Klasik Game of Thrones 7. Sezon Yorumları

7x4

Baştan sona epik bir bölümdü. Kan dondurucu dehşet verici ve manyakça bir bölüm...

Bölümün ilk kısmı muazzamdı. Son kısmı muazzamdı. Her kısmı muazzamdı. Gerçekten mükemmel üstü bir bölüm yani. Stark'ların kavuşmaları efsane olmuş. Hepsi yaşadıklarından ötürü birbirleri arasında o eksi sıcaklığın olmadığını hissettirip ama birbirlerini ne kadar çok sevdiğini de hissettirdiler. İşte buna oyunculuk derim. Özellikle Sansa Arya sahnesinde bunu çok net bir şekilde gördük. İkisi birbirlerini son gördüğünde aralarında nasıl bir sevgi ve yakınlık olduğunu biliyorduk. Ama öyle şeyler yaşadılar ki birbirlerine sarılmalarında bile farklı duygular içeriyorlardı. Çünkü cidden çok deli dehşet şeyler yaşadılar ve etkisi büyük oldu ikinsinde de. Ama dedikleri gibi daha hikayeleri bitmedi ve devam edecek. Müthiş sahneydi her bir saniyesiyle.

Arya Brienne sahnesi de çok iyiydi. Arya ciddi manada tam bir suikastçi olmuş. Dövüş tekniği, seriliği ve kılıçla yaptığı dans müthişti. Hızıyla çok kişinin canını yakabilir. White Walkers gelse bile kız süper kahraman gibi. Valerian steel'den yapılma bir bıçak da aldı zaten. İleride savaşta Arya'nın sağ kalıp uzun gecede rol alabilecek bir karakter olduğunu öngörebiliriz buradan. Çünkü Jon'un kılıcı da Valerian steel yapımıydı ve parçalamıştı bir White Walker'ı. Arya'nın da o durumda olduğu bölümleri sabırsızlıkla bekliyorum. :)

Bran'le konuşmaları da gerçekten çok ilginçti. Bran karakterinin duygusuzluğu ve bu hale bürünmesini anlayabiliyorum. Çünkü kafası öyle bir halde ki ve öyle şeyler yaşadı ki aileye veya sıcaklığa veya Lord'luğa veya başka bir duyguya yer yok artık onda. Onun hayatını kurtarıp hep yanında olan Meera Reed'e bile yaptıklarından bunu anlayabiliyoruz. Kızın tepkisi her şeyi anlatıyor. Sadece kuru bi teşekkür etti adam resmen. :A Ama GoT'un Professor X'i olarak dünyada olup biten her şeyi gören biri olarak bu duyguya girmesi ve gelecek tehlikenin de farkında olması karakterin önemini anlatıyor. Bran hikayenin kilit noktalarından bakalım Jon'la buluşması ne zaman olacak acaba ve sonucu ne olacak. Sağlam sahneler olacağı kesin. White Walkers'la ilgili gelişmeler olacağı da kesin.

Dragon glass mağarası ve ilk insanlar hakkında Jon'la Dany'nin konuşması falan güzel sahnelerdi. Onun sonrasında da Dany'nin Jon'a danışması, ondan önceki sahnelerde ve sonrasında aralarındaki etkileşimin bize yansıtılması, birbirlerine bakışları, bir başka sahnede Davos'un kalbini kaptırdın demesi, Jon'un buna zaman yok demesi falan. İkiliyi ileride oluşacak bir birlikteliğe temel attıran klişe lobisine düşmüş bir senaristin hamlesiyim diye bağırıyordu resmen. Ben ikilinin birlikte olmasını açıkçası pek iyi karşılamayacağım ama olacak gibi duruyor.

Arada bir detay daha Theon Jon sahnesi de fena değildi. Theon yine bir şekilde ucuz yırtmış bulundu oradan. Tyrion üstadım ise yaptığı planın çuvallamasının bedelini ödedi tabi. Bir kenara atıldı iplenmedi ve Dany bildiğini yaptı elbette.

