NBC Hannibal 2. Sezon Yorumları

2. bölümü izledim.

Yine gerilim dolu başlıyor dizi. O sahnelerin süresi mi uzundu yoksa ben gerim geim gerilmekten zaman mı uzadı?

Dizide genel olarak kıl olduğum 2 şey var:
İlki Will'in insanüstü empati yeteneği. Hadi buna tamam derim ama mesela bu bölümde Hannibal nereden buldu katilin olduğu yeri? Böyle her cinayetin arkasından çıkmasını pek sevmiyorum. Yani mantığını anlasam severim de, işte bana mantıksız geldi orası.

Jack'ten nefret ediyorum. İlk sezonda da ediyordum, 2. sezonda da etmeye devam edeceğim gibi.

Ayrıca Hannibal'ın psikiyatristine de uyuz oluyorum. Ama;
"I believe you."

Ayrıca cinayetin anlamı güzeldi bence.
Tanrı, göz olayı filan. Hannibal'ın söylediği söz de efsaneler arasına girdi benim için: (sözü hatırlamıyorum o yüzden anahtar kelimleri yazacağım. :D) #tanrı #yansıma #öldürmek #bizniyeöldürmüyoh

8,5/10 (Yukarıda yazdığım mantık hatası olmasa 9 verilebilecek bir bölümdü.)

Son düzenleme:
S02B2 izledim
Yine kendine hayran bıraktıran bi yemek :F:F Ve yine sanat konuştu.
Geçen hafta ben de renk paletini kuş bakışı olarak görünce göze benzetmiştim:X Hatta geçen haftaki yorumuma ps çalişması yapıcaktım ama gös bebeğine tam oturtamadım:X Bu hafta tam benim yapmak istediğim çalişmayı bu hafta Hannıbal'in gözünün içinden gördük:X Süper bi cinayetti.

Hele o adamın bacağindan yaptiği yemek:X

Hannibal'ın psikayatrisi gitmeseydi iyidi.Ben o kadını seviyorudum:X Ama yeni dizisi başlayacakmiş oyuzden çıkmıştır.Ama ölmedi neyseki yine görebiliriz:X

Ayrıca Will'in balik ttutugu sahnede cesetlerin balık olarak gösterilmesi de güzeldi.

8.5/10 veriyorum.Biraz durgundu bu bölüm.

2. bölümü izledim.

Yine gerilim dolu başlıyor dizi. O sahnelerin süresi mi uzundu yoksa ben gerim geim gerilmekten zaman mı uzadı?

Dizide genel olarak kıl olduğum 2 şey var:
İlki Will'in insanüstü empati yeteneği. Hadi buna tamam derim ama mesela bu bölümde Hannibal nereden buldu katilin olduğu yeri? Böyle her cinayetin arkasından çıkmasını pek sevmiyorum. Yani mantığını anlasam severim de, işte bana mantıksız geldi orası.

Ayrıca Hannibal'ın psikiyatristine de uyuz oluyorum. Ama;
"I believe you."

Ayrıca cinayetin anlamı güzeldi bence.
Tanrı, göz olayı filan. Hannibal'ın söylediği söz de efsaneler arasına girdi benim için: (sözü hatırlamıyorum o yüzden anahtar kelimleri yazacağım. :D) #tanrı #yansıma #öldürmek #bizniyeöldürmüyoh

8,5/10 (Yukarıda yazdığım mantık hatası olmasa 9 verilebilecek bir bölümdü.)

ilk spoi kutusuna cevap
Hannibal'ın koku alma algısı iyice gelişti. Adam Will'in beynini koklamişti geçen sene:F

kokladiği ceset mısır kocanlarına teni değince adam mısır tarlasında gezdiğini anladi:X

2 ve 3.spoi kutusuna
Aynen ve aynen:X

S02 B03 izledim
Dizi bu bölüm mahkemede geçti. Biraz sıkıcı gibiydi. Ama araya serpiştirilen mübaşir'in öldürüşü daha doğrusu Will'in olayı canlandırması bölüme renk kattı:X Will'in suçlandiği cinayetler tek bir cinayet olarak gösterildi güzeldi:X

Diziye iyi şu slow motion olayını kattılar zira izlerken doyum olmuyor.

