eTV Hissikablelvuku: Bir Katilin Hikayesi | Bölüm 6

Tüm bölümleri okudum. Karanlık ve sessiz bir ortamda :A
her bölümü okudukça yorumlarımı kaydettim :)
1 saat sürdü okumam ve kavramaya çalışmam :)
Emeğine sağlık @XanTier :)
işte yorumlarım:
1. ve 2. bölüm.
sonu ters köşe oldu. 1 katilin hikayesi başlığı olduğu için birini öldüreceğini düşündüm ama ben kocasını öldürecek sandım.
Onu bu dertten kurtaracam derken onu üzen kişiyi yok edecek sandım :(
saçı okşarken belki yapmaz diye düşündüm ama öldürdü ve yavruyu annesiz bıraktı :(

3. bölüm
Adam şizofren galiba.
Karımla gezdiğim yerler diyor? Hikayenin başınamı dikkat etmedim acaba? Karısı yatalakmış ama daha evdemi kalıyor denk gelmedim.
Yalnız şuan bunları yazarken burası baya sessiz ve Adam gibi kendi kendime konuşuyormuşum gibi hisettim.
Şu baş parmak kısmı kafamı karıştırdı :S
Bu adam kadını öldürerek kadını mı yoksa adamı mı mutlu ettiğini düşünüyor o kısmı anlamadım daha.

4. bölüm
kısa geldi bana bölüm.
"Her gün birkaç kez adamın evine çıktım, ama bir kez bile açmadı kapıyı." Buradaki adama takıldı kafam ve siyah kediden söz ettiği için kendi eski evinden söz ediyor galiba ama adam kim?
Sonunda kafam karıştı. Rüya içinde rüya görüyor sanki.
Baş parmakları kendi kesip kendi koymuştur ama akli dengesi iyi olmadığı için hatırlamıyordur.

5. bölüm
uzundu baya ve kafam çorba oldu :) bir şimdiki zaman bir eski zamana dönülüp anlatıldığı için adapte olmakta zorlandım.

Çarptığı kadının öldürdüğü kadın olacağını tahmin ettim okurken.
Vicdan azabı çektiği için o kişiler rüyasına girmiş. Kadını anlarımda adamında rüyasına girmesi adamı da öldürdüğünü gösteriyor.

6. bölüm
Çok hüzünlü bir bölüm olmuş. Tüm bölümleri üst üste okuduğum için kafam karışık şuan. Çok detaylara odaklanmamış olabilirim.
Emeğine sağlık. Çok farklı bir hikaye olmuş. 7. bölümde bakalım neler olacak :)
Yeni bölümlere baktıkça yaptığım yorumları okuyup hafızamı tazelerim :D

Ben neden bilmiyorum?..

Tüm bölümleri okudum. Karanlık ve sessiz bir ortamda :A
her bölümü okudukça yorumlarımı kaydettim :)
1 saat sürdü okumam ve kavramaya çalışmam :)
Emeğine sağlık @XanTier :)
işte yorumlarım:
1. ve 2. bölüm.
sonu ters köşe oldu. 1 katilin hikayesi başlığı olduğu için birini öldüreceğini düşündüm ama ben kocasını öldürecek sandım.
Onu bu dertten kurtaracam derken onu üzen kişiyi yok edecek sandım :(
saçı okşarken belki yapmaz diye düşündüm ama öldürdü ve yavruyu annesiz bıraktı :(

3. bölüm
Adam şizofren galiba.
Karımla gezdiğim yerler diyor? Hikayenin başınamı dikkat etmedim acaba? Karısı yatalakmış ama daha evdemi kalıyor denk gelmedim.
Yalnız şuan bunları yazarken burası baya sessiz ve Adam gibi kendi kendime konuşuyormuşum gibi hisettim.
Şu baş parmak kısmı kafamı karıştırdı :S
Bu adam kadını öldürerek kadını mı yoksa adamı mı mutlu ettiğini düşünüyor o kısmı anlamadım daha.

4. bölüm
kısa geldi bana bölüm.
"Her gün birkaç kez adamın evine çıktım, ama bir kez bile açmadı kapıyı." Buradaki adama takıldı kafam ve siyah kediden söz ettiği için kendi eski evinden söz ediyor galiba ama adam kim?
Sonunda kafam karıştı. Rüya içinde rüya görüyor sanki.
Baş parmakları kendi kesip kendi koymuştur ama akli dengesi iyi olmadığı için hatırlamıyordur.

5. bölüm
uzundu baya ve kafam çorba oldu :) bir şimdiki zaman bir eski zamana dönülüp anlatıldığı için adapte olmakta zorlandım.

Çarptığı kadının öldürdüğü kadın olacağını tahmin ettim okurken.
Vicdan azabı çektiği için o kişiler rüyasına girmiş. Kadını anlarımda adamında rüyasına girmesi adamı da öldürdüğünü gösteriyor.

