IMDb Top 250'deki Sıra Değişimleri

Avengers yenisi 165. sıradan girmiş listeye. Bence kalıcı olamayacak bu sefer. İlk film ilk çıktığında ilk 20'ye falan bile girmişti galiba. (b)

@berkann @Danger UA! @gundix123 @Tolstoyevski
Ben de kalıcı olacağını düşünmüyorum, birkaç hafta sonra çıkar. :)

Avengers 2 liste dışı kalmış böylelikle 2015 model bir film ilk 5 ay için bulunmuyor listede . @OzaN @Danger UA! @Aserat 54

Elbet asıl filmler yılın sonlarına doğru çıkıyor istisnalar hariç

Ama 2010 dan sonra nedense Çift sayılı yıllarda mükemmel filmler çıkarken Tek sayılı yıllarda çok güzel filmler çıkmadı en azından çift yıllara oranla daha az. O yüzden 2015 yılında 2014 yılına göre mükemmel bir film yılı beklemiyorum. Hedef 2016.

Ayrıca Wild Tales de dahil 2014 yılından 9 film listeye girmiş, geçen yıllardaki filmlerin sayısı 2014 de girenlerin yarısı kadar, 2013 te ve 2012 den listede duran 4-5 er film var.

Bunun nedeni 2014 den yeni çıkmış olmamız ve insanların filme olan etkilerinin daha geçmemiş olması. Birkaç yıla 2014 den de 3-4 film kalır, Whiplash ve Intersteller in yeri sağlam ama gerisinde düşme potansiyeli var. Zamanında Gravity de ilk girdiği dönemden aylar boyunca ilk 60- 100 de kalmıştı ama şuan göremiyoruz listede.

Avengers 2 liste dışı kalmış böylelikle 2015 model bir film ilk 5 ay için bulunmuyor listede . @OzaN @Danger UA! @Aserat 54

Elbet asıl filmler yılın sonlarına doğru çıkıyor istisnalar hariç

Ama 2010 dan sonra nedense Çift sayılı yıllarda mükemmel filmler çıkarken Tek sayılı yıllarda çok güzel filmler çıkmadı en azından çift yıllara oranla daha az. O yüzden 2015 yılında 2014 yılına göre mükemmel bir film yılı beklemiyorum. Hedef 2016.

Ayrıca Wild Tales de dahil 2014 yılından 9 film listeye girmiş, geçen yıllardaki filmlerin sayısı 2014 de girenlerin yarısı kadar, 2013 te ve 2012 den listede duran 4-5 er film var.

Bunun nedeni 2014 den yeni çıkmış olmamız ve insanların filme olan etkilerinin daha geçmemiş olması. Birkaç yıla 2014 den de 3-4 film kalır, Whiplash ve Intersteller in yeri sağlam ama gerisinde düşme potansiyeli var. Zamanında Gravity de ilk girdiği dönemden aylar boyunca ilk 60- 100 de kalmıştı ama şuan göremiyoruz listede.
2014'teki filmlerden X-Men, Guardians of the Galaxy kesin çıkar listeden birkaç yıla.

Boyhood düşüşte çıkabilir belki o da. Wild Tales yeni girdi az oyu var onu da sağlam sayamayız.

Gone Girl ve The Grand Budapest Hotel pek düşmüyorlar. Büyük oy sayısına da ulaştılar listeden çıkacaklarını pek sanmıyorum. The Imitation Game belki son sıralarda ama o da pek düşmüyor. Bence düşse bile bir süre sonra yeniden yükselişe geçebilecek bir film.

Yani sonuç olarak 2014'ten 2013 ve 2012'ye göre birazcık daha fazla sayıda film olabilir. :)

Bir de tek yıl çift yıl olayı da çok doğru değil. Son yıllardaki sayılar şöyle (gayet dengeli):

9
4
4
5
6
6
5

{th}2014{/th}

{th}2013{/th}

{th}2012{/th}

{th}2011{/th}

{th}2010{/th}

{th}2009{/th}

{th}2008{/th}

2015 filmlerinden listeye girmek için erken. Avengers 2 erken çıktı listeden iyi oldu bence. :)

Tomorrowland'in listeye girecek kadar iyi bir film olmasını isterim bu ayki filmlerden ama zor ihtimal. Yıl sonuna doğru listeye girecek filmler çıkacaktır yine. :)

Mad Max : Fury Road 34. sıradan listeye girdi. Puanı 8.9 şu an. Büyük ihtimalle ilk 10'u bile zorlayacak.

Vay arkadaş hayret edilecek olay. Filmin ilk versiyonu 7'lerde geziyor. 4. film gelmiş geçmiş en iyi filmlerden biri ilan edilecek neredeyse. 😱

@gundix123 @Tolstoyevski @Danger UA!

ve @berkann :(
Yıllardır beklenen bir film olduğu için olabilir. Bence Star Wars'ta büyük patlama yapacak.