Yargıç'ın öldürülmesi yine bir sanat olayı. "Adelet sadece kör değil, akılsız hem de kalpsizdir"
Hannibal'ın mahkemede Will'in lehine şahitlik yapması ardından Will'in hapisten çıkışını hayali ile bağdaştırılması iyiydi.

Dr.Bloom'un mahkeme prova sahnesinde Will için "profosyonel merak" demesi üzücüydü:( Garbim Will'de bakamadı yüzüne:(

Bölüm genel olarak düşük tempodaydı ama 7.5'dan 8 veririm yine de:X

@berkann izlememişssin???

birinci sezon 1. ve 2. bölümleri izledim hoş bir dizi arada bazı sıkıcı sahneler olsada ilginç bir hikayeye sahip şimdilik iyi gidiyor ..

başroldeki vatandaşın psikolojik sorunlarımı var yoksa bir dahimi yoksa otistikmi yoksa ne ? o kısımlar anlaşılamamıştır :)

@Forumdash @sürgünüm @OzaN @Gk4y @berkann

İlk bölümü başından sonuna kadar nefessiz izledim Dexter'dan sonra ilk kez bu kadar etkilendim ama sağlam mide lazım polisiyeyle ilgili her bulduğunu izleyen benim bile midem bulandı.:)

Bir Dexter olmasa da güzel, tuttum bu diziyi.:)

NOT: Bu diziden sonra yemek yapmak artık daha fazla sevilecektir. Çünkü adam yemek değilde sanat eseri yapıyor sanki.(Malzemeler hariç :) )

Her ne kadar Anthony Hopkings arasa da gözler çok iyi bir dizi izlenmeye değer.:)

İlk bölüm itibari ile 8/10

@OzaN @Gk4y @berkann @Forumdash @destere @Çiğdem-

2.ve 3.bölümü izledim

Will'in cinayetleri çözmek için empati kurduğu sahnelerin mekaniği güzel düşünülmüş. Ancak, Will'in geçmişi üzerine biraz daha ayrıntı verilerek başlansaydı daha sağlam olabilirdi, bu haliyle Will'in Ajan Crawford ve Doktor Bloom'la olan yoğun ilişkisi biraz havada başladı.:)

Adam herkesle oynuyor ve budan da feci şekilde eğleniyor ..Bence biraz risk almayıda seviyor,kendini ifşa edesi geldi .Soğuk kanlılığına ,zekasına şapka çıkarılır..:)

Dizideki herkesin psikolojisi bozuk gibi ilginç bir dizi. Hannibal şu gazeteci uyuz kızı öldürsün diye dua ediyorum az kaldı diziye girip ben öldüreceğim o kadar mı gıcık kaptım.:)

8/10

birinci sezon 1. ve 2. bölümleri izledim hoş bir dizi arada bazı sıkıcı sahneler olsada ilginç bir hikayeye sahip şimdilik iyi gidiyor ..

başroldeki vatandaşın psikolojik sorunlarımı var yoksa bir dahimi yoksa otistikmi yoksa ne ? o kısımlar anlaşılamamıştır :)

Hannibal bir "yamyam" ama o sadece insan eti kullanarak yaptığı yemekler anlamında değil, aynı zamanda "ruh" anlamında da yamyam. Kendisine psikoloji'yi meslek seçmesinin nedeni hastalarının acıları ve bunalımları ile "doymak" onları yönlendirip (manipüle) eğlenmek hoşuna gidiyor. FBI'a yardımcı olması hem onlar ile oynamak hem de cinayet dosyalarındaki acı ve umutsuzluğu "kana kana içmek" için.:)

Not: Hannibal Lecter'den bahsediyorum,sen başrolleri karıştırdın galiba.:)

Bir sorumda benim olacak.:) @OzaN @berkann @Forumdash

Hannibal neden kızı korumaya aldı? neden kendini deşifre etti?

