Bölüme Jaime'nin Tyrelller ile olan savaştan elde edilen ganimetleri ordusuyla birlikte Demir Banka'ya götürmesini izleyerek başladık. Bu sırada Bronn ile Jaime'nin diyaloglarını izlemek keyifliydi.
Ardından gelen sahnede Littlefinger, Bran'e bir hançer verdi. Bu sahnenin çokta önemli olmadığını düşünüyorum ancak bence Littlefinger'ın ölümünde Bran'in büyük katkısı olacak. Sonuçta geçmişte yaşanmış her şeyi görebiliyor, bu yüzden Littlefinger'ın, Ramsey ile Sansa evliliğindeki payını biliyordur diye tahmin ediyorum. Bu bilgiyi Jon veya Sansa ile paylaşması Littlefinger'ın öldürülmesi için yeterli bir sebep zaten.
Daha sonra sonunda Arya yuvasına, Kuzey'e döndü. İlk önce Arya'ya inanmadılar. Şişko gardiyan ile Arya'nın arasında diyaloglar güldürdü.
Ancak Arya'nın ne yapıp edip içeri gireceğini biliyorduk ki girdi. Sansa ile kavuşmaları ise müziğinde etkisiyle duygulandırdı, aralarında geçen diyaloglar geçmişi ve Ned Stark'ı hatırlattı.
Arya, Sansa ile kavuşmasının ardından Bran ile de kavuştu. Bran tüm soğukluğu ile karşıladı Arya'yı. Bu çocuğu neden bu kadar soğuk bir karakter haline getirdiler anlamıyorum.
Sahnede yine 'Ben her şeyi görebiliyorum, öğrenebiliyorum' havalarındaydı.
Ardından Jon ve Dany'i izledik. Jon, Dany'e ejderha camlarını ve Orman Çocuklarından kalma yazıları, resimleri gösterdi. Zaten Dany'nin burada gördükleri Ak Gezenler'e karşı savaşmak için ikna olmasına yetti. Jon'dan etkilendi sanırım. Bu arada bu sahnelerden şu sonuca varabiliriz; Cercei'yi alt edip, Dany 7 krallığın tek hükümdarı olursa eğer, sonrasında tüm krallıkların Ak Gezenler'e karşı birlikte savaşmasını izleyebiliriz, ki bence bu muazzam olabilir.
Daha sonra Dany, köprüleri attı ve ejderhalarıyla birlikte savaşa gideceğini söyledi. Tyrion engellemeye çalışsada işe yaramadı. Bu arada Theon'da Dany'nin yanına sığındı. Yine, yeniden ölmemiş oldu. Sam ve Theon'un asla öleceğini düşünmüyorum.
Ve geldik bölümün en muazzam kısmına. Dizi değil film sahnesi gibiydi. Prodüksiyonu buraya saklamışlar sanırım. Dany'nin askerlerinin ayak sesleri duyuldu, Jaime ve askerleri savaş pozisyonunu aldı. Ancak arkasından Dany'nin ejderhasının sesinin duyulmasıyla ve ufukta gözükmesiyle Jaime ve Lannister askerlerinin yapabilecek hiç bir şeylerinin kalmadığı belliydi. Gözlerinde o korkuyu gördük resmen.
Dany "DRACARYS!" dedi ve ejderhası sırayla Lannister askerlerini küle çevirdi. Tam bunlar olurken Bronn arbalet ile ejderhayı vurdu, o sırada Dany ejderhayı kontrol edemez dedim ancak ejderha arbaleti de küle çevirdi.
Muazzam sahnelerdi gerçekten. Ardından Dany ve ejderhası yere indi, Dany, ejderhasının yarasına bakarken Jaime mızrakla üstlerine koştu son çare olarak ama başarılı olamayacağı belliydi. Ejderhanın kafasını çevirip ateş püskürtmesi ile Jeime suyun dibini boyladı.
Önümüzdeki bölüm tahminen Jeime ve Bronn, Dany'nin tutsağı olacak. Cercei'de Demir Banka'ya borcunu ödeyemeyecek. Bu olanlar zaten onu delirtmeye yetecektir. Merakla bekliyorum bir sonraki bölümü.