Klasik Game of Thrones 7. Sezon Yorumları

Bölüm efsaneydi be. O savaş sahnlerinde acayip gaza geldim. Jamie reyis harbi delikanlı adammış. Sonuna kadar savaştı. Bronn reyizi de özlemiştim. Aksiyona dönmesi iyi oldu.

Danny sonunda çıldırmaya yaklaştı. İnşallah Tyrion'ı kendi saflarımıza dahil ederek Jon'u hepten güçlendirebiliriz. Jon demişken keşke Theon'un ağzını yüzünü kırsaydı.

Sonunda Stark reunion gerçekleşti. Brann harbiden kafayı sıyırdı galiba. Arya ise efsane döndü Winterfell'e. Antrenmanda Sansa onu izlerken iyi kıskandı. İnşallah Bealish'in ölümü de Arya'nın ellerinden olacak.

Ya ben ne izliyorum böyle yaa.

4. Bölüm

Son sahnenin gazı ile geldim artık kimse tutamaz beni çünkü Dany baş komutandır kraliçedir 7 iklimin sultanıdır benim için.

Hiç beklemediğim bi hareketti ve sonunda o çok bahsettiği ben kraliçeyim sözlerinin hakkını verdi. Tabi son sahnede aptallığına doyum olmadı yine ama olsun sonuçta Dragonu öyle bırakmazdı çok yadırgadım yine de bi kaç koruma falan bulundurmalı onu takip eden. Tyrion gibi her şeyi gören.
Son sahnede dizinin en büyülü isimleri karşı karşıyaydı yine Jemie ve Dany ilk kez görüştü. Büyük ve sürpriz karşılaşmalar oldu. Karşılaşma deyince bölümde full karşılaşma izledik zaten.

Arya'm ile Sansa ve Bran buluşmasını izlemiştim zaten çok duygusaldı. Bi ara pp yapayım.

Bizim Reek ile Jon karşılaşmasıda iyiydi. Reek ablamı kurtar diye yalvaracak. Jemie ellerinde artık. Tutsak olacak belki Tyrion yardım eder çünkü cüce tutsakken Jemie çok yardım etti. Tyrion'dan şüphe duymak istemiyorum ama olabilir. Jemie ile Yara'yı değiş tokuş muhabbeti olabilir belki.😛 Yok o olmaz yaa gaz geçtim.

Jon'un ilk insanlar ile ak gezenlerin savaşını keşfettigi olayda güzeldi. Öpüşecek mi bunlar yani 6 saniyeyi de geçtik dudaklar salyalar falanda aktı ama diz çökmeden öpüşmeyecek galiba Dany

Euron ile Cercie çılgın atabilir gelecek bölüm. Çok heyecanlandım.

10/10

spoi den mi korkalım yani

Ben erken izledim sızdırılmıştı. Şimdi ne düşünüyorsun? Ve hangi tarafı tutuyorsun?
Kadın katliam yapmayacağım dedi katliam yaptı.
Düşmanını öldürdü katliam sayılmaz. Ben bu Ejderhaları görünce yani bölümün son sahnesinde ki gazla Dany dedim ama fragmanda Cercie yine çok asil. Ben savaştan yanayım sadece kazanan önemli değil.

Son düzenleme:
Jaime reis 2. sezondan beri adamdır benim için. Dany babasının izinden gidiyor. Jaime reisi kim kurtardı sence? Bence Bronn kurtardı. Zırhı deri zırhtı kurtaran kişinin. Ama Dickon da olabilir.

Jemie Dany'nin eline geçse her halde paramparça ederdi. Kral katili neticede.

İlk sezon bende kendisinden nefret ederdim ancak esaretten kurtulduktan sonra onu sevmeye başladım. Reisi Bronn kurtarmış olmayabilir. Dickon kurtarmış olabilir bence ancak yine de tahminim Bronn reisten yana. Bu Danny böyle giderse ekibinden büyük satışlar yiyecek bence. İlk Varys satar sonrada Tyrion Jon'un tarafına geçecek gibime geliyor.

Jemie Dany'nin eline geçse her halde paramparça ederdi. Kral katili neticede.
Hala tam kurtulabilmiş değil. Lannister ve menzil ordusunun çoğu katledildi. Kaçamayabilir. Sadece Dothrak süvarileri gelseydi durdururlardı ama drogon işi bozdu. Bence bildiğin katliam yaptı. Yine boyundan büyük egosunun konuşturur. Ama bu hareketleri daha çok yanlış yaptırır.

Çok dikkatli inceledim ağır çekim falan 2 seçenek var zaten. Randyll tarly olamaz. O da bu savaşta arada kaynayıp öldüyse çok kötü olur. Sonuçta şu an yaşayan en iyi komutan oydu. Dany Jaime'ye bir şey yaparsa ya da akgezenleri görürse esas düşmanın kuzeyde olduğunu anlar ve Jon'un yanına geçebilir.

İlk olarak açık arazide Dothrak'ları hiç kimse yenemez. Bunu bi netleştirelim.

