FK3 Horrible Bosses / Patrondan Kurtulma Sanatı (2011) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
1499658.jpg


Patrondan Kurtulma Sanatı - Horrible Bosses (2011)

Türü: Komedi, Suç
Yönetmen: Seth Gordon
Senaryo: Michael Markowitz (screenplay), John Francis Daley (screenplay), Jonathan M. Goldstein (screenplay), Michael Markowitz (story)

Oyuncular:
Jason Bateman
Charlie Day
Jason Sudeikis
Kevin Spacey
Jennifer Aniston
Colin Farrell

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Yönetici adayı Nick Hendricks (Jason Bateman) fazlasıyla hak ettiği terfiyi alabilmek için günde 12 saat çalışmakta ve dengesiz amiri Dave Harken (Kevin Spacey) ne isterse yapmaktadır. Yine de bu terfinin asla gerçekleşmeyeceğini bilmektedir. Bir başka yerde, diş hekimi asistanı Dale Arbus (Charlie Day) diş hekimi Dr. Julia Harris’in (Jennifer Aniston) son zamanlarda iyice artan asılmaları karşısında özsaygısını yitirmemek için çabalamaktadır. Ve muhasebeci Kurt Buckman (Jason Sudeikis) şirketinin sahtekar yeni sahibi Bobby Pellit’in (Colin Farrell) onun kariyerini mahvetmeye kararlı olduğunu, ayrıca her şeyden habersiz bir insan topluluğunu toksik atığa maruz bırakmayı planladığını öğrenir.

Eğer patronunuz psikopatsa, ya da erkek avcısıysa ya da tam anlamıyla ahlaksızsa ne yapabilirsiniz?

İşten ayrılmak bir seçenek değildir. Bu canavarların durdurulması şarttır. Bu yüzden, fazladan bir kaç kadehin verdiği güçle, ve biraz da, sokaktaki karizması çok da sağlam olmayan tez canlı eski bir mahkumun (Jamie Foxx) kuşku verici tavsiyesiyle, üç kahramanımız dünyayı patronlarından sonsuza dek kurtulabilmek için dolambaçlı ama hataya yer bırakmayan bir plan yaparlar.

Fakat en iyi düşünülmüş planlar bile sadece onların ardındaki beyinler kadar iyidir.

Filmin Fragmanı
 
Son düzenleme:

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Uzun zamandır izlemeyi düşünüyordum, artık izlerim. Eğlenceli bir film olduğu belli ve filmin kadrosu da çok iyi. İş, izlemeye kaldı. :)
 

Titanium

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2010
Mesajlar
7,810
Reaksiyon puanı
3,698
Puanı
461
Konum
İstanbul
Daha önce listeye alıpta uzun zamandır beklettiğim bir filmdi, süresi uzun değilse aradan çıkartabilirim. Gerçi film izleyecek zamanım olmuyor bu aralar, uzun zamandırda izlemiyorum, istek yok. :(
 

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Geçen Aralık'ta izlemişim filmi. Yorumum:

"We're the Millers'ın etkisiyle izlediğim, hem Jason Sudeikis'in hem de Jennifer Aniston'ın olduğu vakit geçirmelik eğlenceli bir filmdi.

Başroldeki 3 adam birbirini çok iyi tamamlamış. Ben özellikle Jason Sudeikis'in olduğu sahnelere güldüm. Onun dışında kahkaka attığım bir sahne olmadı.

Sonu tahmin edilebilirdi. Zaten böyle bir filmde kötü son beklemek saçma olurdu. Ancak ben yine de beğendim olan tesadüfleri.

Kamera arkasını da izleyin derim.

Oyuncuları da işin içine katarak 7/10 veriyorum. :)"

Tabi o zamanlar ne Friends'i izliyordum, ne de Philadelphia'yı. Şimdi izlesem Charlie Day'e çok gülerdim. :D

Ödüllerimde iddialı olduğu kategorileri ve puanımı daha sonradan ekleyeceğim. Ama puan muhtemelen artacaktır. :D
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,740
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Çok çok ender başladığım bir filmi yarıda bırakırım. Bu filmde de öyle olmuştu zorunlu olarak. İlk 20 dakika kadarını izlemiştim ama sonra araya başka şeyler girmişti ve devam edememiştim. İyi ki de öyle olmuş, çünkü şu an bazı oyuncuları daha iyi tanıdım aradan geçen uzun süre zarfında (muhtemelen 1.5 yıl kadar bir süreden bahsediyorum) ve daha önce izleseymişim bu kadar zevk almayabilirmişim. :):)

