Film Sohbetleri ve Önerileri

Tamam onu diyecektim konusunu aç diye. Tahmin etmiştim o filmi izleyeceğini. :D Birazdan bir dünya sineması listesi de yapayım bari. :D
Ben de konuları bitirdikten sonra aday adaylarını yenileceğim de çok var. .ss :D

Sen şimdi öyle diyince, incelemem gerekti ben sadece isminden dolayı gitmişdim kadro diyince herkes ordaymış bilmiyordum. :D

Fragman çok iddalı gerçekten, puan ve fragmana bakmadan indirmeye başlamıştım.
---

Soruna gelirsek, fragman çok ucuk yerlere gitmiş ama konuştukları konular sanki eskiden bişi kaybetmişlerde ayağa kalkmaya çalışıyorlar gibisinden, ama fragmana bakarken geçmiş filmlerle bağ kuramadım, bir ton film olduğu gerçeğide var. :D @OzaN

X-Men serisini izlememişler bir şey anlar mı acaba filmden? Serideki 2738722 filmi izleyesim yok ama bu filmi kadrosu ve puanı nedeniyle izlemek istiyorum. :D
Filmi izlemek istiyorsan, geçmiş filmleri bilmene gerek yok gibi. @OzaN ufak tefek geçmiş var ama onuda filmde sana anlatıyor zaten. Tek bir film gibi düşünülebilir.

Edit: Ve birde geçmişteki bazı karakterleri ve ne yaşadıklarını bilmediğin için istediğin duyguyu alamayabilirsin ve bu daha az beğenmene sebep olabilir, o kısımlarda bilmen gerekini söylüyor hafiften tabi..

Son düzenleme:
!!! Dikkat bu mesaj yüksek dozda önyargı içerir. !!!

Elektrikler kesildi ve bilgisayarın biraz şarjı vardı. İşsizlik kavramının doruklarına ulaştığım anlarda geçen gün ve bugün izlenecek olarak belirlediğim 2014 filmleri için tahmini puanlar belirledim. Aynı zamanda bir psikolojik test niteliği taşıyacak bir çalışma oldu. Sene sonunda tamamen önyargıyla verilmiş sallamasyon puanlarla kendi puanlarımı karşılaştıracağım sonuçları şimdiden merak ediyorum. :):)

Bu arada listede dün bahsettiğim gibi gişe filmlerini de ekledim. Bir de dünya sinemasından birkaç film ekledim. Toplam film sayısı 73 oldu. 7 tanesini izlemişim. 5 ayda 66 film çok zor değil gibi ama bakalım. :D

Birdman9
The Theory of Everything9
Gone Girl9
White Bird in a Blizzard9
The Imitation Game8.5
Foxcatcher8.5
Interstellar8.5
Trash8.5
Big Eyes8.5
Into the Woods8.5
The Good Lie8.5
Sin City: Dame to Kill For8.5
Boyhood8
Wild8
The Lego Movie8
True Story8
This is Where I Leave You8
Inherent Vice7.5
American Sniper7.5
Men, Women & Children7.5
Whiplash7.5
How to Train Your Dragon 27.5
The Gambler7.5
Begin Again7.5
Pride7.5
Two Days, One Night7.5
Fury7
Selma7
A Most Violent Year7
Nightcrawler7
Tracks7
The Disappearance of Eleanor Rigby7
St. Vincent7
Get on Up7
The Most Wanted Man7
Annie7
The Hobbit: The Battle of Five Armies7
Magic in the Moonlight7
Miss Julie7
Maleficent7
The Hundred-Foot Journey7
Frank7
Unbroken6.5
Mr. Turner6.5
Still Alice6.5
Love is Strange6.5
Tangerines6.5
The Search6.5
Neighbors6.5
Blended6.5
22 Jump Street6.5
Cold in July6.5
Exodus: Gods and Kings6
The Homesman6
Rosewater6
The Judge6
Maps to the Stars6
The Way He Looks6
Need For Speed6
The Other Woman6
The Angriest Man in Brooklyn6
Guardians of the Galaxy6
Dawn of the Planet of the Apes6
X-Men: Days of Future Past6
Muppets Most Wanted6
Sex Tape6
!!! Dikkat bu mesaj yüksek dozda önyargı içerir. !!!

