2019 Joker - Film Yorumları

Ben ikna oldum, anlattığın teori doğru bence de.

Reactions: MEnes
Ben ikna oldum, anlattığın teori doğru bence de.
Bu teoriyi yorumlarda okuyup üzerine düşünüce ilk merak ettiğim Todd Philips gerçekten böyle mi tasarladı filmi şeklindeydi. Sonra o 2 dakikalık sahneyi koymasının başka mantıklı açıklaması yok dedim ve filmi bu şekilde çekmiştir diyip kendimi ikna ettim.
Bu aslında önümüzdeki Phoenix tandemli Joker filmlerine bir nevi açık kapı oluyor, zaman karmaşasını ortadan kaldırıyor yani. Çünkü düşününce Batman'le Joker arasındaki yaş farkı bu kadar olmamalı. Belki de önümüzdeki DC filmlerinde Phoenix'in olduğu Joker'i görebiliriz. Phoenix'in şimdiden önümüzdeki Joker filmleri için Todd'la konuşmaya başladık şeklinde açıklamaları vardı. Bakalım evrene mi dahil edilecek yoksa yine böyle bağımsız filmler mi yapacaklar. Ama Joker varsa Batman de vardır bunun kaçarı yok tabi.

Filmden çıkar çıkmaz sıcağı sıcağına yorum yaptığım için bahsettiğin ve filmin üzerine biraz daha düşünüp konuştuğumuz teoriden bağımsız yapmıştım yorumumu. Ama bu teori -aslında teori de sayılmaz- işin içine girince filmin değeri gözümde/gözümüzde katlandı.

Dediğin gibi profesör -veya psikolog da diyebiliriz- sahneleri boşu boşuna konulmuş olamaz filme. Çünkü eğer bu teori doğrultusunda düşünmezsek o sahnelerin hiçbir anlamı kalmıyor. Yani sondaki profesörlü sahneyi koymadan bitirmeleri gerekir filmi eğer düşündüğümüz gibi yazılmadıysa ki bu çok mantıksız oluyor.

Keza dediğin gibi bariz mantık hatası gibi gözüken detaylar var senaryoda. Ama işte her şeyi Joker, veya daha doğrusu Arthur kendi kafasında kurduysa kusursuz bir şey zaten izleyemeyiz. Sonuçta bir delinin kafasında kurduğu şeyleri izlemiş oluyoruz teoriye göre konuşursak.

O yüzden birebir, yazdığın gibi düşünüyorum adaşım. Sadece devam filmleri çekilsin mi çekilmesin mi, bu Joker başka DC filmlerinde kullanılsın mı ondan emin değilim. Bence tek başına, solo bir film olarak kalması daha cazip...

Reactions: MEnes
Aslında yoruldum izlerken;depresif bir filmdi....Boğulduğumu hissettim...Ama tabi Jokeri Joker yapan detayları anlamak için bu boğulmalar önemliydi... Muazzam bir oyunculuk var burada;Çok net en iyi erkek oyuncu oscarı kokuyor... 8/10

Reactions: mesmeso and bazinga
2019 çok iyi bir sinema senesi oluyor bence. Overrated olduğunu düşünerek gitmeme rağmen film beklentimin çok üstünde çıktı. Todd Philips gerçekten epik bir anlatım yakalamayı başarmış ve bir Joker filminin de tam olarak bu atmosfere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Kültleşecek bir film olacağına inanıyorum filmin. He bir de Joaquin Phoenix, sen inanılmaz bir oyuncusun.
9/10

Bu yıl 2010’ların 1994’ü olma yolunda ilerliyor cidden. Hele bir de The Irishman beklediğimiz kadar iyi çıkarsa.

Bu yıl 2010’ların 1994’ü olma yolunda ilerliyor cidden. Hele bir de The Irishman beklediğimiz kadar iyi çıkarsa.
O türün hiç meraklısı değilim biliyor musun bir de süresi acayip gözümü korkuttu
Marriage Story ve Jojo Rabbit'ten çok umutluyum. Bir de Portrait of a Lady on Fire.

Reactions: Sherlock
O türün hiç meraklısı değilim biliyor musun bir de süresi acayip gözümü korkuttu
Marriage Story ve Jojo Rabbit'ten çok umutluyum. Bir de Portrait of a Lady on Fire.

Biraz araya girmiş gibi oldum ama And Then We Danced ve The Lighthouse da baya iddialı duruyor. İkisi için de yorumlar oldukça olumlu. Bu yıl gerçekten çok iyi gidiyor...

Tür benim de favori türüm sayılmaz ama kadrosu karşısında heyecanlanmamak mümkün değil.

Marriage Story ben de merakla bekliyorum. Jojo Rabbit’i filmekimi’de izledim, şahane.