Son 16 17 dakika efsaneydi be arkadaş. O nasıl bir prodüksiyon. O nasıl bir teknik kalite. Sinemalarda falan böylesini görmek mümkün değildir. Ejderhaların savaşın içinde olduğu ve gücünün bu denli muazzam gerçekçi yansıtıldığı bir yapım tarihte yoktur sanırım. Dragon Fire kuvvetini tam manasıyla gördük. Böyle bir kıyım böyle bir güç çok fazla be çok! Ve insanların bu güce karşı koyabilecek hiç bir şeyi yoktu. Lannister Tarly ordusu karadan Dothraki havadan Ejder ateşiyle çaresiz biçimde kıyıma uğradılar. Hem de ne kıyıma vahşetti resmen !! Jaime ise çırpındı da durdu. Verdikleri cesur kararla savaşmayı denediler ve iyi de direndiler doğrusu öyle bir kuvvete karşı. Dizinin 5x8'den sonra en büyük prodüksiyonlu sahnesiydi 6x9'la birlikte tabi. Ve gerçekten ejderha gücünün de ilk defa ne denli etkili olduğunu görmemiz açısından müthişti her şeyiyle. Qyburn'ün yaptığı arbalet Drogon'un kanadına denk geldi ve yere inmek zorunda kalmasını sağladı ama yine de bir şekilde güçlü kalmasını bildi.

Jaime'nin Dany'e koşarken Tyrion'un verdiği tepki onun da inatla devam etmesi ardından gelişen sahneler falan çok iyiydi be. Tyrion'un Jaime'ye olan sevgisinden bir tık bile azalma olmadığını tekrardan gösterdiler bize. Jaime tutsak olursa ve bu ikili tekrar karşımıza abi kardeş çıkacak ve müthiş diyaloglar olacaktır o sahnelerde, ve duygusu da muazzam olacaktır.

Bakalım bundan sonra hikayede neler olacak Cercei bunun karşısında neler yapacak göreceğiz ama işi çok zor olacak bunu buradan anladık tabi.

10/10

Düşene yardım eder misin sorusuna cevabı değiştirdim ve daha asil oldum. Süperim.:Z

@Harunnn60 @Çiğdem- @Doğu

Ekli dosyayı görüntüle 56650
Tek seferde : :A
Screenshot_20170806-025744.png

Bi sahnesini izledim cidden ne güzel bi sahneydi yaa:bhr:

Sansa ve Arya sahnesinden bahsediyorum. Çok güzeldi. Bran ile bir araya geldikleri konuştukları sahnelerde çok hoştu.:bhr: Jon seni görse sevinçten bayılır herhalde dedi ya Sansa cidden Jon Arya sahnelerini özlediğimi hatırladım. Ne günlerdi.:X

Bi sahnesini izledim cidden ne güzel bi sahneydi yaa:bhr:

Sansa ve Arya sahnesinden bahsediyorum. Çok güzeldi. Bran ile bir araya geldikleri konuştukları sahnelerde çok hoştu.:bhr: Jon seni görse sevinçten bayılır herhalde dedi ya Sansa cidden Jon Arya sahnelerini özlediğimi hatırladım. Ne günlerdi.:X
JL adam mıdır?

8x01 in szdırıldı denilen senaryosunu okudum daha türkçeye çevrilmemiş; 7x5 de olabilir gece 4 te okudum ingiliççe pek aklımda değil şimdi :F @OzaN gibi spoi den korkmuyorsanızo kuyabilirsiniz:A dikkat @Forumdash ın için şo kedici ve depresyonlara sevkedici bilgi içerir:A
8.sezon ilk bölümünde melisandre kızıl cadıların mabedne varıyormuş volantiste mi ne bir yer ama geri gönderiliyormuş yaklaşan savaşta rolü olduğu söylenerek

tormund,davos, jon vb. white walkerslarla ilgili araştırma için duvarın orada dolanırkene saldırıya uğruyorlar khaleesi yardıma geliyor ancak buz üstünde oldukları için ejderhalar inemiyor o da uzaktan bir noktadan kurtayıro ama night king adı V ile başlayan (unuttum şimdi viserys miydi neydi :F ) ejderhayı yaralıyor sonra buz kırılıyor ejderha içine düşüyor ve ölüyor .

