Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts | TV Özel Bölüm Yorumları

Üniversitede 1 kitap seçme zorunluluğu vardı. Harry Potter kitabını seçmiştim. Çok kalındı. Şimdi unutmuşum bile içeriği :A
Filmini hiç izlemedim. Gündemimde de yok. Belki ilerde bilemem.
Netflix alırsanız ailecek izlersiniz çocuklarla filan TV’den rahatça :A

Net uyan bir bölüm yok, uygun diyelim hadi. :A
Eskiden “Film Sohbetleri” diye bir alt forum mu vardı yoksa ismi mi değişti bilmiyorum ama öyle bir alt forum olması ya da isim değişikliği şart gibi böyle durumlar için :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
thumbnail (9).jpg

Yaaaa çok minikler yaa...
Oturup gene izleyesim geldi...

Keyifli gidiyor film yada belgesel yada söyleşi...Ne desem bilemedim :A:A:A

Evet; bitirdim @Araf
Çok keyifliydi...Gerçekten 20 yıllık bir serüven..
Ben kendi adıma şanslıyım bu türü seven biri oldum ve bu büyülü ve fantastik;hayal dünyasını tadabildim.

Sahneler,kamera arkası ile harmanlanmış çok keyifli bir söyleşi olmuş..

Vefat edenlerin anıldığı sahnede ve son sahnelerde gerçekten gözlerim doldu.

10-11 yaşlarındaymışlar yaaa şaka gibi..

Gerçi bende daha 18 yaşlarımdaydımilk Harry Potter ile tanıştığımda...

Emma nın Zümrüdüanka çekimlerinde bırakmak istemesi ve sete gelmeyeceğini söylemesi; Ron ile ne kadar zor bir şekilde öpüştüğünü anlatması; Daniel ın Helena Boheme aşkını ilan etmesi zamanında....

Keyifliydi... Hayranlarını tatmin etmiş midir bilmiyorum ama Dünden beri TT olduğunu biliyorum Harry Potter ın.

Harry Potter çok ayrı bir dünya;sadece tadan bilir.

Tatmayanda zaten laf etmesin; kenarda sessizce dursun:A:A

• Beğendim
Reactions: bazinga and Araf
HBO Max'in daha önce Friends için çektiği belgesel daha çok sohbet havasında geçmişti, hatta daha çok talk show programı gibiydi. Harry Potter için çektiği belgesel ise, herhangi bir sunucunun yön vermediği, tam anlamıyla belgeseldi. Kısacası HBO Max bu kez Harry Potter'ın 20. yılı için belgesel çekti, bitişinin de üzerinden 10 yıl geçti.

Harry Potter benim için çok şey ifade ediyor, öncelikli olarak çocukluğumu ifade ediyor. Bu yüzden Harry Potter serisi benim için hep özel olacak. Başroldeki oyuncular için de çocukluğunu ifade ediyor seri, on yıl boyunca filmle büyüdüler çünkü. Sekiz film çekildi ve dile kolay on yılda çekildi. Biteli de on yıl oluyor, daha dün gibi bitmişti. Film serisi baştan sona hep biter ama sonu hep hüzünlü biter, boşluk bırakır insanda.

Belgeselin en iyi yanı, ekibin anıları ve kamera arkası görüntüleriydi. Bütün yönetmenler kendini gösterdi, bütün film serisi bazen detaylı bir şekilde anlatılmasa da anlatıldı. Seriyle ilgili detayları görmek adına çok iyi bir belgeseldi. Belgeselin sonu bile insanı dağıtan tarzda. Harry Potter izleyicisi için iyi bir belgesel oldu kısacası, sekiz filmi de hatırlamak iyi oldu. Keşke daha birçok oyuncuyu görebilseydik, keşke daha da detaylı bir belgesel olsaydı ama bu haliyle de iyi bir belgeseldi.

Harry Potter hem kitaplarıyla hem de film serisiyle çocukluğumda önemli yeri olan bir seri. Hatta Home Alone serisi dışında doğru düzgün ilk izlediğim yabancı filmlerden olduğu da söylenebilir. Eşsiz büyülü dünyasının yerinin hiçbir zaman dolabileceğine inanmıyorum...

