa da) kariyerinin en iyi işini çıkarmış. Asude Kalebek ise ilk tecrübesine rağmen o kadar umut verici bir performans ortaya koymuş ki bu proje sayesinde ileride adını çok duyacağımıza eminim.
Hikaye genel olarak bilindik normlarda aktı ama en büyük sürpriz Orhan'ın aslında Rum çıkması ve sonradan Türkleştirilmesiydi. Bu konuda şimdilik pek bir şey göremedik ama sonradan bayağı açılacağı ve etkileyici anlar izleyeceğimiz kesin. Bu arada Raşel'in İsrail'e gitmeyeceği de ayan beyan ortada yoksa şu anda Ranini adlı biriyle haşır neşir olmuyor olurduk.
Sonuç olarak yılın mutlaka izlenmesi gereken kaliteli işlerinden biri olmuş. Emeği geçen herkesin önünde saygıyla eğiliyor ve merakla sezonun kalan kısmını bekliyorum. Bence bu diziden sonra diyebiliriz ki: Ranini 10 - Birsen Altuntaş 0
Netflix dizileri sıralamam: Bir Başkadır > Kulüp > Fatma > Aşk 101 > Rise of Empires: Ottoman (dizi olarak sayacaksak) > Atiye > Hakan: Muhafız > 50M2
8.5/10