Klasik Game of Thrones 5. Sezon Yorumları

5x1

1.bölümü izledim şimdi öyle bi yerde bitti ki nasıl izlemeden duracağım 2.bölümü bilemiyorum. :(
İlk bölüm olarak biraz durgun başladı daha iyi bir başlangıç olabilirdi, bekliyordum da ama olmadı sonlara doğru toparladı Allah'tan. :)

Flashback ile başladı dizi başlarda ne oluyoruz dedim ama yakın çekimde kızın saçını görünce Cercei olduğunu anladım. :D

Tyrion'un Targaryen'e katılacak olma ihtimali bile heyecanlandırdı inşallah katılırda iyi bir ikili olurlar, tabi Daanerys Targaryen ejderhaları kontrol edebilirse. :( İyice başına buyruk oldular.

Arya yoktu bu bölüm onu bekledim ama çıkmadı bi türlü en son onunla kapatmıştık 4.sezonu. :/

Jon Snow ise yine helal olsun dedirtti. :ok:

Normalde 7'lik ama ilk bölüm olduğu için 8/10

Rezalet bi olay resmen :(

720p'den aşaği hiç bi diziyi indirmiyorum zaten. Ben HBO'nun takvimine uyucam yine☺

5x2 yi izledim
valar öorgulis (öyle bir şeydi galiba) çözülemedi daha net olarak ne işe yarıyor bu adam arya ile işi ne anlıcaz
amcası cersei ye posta koyydu bakalım nolicek
varys ile cüce khaleesiye doğru geliyi bekliyoruz buluşmayı
khaleesi düşmeye devam ediyor eski köleler ile efendiler birbiirne düştü yine
jon snow winterfellin lordu olma şansını reddetti sam in konuşmasıyla duvarın komutanı oldu

point:8

Aylar sonra kavuştum dizime. Jeneriğini sevdiğim be :d
İlk bölüm itibariyle pek bir olay yoktu
Adamsın John Snow :) Kral'ın çığlık atarak ölmesine izin vermemesi iyiydi. Adam öldü ama yabanıllar Stannis'e tabi olacak bence.
Khaleesi'nin memleketinde sular durulmuyor. Kolay mı öyle binlerce yıllık sistemi kaldırmak.ss Yediler yardımcısı olsun :D
Bölümün repliği Kısa Adam'dan gelsin: "The future is sh*t just like past"
7.5/10

İlk bölümü izledim. 2. ve 3. bölümüde spoiler yeme endişesi yaşamamak için izleyeceğim bugün yarın.:X Dün izlediğim için dün kü yüklenenler o kadarda kötü değildi.

İyi bir başlangıç yaptı dizi ve gerçekten özlemişim.:X Jeneriği tekrar tekrar izledim doyamadım.:X

Sansa Stark Baeilesh'ın aklıyla baya yol katedecek gibi duruyor. Ölen teyzesinin oğlunda iş yok ama.:( Bizim kadın şovalye Sansa'ya kavuştu galiba.:Z Bundan sonra kimse dokunamaz Sansa'ya.:Z

Arya bu bölüm yoktu.:( Ama ölmediğini ve yaşadığını bilmek bile yetiyor.:(

Işık tanrısının rahibesi akıyor yine.:F Jon Snow'a sarkacak gibi. Snow'da sonda güzel hareket yaptı. Çok sağlam adamdı duvarın arkasındakilerin reisi ve özgürlüğünü teslim etmedi. Sevdim.

İlk başta Cercie'nin FlashBack beni heyecanlandırdı.:X Cerie daha önce Robert'ın oğlu ile mi nişanlıymış.😱 Baya şaşırdım. Kraliçe olacaksın ve yerine biri gelecek falan diyor büyücü. Margaery olur her halde kısa vadede.

Khaleesi yine adalet peşinde.:F Ejderhalara hakim olamaması olmadı. Öyle tutsak tutulacak hayvanlar değil onlar. Hata yapıyor kraliçe.

