onca zamandır bekliyorum biraz daha bekleyelim bence@destere aslında şurda sinema çekimimi olmasına rağmen görüntü kalitesi epey iyi en azından anlaşılır ama elim gitmedi böyle bir filmi sinema çekimi izlemeye
onca zamandır bekliyorum biraz daha bekleyelim bence@destere aslında şurda sinema çekimimi olmasına rağmen görüntü kalitesi epey iyi en azından anlaşılır ama elim gitmedi böyle bir filmi sinema çekimi izlemeye
@Danger UA! İşte bu noktada araya sahtebilim giriyor ve izleyiciye gerçek olmayanı gerçekmiş gibi gösteriyorlar, Fringe izleyenler çok iyi bilir.
Murphy Yasaları denilen şey olasılıklardan ibarettir ve bilimsel bir temeli yoktur. Filmin başarısa da bu aslında. O kadar bilimsel tabanlı konular işlenmiş ki, arada bilimle alakası olmayan detaylar şap diye anlaşılıyor. Neyse olmamış bir olayın üstünde durmaya gerek yok.
2001'den daha iyi olduğuna kesinliklikle katılmıyorum. Düşünün ki taa 50 küsür yıl öncr çekilmiş bir film ve Interstaller'e baktığımızda birçok kaynağını 2001 den esinlendiğini görüyoruz. Her şeyden önce Stanley Kubric üstada büyük haksızlık olur bu.
Gelmiş Geçmiş En İyi bilimkurgu filmlerinden biri olup olmadığını ve filmin kusursuz? (10/10) olup olmadığını Haziran ayında tekrardan konuşalım, belki benim de filme karşı olumlu ya da olumsuz fikrim değişebilir çünkü o tarz bir film.
Benim 2001'e puanım 2/10'dur. Bu puanı verdiğim çok çok nadir film vardır. Tekrar izlerim belki ama düşüncemin değişeceğini sanmıyorum. Adam 2 dakikada anlatılacak şeyi yarım saatte anlatarak izleyicinin zekasıyla dalga geçmiş resmen.@OzaN 2001 her şeyiyle bir öncüdür ve uzayla ilgili filmlerin kilometre taşıdır. Lakin izlenmesi ve anlaşılması zor bir film olabilir. Senaryosu yok kısmını kattiyen reddeiyorum tam tersi dolu dolu bir senaryosu var ama bu bildiğimiz "düz ve kolay" senaryolardan değil. Buram buram sembolizm kokan bir film, her sahnenin ve nesnenin bir anlamı var. Özellikle sonlara dolu sanat ve felsefe inanılmaz yoğun.
Hele filmin ilk 20 dakikası? Tümüyle apayrı bir olay. Tek bir diyalogun olmadığı bir 20 dakika. Katılıyorum ilk izleyişte sıkıcı ve anlamsız gelebilir bilakis bana da çok sıkıcı gelmişti hatta filmin sonunda 5/10 luk bir film olarak görmüştüm çünkü filmle ilgili hiç kafa yormamış ve öylesine izlemiştim. Uzun bir araştırma ve bir kez daha izlemem sonucu filme büyük haksızlık yaptığımı anlamıştım.
Intersteller ilk başta etkileyici gelebilir ama içi dolu, efsane bir film değil. Akılda kalıcı kaç replik var şiir haricinde? Tümüyle sıfırdan, tümüyle özgün ve ilk defa bu filmde adını duyduğumuz ne var? İşte 2001'de (50 küsür yıl önce adamın filminde dokunmatik tablet vardı, yapay zeka vardı??
İzlemeden önce bir kara deliği falan araştırsaydın keşke.yine deriin bir off çekeyim)
offf off
Matthew McConaughey ve ufak kız murph Mackenzie Foy harikaydı aralarındaki duygusal bağ etkileyiciydi,
amelia brand rolündeki kadın Anne Hathaway iyiydi , özelikle dünyada geçen sahneler yer yer uzayda geçen sahnelerde duygusal yoğunluğun doruğa ulaştığı yerlerde muhteşemdi ..
hem dünyadan hem uzaydan görüntüler harikaydı
5. boyut hikayesi ilginç ve güzeldi ama anlaşılır değildi ..
yetişkin murph ü oynayan Jessica Chastain itici soğuk ve berbattı , Tars adlı robot bu kadından çok daha sempatik geldi bana ,konuda bir çok yerde çok sıkıldım bitsin diye yıldızları saydım
uzaydaki dövüş sahnesi gereksiz bir saçmalıktı, son anda cooper ın brad i kurtarmak için kendisini geride bırakışı klişe sahnelerden biriydi bir çok filmdede şahit olmuşumdur aynı sahneye
kısaca üst başta saydığım oyunculardan baba ve ufak kızın ve birazda tars adlı robotun hatrına ve harika görüntülere puan vereceğim, kalan kısımlar benlik değildi ..
en iyi film adayı olmayışınada pek üzülmedim olmaması daha bir güzel olmuş
puanım = 6
1967 de ki ilk maymunlar cehennemi filmi hatta ikincisi bugüne kadar izlediğim en iyi bilimkurgu filmlerindendi o filmlerde ruh var ayrı bir güzellik vardı2001'i hiç duymamıştım bence bilim kurgu/uzay filmlerinin babası Maymunlar Cehennemi (1967) dir.(İzlemiştim sıkıntıdan bayılacaktım ama yıla göre iyi çekilmişti)
onu çok araştırdım olay kara delikteki solucan çukurlarını anlayıp anlamamak değilİzlemeden önce bir kara deliği falan araştırsaydın keşke.
Muhtemelen 2.si benim de en sevdiğim filmidir seri geniş olduğundan unuttum hangisiydi. Birincisini yanlışlıkla indirmiştim ama o yıla göre gayet başarılıydı. Son sahnesine gülmüştüm Özgürlük Heykeli yıkılmıştı adam ağladı.1967 de ki ilk maymunlar cehennemi filmi hatta ikincisi bugüne kadar izlediğim en iyi bilimkurgu filmlerindendi o filmlerde ruh var ayrı bir güzellik vardı)
onu çok araştırdım olay kara delikteki solucan çukurlarını anlayıp anlamamak değil
aslında filmin en güzel yeri o mısır tarlasıydı ben o tarlaya bayıldım keşke hiç uzaya çıkmasaydılarBen filmi indirmiştim süresi 2 saat 40 DK olunca erteledim aslında ilk 20 DK'sını izledim baygınlık geçirecektim tarlanız batsın deyip kapattım.
Tamamını izlerim ileride umarım sonradan açılıyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?