bu vesileyle khaleesiyi teselli etmek isteyen jon iyice yakınlaşıyor.
bran ona targeryen olduğunu anlatıyor. arya ile de sonunda buluşuyorlar.

sonra white walkerslara dönüyoruz o da ne öldürülen ejderha da onların safına katılmış bölüm sonu falan da filan :X

@Sherlock @FaJi @Çiğdem- @Harunnn60 @cookies @vadikızı @mrt-06 @MEnes @sokak sanati @Yiğitt @Tolstoyevski @yatutarsa

Kimden bahsediyorsun.:F
Dizinin şu an yaşayan en iyi kılıç ustası, Lannister hanesinin koruyucusu, Casterly Kayası lordu, kral katili, Eski Kral Muhafızları Lord Kumandanı, Sör Jaime Lannister'dan bahsediyorum tabi ki de.

8x01 in szdırıldı denilen senaryosunu okudum daha türkçeye çevrilmemiş; 7x5 de olabilir gece 4 te okudum ingiliççe pek aklımda değil şimdi :F @OzaN gibi spoi den korkmuyorsanızo kuyabilirsiniz:A dikkat @Forumdash ın için şo kedici ve depresyonlara sevkedici bilgi içerir:A
8.sezon ilk bölümünde melisandre kızıl cadıların mabedne varıyormuş volantiste mi ne bir yer ama geri gönderiliyormuş yaklaşan savaşta rolü olduğu söylenerek

tormund,davos, jon vb. white walkerslarla ilgili araştırma için duvarın orada dolanırkene saldırıya uğruyorlar khaleesi yardıma geliyor ancak buz üstünde oldukları için ejderhalar inemiyor o da uzaktan bir noktadan kurtayıro ama night king adı V ile başlayan (unuttum şimdi viserys miydi neydi :F ) ejderhayı yaralıyor sonra buz kırılıyor ejderha içine düşüyor ve ölüyor .

sonra white walkerslara dönüyoruz o da ne öldürülen ejderha da onların safına katılmış bölüm sonu falan da filan :X

@Sherlock @FaJi @Çiğdem- @Harunnn60 @cookies @vadikızı @mrt-06 @MEnes @sokak sanati @Yiğitt @Tolstoyevski @yatutarsa
İlerki bölümler spoiler. Gerçi üstte yazmış. :D

Doğrudur paşam böyle. Viserion gidiyor mefta oluyor. :D Yakınlaşmalar başlıyor.

Sen komple karistirmissin. Bunlar 7x5te değil. Bir kısmı 8. Sezonun bor kısmı da 6. Ve 7. Bölümünün senaryosu.

Dizinin şu an yaşayan en iyi kılıç ustası, Lannister hanesinin koruyucusu, Casterly Kayası lordu, kral katili, Eski Kral Muhafızları Lord Kumandanı, Sör Jaime Lannister'dan bahsediyorum tabi ki de.

İlerki bölümler spoiler. Gerçi üstte yazmış. :D

Doğrudur paşam böyle. Viserion gidiyor mefta oluyor. :D Yakınlaşmalar başlıyor.

Adamdır o zaman :A Nine'ti kılıca vurmadı o yüzden bence adam yaa kesin:A

Ya arkadas gelecek sezonun ilk bölümünün senaryosunu okumaktan ne zevk aliyorsunuz :D
Mesela Jonun bicaklandigi sahnede önceden bilip "aha bak simdi bicaklanacak" demek mi daha zevkli veya o sahnede "Ohaaaaaa" diyerek sinirden George Martinin tüm sülalesine sövmek mi :A

Ya arkadas gelecek sezonun ilk bölümünün senaryosunu okumaktan ne zevk aliyorsunuz :D
Mesela Jonun bicaklandigi sahnede önceden bilip "aha bak simdi bicaklanacak" demek mi daha zevkli veya o sahnede "Ohaaaaaa" diyerek sinirden George Martinin tüm sülalesine sövmek mi :A

7x4

Baştan sona MUAZZAM bir bölümdü. Kesinlikle en iyi Game of Thrones bölümüydü.

