Klasik Game of Thrones 5. Sezon Yorumları

@OzaN 2.bölüme kesin 10 verirsin o zaman bir hafta beklemek zor olsa gerek takdir ediyorum sizi ben bu gece bitiririm 4.bölümü. :D

5x3 5x4 ü izledim
tyrion
öyle ya da böyle khaleesiye doğru yol alıyor arabadan indikten sonra jorah kaçırdı bunu yine khaleesiye yol alıyor adam :)
harpy nin oğulları onun bunun oğlu çıktı khaleesiye zorluk çıkaracaklar gibi sör barristan da öldü gibi :)
cersei kolay pes etmiyor :) dine döndü kadın :F adamları silahlandırdı lorası hapse attırdı bir yandan da baelishi kontrol ediyor totoşun oyununu çözmesi uzun sürmez margery nin babasını da gönderdi para bulsun diye yolda öldürtecek gibi
jamie ve panpası mycellayı kurtarmak için dorne a geldiler ama oberyn in karısı ve kızları boş durmucak gibi
martellerin lideri totoşu sevmedim yürüyemöiyi zati savaş da çıkartmıci gibi
arya temizlik işleri ile uğraşıyor bu sezon da uut yok ondan
jon kumandan oldu ama aklı stannisin teklifinde bence özellkle kızıl kadının you jknow nothing jon snow sözünden sonra:A
sansa oyunu oynmayaı öğrenmiştir umarım bir margery performansı bekliyoruz[/spoiler

5x3: 8 point
5x4:8.2 point

S05B01

Süper bölümdü diyemicem ben de.Sıkmadı ama özlentimi de beklentimi de karşilayamadı.

Khalees'i ve ejderhaları özlemişim.Ejderhalı sahneleri bolcana tutsalar keşke:( Şu kaçan ejderhayı bende merak ettim.

Tyrion ve Khaleesi iş birliği süper olacaktır.Aria ve Jon da bu takıma katılmalı.Sansa ile şu şovalyeli kadının yollarının rastlantiliği biraz olsa heycan kattı Tyrion-Khaleesi olayından sonra.

Benimde aklıma takılan bi soru var. Lekesizler hadım edilmemişmiydi? Umumhanede ne işleri var?

Jon Snow yine klasik vicdanını konuşturup, taktir kazanmiş gibi görünüyor.Keşke yansaydı.Işıkların kraliçesi onla da işi pişirirse şaşmam.

Cercei'nin flashbackli sahnesi güzeldi.Güzel olma sebebi tabiki castın yine uygun seçilmesinden.Küçük Cercei'de iyiydi.Ben ilerki bölümlerde yine beklerim kendisini.

Bence 8'i geçecek bi bölüm değildi.Sızıntının neden oldugunun resmiyeti. 8 vereyim gönüller bozulmasın:)

2. bölümde gayet hoştu. Çok önemli gelişmeler oldu.

Khaleesi yusuf yusuf.:F Kezo kraliçeliği beceremedi.:F Tyrion el atmadan düzelmeyecek bu Khaleesi anlaşıldı. Zaten halkı bir birine düşürdüğü yetmiyor gibi bir de Ejderha'ya da bakamıyor. yok bu kadın demir tahta oturmasın. Net.:X
Bu arada o yılan gibi ses çıkarma olayı neydi öyle.😱 Ben tırstım.

Sansa bizim Sarı cellatı reddetti.:( Brieen peşini bırakmayacakmış ama Sansa'nın. İyi yapıyor yeminine sadık kalarak.:Z

Arya yüz değiştiren adamı buldu. Niye kızı bu kadar yordu. Zaten parmak kadar bir şey sokağa bırakılır mı.:( Acaba o kulede ne var. Merak içindeyim.🙄

Jon Snow Kuzeyin Lordumu oldu ne olduysa. Hiç sevinmedim. Düşüşünüde merakla bekliyoruz. Zaten kızıl afet Ygritte'i vuran çocuk ile eğitim yapıyor. Kılım sana Snow. Hep Snow kalman dileği ile.ss

9.2/10

5x1

Pek bi olay olmadı ama sıkılmadım izlerken.

