Sen duymamış olabilirsin ben de bu yıl duydum ama 70'ler ve 80'ler kuşağı için iyi bir film. Filme neden bu kadar ön yargılısınız anlamadım.
Bir film yeni olduğu için ilk 50'ye giremez diye bir algı var. Özellikle
@Tolstoyevski Interstellar'ın bulunduğu sıralarda Interstellar hangi filmlerden kötü?
Interstellar in altında olup, ondan daha iyi olan filmleri yazıyorum ;
Leon, Life is Beautiful, American X History, Whiplash, Modern Times, Terminator 2,
The Pianist (bence Schneider 's List' den de daha iyi bir film o) , Gladiator, Back To The Future, Durango, Wall - E (animasyon olsa bile listedeki birçok filmden daha iyi olduğu kesin) , Ateşböceklerinin Mezarı, Breveheart, Otomatik Portakal,
2001 Uzay Efsanesi, Requiem For A Dream, Into The Wild, Kill Bill, Ben Hur, Donnie Darko, Shutter Island, The Grand Budapest, Grounding Day, Truman Show...
Interstellar şüphesiz listeye girmeyi hakediyor. Ama hakettiği yer 150-200 arası bence. En ön sıralarda olması açık bir şekilde filmden çok yönetmenin etkisi. İddia ediyorum o filmi aynı oyuncular ve aynı şekilde, hiçbir değişiklik olmaksızın Christopher Nolan değil de başka sıradan biri, mesela Roland Emmerich yönetseydi film bu kadar abartılmaz hatta yer yer yerden yere vurulurdu.
Mesela bu filmin ilk çıktığı zamanlarda bunu Inception dan daha iyi olduğunu savunanlar bile çıktı? Inception bence modern kült bir film, listeye girmiş filmler içinde bilimkurgu anlamında ilk 5 te olmayı hakediyor.
Ama Interstellar'ın Görsel Efektliği ve teknik ekibi dışında inanın hiçbir şeyi yok. Senaryo 2001 den fırlamış, içinde bol bol amerikan klişesi mevcut, mantık hatalarını zaten zamanında baya saydık, bilimkurgudan ziyade sanırsın dram filmi. Elbette insanların gözlerini yaşartarak bu ani tepkiyi izleyicilerin ortaya koymasını sağladılar ve sonuç olarak imdb de abartılı bir şekilde yer aldı.
Yukarıda adını saydığım her bir filmin Interstellar den daha iyi olduğunu ve ondan daha yüksek yerleri hakettiklerini savunabilirim.