Bölüme Jaime'nin Tyrelller ile olan savaştan elde edilen ganimetleri ordusuyla birlikte Demir Banka'ya götürmesini izleyerek başladık. Bu sırada Bronn ile Jaime'nin diyaloglarını izlemek keyifliydi.

Ardından gelen sahnede Littlefinger, Bran'e bir hançer verdi. Bu sahnenin çokta önemli olmadığını düşünüyorum ancak bence Littlefinger'ın ölümünde Bran'in büyük katkısı olacak. Sonuçta geçmişte yaşanmış her şeyi görebiliyor, bu yüzden Littlefinger'ın, Ramsey ile Sansa evliliğindeki payını biliyordur diye tahmin ediyorum. Bu bilgiyi Jon veya Sansa ile paylaşması Littlefinger'ın öldürülmesi için yeterli bir sebep zaten.

Daha sonra sonunda Arya yuvasına, Kuzey'e döndü. İlk önce Arya'ya inanmadılar. Şişko gardiyan ile Arya'nın arasında diyaloglar güldürdü. :A Ancak Arya'nın ne yapıp edip içeri gireceğini biliyorduk ki girdi. Sansa ile kavuşmaları ise müziğinde etkisiyle duygulandırdı, aralarında geçen diyaloglar geçmişi ve Ned Stark'ı hatırlattı.

Arya, Sansa ile kavuşmasının ardından Bran ile de kavuştu. Bran tüm soğukluğu ile karşıladı Arya'yı. Bu çocuğu neden bu kadar soğuk bir karakter haline getirdiler anlamıyorum. :A Sahnede yine 'Ben her şeyi görebiliyorum, öğrenebiliyorum' havalarındaydı.

Ardından Jon ve Dany'i izledik. Jon, Dany'e ejderha camlarını ve Orman Çocuklarından kalma yazıları, resimleri gösterdi. Zaten Dany'nin burada gördükleri Ak Gezenler'e karşı savaşmak için ikna olmasına yetti. Jon'dan etkilendi sanırım. Bu arada bu sahnelerden şu sonuca varabiliriz; Cercei'yi alt edip, Dany 7 krallığın tek hükümdarı olursa eğer, sonrasında tüm krallıkların Ak Gezenler'e karşı birlikte savaşmasını izleyebiliriz, ki bence bu muazzam olabilir.

Daha sonra Dany, köprüleri attı ve ejderhalarıyla birlikte savaşa gideceğini söyledi. Tyrion engellemeye çalışsada işe yaramadı. Bu arada Theon'da Dany'nin yanına sığındı. Yine, yeniden ölmemiş oldu. Sam ve Theon'un asla öleceğini düşünmüyorum. :A

Ve geldik bölümün en muazzam kısmına. Dizi değil film sahnesi gibiydi. Prodüksiyonu buraya saklamışlar sanırım. Dany'nin askerlerinin ayak sesleri duyuldu, Jaime ve askerleri savaş pozisyonunu aldı. Ancak arkasından Dany'nin ejderhasının sesinin duyulmasıyla ve ufukta gözükmesiyle Jaime ve Lannister askerlerinin yapabilecek hiç bir şeylerinin kalmadığı belliydi. Gözlerinde o korkuyu gördük resmen.

Dany "DRACARYS!" dedi ve ejderhası sırayla Lannister askerlerini küle çevirdi. Tam bunlar olurken Bronn arbalet ile ejderhayı vurdu, o sırada Dany ejderhayı kontrol edemez dedim ancak ejderha arbaleti de küle çevirdi. :A

Muazzam sahnelerdi gerçekten. Ardından Dany ve ejderhası yere indi, Dany, ejderhasının yarasına bakarken Jaime mızrakla üstlerine koştu son çare olarak ama başarılı olamayacağı belliydi. Ejderhanın kafasını çevirip ateş püskürtmesi ile Jeime suyun dibini boyladı.

Önümüzdeki bölüm tahminen Jeime ve Bronn, Dany'nin tutsağı olacak. Cercei'de Demir Banka'ya borcunu ödeyemeyecek. Bu olanlar zaten onu delirtmeye yetecektir. Merakla bekliyorum bir sonraki bölümü.