Film, bir komedi filmi için beklentileri karşılıyor. Eğlendiriyor ve yer yer iyi güldürüyor. Evet bazı abartılar, mantıksızlıklar var ama komedi işte bu gülüp geçilecek bir film. :)

Filmin en büyük artısı şüphesiz oyuncu kadrosuydu. Pek çok tanıdığım, sevdiğim ismi bir arada görmek güzeldi. Özellikle Kevin Spacey'yi izlemekten ayrı bir keyif aldım. Adam komediyi de layıkıyla yapıyor, sanırım gittikçe sevdiğim oyuncular sıralamasındaki yeri yükseliyor. :):)

Başroldeki üçlü komikti. Jason Bateman ve Charlie Day'i zaten dizilerden seviyordum, Jason Sudaekis'i ise We're the Millers'tan sevmiştim. İyi bir üçlü olmuşlar ve içlerindeki diyaloglar bana yer yer Charlie Day'in başrol oynadığı It's Always Sunny in Philadelphia'yı hatırlattı. Ayrıca diziden Dennis'i görmek ve Charlie Day'in yine dizideki Danny DeVito'ya yaptığı gönderme de hoştu. :)

Kadrodaki beni en çok şaşırtan isim ise Colin Farrell oldu. Film bittikten sonra anladım onun olduğunu. Çok değişik bir tipe girmiş, hiç benzemiyordu daha önceki izlediğim haline. :D

Bu arada Freaks and Geeks'in Sam'i John Francis Daley filmin senaristlerinden biriymiş ve filmde kendisi de oynamış. (İzlerken farketmedim. :D) @berkann @cevaa

İyi bir komedi, izleyin. :)

Puanı baştan 7 yaptım ama sonra kararımı değiştirip 7.5 yaptım, tekrar değiştirebilirim. :D

7/10

Edit: Tekrar 7 yaptım. :D
 
Son düzenleme:

cevaa

Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
22,434
Reaksiyon puanı
4,419
Puanı
911
Yaş
30
Konum
İstanbul
Süper bir komedi filmiydi. Zaten bu kadrodan da kötü bir film çıkmazdı :D

Charlie Day'i dizi dışında bi filmde görmek iyiydi. Filmde de uçuk bir karakterdi yine güldürdü baya :D

Ama beni güldüren asıl kişi Jason Sudeikis oldu :D Adamın her haraketi komediydi ya :D İzlediğim 3.filmi oldu, her filmde de beni güldürmeyi başardı reyiz :D

Jennifer Aniston'da seksiliğiyle filme renk katmış :D

8/10
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Jason Bateman, Jason Sudeikis ve Charlie Day. Birbirini tamamlayan üç isim. Gerçekten çok uyumlu üçlü olmuşlar.

Üçü de farklı tarzlarıyla güldürdü. Jason Bateman lider duruşu ve yanlış yapmamaya çalışmaması ile yanlış yapması, Jason Sudeikis kararsızlığı ile ilginç ilginç performansa girmesi ve Charlie Day'in saf halleriyle güldürmesi vardı.

Bu üçlü haricinde Kevin Spacey de çok iyiydi. Filmlerdeki karakterleri ciddi olurdu ama burada komedi yapıyor ve rolünün hakkını verdiğini söyleyebilirim. Diğer yandan Colin Farrell'ı tanıyamadım. O kadar farklı makyaja girişilmiş ki; tanımak çok zor oldu. Bunlar haricinde Jennifer Aniston'un performansına ayrı parantez açmak lazım. Güzelliğinin yanında her sahnesinde kalp krizine götürecek sahnelerde yer aldı.

Bu filmden iki yıl sonra Jason Sudeikis ile Jennifer Aniston, 'We're the Millers' filmiyle partner oluyordu. Bu filmde de az buçuk sahneleri vardı zaten.

Güldürüyor muydu, güldürüyordu tabi ki. Aslında birçok kişinin patronu böyledir. Çalışanlar için bu filmi izlemek, ilaç gibi gelir. "Yapmak istedikleri ama yapamadıkları" olarak kayıtlarında yer alır. Son sahneleri de çok iyi.