Kim bekliyormuş ki adını bile duymadık. :D

Star Wars ilk anda böyle bir patlama yapacak bence de fanatikleriyle ama hızla düşecek. :):)
Sen duymamış olabilirsin ben de bu yıl duydum ama 70'ler ve 80'ler kuşağı için iyi bir film. Filme neden bu kadar ön yargılısınız anlamadım.:) Bir film yeni olduğu için ilk 50'ye giremez diye bir algı var. Özellikle @Tolstoyevski Interstellar'ın bulunduğu sıralarda Interstellar hangi filmlerden kötü?

Sen duymamış olabilirsin ben de bu yıl duydum ama 70'ler ve 80'ler kuşağı için iyi bir film. Filme neden bu kadar ön yargılısınız anlamadım.:) Bir film yeni olduğu için ilk 50'ye giremez diye bir algı var. Özellikle @Tolstoyevski Interstellar'ın bulunduğu sıralarda Interstellar hangi filmlerden kötü?
Ben ön yargılı değilim hatta çok merak ettim ama bir serinin 4. filminin bu kadar büyük ilgi görüyor olması tarihte ilk bile olabilir. :):)

70'ler 80'ler kuşağının çoğu filmleri bizlere ulaştı. Mesela Star Wars, Star Trek falan dense anlarım da bu seri ilginç. :)

Interstellar in altında olup, ondan daha iyi olan filmleri yazıyorum ;

Leon, Life is Beautiful, American X History, Whiplash, Modern Times, Terminator 2,
The Pianist (bence Schneider 's List' den de daha iyi bir film o) , Gladiator, Back To The Future, Durango, Wall - E (animasyon olsa bile listedeki birçok filmden daha iyi olduğu kesin) , Ateşböceklerinin Mezarı, Breveheart, Otomatik Portakal, 2001 Uzay Efsanesi, Requiem For A Dream, Into The Wild, Kill Bill, Ben Hur, Donnie Darko, Shutter Island, The Grand Budapest, Grounding Day, Truman Show...

Interstellar şüphesiz listeye girmeyi hakediyor. Ama hakettiği yer 150-200 arası bence. En ön sıralarda olması açık bir şekilde filmden çok yönetmenin etkisi. İddia ediyorum o filmi aynı oyuncular ve aynı şekilde, hiçbir değişiklik olmaksızın Christopher Nolan değil de başka sıradan biri, mesela Roland Emmerich yönetseydi film bu kadar abartılmaz hatta yer yer yerden yere vurulurdu.

Mesela bu filmin ilk çıktığı zamanlarda bunu Inception dan daha iyi olduğunu savunanlar bile çıktı? Inception bence modern kült bir film, listeye girmiş filmler içinde bilimkurgu anlamında ilk 5 te olmayı hakediyor.

Ama Interstellar'ın Görsel Efektliği ve teknik ekibi dışında inanın hiçbir şeyi yok. Senaryo 2001 den fırlamış, içinde bol bol amerikan klişesi mevcut, mantık hatalarını zaten zamanında baya saydık, bilimkurgudan ziyade sanırsın dram filmi. Elbette insanların gözlerini yaşartarak bu ani tepkiyi izleyicilerin ortaya koymasını sağladılar ve sonuç olarak imdb de abartılı bir şekilde yer aldı.

Yukarıda adını saydığım her bir filmin Interstellar den daha iyi olduğunu ve ondan daha yüksek yerleri hakettiklerini savunabilirim. :)

Milli gururumuz Eşkıya malesef ki liste dışı kalmış!
icon_smile_disapprove.gif
127.sıradan girdiğinde ne güzel yeri garanti diyorduk, ne olmuşsa bir anda gitmiş. Heralde çeşitli ülkelerden İMDB PRO kullanıcılarının bu filmi izleyip düşük puan vermeleri sonucu gitti. Film başyapıt ama gerçekten de tüm dünyaya hitap eden bir film değil, biraz yöresel ve kimse bizim kadar keyif alamaz. Ama tabi onca dandik ve yöresel Hint filminin oldugu listede Eşkıya hayli hayli yerini hakediyordu, demekki Hintliler internette daha başarılı organizasyon oluyor. Nüfusları ortada.

Bu arada Matt Damon un oynadığı Geçmişi Olmayan Adam serisinin 2007 yılında çekilecek üçüncü filmi Thé Bourne Ultimatum şuan 200.sırada. Seriyi izlememiştim, durup dururken 2007 yapımı üçüncü seri filmin listeye girmesi ilginç olmuş.

@gundix123 @OzaN @Danger UA! , @berkann

Milli gururumuz Eşkıya malesef ki liste dışı kalmış!
icon_smile_disapprove.gif
127.sıradan girdiğinde ne güzel yeri garanti diyorduk, ne olmuşsa bir anda gitmiş. Heralde çeşitli ülkelerden İMDB PRO kullanıcılarının bu filmi izleyip düşük puan vermeleri sonucu gitti. Film başyapıt ama gerçekten de tüm dünyaya hitap eden bir film değil, biraz yöresel ve kimse bizim kadar keyif alamaz. Ama tabi onca dandik ve yöresel Hint filminin oldugu listede Eşkıya hayli hayli yerini hakediyordu, demekki Hintliler internette daha başarılı organizasyon oluyor. Nüfusları ortada.

