Formula 1 ve Diğer Motor Sporları - Genel Yorum & Sohbet Konusu

Ulan kendimi mağara adamı gibi hissediyorum barbar sporu hariç tüm bu olaylar nedir hiçbir alakam yok. Araba yarışının bu kadar popüler olmasına şaşırıyorum sadece hepsi bu
F1 son derece elitist bir spordur, en kısa zamanda seni de bekliyoruz aramıza...

Reactions: 12.Adam and bazinga
Daha heyecanlı olsun diye kuralları çiğnemeye başlarsak adaletsiz bir şey izliyoruz demektir.

Şimdi… Asıl olayımıza dönecek olursak… Bugün itibariyle Ferrari camiası olarak son şampiyon pilotumuzu emekli etmiş bulunuyoruz… Bu, bu camia adına kara bir lekedir saygıdeğer paydaşlarım… Bu sezonu üçüncü bitirmiş olabiliriz lakin bu asla büyük bir başarı olarak kabul edilemez… Önümüzdeki sezon ile birlikte, fazlasıyla iddialı olduğu söylenen motorumuz ile birlikte, Mercedes isimli camianın karşısında durmanın vakti gelmiştir ve hatta geçmektedir artık… Binnotto Bey’in söylediklerinin altını doldurmasını, aşağıdaki pilotlarımıza çok güçlü birer araba vermesi elzemdir artık… Aksi takdirde bunun hesabı sorulacaktır…

Kuralların çiğnendiğini düşünmüyorum ben. Problem yoruma açık çok kuralın olması.
Son turda sadece 5 arabaya izin verip sonra hemen SC içeri alınması böyle bir şey olamaz yani nereden bakarsan bak olmuyor anlıyorum lewisin şampiyon olmasına istemiyorsunuz ben de son 4-5 yarışa kadar istemiyordum ama böyle adaletsizlik yaparak olmuyor hak ederek olsun.

Reactions: XanTier
Ferrari de sezonun son bölümünü çok iyi tamamladı gerçekten. Leclerc'in Ferrari'nin yeni şampiyonu olması beklentisi var ama Sainz daha ilk sezonunda onu geçmeyi başardı. İnşallah gelecek yıl Mercedes ve Red Bull ile yarışabilecek düzeyde olurlar. Gelecek sezon sonunda Ferrari şampiyonluğunu kutlamak için gidip bir Ferrari almayı çok isterim.

En çok sevindiğim nokta da efsanenin rekorunun kırılmaması oldu. Gerçi Hamilton o arabayla 8-9-10 şampiyonluk yapsa da GOAT değişmezdi ancak yine de çok güzel oldu.

------

SC olayı zaten komple adaletsiz. Fakat SC demek yarışın yeniden başlaması demek. Sırf bazı pilotlar aşırı yavaş kalıp tur farkı yediler diye bunu değiştirmesi de adaletsizlik.

Bu sezonun asıl adaletsizliği Hamilton'ın Verstappen'i hastanelik edip 10 saniye gibi komik bir ceza alarak şampanya patlatmasaydı. O olay yaşanmasaydı zaten yarış çoktan bitmişti...

Reactions: 12.Adam
O dönemki arabayla Hamilton neler yapabilirdi?
7 kez şampiyon olamazdı, o kesin.

Bu arada Tsunoda 4. bitirmiş yarışı. Sezonun son bölümünde kendini epey geliştirmeye başladı. Seneye Gasly'ye daha yakın görebiliriz.

Öte yandan Aston Martin'in sezonun ikinci yarısında Alfa Romeo ve Williams ayarında bir yere düşüşü de epey enteresan oldu. Gelecek yıl da böyle giderse Vettel kesin bırakır...

Reactions: 12.Adam
Aynen öyle, mekanın sahibi geri dönüyor. Acımayacağız kimseye seneye.

Leclerc de bi zahmet toparlasın kendini. Artık hataya yer yok kimsenin gözünün yaşına bakmayız. O kırmızıyı sürme hayaliyle yanıp tutuşan sürüyle pilot var, Leclerc kendisi bilir.