Klasik Game of Thrones - 8. Sezon Yorumları

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
8x5 IMDb’de an itibariyle 6.5 almış ve 5 düzeyine düşmesi oldukça olası.

8x4 ise 6.3’e kadar düşmüş, onun da 5’e doğru yolu var.

8x3 rezaleti henüz 8.1 düzeyinde, o bile 7’leri görecek duruyor. Son 3 bölüm GoT tarihinin gelmiş geçmiş en kötü 3 bölümü olarak sıralandı puan olarak, ki gerçekten de öyle.

Gerçekten ibretlik... IMDb gibi bir fanboy yuvasında bile GoT bu sezonuyla rezil olmuşsa artık kendisini efsaneler arasından çoktan çıkartmış oluyoruz son sezonuyla. Ama özellikle ilk 4-5 sezonu sayesinde yine de efsanelerden biri olarak kalacak, sonradan aşırı bozan efsanelerden. Hatta gelmiş geçmiş sonradan en bozan dizidir GoT. İddia ediyorum dünya tarihinde belki TWD vardır bu kadar üst düzey başlayıp sonradan felaket bozan.

@bazinga bir zamanlar Lost ile kıyaslıyordu ama üzgünüm, Lost’a hakaret ettirmem Lost’un o bozmuş denilen son sezonlarının önünde GoT diz çöker tövbe ister kusura bakmayın.

GoT sayesinde Breaking Bad’in ne kadar mükemmel üstü bir dizi olduğunu bir kez daha anladık. Güzel başladı, harika bir şekilde devam etti ve muhteşem bir final sezonuyla noktaladı. Lost kadar etkileyici olmasa da Lost’dan sonra gelmiş geçmiş en iyi dizi kesinlikle.
 

dreamy

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
21 Temmuz 2016
Mesajlar
14,143
Reaksiyon puanı
11,736
Puanı
710
8x5

Cercie ve Jamie’nin hikayelerinin bu şekilde sonlanmasını sevemedim. Jamie’nin bir anda 180 derece dönüp Cercie’nin kollarına koşmasının etkisini atlatamadan bu hiç olmadı. Son iki bölümdür dizide romantiklik dozu arttı ve ben muzdaripim bu konudan.

Dany’nin kafayı yemesi biraz aceleye getirilmiş sanki. İyilik meleği gibi dolaşan Dany bir anda evrim geçirdi. Ama kadının yaşadıklarını da hafife almamak gerek taht için o kadar yol kat et sonra o gerçeği öğren.

Dracarys’in etrafı alevlere verdiği sahne geçen sezonki Yüksekbahçe’deki görsel şöleni aklıma getirdi. Çok iyiydi. O kargaşada yine Arya’nın kaçışını ve o muteşem oyunculuğunu izledik. Ama yine sağ çıktı tabii nasıl olduysa. Cercie’yi falan öldürseydi de oraya gitmesinin bir amacı mı olsaydı? Saçma olmuş.

Euron ve Jamie’nin sahneleri aşırı gereksizdi. Keşke ejderha ateşiyle yanıp kavrulsaydı da erkenden kurtulsaydık.

Final, beni anca Jon veya Dany’nin dışındaki bir adayın tahta oturmasıyla tatmin edebilir. Zaten Dany ölecek büyük ihtimal de Jon tahtı ele geçirirse çok klişe olur. Final bölümünde bir sürpriz bekliyorum. En azından geneli tatmin edecek bir son yazılmış olmalı şu diziye.

8/10
 

xemrexxx

Favori Üye
Katılım
18 Mart 2012
Mesajlar
181,640
Reaksiyon puanı
132,621
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Sansa dan @Dosi ve @serhatt A nanik geldi rahmetsiz @Çiğdem de mezarında ters dönmüştür @turkuazz @mrt-06 @Yiğitt @xBUGRAx @Aserat @DarkLegenD @Harunnn60 @ozmoturk

 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,083
Reaksiyon puanı
49,737
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
8x5

Bölümü New York'ta dizinin kendi saatinde (21.00) HBO'da izleme şerefine nail oldum. Fakat ne yazık ki pek sevdiğimi söyleyemeceğim. Bölüm hakkında yazılan çizilenleri okuma fırsatım olmadı ama beklediğimiz şanlı 8x5 bu değildi. Neyse iyi tarafından düşünecek olursak Breaking Bad ve Friends arasındaki zorlu seçime bir üçüncünün gelmeyeceği kesinleşti.

Dany'nin delirmesi şaşırtıcı değildi aslında. Üzdü tabii ama senaryo tamamen o yönde ilerliyordu. Fazla hırsın doğuracağı kötü sonuçlara bağlanması gerekiyordu o hikaye. Yoksa Jon'la mutlu beraberlikle yönetilen bir Westeros diziye yakışmazdı. Çekimler de güzeldi...

Cersei öldü mü emin değilim ama öldüyse kendisine yakışan bir son olmadı. Euron ve Jaime'nin sahnesi eh işteydi. Dağ ve kardeşininki 8x5'te umrumuzda olacak bir kavga değildi. Lord Varys gibi yılan bir karakterin bu şekilde ölmesi bence yakışmadı. Onun kurtulup her devrin adamı olarak yeni kralın yanında olması gerekiyordu.

Tyrion ve Jaime'nin final konuşmaları güzeldi. Yalnız Jaime karakterinin bu sezonki vasfı tartışılır, bir şeye bağlayamadılar. Onca şeyden boşa mı kurtuldu sanki?

Her şeye rağmen Game of Thrones bir daha eşi benzeri gelmeyecek efsane bir dizi. Final sezonundaki tatminsizliklerimizi çok abartmamak gerekiyor. Son bölümde neler olacağını büyük merakla bekliyorum...

9/10
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,282
Reaksiyon puanı
39,932
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com

Dizinin son sezon hiçbir büyük dizinin bozmadığı kadar bozduğu da aşikar şimdi? Lost 1 bozmuşsa, HIMYM 10 bozmuşsa GoT da 50 bozmuştur, bunu hiç abartmıyorum. Ki son bölümün güncel IMDB puanı 6.8, bir zamanlar 9 dan aşağı puanı olmayan diziden bahsediyoruz...

Yine de ilk 4-5 sezonuyla ve 6.sezonun bazı bölümleriyle dediğin gibi efsaneler arasına çoktan girdi. Ama genel anlamda ne bir Lost ne de bir Breaking Bad seviyesinde “kalabildi”, belki potansiyeli vardı o seviye için ama GRRM ve senarist değişikliği yüzünden maalesef rezil ettiler diziyi.

Düşünün senarist geçenlerde “Sam’in büyük abisi” gibi bir gafta bulunmuş, dizinin senaristi bile dizinin geçmişinden ve kitaplardan bi haber, Sam’in ailenin en büyük oğlu olduğunu filan bilmiyor. Yahu “sırf şaşırtmak için Arya’yı seçtik” diyen adamlardan bahsediyoruz, boşa mantık aramaya gerek yok.

Bu arada şu an New York’ta mısın?
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,083
Reaksiyon puanı
49,737
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Yok ya çok abartıyorsun. HIMYM o konuda bence açık ara lider. Lost da daha çok bozmuştu da Lost alıştıra alıştıra bozdu GoT sert düşüş.

Bu arada şu an New York’ta mısın?
Yok ya döndüm dün, İstanbul maalesef.
 
Reactions: Tolstoyevski