Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
@destere aslında şurda sinema çekimimi olmasına rağmen görüntü kalitesi epey iyi en azından anlaşılır ama elim gitmedi böyle bir filmi sinema çekimi izlemeye
DVD kalitesi çıkar çıkmaz dayanamayıp izledim. Açıkcası DVD kalitesi hiç de fena değil ama zaten filmin görüntü yönetmenliğine, efektlere lafım olmayacak. Tümüyle senaryo ve kurgu üzerinden konuşmak gerek. Birkaç ay sonra 720p de izleyebilirim.
Çok fazla emek harcanmış. Her Nolan filminde olduğu gibi sinematik açıdan kalite mükemmele yakın.
Filmden etkilendim mi? Bilmiyorum. Bu tarz filmler için Ancak birkaç ay içinde belli olur, eğer aylar geçmesine rağmen halen aklıma geliyorsa etkilenmişim demektir.
Çok iyi bir bilimkurgu. Ancak Nolan'ın kendi filmleri içinde bile Top 5 e girecek düzeyde değil benim açımdan. İnception kalitesinde asla değil.
Çok sert bir bilimkurgu. Resmen bilim üzerine kurulu gibi gözüküyor. Tabi sahtebilim ve paradoksal mantık hataları ve yanıtlanamayan sorunlar oldukça bol.
Bu film için Rahatlıkla diyebilirim ki Stanley Kubrick'in 2001 A Space Odyssey'inden etkilenmiş. Yer yer Gravity esintileri olsa da en çok benzerlik 2001 ile.
2001'e birçok göndermede bulunulmuş. Mesela Interstaller'de yapay zekalı robotun görünümü, 2001'in ilk sahnesinde maymunsu insanların bölgesine gökten düşen cihaza çok benziyor. Aynı şekilde bu filmdeki yapay zeka ile 2001'deki yapay zekanın kişilikleri de oldukça benzer.
Bunun dışında uzayın derinliklerinde, karadeliğin etrafında süzülmeler filan daha birçok sahne birbirine paralel...
Tabi Interstaller'ın konusu çok daha geniş vr tabi 2014 teknolojisi. Yine de 2001'den daha yüksek bir puan veremem.
Filmde tek bir klişe var ki keşke olmasaydı dedim. O dövüş sahnesi filmin akışını hem senaryo olarak hem de mantıksal olarak oldukça bozmuş.
Birincisi her filmde olduğu gibi illa kötü özellikli bir karaktere ne gerek vardı? Madem bu kadar gerçekçi yapmışsınız illa şu iyi-kötü olaylarına girmeyin
Ikincisi, dövüş sahnesinde o gezegende dövüşmeleri o kadar kolay iş değil. Kaldı ki kaskın camı kırılmasına ve oksijensiz kalmasına rağmen Mathew'in halen dövüşmeye devam etmesi hiç olacak iş değil. Öyle "o gezegende birkaç dakika hava alabilirsin" gibi bir açıklama varsa bu da hiç tatmin edici değil, filmin gerçekçiliğini etkilediği ortada
Dram açısından yer yer oldukça çok başarılıydı. Özellikle ilk 50-55 dakikada ben bile duygulandım. Dram açısından diyecek bir şey yok.
Filmde "Onlar" veya "5.boyuttakiler" gibi bir takım bilinmezlikler var. Burda kastedilen fiziküstü ilahi canlılar mı? Yoksa insanlığın gelecekteki evrimleşmiş hali mi? Tümüyle açık kapı.
Elbette filmde bir tek bile "Tanrı" sözcüğü geçmemesine rağmen tüm olayı ilahi varlıklara dolayısıyla da Tanrı'ya işaret etmiş olmaları çok ilginç. Ama en doğru olanı da budur. Bence de filmde olan açıklanamayan kontrol ve müdahaleler Tanrı'nın işi. ,
Anlayamadığım bir nokta da neden kütüphane odasına giremiyor? Madem
5.boyuta ulaşmış ve 3.boyuttaki zaman mekan kavramından uzaklaşmış?
Bir de zamansal paradokslar malesef bu filmde de var
Filmin en başındaki kitapların durdulk yere düşmesi, Mathew'in gelecek 5.boyut olarak kitabı düşürmesiyle açıklanıyor lakin eğer ki Mathew dövüşme sahnesinde ölmüş olsaydı? Filmin en başındaki düşen o kitapları kim düşürmüş olurdu???