Cüce ve Kel Hadım Khaleesi'ye yardım edecekmiş.:( Başarısız olacaklar. Sansa'dan vazgeçmemeliydi Cüce.

Cercie Jemie'yi yine doldurma işlerinde. Pek başarı sağlayamaz yine. Jemie Cüce'yi Cercie'den daha çok seviyor.

Neyse her anı yorumlamayayım.:X En yüksek puanı ben vermek istiyorum diziye ve 8.2/10 .:X

5x1 i izledim tek iyi yanı
varys toparlağı tyrion ile khaleesiye işbirliği yaptırici

sansa ilk bölüm itibariyle umutsuz gibi leydi tarth artık stark kızlarının peşini bırakmalı
cersei nin falcı sahnesi olmamış geleceği görmesi falan :)
margery bu sezona damga vurici gibi
jon kuzeyden i,nmeli artık kaçan ejderha ona gidiyi diyiler bakalım :)))
khaleesi çok bozdu ejderhaların hiçbiri dinlemiyor onu .ss bir de parlağa takıldı kaldı

point:7

Emre niye ileriye dair bilgi veriyorsun.:(

İlk bölümü izledim. 2. ve 3. bölümüde spoiler yeme endişesi yaşamamak için izleyeceğim bugün yarın.:X Dün izlediğim için dün kü yüklenenler o kadarda kötü değildi.

İyi bir başlangıç yaptı dizi ve gerçekten özlemişim.:X Jeneriği tekrar tekrar izledim doyamadım.:X

Sansa Stark Baeilesh'ın aklıyla baya yol katedecek gibi duruyor. Ölen teyzesinin oğlunda iş yok ama.:( Bizim kadın şovalye Sansa'ya kavuştu galiba.:Z Bundan sonra kimse dokunamaz Sansa'ya.:Z

Arya bu bölüm yoktu.:( Ama ölmediğini ve yaşadığını bilmek bile yetiyor.:(

Işık tanrısının rahibesi akıyor yine.:F Jon Snow'a sarkacak gibi. Snow'da sonda güzel hareket yaptı. Çok sağlam adamdı duvarın arkasındakilerin reisi ve özgürlüğünü teslim etmedi. Sevdim.

İlk başta Cercie'nin FlashBack beni heyecanlandırdı.:X Cerie daha önce Robert'ın oğlu ile mi nişanlıymış.😱 Baya şaşırdım. Kraliçe olacaksın ve yerine biri gelecek falan diyor büyücü. Margaery olur her halde kısa vadede.

Khaleesi yine adalet peşinde.:F Ejderhalara hakim olamaması olmadı. Öyle tutsak tutulacak hayvanlar değil onlar. Hata yapıyor kraliçe.

Cüce ve Kel Hadım Khaleesi'ye yardım edecekmiş.:( Başarısız olacaklar. Sansa'dan vazgeçmemeliydi Cüce.

Cercie Jemie'yi yine doldurma işlerinde. Pek başarı sağlayamaz yine. Jemie Cüce'yi Cercie'den daha çok seviyor.

Neyse her anı yorumlamayayım.:X En yüksek puanı ben vermek istiyorum diziye ve 8.2/10 .:X

Emre niye ileriye dair bilgi veriyorsun.:(
neresi ileriye yönelik bilgi lo :f ayrıca her şey spoi içinde :F

İkinci bölüm çok iyiydi gerçekten. :D

9/10

Jack'an Hadar'ın dönmesi süper oldu Aryayla olan ilişkisi nereye varacak bakalım. Jon Snow yeni Lord Kumandan oldu Stannisin tavırları daha olgun bu sezon ama Sör Davos'unda işin işine girmesi lazım severiz reyizi. Sandor Clegane reyiz henüz çıkmadı ortaya bekliyoruz. :D Cersei tüm cüceleri öldürtecek bu gidişle. :D

