Tolstoyevski
Emekli
- Reaksiyon puanı
- 39,952
- Puanı
- 1,061
- Web Sitesi
- www.ataturkungencligehitabesi.com
Bence bu filmlerin çoğu bugün çıksaydı sen yine beğenmeyip overrated ilan edecektin.
Bu hepimiz için geçerli aslında ben de kendimi sık sık sorguluyorum. 10 puan verdiğim filmlere bakıyorum neredeyse hepsi 2010 öncesi filmler. Yani sinemaya ilk başladığım dönemde izlediğim filmler. Onların yanına yeni film koymaya çekiniyoruz, onların yerini hep ayrı ve özel görüyoruz. Fakat gelmiş geçmiş en iyi 50 filmden 40-45 tanesinin falan 2010 öncesine ait olması çok da gerçekçi gelmiyor, bence olay duygusal ve zamanla 2010 filmlerinin listelerimizdeki yeri artacak.
Bence yüzde elli yüzde elli diyebiliriz, yani evet eski olmasının sağladığı pozitif ayrımcılık olmasının yanı sıra bir de gerçekten ama gerçekten çok kaliteli olmaları ve günümüze yaklaştıkça o kaliteden eser kalmaması durumu var. Mesela 2015’ten sonra senelerce sinema kıtlığı yaşandı doğru düzgün film çıkmadı tek tük, bir bu yıl bol çıktı ve bu yüzden bir an abartıp tüm zamanların en iyi senesi olmakla filan değer görülmeye başlandı, benim karşı çıktığım nokta burası.
Esaretin Bedeli mesela benim için halen overrated bir film hatta overrated kelimesinin birebir sözlük tanımı. Tamam günümüz filmlerine kıyasla haksızlık olmasın diye ben de 10 verdim ama ne tüm zamanların en iyi filmi ne de en iyi ilk 10 filminden biri değildir. “Hikayesinin” hoş olması bir filmi muhteşem yapmaz, hele ki tüm zamanların en iyi filmi hiç yapmaz. IMDb’de 1 numara olduğu sürece over+rated olmaya devam edecektir, bunu 26 senelik film olmasına rağmen söylüyorum.