Ayrıca az önce de belirttiğim gibi kütüphane odası olayında
5.boyuttaki hali ile fiziksel olarak eliyle kitaba dokunabiliyor ve onu yere düşürebiliyor lakin fiziksel olarak sesini duyuramıyor ve kitaplığı aşıp 3.boyuta geçemiyor?
Hiç şüphesiz yılın en iyi bilimkurgu filmi. Lakin tüm zamanların en iyi bilimkurgu filmi değil ve o klasmanda Top 10'a da giremez. Lideri bellidir, bilimkurgu Tanrısı The Matrix'tir ve Interstaller, Matrix'in M'si bile olamaz derinlik, kurgu, felsefe, gerçek hayata uygunluk ve bakış açısı bakımından.
Son olarak Mathew yine döktürmüş oyunculuğu harikaydı. Genel olarak da oyunculuk çok iyiydi. Müzikler efsaneydi hiç şüphesiz. Güzel bir uyarlama olmuş ve Nolan kardeşler yine işin hakkını vermiş, helal olsun.
Yine de fanboylar filmi gereğinden fazla abartıcak ve büyük bir Ovarrated film olacaktır.
Filmi izledim ve tek kelime ile mükemmel.Çağımızın Space Odyssey'i.Gerçekten büyüleyici.Blu-ray çıkar çıkmaz bir daha izleyeceğim.
Nolan'dan müthiş bir prodüksiyon tasarımı.Bazı çekimler 2001'i çok andırdı bana kesinlikle ilham vericili olmuş diyebilirim.Ama 2001'in daha üstünde bir film olduğu ortada.
Nasıl bir filmki hem bu kadar bilimsel detaylar varken hem de bu kadar duygusal olabiliyor.Daha önce bırak bilim-kurguyu dram filmlerinde bile duygulandığım ve ağladığım film sayısı az iken bu film gerçekten ağlattı.
23 yıl sonra mesajları dinlediği sahne ve Murph'ün yaşlı haliyle buluştuğu sahne.Mesajları dinlediği sahnede McConaughey'in harika oyunculuğu da etkili.
Nolan yönetmenlikte harika iş çıkarmış.Keşke Akademi şöyle ağır topları aday yapsaydı da adam akıllı bir heyecan yaşasaydık.Nolan,Inarritu,Fincher ve Anderson... Süper olmaz mıydı?
Onun dışında senaryonun fizik kurallarına aykırı olması sorun değil.O yüzden bilim-kurgu diyoruz zaten.Önemli olan kendi içinde çelişmemesi,hataların olmaması.
Zamansal paradoks düşüncenle ilgili olarak filmde birçok kez Murphy Kanunları vurgusu yapılıyor.Yani olacağı varsa olur.Onun dışında özellikle kütüphane ile ilgili kısımlarına katılıyorum.Madem zamanı fiziksel olarak kontrol edilebilir hale getirdiler o zaman içeri de girebilir sesini de duyurabilmeliydi.Bir de adamın karadelikten tek parça çıkması saçma geldi.
Oyunculara gelirsek Matthew McConaughey müthiş oynamış.Filmi sırtında taşıyan isim.Onun dışında Anne Hathaway da iyiydi.Michael Caine'de her Nolan filminde var ama hepsinde de roller sanki bu adam için yazılıyormuş gibi. Hiç sırıtmıyor.
Matt Damon da filmde az gözüküyor ama filmin kırılma noktalarında çok önemli rol oynuyor.O bakımdan öyle önemsiz bir rolde değil ve rolünün altından başarıyla kalkıyor.
Müzik konusunda da Hans Zimmer'a parantez açmamak olmaz.Harika bir müzisyen.Bu yıl Oscar'ı en çok almasını istediğim isimlerden.
Değil yılın tüm zamanların en iyi bilim-kurgu filmlerinden.Nolan'dan yine bir başyapıt.Destansı bir bilim-kurgu.
10/10
Film hakkında yapılan şu parodiyi izlemenizi öneririm.Bazı kısımlarda iyi güldürüyor.