Son düzenleme:

Will'i diyorsun herhalde. Psikolojik sorunları var diyebiliriz ama bu sorunlar onu dahi yapıyor zaman zaman. :):)

Hannibal bir "yamyam" ama o sadece insan eti kullanarak yaptığı yemekler anlamında değil, aynı zamanda "ruh" anlamında da yamyam. Kendisine psikoloji'yi meslek seçmesinin nedeni hastalarının acıları ve bunalımları ile "doymak" onları yönlendirip (manipüle) eğlenmek hoşuna gidiyor. FBI'a yardımcı olması hem onlar ile oynamak hem de cinayet dosyalarındaki acı ve umutsuzluğu "kana kana içmek" için.:)

Not: Hannibal Lecter'den bahsediyorum,sen başrolleri karıştırdın galiba.:)

Bir sorumda benim olacak.:) @OzaN @berkann @Forumdash

Hannibal'ı anlamak zor hayatına renk katmak istemiş olabilir. :D

İlk bölümü başından sonuna kadar nefessiz izledim Dexter'dan sonra ilk kez bu kadar etkilendim ama sağlam mide lazım polisiyeyle ilgili her bulduğunu izleyen benim bile midem bulandı.:)

NOT: Bu diziden sonra yemek yapmak artık daha fazla sevilecektir. Çünkü adam yemek değilde sanat eseri yapıyor sanki.(Malzemeler hariç :) )

Her ne kadar Anthony Hopkings arasa da gözler çok iyi bir dizi izlenmeye değer.:)

Yaa işte bundan bahsediyorum 2 senedir :X Muhteşem değil mi yaa. Hepsi birer tablo :X (yemede yanında yat:X)

[/QUOTE]

Kız kazara birini öldürmüştü Hannibal ona yardım etmişti. O bölümden bahsediyorsun galiba???

Will galiba vatandaş dediğin:X
Onun kendine has empati kurma yeteneği var. Aslında CBS kanalında buna benzer bi dizi var. bir iki bölümcük izlemiştim.O dizi de gördüğü her ayrıntıyı sonradan analiz ediyordu. Will'in özelliği suçlunun psikolojisini hayal/empati/o ruha burunuyor ne dersen artık adını sen koy:X

Son düzenleme:

ordaki dktor karakteri bir tuhaf onu ben tam çıkaramadım işin içinde kendisidemi var nedir katile telefon etti katili uyandırdı haber vermese o vatandaş karısını doğrayıp kızının boynunu kesmeyecekti :)

Will'i diyorsun herhalde. Psikolojik sorunları var diyebiliriz ama bu sorunlar onu dahi yapıyor zaman zaman. :):)

evet will den bahsediyorum tuhaf davranışları var olayları geri dönerek çözüyor kendisi yapmış gibi davranıyor ..

Yaa işte bundan bahsediyorum 2 senedir :X Muhteşem değil mi yaa. Hepsi birer tablo :X (yemede yanında yat:X)

Kız kazara birini öldürmüştü Hannibal ona yardım etmişti. O bölümden bahsediyorsun galiba???

Will galiba vatandaş dediğin:X
Onun kendine has empati kurma yeteneği var. Aslında CBS kanalında buna benzer bi dizi var. bir iki bölümcük izlemiştim.O dizi de gördüğü her ayrıntıyı sonradan analiz ediyordu. Will'in özelliği suçlunun psikolojisini hayal/empati/o ruha burunuyor ne dersen artık adını sen koy:X[/QUOTE]

sanki katilin beyninine girip o şekilde geçmişe gidiyor ve cinayetleri çözüyormuş gibi ?

Son düzenleme:
S02 B03 izledim
Dizi bu bölüm mahkemede geçti. Biraz sıkıcı gibiydi. Ama araya serpiştirilen mübaşir'in öldürüşü daha doğrusu Will'in olayı canlandırması bölüme renk kattı:X Will'in suçlandiği cinayetler tek bir cinayet olarak gösterildi güzeldi:X

Diziye iyi şu slow motion olayını kattılar zira izlerken doyum olmuyor.

Yargıç'ın öldürülmesi yine bir sanat olayı. "Adelet sadece kör değil, akılsız hem de kalpsizdir"
Hannibal'ın mahkemede Will'in lehine şahitlik yapması ardından Will'in hapisten çıkışını hayali ile bağdaştırılması iyiydi.

Dr.Bloom'un mahkeme prova sahnesinde Will için "profosyonel merak" demesi üzücüydü:( Garbim Will'de bakamadı yüzüne:(

Bölüm genel olarak düşük tempodaydı ama 7.5'dan 8 veririm yine de:X

@berkann izlememişssin???

Evde değildim o yüzden izleyemedim. Gelecek bölümle beraber izlerim belki.