Buna rağmen bu buluşma için doğrusu çok da heyecanlı değildim. Başlamadan önce 1 saat 40 dakika talk-show gözümü korkutmuştu ama daha 5-10 dakika geçtiğinde ne kadar yanlış düşüncelerde olduğumu gördüm. Zaten talk-showdan ziyade belgesele daha yakın bir format olmuş ve çok başarılıydı. Seriye topluca bir bakış atıp arka planda yaşananları dinlemek, yer alan oyuncuların seri hakkında görüşlerine tanıklık etmek, yönetmenlerin vizyonlarını dinlemek çok değerliydi. Seriye yeniden bir başlayasım gelmedi değil ama birkaç yıl sonra soğuk bir kış döneminde inşallah diyelim. :A

Keşke Alan Rickman yaşasaydı da o da bir parçası olabilseydi bu belgeselin. :( Çok büyük oyuncuydu Snape rolüyle Oscar adaylığı alamaması da üzücü.

Serinin en büyük başarısının casting olduğunu da bir kez daha görmüş olduk. Üç küçük başrol gerçekten hem çok yetenekli hem de çok düzgün karakterli kişilerden seçilmişler. Yıllar içinde çok iyi bir ortamda yaşayıp hep birbirleriyle yakın arkadaşlık ilişkisinde kalabilmişler. Gerçekten hayatlarını adadılar bir anlamda bu projeye ve karşılığı gerçekten buna değerdi.

Son olarak Hermione Granger ve Emma Watson sevgim bir kez daha depreştiğini belirteyim. :A

Bu kez gerçekten son olarak da son kısımlarda gözlerimin dolduğunu, epey duygulandırdığını belirteyim...

Böyle kaliteli şeylere daha çok ihtiyacımız var.

9/10

• Beğendim
Reactions: The_Erinch and Araf
Harry Potter hem kitaplarıyla hem de film serisiyle çocukluğumda önemli yeri olan bir seri. Hatta Home Alone serisi dışında doğru düzgün ilk izlediğim yabancı filmlerden olduğu da söylenebilir. Eşsiz büyülü dünyasının yerinin hiçbir zaman dolabileceğine inanmıyorum...

Buna rağmen bu buluşma için doğrusu çok da heyecanlı değildim. Başlamadan önce 1 saat 40 dakika talk-show gözümü korkutmuştu ama daha 5-10 dakika geçtiğinde ne kadar yanlış düşüncelerde olduğumu gördüm. Zaten talk-showdan ziyade belgesele daha yakın bir format olmuş ve çok başarılıydı. Seriye topluca bir bakış atıp arka planda yaşananları dinlemek, yer alan oyuncuların seri hakkında görüşlerine tanıklık etmek, yönetmenlerin vizyonlarını dinlemek çok değerliydi. Seriye yeniden bir başlayasım gelmedi değil ama birkaç yıl sonra soğuk bir kış döneminde inşallah diyelim. :A

Keşke Alan Rickman yaşasaydı da o da bir parçası olabilseydi bu belgeselin. :( Çok büyük oyuncuydu Snape rolüyle Oscar adaylığı alamaması da üzücü.

Serinin en büyük başarısının casting olduğunu da bir kez daha görmüş olduk. Üç küçük başrol gerçekten hem çok yetenekli hem de çok düzgün karakterli kişilerden seçilmişler. Yıllar içinde çok iyi bir ortamda yaşayıp hep birbirleriyle yakın arkadaşlık ilişkisinde kalabilmişler. Gerçekten hayatlarını adadılar bir anlamda bu projeye ve karşılığı gerçekten buna değerdi.

Son olarak Hermione Granger ve Emma Watson sevgim bir kez daha depreştiğini belirteyim. :A

Bu kez gerçekten son olarak da son kısımlarda gözlerimin dolduğunu, epey duygulandırdığını belirteyim...

Böyle kaliteli şeylere daha çok ihtiyacımız var.

9/10
Aynı düşünceyle ile kalktım hatta direk ilk seriyi izlemeye başladım ama sonra yarım kaldı.

• Beğendim
Reactions: bazinga
  • Beğendim
Reactions: Araf
Kesinlikle, serinin en ilgi çekici ve en esrarengiz karakteriydi. Alan Rickman da oyunculuk anlamında serinin net en başarılısıydı bence.
Seride 55-65 yaşlarında oynadı ama çok farklı bir imajı vardı, hani 40'lı yaşlarında gibi duruyordu. Özellikle saçıyla çok farklı havadaydı.

• Beğendim
Reactions: bazinga