Daha Beautiful Neighborhood, Little Women, Bombshell, Knives Out falan da var.

Biraz araya girmiş gibi oldum ama And Then We Danced ve The Lighthouse da baya iddialı duruyor. İkisi için de yorumlar oldukça olumlu. Bu yıl gerçekten çok iyi gidiyor...
And Then We Danced'ı ben de çok merak ediyorum da o filmin çok büyük bir iddiası yok, samimi bir şey izleriz büyük ihtimalle. Little Women da aynı şekilde ama Timothee, Saoirse ve Emma Watson üçlüsü çok cezbediyor beni.

The Irishman sonrası puanımı 9.5 olarak güncelledim.

Ben de puanımı 8.0/10 olarak güncelliyorum. Tamam seyri yüksek güzel bir filmdi ama Scorsese çıtayı öylesine allahu akbaar dağlarına çıkarmış ki Irishman ve diğerleri arasındaki çıta farkı çok net hissediliyor... @Sherlock

Scorsese üstadı ve sinemasını özlemişiz ya, hele hele tarz ve tür olarak böyle bir filmle aramıza geri dönmesi... oyuncu kadrosu desen Şampiyonlar Ligi, çok özlemişiz bu tarz filmleri. Dün bunu fark ettim. Sinema budur...

Reactions: Tolstoyevski

Scorsese’in kendine has muhteşem kalitesini , Robert de Niro’nun o gözünü kısarak kendine has gülümseyişini, Al Pacino’nun role kendini kaptırıp adeta yaşamasını, Joe Pesci’nin o karizmatik ses tonu ve doğal tavırlarını... Bunları gerçekten çok özlemişiz ve maalesef ki 2019’dan sonra ömür boyunca daima da özleyeceğiz. O yüzden ayrıca bu filmin değeri bir başka yüksek oldu. Adeta bir saygı duruşu niyetine yapılmış dört dörtlük yapıt.

Neyse Joker’in konusundan çok sapmayalım şimdi.

Güçlünün güçsüze merhamet göstermemesinin toplum içinde canavarlar yaratabileceğini anlatıyor bence en temel yorumla.

Reactions: Dosi and blacklion
Puanımı yükselteceğim ben, Parasite'yi izledikten sonra kaç puan artacak ona karar vereceğim.
Film ile ilgili yorumumda şu satırları yazmıştım ?

Filmde, toplumda dışlanmanın nelere vesile olacağını net bir şekilde gördük.

Reactions: blacklion
2019 çoğu kişi açısından 2010'ların altın dönemi olarak gözükse de benim için o kadar da harika bir yıl değildi. Ama Joker galiba tek sevdiğim film oldu diyebilirim. En iyi erkek oyuncuyu kesinlikle Joaquin Phoenix olmalı.
Puanım 8.5

Reactions: mesmeso
Baştan açıkça söylemek istiyorum ki ben bu filmi overrated buluyorum. Filmi izlerken adaylıkları ve aldığı ödülleri unutarak izledim ve fikrimin devam ettiğini fark ettim.

Joaquin Phoenix gerçekten güzel bir oyunculuk çıkarmış. Zaten kategorisinin açık ara favorisi bu sene ancak aynısını film için söylemeyeceğim. Yani her sene olduğu gibi bu sene de abartılacak bir film bulundu.

Film bir anti-hero filminden çok dram filmi ayarındaydı. Hatta ismi Joker değil de başka bir şey olsaydı bu kadar abartılmazdı. Ha film beni sıktı mı? Sıkmadı. Fakat öte yandan da bir şey anlatmadan sonuna kadar geldik. Bir akıl hastasının yavaş yavaş delirmesi fikrinin işlendiğini aktarmışlar bize.

O çok konuşulan merdiven sahnesinin neyi övüldü çok merak ediyorum. Adam diğer benliğine geçtiği için dans etmesi bu kadar abartılmamalıydı bence.

Filmin sonu zaten benim devam gelecek diyordu. Bakalım devam filminde bize ne izletecekler? Umarım Batman'in gelmesi gibi bir saçmalık yapmazlar.

6/10

Kesinlikle 2019-20 döneminin açık ara en overrated en aşırı abartıldığı için antipati uyandıran filmi oldu. Özünde halbuki temiz filmdi ama öyle vıcık vıcık romantikleşirdiler ki işi, akıl alır gibi değil. Hele bir de Oscar’da ciddi ciddi en iyi film ödülünü filan kazanırsa iyice üzerine tüy diker ve daha da antipati kazanır.

Avatarın yüzüne viski püskürtürdü bu yorumlarını görseydi.

Of bu yorumlar, bunlar ne? Diplomandan utan vallahi.

Reactions: blacklion