5x1

Bölümde pek olay olmasa da izlediğim her sahnesinden keyif aldım. Bunda hem özlemin hem de sevginin payı büyük tabii. :D

Tyrion ve Varys'in sahnelerine genel olarak fragmandan aşinaydık. Daenerys ile tanışma merasimlerini merakla bekliyorum. :)

Görmeyeli o adamla Daenerys'in ilişkisi baya ilerlemiş. Aslında adamın pek bir kötülüğünü görmedik de yine de sevmediğim bir karakter. İkisinin birlikte olduğu sahneler epey itici maalesef. :(

Mance Rayder'ın ölümüne üzüldüm. Stannis iyi de teklif yapmıştı aslında ama yine de o kabul etmedi. Jon Snow'un sonda yaptığı hareket iyiydi gerçekten.

Puanım: 8.5/10

5x1

HD olarak kavuştuk efsaneye. :):)

Klasik olarak her sezon açılışı gibi sessiz sakin ama ilerisine yönelik önemli şeylerin atıldığı bir bölümdü. :)

İlk flashbacki gördük, ilgi çekiciydi ama çok fazla yer vermeseler iyi olur flashbackler zarar verebilir uzun vadede diziye. :)

Tyrion ile Khaleesi'yi buluşturacaklar anlaşılan. Süper olurlar. :Z

Khaleesi ile birlikte olan eleman ister istemez itici oluyor gözümüzde. Sen kimsin bizim Khaleesimizle öyle. :( Ayrıca üşüyoruz Sör Jorah reyis. :(

Khaleesi'nin ejderhalarıyla olan sahne çok karanlık da olsa harikaydı.

Homofobiklik gibi olmasın ama Margaery'nin eşcinsel kardeşi ölsün mümkünse. Dizide varlığı zarar. :):)

Sansa cephesinde pek bir şey yoktu. Arya reyisi ise sonraki bölümde göreceğiz herhalde. :)

Ve gelelim bölümün en iyi yerine...

Duvar bu sezon çok iyi olacak gibi Baratheon'un gelişi çok iyi oldu. Oradaki tüm sahneler çok iyiydi. Jon Snow reyis olma yolunda ilerlediğini bir kez daha gösterdi son sahnede. Ne de olsa Ned Stark'ın kanını taşıyor. :)

Baratheon ve Jon Snow da birlikte Winterfell'i geri alırlarsa çok iyi olacak. Aslında önemli karakterlerin birbirleriyle yollarının kesiştiği veya kesişmek üzere olduğu bir sezon izliyoruz bu da iyi bölümler beklediğine işaret. :)

Puanların herkesçe çok düşük tutulmasına da şaşırdım. Flash falan puanlamıyoruz arkadaşlar Game of Thrones bu. Game of Thrones'un düşüğü 8.5 hadi en düşük 8 olur 7 falan nedir. :):)

IMDb puanı 8.9 şu an ve benden de gönül rahatlığıyla:

9/10

Ooo Game Of Thrones geri dönmüş.:Z Fakat hemen izlemem belki haftasonu birinci bölüme bakabilirim.:X

5x2

Sezonun ilk bölümüne oranla çok daha güzel bölümdü. 5x1 taş çatlasa 8 anca hakediyor, onca efsane bölüme yazık? Bir yıl bekledikleri için İmdb de şişirmişler puanı,İİlk bölüm 9 puanı hakediyorsa bu bölüme 15 den az vermek olmaz heralde? Mübalağa tabi. :)

Uzun zamandır böyle bir bölüme hasret kalmışım yani 4x10 dan beri, yaklaşık 1 yıl.

Bölümler 720p hd ve de Spoiler yeme tehlikesi olunca bir çırpıda 4 bölümü bitirip aradan çıkarmam gerekiyor. 1 ay bekleyeceğiz ama zaten 1 yıl beklemiş adama 1 ayın hesabı mı yapılır. :)

Jon Snow un lider seçilmesine sevindim ama Jon Stark daha bi yakışırdı, keşke kış tepesinin başına geçseydi

Dany Kezbanıyla aram pek iyi olmasa da son sahnelerde tepki görmesine üzüldüm. Lanet köleler, besle kargayı oysun gözünü. Missa nız batsın! Bir de yılan gibi fısıldamaları yok mu

Valar Morgelis in yüzünü böyle değiştirmesi büyük şok oldu, hiç beklemiyordum ama güzel senaryo

8.7/10

5x1

Klasik olarak her sezon açılışı gibi sessiz sakin ama ilerisine yönelik önemli şeylerin atıldığı bir bölümdü. :)

İlk flashbacki gördük, ilgi çekiciydi ama çok fazla yer vermeseler iyi olur flashbackler zarar verebilir uzun vadede diziye. :)

Khaleesi ile birlikte olan eleman ister istemez itici oluyor gözümüzde. Sen kimsin bizim Khaleesimizle öyle. :( Ayrıca üşüyoruz Sör Jorah reyis. :(

Homofobiklik gibi olmasın ama Margaery'nin eşcinsel kardeşi ölsün mümkünse. Dizide varlığı zarar. :):)

Sansa cephesinde pek bir şey yoktu. Arya reyisi ise sonraki bölümde göreceğiz herhalde. :)

Duvar bu sezon çok iyi olacak gibi Baratheon'un gelişi çok iyi oldu. Oradaki tüm sahneler çok iyiydi. Jon Snow reyis olma yolunda ilerlediğini bir kez daha gösterdi son sahnede. Ne de olsa Ned Stark'ın kanını taşıyor. :)

Baratheon ve Jon Snow da birlikte Winterfell'i geri alırlarsa çok iyi olacak. Aslında önemli karakterlerin birbirleriyle yollarının kesiştiği veya kesişmek üzere olduğu bir sezon izliyoruz bu da iyi bölümler beklediğine işaret. :)

Puanların herkesçe çok düşük tutulmasına da şaşırdım. Flash falan puanlamıyoruz arkadaşlar Game of Thrones bu. Game of Thrones'un düşüğü 8.5 hadi en düşük 8 olur 7 falan nedir. :):)

9/10
ben 7.5 verdim çok şeyolmasın diye :F

5x1

9/10
Her diziye ayrı bi puan genel puanlama yapmıyoruz sonuçta. :) Flash'ın kendi içinde çok iyi bir bölümü olur 9 veririz, sende buna 9 vermişsin şimdi Flash o bölümü ile GoT un bu bölümünü aynı puanda diye aynı kefeye mi koyalım. :D Tabiki koyamayız. :)

Her diziye ayrı bi puan genel puanlama yapmıyoruz sonuçta. :) Flash'ın kendi içinde çok iyi bir bölümü olur 9 veririz, sende buna 9 vermişsin şimdi Flash o bölümü ile GoT un bu bölümünü aynı puanda diye aynı kefeye mi koyalım. :D Tabiki koyamayız. :)
Kendi içinde diye değerlendirmemek lazım ben genel olarak bakarım. Game of Thrones'un 7'si başka dizinin 9'una denk gibi düşünmek mantıksız yani. :) @Tolstoyevski aynı şeyi senin için de söylüyorum. :):)

İyi olursa 10 veririz. Bir de yorum içinde ek methiyeler düzeriz olmuş olur. :):)

Mesela Breaking Bad'in son sezonunda (son 8 bölüm) çoğu bölüme puanım 10'dur. Bazıları daha da iyi tabii ama 10'dan azı haksızlık? :)

Kendi içinde diye değerlendirmemek lazım ben genel olarak bakarım. Game of Thrones'un 7'si başka dizinin 9'una denk gibi düşünmek mantıksız yani. :) @Tolstoyevski aynı şeyi senin için de söylüyorum. :):)

İyi olursa 10 veririz. Bir de yorum içinde ek methiyeler düzeriz olmuş olur. :):)

Mesela Breaking Bad'in son sezonunda (son 8 bölüm) çoğu bölüme puanım 10'dur. Bazıları daha da iyi tabii ama 10'dan azı haksızlık? :)
Yine de bence haksızlık durumu ortaya çıkıyor. Eğer 10 üzerinden puanlıyorsak ve 5x1 cidden 9 hakediyorsa, yukarda da dediğim gibi 5x2 filan 14-15 hakediyor 10 üzerinden? :) Yani bir bölümü puanlama yaparken o dizinin diğer bölümlerine bakmaksızın puanlamak olacak iş değil, puanlamanın mantığına da aykırı. Puan olayının arkaplanı nedir? Kıyaslamak. Örneğin dünyada sadece Game of Thrones dizisi olsa ve sadece 1 bölüm yayınlamış olsa, diğer hiçbir dizileri bilmesek etmesek, neye göre puanlayacağız o bölümü?
:)

Eğer X bölümdeki oyunculuk, kurgu, işleniş Y bölümünden daha iyiyse; adaletli bir biçimde puan vermeyi daha mantıklı bulurum.

Büyük konuşmuş olmayayım ama bence 5.Sezonda 5x1 den daha kötü diyeceğimiz bölüm olmayacak, öyle bir durumda bütün bölümlere 10-10-10 vermek de olmaz, sonuçta biri ötesinden bir tık da olsa daha iyi olacaktır. Ama benim gibi arada 10 un yetmediği durumlarda 10 üzerinden 11 veya 12 verecekseniz orası ayrı. :D

O zaman GoT'a 8 versen diğer dizilerin 8 veya yukarısı alması çok zor olmalı (Breaking Bad ve benzeri bir kaç efsane dizi hariç tabiki). :)

Yine de bence haksızlık durumu ortaya çıkıyor. Eğer 10 üzerinden puanlıyorsak ve 5x1 cidden 9 hakediyorsa, yukarda da dediğim gibi 5x2 filan 14-15 hakediyor 10 üzerinden? :) Yani bir bölümü puanlama yaparken o dizinin diğer bölümlerine bakmaksızın puanlamak olacak iş değil, puanlamanın mantığına da aykırı. Puan olayının arkaplanı nedir? Kıyaslamak. Örneğin dünyada sadece Game of Thrones dizisi olsa ve sadece 1 bölüm yayınlamış olsa, diğer hiçbir dizileri bilmesek etmesek, neye göre puanlayacağız o bölümü?
:)

Eğer X bölümdeki oyunculuk, kurgu, işleniş Y bölümünden daha iyiyse; adaletli bir biçimde puan vermeyi daha mantıklı bulurum.

Büyük konuşmuş olmayayım ama bence 5.Sezonda 5x1 den daha kötü diyeceğimiz bölüm olmayacak, öyle bir durumda bütün bölümlere 10-10-10 vermek de olmaz, sonuçta biri ötesinden bir tık da olsa daha iyi olacaktır. Ama benim gibi arada 10 un yetmediği durumlarda 10 üzerinden 11 veya 12 verecekseniz orası ayrı. :D
9+ var bende, 10- var, 10 var, 10+ var. :):) Hem sen buçuklu da yapıyorsun 9.1 var 9.2 var 9.3 var sana. :):)

Geçen sene 4 bölüme 10, 4 bölüme 9, 2 bölüme 8 vermişim mesela. Game of Thrones gibi bir dizi için gayet adil bir dağılım bu sene de yakın bir tablo çıkması olası. :)

O zaman GoT'a 8 versen diğer dizilerin 8 veya yukarısı alması çok zor olmalı (Breaking Bad ve benzeri bir kaç efsane dizi hariç tabiki). :)
İşte ben 9 veriyorum, diğer diziler için de 9'a çok nadiren çıkıyorum. Keşke hak etseler de her dizi bölümüne 9-10 puan versem de işte yok öyle iyi diziler. Sevdiğim çoğu dizinin çoğu bölümü 7-8'i geçmiyor. :):)