Öncelikle sezonu genel hatlarıyla değerlendirirsek manasız zaman atlamalarıyla ve fun service senaryolarla beni biraz üzdü. Ancak aksiyon-görsel efektlerin kalitesi ve aldığım haz önceki sezonların fersah fersah üzerinde.
Sezon finali de yoğun diplomasi trafiğiyle başladı. Jon'un gururu yine pahalıya mal oldu. Tamam kardeşim gururlusun, en gururlu sensin anladık. Ama fazla gurur, neyse
Dany iki ejderhayı getirmekle büyük hata yaptı. Güç gösterisi yapayım derken uyuyan Cercei'yi uyandırdı. Ejderhaların da günün sonunda hasar alabileceğini hatta yok olabileceğini anladı. Zaten Yüksekbahçe savaşında arbaleti yiyince sendelemişti.
Toplantının Ejderhaçukurunda olması da hoş bir detaydı. Eskiden ejderhalar çok daha büyükmüş ki zaten kitapta da geçiyor. Gerçek hayatta eski insanlar da çok büyükmüş. Günümüzde evlere hapsolduğumuz ve doğaya karışmadığımız için fizyolojik olarak küçüldük. Game of Thrones bence burada kamu spotu veriyor bize. Şu bilgisayarları kapatın da dışarı çıkın diye
Ya da bu lafı çok sık duyduğum için ben böyle algıladım
Bölümde beni en gaza getiren iki olay vardı. Birincisi malum son sahne ki ona sonradan değineceğim. İkincisi de yan hikaye olan Stark boysun yılların manipülatörü Littlefinger'ı barnağında oynatışı
Olayın böyle sonuçlanacağının spoilerını lanet olsun ki yememe rağmen yine de o Ezelvari plan beni benden aldı. Bran gördü, Sansa ortaladı, Arya golü attı
Müthiş kurgulanmış. O hayın spoilerı yemeseydim neredeyse inanacaktım Sansa'nın Eyşanlık yapacağına
Veee gelelim binlerce yıllık duvarın tuzla buz oluşuna
Night King at biner gibi binmiş yıkıyor surları
Heybetini gizli tut yiğidim. Heyt bee
Şaka bir yana realist olarak bakarsak Ölülerin bizimkileri yerle bir etmesi gerekiyor. Tamam ejderha sayısı 2v1 amma velakin kara gücü olarak misliyle daha fazlalar. Night King'i ejderha tepesinde görünce Dany'nin diğer ejderine kim bineceği sorusu aklıma geldi. Veee tabi olayı malum vuslat sahnesine bağlıyorum. 7 sezondur asıl oğlan asıl kızla nasıl halvete girecek diye bekleyen pelinsu tayfası zevkten dört köşe
Tabi benim de hoşuma gitmedi diyemem
Neyse, diğer ejderi de Targeryan kanı taşıyan, birkaç bölüm önce ejderhanın kafasını okşamasıyla gözümüze sokulan, demir tahtın gerçek varisi, R+L=Aegon Targeryan; namı diğer Jon Snow kullanır tabii ki
Bu arada Night King, kardeşim sen statik mühendisi misin. Hiçbir ölüye zarar vermeden nasıl duvarı yıkıyosun? O koskoca buz kütleleri nasıl oluyor da hep boşluğa düşüyor? Bu eleştiriyi yapmasam bu gece uyuyamazdım
2018 veya 2019'da bol aksiyonlu kanın gövdeyi götürdüğü uzun gecede görüşürüz