Bu arada Matt Damon un oynadığı Geçmişi Olmayan Adam serisinin 2007 yılında çekilecek üçüncü filmi Thé Bourne Ultimatum şuan 200.sırada. Seriyi izlememiştim, durup dururken 2007 yapımı üçüncü seri filmin listeye girmesi ilginç olmuş.

@gundix123 @OzaN @Danger UA! , @berkann
Ben de yazacaktım bu konuyla ilgili. :)

IMDb özellikle Hintlilere yönelik operasyon yapt. Algoritmada yeni bir şeyler yaptılar herhalde. Hint filmlerinin çoğu düşüş yaşadı. A Wednesday ve bir tane daha Hint filmi listeden çıktı. Lagaan da çıkma aşamasına geldi. Maalesef arada Eşkıya da aniden uçuverdi. Düşüşteydi ama 160lardan falan çıktı bir anda. :(

Son sıralarda baya değişiklikler var son günlerde.

Bu arada Shutter Island 197. sıraya kadar yükseldi. Ben IMDb Top 250'yi ilk takip etmeye başladığım zamanlarda en dipteydi bir çıkıp bir giriyordu ve yükselmesini istiyordum. Son yıllarda sürekli yükseliyor. Bence ilk 100'ü hatta ilk 50'yi de hakediyor, yıllar geçtikçe değeri artacaktır. :)

Dediğin Bourne filmi ise yıllardır listede. Bourne serisi fena değildir ama Top 250'ye girecek hiçbir şeyi de yok. Top 250'yi hak etmeyen onlarca filmden biri. :)

@OzaN Bourne listeye yeni girmemiş mi ? :D Daha önce hiç dikkatimi çekmemiş heralde ya da resmini filan değiştirmişlerdir. :)

Hint filmlerinin düşmesi iyi oluyor, gerçi Lagaan gibi A Wednesday gibi filmleri boşuna izlemiş olduk ama geçti artık. :) 3 İdiots ve Yerdeki Yıldızlar hariç öteki Hint filmleri olmasa da olur. Pi nin Yaşamı zaten Hint filmi değildi sanırım.

doğulu haklardan imdb acil temizlenmeli bu ne ya dandik hit filimleri üst sırada. olacak iş mi

12 Angry Men, Pulp Fiction'ı geçip 5. sıraya yükseldi. :Z

@Tolstoyevski @Danger UA! @berkann @gundix123

Rezalet! Büyük rezillik! 12 Angry Men e saygımız sonsuz ama Dark Knight denen filmin gerisinde olmayı Pulp Fiction hiçbir türlü haketmiyor.

Pulp Fiction, 12 Angry Men in gerisinde durmayı da haketmiyor. Hatta Esaretin Bedeli nin de. Olması gereken 1.The Godfather, 2.The Godfather II, 3.Pulp Fiction. Ya da Pulp Fiction direkt olarak 1.olmalıydı.

Pulp Fiction ın düşmesi değil de, şu The Dark Knight in hâlâ yükseklerde durması can sıkıyor. Çakma marjinal gençlik ne bulmuşsa artık? Yeri belki ilk 100 ama ilk 50 bile değil.

Pulp Fiction umarım en kısa sürede atağa kalkar, kalkmalı. İlk 3 te yerini bulmalı. :)

Rezalet! Büyük rezillik! 12 Angry Men e saygımız sonsuz ama Dark Knight denen filmin gerisinde olmayı Pulp Fiction hiçbir türlü haketmiyor.

Pulp Fiction, 12 Angry Men in gerisinde durmayı da haketmiyor. Hatta Esaretin Bedeli nin de. Olması gereken 1.The Godfather, 2.The Godfather II, 3.Pulp Fiction. Ya da Pulp Fiction direkt olarak 1.olmalıydı.

Pulp Fiction ın düşmesi değil de, şu The Dark Knight in hâlâ yükseklerde durması can sıkıyor. Çakma marjinal gençlik ne bulmuşsa artık? Yeri belki ilk 100 ama ilk 50 bile değil.

Pulp Fiction umarım en kısa sürede atağa kalkar, kalkmalı. İlk 3 te yerini bulmalı. :)
Pulp Fiction'ı bu kadar sevdiğini hiç bilmiyordum. :)

The Dark Knight'a başta ben de kızıyordum ama zamanla diğer süper kahraman filmlerini izleyince gerçekten türünün başyapıtı olduğunu anladım. Evet ilk 4 çok ama ilk 10'da olmasına çok itiraz etmem. :) (Kendi listemde ilk 50'ye girmez o ayrı. :))