Khaalesi gözümden düştü artık, o adamla olan sahnesinde bitti dedim artık yakışmadı Khaalesi'ye :D

Bu dizideki tek favorim Tyrion reyiz kesinlikle adam müthiş oynuyor ya, bu sezon Khaalesiyle ortak olabilirler ancak o zaman Khaalesi eski ihtişamına kavuşabilir benim için :D

Jon Snow'u pek sevmesemde sonda yaptığı iyiydi.
9/10

5x2

Direnişe fazla dayanamadım. Çünkü herkes 4. bölümü izlemişken 2. bölümü izlemek beni heyecanlandırmayacak. Görüntü kalitesi de laptopta berbat olsa da televizyona atınca gayet iyi. Oscar dönemindeki screener sürümleri gibi işte. :)

Bölüme gelecek olursam evet ilk bölümden daha iyi olduğu inkar edilmeyecek bir durum. :):)

İki bölüm üst üste Khaleesi'yi gördük başımıza taş yağacak. :) Khaleesi bu sefer yine karizmasını konuşturdu. Fakat bu son karmaşa hiç iyi olmadı. Ejderhalı sahne yine harikaydı. Ejderhalar muhteşem ya Khaleesi kullanmayı öğrense bir de. :(

Arya'yı özlemişiz. Onun sahneleri de çok iyiydi. Listesi 4 kişiye inmiş. Daha çoktu herhalde? :D Joffrey ve birkaç kişi daha liste dışı kaldı herhalde. :):) (O değil de Joffrey ne güzel ölmüştü ya. :):))

Cersei'nin amcasını sevdim. Tywin Lannister'ı aratmayacak gibi Cersei'ye laf sokma konusunda. :D

Oberyn Martell reyisin abisi de reyise benziyor ama bekleyelim bakalım. :)

Sansa'nın sesine ne olmuş ya. :( Adını hatırlamadığım uzun kadın yine reddedildi. :(

Ve son olarak...

Jon Snow'un sahneleri yine çok iyiydi. Normalde Jon Snow'u kişilik olarak çok severdim ama sahnelerinden sıkılırdım. Bu sezon sahneleri harika gidiyor. Galiba en sevdiğim karakterlerden biri olma yolunda ilerleyecek harika.

Gece nöbetinin yeni komutanı seçildi herhalde. Fakat Stannis'in teklifini kabul edip Winterfell Lordu Jon Stark olmak varken ne derece tatmin edici bilmiyorum. :(

Sanırım ilk sezondan bu yana ilk kez iki gün üst üste Game of Thrones izleme şerefine nail olabildim. Şu bir gerçek ki şu an yayındaki dizilerden Game of Thrones'un yanına dahi yaklaşabilecek herhangi bir dizi yok. Game of Thrones çok başka bir yerde. :)

9+ /10

5x2

Direnişe fazla dayanamadım. Çünkü herkes 4. bölümü izlemişken 2. bölümü izlemek beni heyecanlandırmayacak. Görüntü kalitesi de laptopta berbat olsa da televizyona atınca gayet iyi. Oscar dönemindeki screener sürümleri gibi işte. :)

Bölüme gelecek olursam evet ilk bölümden daha iyi olduğu inkar edilmeyecek bir durum. :):)

İki bölüm üst üste Khaleesi'yi gördük başımıza taş yağacak. :) Khaleesi bu sefer yine karizmasını konuşturdu. Fakat bu son karmaşa hiç iyi olmadı. Ejderhalı sahne yine harikaydı. Ejderhalar muhteşem ya Khaleesi kullanmayı öğrense bir de. :(

Arya'yı özlemişiz. Onun sahneleri de çok iyiydi. Listesi 4 kişiye inmiş. Daha çoktu herhalde? :D Joffrey ve birkaç kişi daha liste dışı kaldı herhalde. :):) (O değil de Joffrey ne güzel ölmüştü ya. :):))

Cersei'nin amcasını sevdim. Tywin Lannister'ı aratmayacak gibi Cersei'ye laf sokma konusunda. :D

Oberyn Martell reyisin abisi de reyise benziyor ama bekleyelim bakalım. :)

Sansa'nın sesine ne olmuş ya. :( Adını hatırlamadığım uzun kadın yine reddedildi. :(

Ve son olarak...

Jon Snow'un sahneleri yine çok iyiydi. Normalde Jon Snow'u kişilik olarak çok severdim ama sahnelerinden sıkılırdım. Bu sezon sahneleri harika gidiyor. Galiba en sevdiğim karakterlerden biri olma yolunda ilerleyecek harika.