@Danger UA! İşte bu noktada araya sahtebilim giriyor ve izleyiciye gerçek olmayanı gerçekmiş gibi gösteriyorlar, Fringe izleyenler çok iyi bilir.
Murphy Yasaları denilen şey olasılıklardan ibarettir ve bilimsel bir temeli yoktur. Filmin başarısa da bu aslında. O kadar bilimsel tabanlı konular işlenmiş ki, arada bilimle alakası olmayan detaylar şap diye anlaşılıyor. Neyse olmamış bir olayın üstünde durmaya gerek yok.
2001'den daha iyi olduğuna kesinliklikle katılmıyorum. Düşünün ki taa 50 küsür yıl öncr çekilmiş bir film ve Interstaller'e baktığımızda birçok kaynağını 2001 den esinlendiğini görüyoruz. Her şeyden önce Stanley Kubric üstada büyük haksızlık olur bu.
Gelmiş Geçmiş En İyi bilimkurgu filmlerinden biri olup olmadığını ve filmin kusursuz? (10/10) olup olmadığını Haziran ayında tekrardan konuşalım, belki benim de filme karşı olumlu ya da olumsuz fikrim değişebilir çünkü o tarz bir film.
@Danger UA! İşte bu noktada araya sahtebilim giriyor ve izleyiciye gerçek olmayanı gerçekmiş gibi gösteriyorlar, Fringe izleyenler çok iyi bilir.
Murphy Yasaları denilen şey olasılıklardan ibarettir ve bilimsel bir temeli yoktur. Filmin başarısa da bu aslında. O kadar bilimsel tabanlı konular işlenmiş ki, arada bilimle alakası olmayan detaylar şap diye anlaşılıyor. Neyse olmamış bir olayın üstünde durmaya gerek yok.
2001'den daha iyi olduğuna kesinliklikle katılmıyorum. Düşünün ki taa 50 küsür yıl öncr çekilmiş bir film ve Interstaller'e baktığımızda birçok kaynağını 2001 den esinlendiğini görüyoruz. Her şeyden önce Stanley Kubric üstada büyük haksızlık olur bu.
Gelmiş Geçmiş En İyi bilimkurgu filmlerinden biri olup olmadığını ve filmin kusursuz? (10/10) olup olmadığını Haziran ayında tekrardan konuşalım, belki benim de filme karşı olumlu ya da olumsuz fikrim değişebilir çünkü o tarz bir film.
2001 ile kıyaslanamaz bile bence. 2001 kabul ediyorum iyi çekilmiş farklı bir film ama senaryosu yok, inanılmaz sıkıcı. Interstellar ise tüm teknik kalitesinin yanı sıra çok iyi bir senaryoya sahip büyük bir seyir zevki veren bir yapım.
Tabii 2001'in Interstellar'a bazı noktalarda esin kaynağı olduğuna katılıyorum ama bu demek değildir 2001 daha iyi.
@OzaN 2001 her şeyiyle bir öncüdür ve uzayla ilgili filmlerin kilometre taşıdır. Lakin izlenmesi ve anlaşılması zor bir film olabilir. Senaryosu yok kısmını kattiyen reddeiyorum tam tersi dolu dolu bir senaryosu var ama bu bildiğimiz "düz ve kolay" senaryolardan değil. Buram buram sembolizm kokan bir film, her sahnenin ve nesnenin bir anlamı var. Özellikle sonlara dolu sanat ve felsefe inanılmaz yoğun.
Hele filmin ilk 20 dakikası? Tümüyle apayrı bir olay. Tek bir diyalogun olmadığı bir 20 dakika. Katılıyorum ilk izleyişte sıkıcı ve anlamsız gelebilir bilakis bana da çok sıkıcı gelmişti hatta filmin sonunda 5/10 luk bir film olarak görmüştüm çünkü filmle ilgili hiç kafa yormamış ve öylesine izlemiştim. Uzun bir araştırma ve bir kez daha izlemem sonucu filme büyük haksızlık yaptığımı anlamıştım.
Intersteller ilk başta etkileyici gelebilir ama içi dolu, efsane bir film değil. Akılda kalıcı kaç replik var şiir haricinde? Tümüyle sıfırdan, tümüyle özgün ve ilk defa bu filmde adını duyduğumuz ne var? İşte 2001'de (50 küsür yıl önce adamın filminde dokunmatik tablet vardı, yapay zeka vardı??