1. Sezon 4. Bölümü izledim

Dizinin kurgusu...oyuncularin rollerine oturmasi güzel olmuş daha 4.bölüm ve gayet güzel ilerliyor kaliteli bir dizi....

Hala kafamda soru işaretleri yaratıyor ilerisiyle ilgili ama şu an gayet keyifle izliyorum..

Gayet zevkli heyecanlı bölümler bizi bekliyor gilbi..

O değil de her bölümden sonra inanılmaz şekilde et yiyesim geliyor. :)

8/10

@OzaN @berkann @Forumdash @destere

1. Sezon 4. Bölümü izledim

Dizinin kurgusu...oyuncularin rollerine oturmasi güzel olmuş daha 4.bölüm ve gayet güzel ilerliyor kaliteli bir dizi....

Hala kafamda soru işaretleri yaratıyor ilerisiyle ilgili ama şu an gayet keyifle izliyorum..

Gayet zevkli heyecanlı bölümler bizi bekliyor gilbi..

O değil de her bölümden sonra inanılmaz şekilde et yiyesim geliyor. :)

8/10

@OzaN @berkann @Forumdash @destere

Dizideki yemeğin neyle yapıldıgını bilmesem var ya :F:F Birde benim iştahımı açan Dexter'ın jeneriği vardi.

1. Sezon 5. Bölümü izledim

Dizi her bölüm daha da derinleşip güzelleşiyor Hannibal'in karakterini yavaş yavaş işleyecekler gibi gerçi böylesi daha iyi malzemeyi hemen tüketmemiş olurlar sonuçta sinema filmi değil bu.

İyi bir bölümdü ama ceset görüntüleri ve şiddet daha fazla olmalı bence ...:)

Son sahnede katil kendi sırtını nasıl o şekilde yüzebildi?

Birde "Her bölüm farklı katil/cinayet" konseptinden vazgeçmeliler bence. bu konseptten sıkıldım şahsen.:)

8/10

1. Sezon 6. Bölümü izledim

Zannedem şimdiye kadarki en başarılı bölümü altıncı bölümdü.

Hannibal bu bölümde daha önplandaydı, öyle de olmalı.:)

Dizi kaliteli orası kesin.. Hala kafamda soru işaretleri yaratıyor ilerisiyle ilgili ama şu an gayet keyifle izliyorum..

Miriam Lass üzgünüm ama ölüm sahnen gelmiş geçmiş en estetik cinayetlerden biri oldu Hannibal'ın öldürme arzusunun gücünü az da olsa görebildik devamı katlanarak gelir umarım.:)

8,5/10

S02 B04 izledim

Dizin bu bölüm sıkıcıydı:( sıkıcı olma sebebi;
Jack'in karısının olmasıydı:( Geçen seneki bölümlerde de sıkıcıydı o kadının sahneleri. Bu bölüm öldü derken gene canlandın:( (Hannibal yuzunden:()
Beverly iyi kızsın hoş kızsın neden uzak durmadın şu adamdan:( Sana demedi mi Will:bağır: Uzak dur diye:bağır:
Hannibal Jack'ın karısından yediği tokatin öcünü güzelim kızdan alıcak birde pişirecek galiba:bağır: (fragmdan bişeyler yiyordu 😡)

Bu bölüme 7.5 vereyim:(

Gene tek kaldım dizide:( @berkann (b)

@sürgünüm @destere siz kaçtasiniz?

S02 B04 izledim

Dizin bu bölüm sıkıcıydı:( sıkıcı olma sebebi;
Jack'in karısının olmasıydı:( Geçen seneki bölümlerde de sıkıcıydı o kadının sahneleri. Bu bölüm öldü derken gene canlandın:( (Hannibal yuzunden:()
Beverly iyi kızsın hoş kızsın neden uzak durmadın şu adamdan:( Sana demedi mi Will:bağır: Uzak dur diye:bağır:
Hannibal Jack'ın karısından yediği tokatin öcünü güzelim kızdan alıcak birde pişirecek galiba:bağır: (fragmdan bişeyler yiyordu 😡)

Bu bölüme 7.5 vereyim:(

Gene tek kaldım dizide:( @berkann (b)

@sürgünüm @destere siz kaçtasiniz?
Yedinci bölümdeyim @destere'den haber yok.