Benim işsizliklerim daha az işsizlikti. :F @OzaN

Birdman o kadar puan hak etmiyor. -biz de önyargılı olalım biraz dimi?-
Guardians of the Galaxy neden o kadar düşük? Hoş benim de çok seveceğime inandığım bir film değil ama 6 da az gibi sanki? (b)
Big Eyes'a da 8.5 gitmez gibi senden. :D

Benim işsizliklerim daha az işsizlikti. :F @OzaN

Birdman o kadar puan hak etmiyor. -biz de önyargılı olalım biraz dimi?-
Guardians of the Galaxy neden o kadar düşük? Hoş benim de çok seveceğime inandığım bir film değil ama 6 da az gibi sanki? (b)
Big Eyes'a da 8.5 gitmez gibi senden. :D
Eğlenceliydi ama puanları dağıtması. :D

Birdman bilmiyorum hakedebilir gibi ya geçen seneki Her gibi farklılığıyla sevdiren bir yapım olacağını sanıyorum. :):)

O türdeki gişe filmlerinin 6'yı geçmesi sürpriz olur benim için. :D

Big Eyes 8.5 ideal gibi ya 9'a da çıkabilir, 8'e de inebilir ama ortası 8.5 :D

Eğlenceliydi ama puanları dağıtması. :D

Birdman bilmiyorum hakedebilir gibi ya geçen seneki Her gibi farklılığıyla sevdiren bir yapım olacağını sanıyorum. :):)

O türdeki gişe filmlerinin 6'yı geçmesi sürpriz olur benim için. :D

Big Eyes 8.5 ideal gibi ya 9'a da çıkabilir, 8'e de inebilir ama ortası 8.5 :D
Birdman ve Her çok farklı türlere sahip. Geçen sene bu zamanlar Her'ü de iddialı bulmuyordum -konusunu okumadığımdan- sonra mal olmuştum. :D Birdman'in de konusunu okumadım ama onda aynı şeyin olacağını sanmam.

Aynen bence de. Ama çok abartıldı. Ben klişe süper kahramanlık filmi bekliyorum. :)

Birdman ve Her çok farklı türlere sahip. Geçen sene bu zamanlar Her'ü de iddialı bulmuyordum -konusunu okumadığımdan- sonra mal olmuştum. :D Birdman'in de konusunu okumadım ama onda aynı şeyin olacağını sanmam.

Aynen bence de. Ama çok abartıldı. Ben klişe süper kahramanlık filmi bekliyorum. :)
Türler falan çok alakasız da "ben farklıyım" diye bağıran yapımlar ikisi de. Tabii hiç beğenmeme ihtimalim de var geçen sene Her'e ben çok olumlu bakmama rağmen bir çekince vardı ama korktuğum olmadı. (Ben de geçen sene Her'ün konusunu okumamıştım, bu sene de Birdman'in konusunu okumadım. :D)

Bayramda işşizlik yapayım dedim ama şu an daha bitmedi sanırım. :D

Her yıl izlediğim filmlerden en iyilerini seçtim. Seçme işi çoğunlukla 1990'lı yıllardan sonra başlasa da 1990'lardan önce de birkaç yıl seçme işlemi yaptım. -seçme derken bir yılda yapılan filmler arasından seçmek.-

1990'lardan önce en fazla film izlediğim yıl 3 filmle 1954 oldu.
1954: On the Waterfront -diğer ikisi Hitchcock filmiydi.

En fazla film izlediğim yıl ise açık ara farkla 2013 oldu. Tam 31 yapım izlemişim geçen sene.
2013: Her

2013'ü saymazsak, en fazla film izlediğim yıl 15 film ile 2009 oldu. Ve çok ilginç her ikisinin galibi de komedi filmleri oldu.
2009: 500 Days of Summer -belki biraz duygusal davranmış olabilirim, ama hak ediyor.-

Karar vermekte en zorlandığım yıllar ise 1993 ve 2010 oldu.
1993: What's Eating G.G. -Jurassic Park ve Schindler's List gibi beğendiğim filmleri eleyerek 1. oldu.
2010: Shutter Island -Inception ve Incendies gibi 10 verdiğim filmleri ve 127 Hours gibi sevdiğim filmleri eledi.-

Sinema anlamında en beğendiğim yıllar ise 2006 ve 2010 oldu.
2006: The Prestige -Little Miss Sunshine, The Departed, Pan's Labyrinth hep sevdiğim filmler. -
2010: Yukarıda dedim zaten 3 tane 10/10 verdiğim film var.

Bunun tablosunu da yapacağım zorsunmazsam.