@OzaN 2001 her şeyiyle bir öncüdür ve uzayla ilgili filmlerin kilometre taşıdır. Lakin izlenmesi ve anlaşılması zor bir film olabilir. Senaryosu yok kısmını kattiyen reddeiyorum tam tersi dolu dolu bir senaryosu var ama bu bildiğimiz "düz ve kolay" senaryolardan değil. Buram buram sembolizm kokan bir film, her sahnenin ve nesnenin bir anlamı var. Özellikle sonlara dolu sanat ve felsefe inanılmaz yoğun.
Hele filmin ilk 20 dakikası? Tümüyle apayrı bir olay. Tek bir diyalogun olmadığı bir 20 dakika. Katılıyorum ilk izleyişte sıkıcı ve anlamsız gelebilir bilakis bana da çok sıkıcı gelmişti hatta filmin sonunda 5/10 luk bir film olarak görmüştüm çünkü filmle ilgili hiç kafa yormamış ve öylesine izlemiştim. Uzun bir araştırma ve bir kez daha izlemem sonucu filme büyük haksızlık yaptığımı anlamıştım.
Intersteller ilk başta etkileyici gelebilir ama içi dolu, efsane bir film değil. Akılda kalıcı kaç replik var şiir haricinde? Tümüyle sıfırdan, tümüyle özgün ve ilk defa bu filmde adını duyduğumuz ne var? İşte 2001'de (50 küsür yıl önce adamın filminde dokunmatik tablet vardı, yapay zeka vardı??
Benim 2001'e puanım 2/10'dur. Bu puanı verdiğim çok çok nadir film vardır. Tekrar izlerim belki ama düşüncemin değişeceğini sanmıyorum. Adam 2 dakikada anlatılacak şeyi yarım saatte anlatarak izleyicinin zekasıyla dalga geçmiş resmen.
Tümüyle sıfırdan bir şey yapmak bu devirde çok zor çünkü gelişen teknolojiyle her şey yapıldı. Yine de bir bütün olarak film gayet özgün ve alanında rakipsiz diyebileceğimiz bir film...
2001'i hiç duymamıştım bence bilim kurgu/uzay filmlerinin babası Maymunlar Cehennemi (1967) dir. (İzlemiştim sıkıntıdan bayılacaktım ama yıla göre iyi çekilmişti)
@OzaN Interstaller hiç şüphesiz başarılı bir film, ortalamanın oldukça üstünde ama bilimkurgu açısından "En iyi" yapmak bu kadar kolay değil. Her çok sıkıcı gözüken bilimkurgu filmine çok kötü demek, özellikle Stanley Kubrick gibi gelmiş geçmiş en iyi ilk 2 yönetmenden biri olan bir adamın başyapıtı olarak görülen destansı filme büyük haksızlık olur, görüşüne katılmasam da saygı duyarım.
Matrix, Yapay Zeka gibi kült bilimkurgu filmleri dahi 2001'den yer yer esinlenmiş.
2001 Interstellar'a ilham verdi diye 2001 daha iyi diye birşey yok.2001 her ne kadar çok zekice ve devrim niteliğinde bir film olsa da zevk vermeyen bir film.Çok önemli mesajlar var ama misal en az 30 dakikası klasik müzik eşliğinde uzay boşluğunu görüyoruz.Ne gerek var buna Stanley abi?
Muazzam bir film izledik. Gerçekten olağan üstüydü.
Yönetmenimiz yine çok başarılı bir iş çıkartmış. İzlemeyenler ayıp eder herkes izlesin.
Nolan bilim-kurguda olayı bir kaç basamak daha çıkartmıştı senaryo falan her şey yerinde sayılır ama göze batan eksikler kesinlikle mevcut.