6. bölüm
Çok hüzünlü bir bölüm olmuş. Tüm bölümleri üst üste okuduğum için kafam karışık şuan. Çok detaylara odaklanmamış olabilirim.
Teşkkür ederim, sürpriz oldu. Daha sonra okuyacağını düşünmüştüm ben :D
İkisini de aslında. :D
Karısı 1.5 yıl önce o hale geldi, zaten anlamışsındır son bölümleri okuyunca. Eskiden gezdiği yerleri kast ediyor.
Haklısın, orada bir karmaşıklık olmuş, 8 gün boyunca yaptıklarını yazmıştım orada. Düzelttim;
25 Eylül 1999
Her gün birkaç kez bana koltuk taşıtan adamın evine çıktım, ama bir kez bile açmadı kapıyı 8 gün içinde. Apartmanın önündeki siyah kedi de 3 gündür ortalıkta yok. O da mı geçmişini ardında bırakıp başka yerlere gitti? Onun en son burada olmadığını gördüğümde o olay olmuştu...
İki rüya arasında benzerlik kurmaya çalıştı. 1.5 yıl önce gördüğü rüya ile şimdi gördüğü rüya arasında. İleride yine buralarla bağlantılar olacak. :D
Tüm bölümleri üst üste okuduğum için kafam karışık şuan. Çok detaylara odaklanmamış olabilirim.
Aslında bundan sonra yavaş yavaş çözülmeye başlayacak bilinmeyenler, zaten bölümün sonunda da anlaşıldığı üzere birisi bu adamın ses kayıtlarını dinliyor, amacı muhtemelen bu adamın yaptıklarını çözmek. Birlikte çözeceğiz inşallah :D

Ben neden bilmiyorum?..

Teşkkür ederim, sürpriz oldu. Daha sonra okuyacağını düşünmüştüm ben :D
İkisini de aslında. :D

Karısı 1.5 yıl önce o hale geldi, zaten anlamışsındır son bölümleri okuyunca. Eskiden gezdiği yerleri kast ediyor.

Haklısın, orada bir karmaşıklık olmuş, 8 gün boyunca yaptıklarını yazmıştım orada. Düzelttim;

İki rüya arasında benzerlik kurmaya çalıştı. 1.5 yıl önce gördüğü rüya ile şimdi gördüğü rüya arasında. İleride yine buralarla bağlantılar olacak. :D

Aslında bundan sonra yavaş yavaş çözülmeye başlayacak bilinmeyenler, zaten bölümün sonunda da anlaşıldığı üzere birisi bu adamın ses kayıtlarını dinliyor, amacı muhtemelen bu adamın yaptıklarını çözmek. Birlikte çözeceğiz inşallah :D
Banada sürpriz oldu okumak :D
Baktım vaktim bol ne yapsam diye düşündüm ve gözümde büyüttüğüm senaryonu okumaya karar verdim.
Artık taze şekilde okuyup yorumlarım :Z
ve hepsine ayrıntılı cevap verdiğin içinde teşekkürler :)

Bölümü beğendim heyecan yönü eksik olsa da draması güzeldi, özellikle filmi yakma kısmı ve arada gidip gelme, kaybettiğin insanların ardından anlattığın duygu bana çok gerçekci geldi... Birde ilk cümlede anlam düşüklüğü de yine gözümden kaçmadı; "Fotoğraf makinesinin içinde çocuklarımın 7 Nisan gecesi çektiğim resmi var. " Emeğine sağlık. :D @XanTier

Bölümü beğendim heyecan yönü eksik olsa da draması güzeldi, özellikle filmi yakma kısmı ve arada gidip gelme, kaybettiğin insanların ardından anlattığın duygu bana çok gerçekci geldi... Birde ilk cümlede anlam düşüklüğü de yine gözümden kaçmadı; "Fotoğraf makinesinin içinde çocuklarımın 7 Nisan gecesi çektiğim resmi var. " Emeğine sağlık. :D @XanTier
Şu düşüklüğü açıkla bakalım :A

Cümle yapısını özne/nesne/yüklem sıralanışı, hangisi Türkçeye daha uygun öyle değerlendir, kafadan düşük deme. :A
O virgül olayı bozuyor, oraya virgül gelmez. Virgül olmayınca da anlam bozuk gibi oluyor. Benimki hala daha iyi :D

Cümle yapısını özne/nesne/yüklem sıralanışı, hangisi Türkçeye daha uygun öyle değerlendir, kafadan düşük deme. :A
Fotoğraf makinesinin içinde çocuklarımın 7 Nisan gecesi çektiğim resmi var.
|----------Nerede var?----------| |--------------------------Ne var?----------------------|

Fotoğraf makinesinde 7 Nisan gecesi çektiğim, çocuklarımın resmi var
|-----Nerede var?------| |-Bu hangi öge? :F--| |-------Ne var?------|

Virgülsüz halinde de "çektiğim çocuklarımın" kısmı çok kulak tırmalıyor @mrt-06 :A

:A

Son düzenleme:
O virgül olayı bozuyor, oraya virgül gelmez. Virgül olmayınca da anlam bozuk gibi oluyor. Benimki hala daha iyi :D

Fotoğraf makinesinin içinde çocuklarımın 7 Nisan gecesi çektiğim resmi var.
|----------Nerede var?----------| |--------------------------Ne var?----------------------|

Fotoğraf makinesinde 7 Nisan gecesi çektiğim, çocuklarımın resmi var
|-----Nerede var?------| |-Bu hangi öge? :F--| |-------Ne var?------|

Virgülsüz halinde de "çektiğim çocuklarımın" kısmı çok kulak tırmalıyor @mrt-06 :A

:A
Tamam. :A