Gece nöbetinin yeni komutanı seçildi herhalde. Fakat Stannis'in teklifini kabul edip Winterfell Lordu Jon Stark olmak varken ne derece tatmin edici bilmiyorum. :(

Sanırım ilk sezondan bu yana ilk kez iki gün üst üste Game of Thrones izleme şerefine nail olabildim. Şu bir gerçek ki şu an yayındaki dizilerden Game of Thrones'un yanına dahi yaklaşabilecek herhangi bir dizi yok. Game of Thrones çok başka bir yerde. :)

9+ /10
İşte sorun da bu, şuan bu dizinin kalitesine yaklaşacak dizi yok, bayadır da yok. Biraz eskiye bakarsak, Breaking Bad in Lost un Prison Break in adının geçtiği yerde Game of Thrones söz konusu bile olmaz normalde ama şu son birkaç yıldır böyle efsane diziler gelmiyor. Bize de tek çare olarak yeniden izlemek düşüyor. Lost ve Breaking Bad'e yeniden başlamayı ciddi ciddi düşünüyorum, gerçi geçen yıl Lost a yeniden başlamış ve 1x12 ye gelmiştim iki günde ama aksilik yüzünden rafa kalkmıştı.

Umarım LOST u Prison Break i Breaking Bad i hatırlatacak bir dizi daha görürüz ölmeden . :)

İşte sorun da bu, şuan bu dizinin kalitesine yaklaşacak dizi yok, bayadır da yok. Biraz eskiye bakarsak, Breaking Bad in Lost un Prison Break in adının geçtiği yerde Game of Thrones söz konusu bile olmaz normalde ama şu son birkaç yıldır böyle efsane diziler gelmiyor. Bize de tek çare olarak yeniden izlemek düşüyor. Lost ve Breaking Bad'e yeniden başlamayı ciddi ciddi düşünüyorum, gerçi geçen yıl Lost a yeniden başlamış ve 1x12 ye gelmiştim iki günde ama aksilik yüzünden rafa kalkmıştı.

Umarım LOST u Prison Break i Breaking Bad i hatırlatacak bir dizi daha görürüz ölmeden . :)
1-2 sene önce Breaking Bad vardı o zaman da Game of Thrones da fazlasıyla söz konusuydu. :):) Bir diziyi öveceğim diye bir diğerini batırmanın anlamı yok. :) Saydığın dizilerle aşağı yukarı aynı seviyede bir dizi. :)

Birebir aynı tat zor ama farklı tatlarda aynı seviyelerde diziler görürüz umarım. :)

5x1

Dün gece izlemiştim de yorum yapamadım şimdi yapayım. :)

Güzel bir bölümdü, diğer bölümleri izlemeyip hafta hafta izleyeceğim ama sanırım meraktan çatlayacağım. :)

İlk bölüme Arya'yı koymazsanız böyle sızdırılmayla cezalandırılırsınız. :)

Umarım Khaleesi tekrar ejderhalarına hükmeder. Niye korkuyo ki anlamadım sen ejdarhaların anasısın ya. :):)

Önüne gelen "Kıştepesi'nin piçi" diye tanıtıyor John Snow'u. Nasıl kanıksadıysa yavrucak; hep bi tevazu, bi kabullenme. Yazık, günahtır be. :(

Son sahnede adamı okla vurunca bir kez daha kalbimi kazandı. John Snow'un askerleriyiz. Adamsın kuzeyin oğlu. :)
8.5/10

5S3B

Muhteşem bir bölümdü. Çünkü Khaleesi yoktu. :F

Sansa senin bahtı çok kara Bee. :( Aslında Ramsey'ı seviyorum biraz. Umarim Sansa'ta kötülük etmez. Bhaleish niye yaptırdın bunu Sansa'ya.:( Ama Kuzey halkı çok sevimliler. Orada ki yaşlı teyze 'Kuzey Unutmaz' dedi beni benden aldı. :bhr:

Snow'dan waow dedirttirdi. Ne artistik çekti Hee. :F Adama yetki vermeye gör. Şeydi kötü yanı. Durumun Snow için kötü gitmesini diliyorum kısa zamanda.:Z

Cüce ile Khalessi'nin eski yaver buluştu. Kraliçeye götürüyorum dedi umarım bu Cercie değildir. :( Cuceyi Cercie'den daha az Severim ama yinede oraya dönsün istemiyorum.