Prodüksiyon olarak diyecek hiç bir kelime olmazken senaryo olarak sanki biraz yersiz yerler vardı ve çelişkiler vardı bunu 2. kez izlesem daha iyi anlarım çünkü fizik ve o teoriler tam bilmiyorum ama bazen çelişen ve ee bu nasıl oluyor dediğim sahneler mevcuttu ve göze batıyordu ancak yersiz yer konusunda mesela şu kötü adam klişesi inanılmaz bayıktı ben atlayacaktım az daha keşke o sahneler olmasaydı onun dışında senaryonun çıkış noktası ve bağlandığı nokta gerçekten etkileyiciydi ve duygu seliyle beraber yaşatmıştı. Bir çok noktada mutlu oldumi sevindimi üzüldüm ve hepsini hissettim. Bu guyguları yeniden yaşamak için kesinlikle 2. kez izleyeceğim Oscar'dan sonra.
Filmin ön plana çıkması gereken görsel efektler ise beni çok mutlu etmedi şahsen. Görüntü kalitesi iyi olmasına rağmen aklımda kalan görsel sahne çok azdı Tabi robotların olayın içerisine girmesi, biraz daha bilimselliğin mevcut oluşu ve karakterlerin bolluğu bu konuda bir Gravity çıkartmamıştı bence. Bu konuda beklentimin 1-2 tık gerisinde olsa da devasaldı.
Filmin beğendiğim noktaları ise oyuncular, müzikti. Kusursuz iki noktası bunlardı benim için filmin. Müziklerin derinliği anlatılmazdı çünkü çok fena hissettim ve gözlerimin dolmasındaki en büyük etkendi. Müzik, ses... gibi bir çok alanda aldığı adaylıklar çok yerinde.
Oyuncular ise hepsini ayrı ayrı severim. Çok söz etmek istemiyorum filmin bu boyutunu ama hepsi ayrı ayrı iyiydi.
Matthew geçen yıldan beri favorim. İnanılmaz performansı ile beni benden aldı.
Anne ise yine sevilebilecek bir rolde yine başarılıydı.
Matthew'ın küçük kızını canlandıran kızı da Alacakaranlıktan tanıyorum. Orada daha ufaktı ama çok başarılıydı ve sevimliydi burada daha bir katmış gibi oyunculuk anlamında kendisine. Çok iyi seçim olmuş.
Diğer oyuncularda çok başarılıydı.
Film çok iyi, etkileyici ama 10 puanlık değil. 9.5'in kıyısından dönüp 9.2 ile 9'a yuvarladım. Filme puanım 9/10
Film öncelikle izleyiciye farklı bir deneyim sunması açısından öne çıkıyor. Görsel efekt olsun, ses olsun, gerçekten muhteşem. Nolan farklı bir hikayeyi beyazperdeye taşımış bu sefer. Ki işin üstesinden de geldiğini düşünüyorum ben. Sonuçta izleyiciye bulmaca çözdürmeyi seviyor kendisi. Anlayamadığım az nokta olduğunu söyleyebilirim. İzleyicinin kafasındaki her soruya cevap vermemesini de beğendim, çünkü çoğu film bu sevdanın yüzünden mahvoluyor.
Tabii bazı anlar, tamamen ana akım izleyiciyi memnun etme üzerine kurulmuş. Bazı sahneler ve karakterler, filmde olmasa da olurmuş açıkçası. Bazı gereksiz sahneler de bazen izleyiciyi sıkabiliyor. Yine de çoğu şeyi yerinde buldum ben. Mesela dram kısmı fazla sulandırılmamış, aksiyon kısmı ise fazla göze sokulmamış. Jonathan ve Christopher Nolan'ın yazdığı senaryoda da dediğim gibi gözle görülür bir sıkıntı yoktu.
Kadronun en iyi ismi, kuşkusuz Matthew McConaughey. Dallas Buyers Club'da çok abartıldığını düşünmüştüm, ama burada sade ve doğal performansıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Jessica Chastain'in performansı da iyiydi bence, ama bir "Oscar moment" sahnesine sahip olmadığı için Oscar'a aday olamadı ne yazık ki. Anne Hathaway birkaç adım geride kalsa da onu da beğendim açıkçası. Mackenzie Foy, Michael Caine ve Ellen Burstyn gibi isimler de iyi performanslarıyla öne çıkıyor.
Sonuç olarak Interstellar, Nolan'ın en iyi filmi olmasa da kariyerinde dikkat çekici bir noktaya sahip. Özellikle teknik kısımlarıyla öne çıkan yapım, görüntü yönetmenliğini ve olağanüstü müziğiyle de dikkat çekiyor. Yine de biraz düşük vermek zorunda kaldım, çünkü bir başyapıt bekliyordum. Yine de gönül rahatlığıyla 2014'ün izlenmesi gereken filmlerinden biri olduğunu söyleyebilirim.
