1x1
Oldukça kaliteli bir ilk bölüm oldu. Dizideki gerilim hissi kesinlikle çok başarılı. İsveç dizisi olduğu için ilk başta alışmak zor gibi geliyor ama gerek olaylar gerek yaşananlar bizleri de yakından ilgilendirdiği için dizinin içine girememek kaçınılmaz. Dahası, dizi İsveç-Suriye-Türkiye üçgeninde geçiyor gibi. Türkiye belki sadece kısmen ama önemli detaylara sahip.
İsveç'teki ırkçılık ve müslümanların durumuna dair de dizide bir şeyler görebilecek gibiyiz.
Başroldeki kadın yani Pervin, kendisi Türk fakat İsveç'te yaşarken birisiyle tanışıyor ve Suriye'ye gidiyor. Tabi zamanla o ortamdan pişman olup geri dönmek istiyor çocuğuyla ve gizlice aldığı telefon sayesinde İsveç'teki o kadına önemli bilgiler sızdırıp karşılığında kendisin kurtarmalarını istiyor...
İstanbul'daki patlamayı gösterdikleri sahnede üzüldüm...
İsveç'te kadınlar pazar gibi yerde alışveriş mi yapıyorlar 😱 @Dosi
8.0
Canımı çektirdiniz bir daha mı izlesem ya. Dizi varya aşırı güzel. Bu bölümde yaşadığınız gerilim hiç bir şey. Ayrıca Türkiye sadece ismen yok dizide.Dizi mükemmel 😍
Baştan sona heyecan dozunu çok iyi yansıtmışlar. Normalde böyle klabalık oyuncu kadrosu olunca kim kimdir diye kafam karışırdı ilk bölümden ama galiba İsveççe olmasından dolayı da en başından sonuna kadar diziye odaklanabildim.
Yorumumda yabancı kelimesini İsveç uyruklu olmayanlar için kullanıyorum.
Dizi son zamanlarda ülkede yaygın olan durumu ele almış. Sadece yabancılar değil, İsveçli kişilerde IŞİD'e katılmakta ve geçen sene geri dönmeyi isteyen çok kişinin haberi vardı. İsveç halkı gidipde pişman olan kişilerin geri gelmesine pek sıcak bakmıyorlar. Dizide de İsveçli gençleri görüyoruz. Pervin'e telefonu veren Tine karakterinin dialekti diğer İsveççe konuşanlara göre daha zor anlaşılması çünkü Danimarka'ya yakın bölgedeki İsveçlilerin dialekti. Dizide dikkatimi çekmişti ve isimlere bakıncada İsveçli oldupunu gördüm. İsmi 2. sırada olduğuna göre daha görürüz gibi. Pervin'e dokunmasınlar diye ona tükürdü.
Dizideki okul ortamı, evet telefon serbest derslerde. Anlaşılan tüm öğrencilerin yabancı olduğu bir okul ve böyle okullarda eğitim kalitesi düşük ve okulu başarı ile bitiren çok az kişi oluyor
Pervin karakterini oynayan Gizem Erdoğan çok başarılı. Diğer oyuncuların performanslarını ileriki bölümlerde daha detaylı öğrenirim.
İlk bölüme puanım 9/10