Arya Star gitti ve by hiç kimse geldi. O kule ne saçma bir yermiş. Arya kendini kaybetmesé bari. :( Özgürlükler
şehrinde umduğunu bulsa.

Margary ne ayar verdi Cercie'ye.:F Yeni Kraliçemiz tatlı olduğu kadar akıllıDa.Tommen'ida aldı yanına. :Z Cercie'ye darbeyi indirdi.:F

9.5/10

5S3B

Muhteşem bir bölümdü. Çünkü Khaleesi yoktu. :F

Sansa senin bahtı çok kara Bee. :( Aslında Ramsey'ı seviyorum biraz. Umarim Sansa'ta kötülük etmez. Bhaleish niye yaptırdın bunu Sansa'ya.:( Ama Kuzey halkı çok sevimliler. Orada ki yaşlı teyze 'Kuzey Unutmaz' dedi beni benden aldı. :bhr:

Snow'dan waow dedirttirdi. Ne artistik çekti Hee. :F Adama yetki vermeye gör. Şeydi kötü yanı. Durumun Snow için kötü gitmesini diliyorum kısa zamanda.:Z

Cüce ile Khalessi'nin eski yaver buluştu. Kraliçeye götürüyorum dedi umarım bu Cercie değildir. :( Cuceyi Cercie'den daha az Severim ama yinede oraya dönsün istemiyorum.

Arya Star gitti ve by hiç kimse geldi. O kule ne saçma bir yermiş. Arya kendini kaybetmesé bari. :( Özgürlükler
şehrinde umduğunu bulsa.

Margary ne ayar verdi Cercie'ye.:F Yeni Kraliçemiz tatlı olduğu kadar akıllıDa.Tommen'ida aldı yanına. :Z Cercie'ye darbeyi indirdi.:F

9.5/10
4.bölümü izle de
kim kime darbe indiriyor gör:A

5x3

Her zamanki gibi çok iyi bölümdü. :)

North Remembers :)

Sansa'ya çok üzüldüm. Zavallı Ramsey Bolton'a kaldı kala kala. :( Sansa'nın Winterfell'e geldiği sahne duygulandırdı. :(

Arya'nın iğnesinin gitmesine üzüldüm. Kılıcı olmadan Arya olur muymuş. :( Kale enteresan bir yerdi. Merak ediyoruz bakalım Arya'ya olacakları...

Jon Snow'un sahneleri yine harikaydı. Stannis'in üstat biraz kafasını karıştırdı sanki. Winterfell'i al işte reyis ya bırak gece nöbetini falan. :(

Tyrion'ın kaçırılması kötü oldu. Ben kraliçe diyince direkt Khaleesi olarak düşündüm ama Cersei de olabilir cidden ama umarım değildir. Khaleesi'nin gözüne girmek istiyor olabilir Jorah?

Margaery'nin sevimli kralla sahneleri güzeldi. :D Yalnız o kızlar matinesi gibi ortamını sevmedim gerçi Cersei ile dalga geçiyorlar falan ama Cersei'yi kızdırabilecek bir oluşum. :D

Küçük kralın Cersei'yi evine göndermek istemesi de güzeldi. Bu sene Cersei'ye vuran vurana. :D Yalnız umarım bunların intikamını aldıracak bir sahnesi olmaz. :(

Bu arada bu sezonun ilginç yanı çoğu karakteri her bölümde görüyoruz. Çünkü yollar kesişti bir şekilde. :)

9/10

5x3

Bizim dünyamıza da göndermelerin olduğu bölümdü

Özellikle The Godfather ve Dr. Frankenstein ı anımsattı bazı sahneler

Jon Snow un "Düşmanını daha yakın tutman gerekmez mi?" sözüne karşın, Stannis in "Onu kim demişse gerçek düşmanı olmamış tarzı bir söz söylemesi. Aklıma direkt Godfather geldi. :) Gerçi o bilindik bir vecize ama bende nedense The Godfather ı hatırlatır

Cercei nin yanındaki doktor mu profesör mü her neyse işte o adam sanırım bizden Doktor Frankenstein gibi biri çıkacak? Yanlış görmediysem resmen ceset hareket etti!!! Bundan çok güzel komplo teorileri üretilebilir

Nedense Cercei Lannister e karşı yavaştan yavaşa sempati duymaya başladım.