8/10
Oscar Karnesi
En İyi Prodüksiyon Tasarımı
En İyi Özgün Müzik
En İyi Görsel Efekt
En İyi Ses Kurgusu
En İyi Ses Miksajı
amelia brand rolündeki kadın Anne Hathaway iyiydi , özelikle dünyada geçen sahneler yer yer uzayda geçen sahnelerde duygusal yoğunluğun doruğa ulaştığı yerlerde muhteşemdi ..
hem dünyadan hem uzaydan görüntüler harikaydı
5. boyut hikayesi ilginç ve güzeldi ama anlaşılır değildi ..
yetişkin murph ü oynayan Jessica Chastain itici soğuk ve berbattı , Tars adlı robot bu kadından çok daha sempatik geldi bana ,konuda bir çok yerde çok sıkıldım bitsin diye yıldızları saydım
uzaydaki dövüş sahnesi gereksiz bir saçmalıktı, son anda cooper ın brad i kurtarmak için kendisini geride bırakışı klişe sahnelerden biriydi bir çok filmdede şahit olmuşumdur aynı sahneye
kısaca üst başta saydığım oyunculardan baba ve ufak kızın ve birazda tars adlı robotun hatrına ve harika görüntülere puan vereceğim, kalan kısımlar benlik değildi ..
en iyi film adayı olmayışınada pek üzülmedim olmaması daha bir güzel olmuş
amelia brand rolündeki kadın Anne Hathaway iyiydi , özelikle dünyada geçen sahneler yer yer uzayda geçen sahnelerde duygusal yoğunluğun doruğa ulaştığı yerlerde muhteşemdi ..
hem dünyadan hem uzaydan görüntüler harikaydı
5. boyut hikayesi ilginç ve güzeldi ama anlaşılır değildi ..
yetişkin murph ü oynayan Jessica Chastain itici soğuk ve berbattı , Tars adlı robot bu kadından çok daha sempatik geldi bana ,konuda bir çok yerde çok sıkıldım bitsin diye yıldızları saydım
uzaydaki dövüş sahnesi gereksiz bir saçmalıktı, son anda cooper ın brad i kurtarmak için kendisini geride bırakışı klişe sahnelerden biriydi bir çok filmdede şahit olmuşumdur aynı sahneye
kısaca üst başta saydığım oyunculardan baba ve ufak kızın ve birazda tars adlı robotun hatrına ve harika görüntülere puan vereceğim, kalan kısımlar benlik değildi ..
en iyi film adayı olmayışınada pek üzülmedim olmaması daha bir güzel olmuş
2001'i hiç duymamıştım bence bilim kurgu/uzay filmlerinin babası Maymunlar Cehennemi (1967) dir. (İzlemiştim sıkıntıdan bayılacaktım ama yıla göre iyi çekilmişti)
1967 de ki ilk maymunlar cehennemi filmi hatta ikincisi bugüne kadar izlediğim en iyi bilimkurgu filmlerindendi o filmlerde ruh var ayrı bir güzellik vardı )
1967 de ki ilk maymunlar cehennemi filmi hatta ikincisi bugüne kadar izlediğim en iyi bilimkurgu filmlerindendi o filmlerde ruh var ayrı bir güzellik vardı )
onu çok araştırdım olay kara delikteki solucan çukurlarını anlayıp anlamamak değil
Muhtemelen 2.si benim de en sevdiğim filmidir seri geniş olduğundan unuttum hangisiydi. Birincisini yanlışlıkla indirmiştim ama o yıla göre gayet başarılıydı. Son sahnesine gülmüştüm Özgürlük Heykeli yıkılmıştı adam ağladı.
aslında filmin en güzel yeri o mısır tarlasıydı ben o tarlaya bayıldım keşke hiç uzaya çıkmasaydılar keşke ufak kız hiç büyümeseydi hep öyle salya sümük ağlayan sempatik kızı izleseydik keşke ama olmadı işte zaman ilerledikçe kızın büyüyesi tuttu filmi kuruttu namısız )
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.