Jamie konusunda ise esir alınırsa Tyrion onu bir şekilde kurtarır. En kötü Jon onu Kuzeye götürür çünkü sızan senaryolarda öyle bir şey varmış galiba. Fragmanda Ak Gezenler gelmeye başlıyorlardı zaten. Bu sezon ya bu taht kavgası biter bir sonraki sezon sadece onlarla savaşırlar ya da sezon finalinde tam iki taraf savaşırken ak gezenler gelir ve sonraki sezon önce onlarla ilgilenilir.

Naptın sen yiğen yav.mp4

Ben hiç böyle bir bölüm beklemiyordum, çok şükür spoiler yemeden izledim ya.
Çok keyifliyim şu gece.

Bronn arbaleti ejderhaya isabet ettirdikten sonra, ejderha çıldırıp arbalete alev püskürtmüştü. Bronn, kendisini son anda atmıştı kenara. Ardından Jaime'nin, Dany'i öldürmek için üstüne koşmasından hemen önce Bronn'un yanında duran beyaz atı göstermişlerdi, yaklaşık 3-4 saniye kadar. Bronn beyaz ata bakıyordu. Yani bence Bronn o beyaz ata binip, kurtarmıştır Jaime'yi son anda.

Zırhlı kuşanmış hazır bir Lannister ordusunu nasıl yenecekler abi? O kadar kitaplarını okuduk araştırdık. Askeri sayılarını neredeyse biliyoruz. Yok imkanı yok. Lannisterlar ufak bir bocalama yaşar sonra durumu düzeltirdiler. Jaime, dothrak süvarileri ilk geldiklerinde dedi zaten püskürtebiliriz diye. Randyll Tarly gibi bir adam var hem bir kere adam savaş dehası.
Ta ki işte drogon görüne kadar.

Ben şöyle düşünüyordum en başta. Bu sezon taht kavgası biter Dany bir şekilde oturur ve saadeti fazla sürmeyip ak gezenler bastırır düşünüyordum ama öyle olmayacak gibi duruyor. Şu 4. bölümü izleyince fikrim değişti. Bu sezon bir şekilde böyle çatışmalar devam eder bir yanda da kuzeyde akgezen saldırısı için toplanılır falan. Dany de artık kabul eder herhalde kuzeye gitmeyi. Ondan sonra ben ak gezen saldırılarının daha önce olacağını düşünüyorum. Yani insanlık akgezenleri yener ve yine son bölümde tahta kimin oturacağını görürüz. Yani kafamda sıralaması değişti.

Evet emin olduğum şeylerden biri Jaime bir şekilde kendini kuzeyde bulacak tekrar. Ve çok önemli rollerde yer alacak. Dizide sanmıyorum vadedilen prens Azor ahai çıkacağını ama kitapta en güçlü aday durumunda.

Evet kesinlikle bende öyle düşünüyorum. Ağır çekimde izlediğimde zaten deri zırhı olan ve uzun saçlı biriydi.

Bronn bir kez daha para için savaşmadığını gösterdi. Adam Jaime için savaşıyor.

Benim sezon başındaki teorilerim hep uçtu gitti. Bu sezon ne olacak artık tahmin edemiyorum ancak tek bildiğim sonunda Jon'un kim olduğu belli olacak.

Benim sezon başındaki teorilerim hep uçtu gitti. Bu sezon ne olacak artık tahmin edemiyorum ancak tek bildiğim sonunda Jon'un kim olduğu belli olacak.
Yani biz biliyoruz da kendi de Targaryen olduğunu öğrenir belki bu sezonun son bölümünde. 2 önemli isim var bu konuda. Biri Bran Stark diğeri Howland Reed. Jon Targ olduğunu kabullenmez bence
Adam Stark bile diyemiyor kendine daha.

Neyse daha fazla tahmin yürütmeyelim ikimizden birinin dedikleri belki çıkarsa izlerken pek zevk almayız.

Dizinin ilk sezonunda Robert Baratheon; "Ancak bir aptal Dothraklar'ın karşısına açık alanda çıkar." demişti. Bunun yanında Dany'nin ejderhasıda vardı. Yani orada çok başarılı bir kumandan olsa dahi Randyll Tarly'nin ve ordusunun, Jaime ve Lannister ordusunun pek yapabilecek şeyi yoktu. Çünkü Dothraklar açık alanda çok etkili ve yenilmez askerler.

Bronn karakteri çok sevdiğim bir karakter zaten. Şu ana kadar yaptıklarıyla kendini kanıtladı.

Herkes o cümleyi hatırlatıyor zaten benim görüşümde olan kişilere. Bence Robert son zamanlarında çok karamsardı. Ve devamlı Targ kızını yani Dannyi düşünüyordu. Adamın Targaryen alerjisi var ne yapsın.
Onu söylerken sayılarını vurgulamak istediler. Ee şöyle söyleyeyim o zaman. Vadi şövalyeleri ile dothrak süvariler karşı karşıya gelse ne olur sana göre?

Bronn şu dizide yaşayan en iyi 3 kılıç ustasından biri konumunda. Çok adice dövüşüyor ama yine de kılıcı harika kullanıyor.