Yaptım. :D
YılKazanan FilmKatılımcıFinalist
1921The Kid1
1925The Gold Rush1
1944Rebecca1
1950Rashomon1
1952Singin in the Rain1
1954On the Waterfront3Dial M for Murder
1956The Killing1
195712 Angry Men1
1958Vertigo1
1959Some Like it Hot2North by Northwest
1960Psycho1
1962To Kill a Mockingbird1
1963The Birds1
1966The Good, the Bad and the Ugly2Persona
1969Butch Cassidy and the Sundance Kid1
1971A Clockwork Orange1
1972The Godfather1
1973The Sting1
1975Jaws2One Flew Over the Cuckoo's Nest
1976Taxi Driver2Network
1979Kramer vs. Kramer1
1980The Elephant Man2The Shining
1982E.T.1
1985Back to the Future1
1986Stand by Me1
1988Grave of the Fireflies2My Neighbour Totoro
1989Say Anything1
1990Edward Scissorhands2Goodfellas
1991Silence of the Lambs1
1992Reservoir Dogs1
1993What's Eating Gilbert Grape7Jurassic Park
1994Forrest Gump5The Shawshank Pedemption
1995Braveheart712 Monkeys
1996Fargo1
1997Life is Beautiful8Titanic
1998American History X4Following
1999The Green Mile6American Beauty
2000Memento5Gladiator
2001LOTR6A Beautiful Mind
2002The Pianist6LOTR 2
2003LOTR 37Ondskan
2004Before Sunset8Eternal Sunshine of the Spottless Mind
2005Brokeback Mountain4Sin City
2006The Prestige9Pan's Labyrinth
2007Into the Wild7The Man from Earth
2008The Curious Case of Benjamin Button7WALL-E
2009500 Days of Summer15District 9
2010Shutter Island11Incendies
2011Horrible Bosses14Source Code
2012The Hunt13Django Unchained
2013Her31The Best Offer

Dönem dönem ayırabilirim ileride de.

Şu anda listemde izlediğim 96 film var, 4 film daha izleyince caps atacam. Mâlum dalya yapmış olacağım. :D

Buradan paylaşıyım bari :D Saçları güzeldi ya. :(

1234220_587892468004148_6457894242853296260_n.png

Kötü fikirmiş. :(

Gerçi bence filmin seri olmasına gerek yoktu genel olarak. Tek film iyiydi izledik falan ama devamı olmasa da olur yani. :D
Hunger Games'in yönetmeni mi yazmıştı, hatırlamıyorum. Adam sürekli bir üçleme sevdalısı sanırım. (b) Fotograflar arasında Insurgent adlı kitapta vardı. Eskiden alıntılanmamı yeni yazıp mı sürdü bilmiyorum. Öyleyse mecbur 3'lemeye gidicek zaten. :D

Hunger Games'in yönetmeni mi yazmıştı, hatırlamıyorum. Adam sürekli bir üçleme sevdalısı sanırım. (b) Fotograflar arasında Insurgent adlı kitapta vardı. Eskiden alıntılanmamı yeni yazıp mı sürdü bilmiyorum. Öyleyse mecbur 3'lemeye gidicek zaten. :D
Yok yazarlar farklı olması lazım.

Üçleme olsa yine üçüncüyü ikiye bölme geleneğine uydular 4 film olacak toplam. :):)

Yok yazarlar farklı olması lazım.

Üçleme olsa yine üçüncüyü ikiye bölme geleneğine uydular 4 film olacak toplam. :):)
Harry Potter'dan beri sürekli bir bölme isteği görüyorum, parayı bulduk daha da kazanalım istiyorlar sanırım. :)

Gerçi ilk filmi tam fanlık olacak single tarzda bir filmdi,bekleyesi gelmiyor dediğin gibi ama mecbur izleyeceğiz. :D

Yeni Captain America Filminin Adı Belli Oldu!

Serinin üçüncü halkasının adı Civil War olacak!

Son filmi güzeldi, ilki varmıydı bilmiyordum gerçi, sürekli birileri bişiler çıkartıyor. :A

Bilgiler çok geliyor: Buda poster, fragman gibi kısa tanıtımı vardı, saçma duruyordu bir ilginç olacak gibi film, güzel anlamda.

1497545_745320408875139_7899522066035697264_n.jpg

Son düzenleme:

Aranizda bu filmi izleyen var mi?

Belki @cevaa reyiz izlemistir Dan Bilzerian oynuyor diye. :D

Aranizda bu filmi izleyen var mi?

Belki @cevaa reyiz izlemistir Dan Bilzerian oynuyor diye. :D
Dan reyizin oynadığını biliyorum ama filmi izlemedim daha :D

@OzaN izleyip beğenmemişti diye hatırlıyorum :D