Ayrıca 4 sezonun tamamı boyunca birazcık Stark 'lara sempati duysam da, haneler arasında tümüyle tarafsız idim

Ancak yavaştan yavaşa Stannis' e karşı da sempati duymaya başlıyorum.

Hele olur da Kışkalesini Boltonlardan alırsa zaten direkt olarak tarafımı kazanır.

Daanerys Targaryen
Kezbanın çakmasının yapılması ve kel hadım ın "Rahiplerin ve fah***lerin.." sözü ilgi çekiciydi. Cümle hafızam pek kuvvetli olmadığı için tamamını yazamadım o sözün, ama güzel bir replik.

Bu arada
Valar Morgheulis sözünüzü söyleyen adamın yüz değiştirme yeteneği filan bende Ned Stark için yeni bir umut uyandırdı. Aslında bunu geçen bölüm söylemem gerekirdi ama nedense bu bölümde aklıma geldi. :)

Genel olarak da ortalama bir bölümdü. :)

8.6/10

5x4

Evet dört bölümü de tüketmiş bulunduk. Sağlık olsun, o beşinci bölüm gelecek sonuçta. :):)

Yine çok iyiydi fakat sezonun diğer bölümlerinin daha da iyi olacağını tahmin ediyorum. :)

Tyrion, Khaleesi'ye gidiyormuş Jorah ile birlikte. İkisinin karşılaşmasını, ikisi arasında nasıl sahneler geçeceğini çok merak ediyorum. Eğer Tyrion, Khaleesi'ye akıl hocalığı ederse Khaleesi çok güçlenir.

Bu arada bölümün sonundaki sahne de acayipti. Khaleesi'nin üstat resmen yardırdı. :):) Bence onun ölümü Tyrion'ın önünü açtı? Ona ihtiyaç olmuş oldu?

Jon Snow, kızıl kadına da karşı koymayı başardı. Aslında gönlünde Kış Tepesini geri almak var ama onurlu duruşundan ödün vermemekte ısrarcı. :)

Stannis'i bu sezon ben de daha çok seviyorum. Bolton'lara haddini bildirecek inşallah. :)

Oberyn'in karısı herhalde o da ilginç bir kadın.

Jamie Lannister ve adını unuttuğum adamın sahneleri de güzeldi. :)

Margaery'nin kardeşi ölsün demiştim dualarım kabul olmaya yaklaştı. :D Küçük kralın düştüğü durum kötüydü. Çocuğu seviyorum ya o çocuğun Joffrey gibi birinin kardeşi olduğuna inanmak güç. Gerçi Cersei ile Tyrion da kardeş. :)

9/10

5x4

Bölümler git gide güzelleşiyor. Şahane bir bölümdü. Tek eksik Arya...

Snow ile ışıkçiların rahibesinin sahnesi süperdi. Snow iyi direndi kadına. :F Ygritte'ede baya direnmişti ama...
Ygritte'ı andığımız sahnede güzeldi.:(

Jamie ile Dornelular ilk savaşını yaptı. Oberyn'in karısı baya çetin ceviz. O kafa kıran kızına süperdi. :bhr:

Khaleesi kraliçe olmayacaktı. Direk Westores'é yürüyüp tahta gidecekti.orada durarak hata yaptı. Bunu her bölüm görüyoruz. Kadın sistemi duzeltecegim derken zayıflıyor.

Sansa ile Bealish'in sahne efsaneydi. Bealish çok akıllı adam. Stannis'ı destekliyormuş. Stannis kazanacak galiba tahtı ve Sansa Kuzey'in kraliçesi olacak.:Z Sansa'ya verdiği taktik süperdi. Taktik güçlü adamların üstesinden gelebiliyor ve en büyük örnek tabi ki Bealish. Sansa'ya da bunu çok doğru öğretti. Daha göremedik ama bence öyle. Kraliyeté gittikten sonra Sansa'ya ne yapacağını söyledi. Y Umarim Stannis savaşı kazanırsa Ramsey'ın eline düşmez. :(

Cüce'yi Jonah Khaleesi'ye götürüyormuş. Aşkını unutamamiş demek ki Jonah.

Cercie Margaery'ye yılın ayarını verdi.:F Olan kardeşe oldu. Tommen'da garibim ne çile çekiyor. Kaynana gelin mücadelesinde daha çok ezilecek gibi.ss

9.7/10

Son düzenleme: