HeisenBerg
Favori Üye
Boupendza daha çok sol kanat forvet olarak oynuyor Hatay'da ve orada daha verimli. Fenerbahçe'nin net bir 9 numaraya ihtiyacı var bence o yüzden emin değilim Boupendza'dan. Hatay da iyi de bir sistem var Ömer Erdoğan müthiş iş çıkarıyor orada. Hatay'daki kadar verimli olamazdı bence bizde.Bu maçta temposuz ve düşük vites oynadık. Ancak Galatasaray’ın sorunu rakibine göre oyunu seçmesi, kolay gözüken maçlarda vitesi düşürmesi ve kötü oynaması. Ama buna rağmen dinlenerek kazanmak ve 3 gün sonrası maça odaklanmak da şampiyonluk stratejilerindendir. Bu futbolla böyle böyle kanatarak da şampiyon olunur ve Galatasaray zaten 2012-13’den beri bütün sezonu oynadığı futbolu domine ederek şampiyon olmadı, böyle böyle oldu. Şampiyonluğa giden yolda her şey mübahtır.
------
Muriç’in satışından kalan ve önümüzdeki sezon kullanılmayacağı söylenen o parayı Boupendza’nın transferinde kullansalardı Erol’a rağmen sence iş yapar mıydı?
Benim hep savunduğum bir şey var büyüklerin forveti pivotluğa yatkın olmalı mobil forvetler o kadar faydalı olamıyor. İlla 1.90'lık bir adam gelsin demiyorum ama pivot özellikleri olmalı forvetlerde. Mohamed öyle mesela al-veri var, güçlü, havadan etkili, defansla iyi boğuşuyor keza Aboubakar da öyle. Fenerbahçe'nin son iyi forvetlerine bakalım, Nobre tam öyle bir adam, Niang tam öyle bir adam, Muriqi tam öyle bir adam. Bu formülün dışına çıkmamak lazım Süper Lig'de. Samatta bu dediklerimin bir kısmını karşılayabiliyor ama aklı hiç sahada değil. Bana kalırsa hep oynatılmalı çünkü onun dışındakiler saydığım tariften uzak en golcü Thiam da dahil. Samatta'da mental sorun var bence bir şeyler yapar insan hoca beni oynat mesajı verir ama yok yedek kalmayı bile dert etmiyor çok garip bir halde.