8/10
 

Titanium

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2010
Mesajlar
7,810
Reaksiyon puanı
3,698
Puanı
461
Konum
İstanbul
Muhtemelen bu filmi daha önce izlemişim. :D Çünkü doktor ve filmin son sahnesini hatırladım.Muhtemelen biri izlerken katılmışımdır, 1 saatlik şeyi unutmuş olamam sanırım. :D

Boş bir zamanda yorumlarım. Unutmamak için kıvrılayım şuraya. :)
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Jennifer Aniston böyle rollerde oynamasın artık. Yakında kalpten gideceğim. O derece yani. :)
 

yatutarsa

Favori Üye
Katılım
8 Ekim 2012
Mesajlar
20,001
Reaksiyon puanı
13,224
Puanı
1,060
Horrible Bosses / Patrondan Kurtulma Sanatı mı :eek: bunu çeviren çevirmen konuşmayı unuttu
 

Titanium

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2010
Mesajlar
7,810
Reaksiyon puanı
3,698
Puanı
461
Konum
İstanbul
Horrible Bosses(2011)

maxresdefault.jpg


Aslında dönüp baktığımda çok iyi bir komedi gibi geldi fakat film sonunda çok tatmin olmamıştım, sanırım yanlış zamanda izlediğimden kaynaklanıyor ama hakikaten kaliteli komediydi yakın zamanda 2. filminide izlemeyi planlıyorum.

Her grup komedisinde illa ki bir kazma olur ve sanki bazen çok abarttılar bazende yerinde seçtiler, hikaye seçimleri ayrıyeren güzeldi. O pislik sahnesi ve siyahi adamı tetikci sanıp kazıklanmaları vs vs. :D Ve mutlu son, kendileri yapmasada herkes mutlu ayrıldı filmden.

Karakterleri biraz acayım, 3 ana karakterimize yorum yapmaya gerek yok aslında, hem uyumlu ve aynı şekilde bireysel olarak başarılıydılar. Jamie rölünün altında başarıyla çıktı bence, o role bu uyardı zaten saykopat. :D Jennifer'ı yorumlamaya gerek yok sanırım malum, colin tipinde ki cash rolü en çok hoşuma giden yerdi, hayatta böyle tipler mevcut diyebiliriz, liseli ergen tiplemeleriydi birazda. Kevin, umarım gerçekten bu tiplerden yoktur veya bana denk gelmez diyebileceğim tiptir ve hiçkimse kusura bakmasın yukarı tırmanacağım diye kimsenin işini yapmam, en azından bu yaşımda böyle doğrusunu düşüneyim. Ve tabiki araba servisimiz, ipten alan kişi asıl kahraman. :D

Filmin bazı parçalarını izlemişim sanırım bunu anca son final bölümünde anladım, birşey etkilemedi fakat daha iyi bir zamanda izleseydim daha çok eğlenebilirdim. :)Değerlendirmemi müzik ile sonlandırayım. :)


IMDb Puanı: 6.9
Sinemalar.com: 7.8

Kaliteli bir yapım olmuş, yanlış zamanda izlediğimi düşünüyorum ve bazı olumsuzlukları katarsak uygun puanı seçtiğimi düşünüyorum, 2. bölümde görüşmek üzere,

Puanım: 7.5
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Etkinliğe uzun bir aradan sonra bu filmle döndüm.Başarılı buldum.

Filmin oyuncu kadrosu çok iyiydi.3 ana karakter birbirine çok uyumluydu.Kevin Spacey ve Collin Farrell iyiydi.Özellikle Collin'in karakteri çok ilginç ve komikti.

İyi espriler vardı.Dizilere iyi göndermeler vardı.

Kurt'un Pellit'in banyosundaki sahnesine çok güldüm.

Son zamanlarda izlediğim en iyi komedi.

7.5/10
 
Son düzenleme:

destere

Favori Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
67,698
Reaksiyon puanı
41,332
Puanı
1,059
filmi izledim

yer yer komik sahneleri olsada benlik değildi

ayrıca filmde jnifer aniston julia rolünde gözümüzü gönlümüzü her bir yerimizi şenlendirdi iyiki o varmış yoksa çok sıkıcı ?

kevin spacey de varmış @Forumdash @sürgünüm @OzaN yine harika oynadı ama konu tırt olunca olmuyor işte
başroldeki üçlü nick kurt ve dale rolündeki karpuzları çıkaramadım daha önce hangi filmde veya dizide oynadılar bilmiyorum burdada sevemedim vatandaşları

@Çiğdem- senin henry morgan burdada bir 5 dakika gözüküyor yine süperdi dedim yine şipşak olayı çözecek :)

jenifer anistonu seksi ve işveli erkek avcısı diş doktoru rolünde izlemek hoştu :)

nick adlı karakterin
ağzına kalem sokup kusması iğrençti

motherfucker lakaplı zencinin olduğu kısımlar komikceneydi :)

bizim ray donovan daki mickey i gözetmekle görevli şişko zenci fbı ajanı burdada polisti vatandaş polis kılıklı başka rol vermiyorlar sanırım :)

komik filmleri izlerken fazla sıkılmamda bunda nedense sıkıldım ?

neyse yani filme vereceğim tüm puanlar jenifer aniston a gidiyor konu sıfır :)

puanım =5
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
filmi izledim

yer yer komik sahneleri olsada benlik değildi

ayrıca filmde jnifer aniston julia rolünde gözümüzü gönlümüzü her bir yerimizi şenlendirdi iyiki o varmış yoksa çok sıkıcı ?

kevin spacey de varmış @Forumdash @sürgünüm @OzaN yine harika oynadı ama konu tırt olunca olmuyor işte
başroldeki üçlü nick kurt ve dale rolündeki karpuzları çıkaramadım daha önce hangi filmde veya dizide oynadılar bilmiyorum burdada sevemedim vatandaşları

@Çiğdem- senin henry morgan burdada bir 5 dakika gözüküyor yine süperdi dedim yine şipşak olayı çözecek :)

jenifer anistonu seksi ve işveli erkek avcısı diş doktoru rolünde izlemek hoştu :)

nick adlı karakterin
ağzına kalem sokup kusması iğrençti

motherfucker lakaplı zencinin olduğu kısımlar komikceneydi :)

bizim ray donovan daki mickey i gözetmekle görevli şişko zenci fbı ajanı burdada polisti vatandaş polis kılıklı başka rol vermiyorlar sanırım :)

komik filmleri izlerken fazla sıkılmamda bunda nedense sıkıldım ?

neyse yani filme vereceğim tüm puanlar jenifer aniston a gidiyor konu sıfır :)

puanım =5
hahaha henry morganın ne işi var bu filmde cnm rolu ne peki fragmanda göremedim galiba kendisini :kiki::kiki::kiki:
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
filmi izledim

yer yer komik sahneleri olsada benlik değildi

ayrıca filmde jnifer aniston julia rolünde gözümüzü gönlümüzü her bir yerimizi şenlendirdi iyiki o varmış yoksa çok sıkıcı ?

kevin spacey de varmış @Forumdash @sürgünüm @OzaN yine harika oynadı ama konu tırt olunca olmuyor işte
başroldeki üçlü nick kurt ve dale rolündeki karpuzları çıkaramadım daha önce hangi filmde veya dizide oynadılar bilmiyorum burdada sevemedim vatandaşları

@Çiğdem- senin henry morgan burdada bir 5 dakika gözüküyor yine süperdi dedim yine şipşak olayı çözecek :)

jenifer anistonu seksi ve işveli erkek avcısı diş doktoru rolünde izlemek hoştu :)

nick adlı karakterin
ağzına kalem sokup kusması iğrençti

motherfucker lakaplı zencinin olduğu kısımlar komikceneydi :)

bizim ray donovan daki mickey i gözetmekle görevli şişko zenci fbı ajanı burdada polisti vatandaş polis kılıklı başka rol vermiyorlar sanırım :)

komik filmleri izlerken fazla sıkılmamda bunda nedense sıkıldım ?

neyse yani filme vereceğim tüm puanlar jenifer aniston a gidiyor konu sıfır :)

puanım =5
Kevin Spacey ve Jennifer Aninston'un oynadığı film nasıl kötü olur, kesin sen fazladan puan kırmıştırsın. Sevmediğin filmlere çok acımasız davranıyorsun. :)