Film Sohbetleri ve Önerileri

Onu izletirsek herkesin eski filmlere önyargısı artar. :D Yanlış anlaşılmasın iyi film ama o yıllara dair izlediğim filmlerden en ağırı. :):)

bir ara netten en yüksek puan alan ilk 20 filmi merak etmiştim orda bu filmin en değerli film seçildiğini görünce merakla atladım ama izlemeyi başaramadım nedense :)

Bir anime ustası varmiş bu sene filmi çıkacakti 3 saatlik filan o animenin adı neydi @OzaN Düştü mü nete?

17 filmlik bir liste daha hazırladım 2004-2012 yılları arasından. Her tarzdan, önemli kişilerden iyi olma ihtimali yüksek filmler var. Hangilerini oylamaya sunacağımı diğer arkadaşlardan öneriler geldikten sonra ve diğer kategorilerden filmler belirlendikten sonra karar veririm. :):)

Bir anime ustası varmiş bu sene filmi çıkacakti 3 saatlik filan o animenin adı neydi @OzaN Düştü mü nete?
The Wind Rises

Düşmedi maalesef o. :(

3 saat değil 2 saatti. Ondan da (Hayao Miyazaki) bir filmi oylamaya sunmayı düşünüyorum renk katması açısından. :):)

Hayao Miyazaki. Daha düşmedi. Ama karışık bölümüne yönetmenin Spirited Away filmi eklenebilir. :D
Başka filmini eklemeyi düşünüyorum ben. İzlediğim tek filmi o zaten. İzlemediğim onlarca filmi varken izlediğim tek filmini ekletmem. :D

3 saat değil 2 saatti. Ondan da (Hayao Miyazaki) bir filmi oylamaya sunmayı düşünüyorum renk katması açısından. :):)

Başka filmini eklemeyi düşünüyorum ben. İzlediğim tek filmi o zaten. İzlemediğim onlarca filmi varken izlediğim tek filmini ekletmem. :D

O filmi indirmiştim ben de. :( Neyse Top 250'de çok filmi vardı, onlardan izleriz o zaman. :D

Hayao Miyazaki. Daha düşmedi. Ama karışık bölümüne yönetmenin Spirited Away filmi eklenebilir. :D
Bunu duymuştum ama hala izleyemedim:X

The Wind Rises

Düşmedi maalesef o. :(

Tamam. Düşünce bana da haber et, merakla beklediğimdiğim filmdi.

Biraz çocukluguma döner:bhr:

O filmi indirmiştim ben de. :( Neyse Top 250'de çok filmi vardı, onlardan izleriz o zaman. :D
Sen izle yine boş bir zamanında. Harika bir filmdir. İzlediğim ilk animeydi ve gerçekten Hayao Miyazaki'ye hayran kalmama yetmişti. :):)

Bu arada filmleri belirlemede ilk önce kolay olandan başlayalım yani konseptten. 8 tane film seçmemiz gerekecek. Önce kısalisteyi hazırlayalım... Geçen gün adı geçen filmler şunlardı: (Birkaç tane yeni de ekledim çaktırmadan. :D)

The Hurt Locker (2008)
Crash (2004)
Chicago (2002)
Shakespeare in Love (1998)
The English Patient (1996)
Dances With Wolves (1990)
Driving Miss Daisy (1989)
Kramer vs Kramer (1979)
The Deer Hunter (1978)
Ben-Hur (1959)
Annie Hall (1977)
The Sting (1973)
Rain Man (1998)
Lawrence of Arabia (1962)
On the Waterfront (1954)
All About Eve (1950)

Şurada var kazanan filmlerin tam listesi: http://www.imdb.com/search/title?co...cture_winners&sort=year,desc&ref_=nv_ch_osc_3

Var mı oylamaya geçmeden önce yukarıya eklemek istediğiniz, en iyi film Oscarı kazanmış film? :)

Benim var ama onlar bu filmlerden daha ünlü olduğu için muhtemelen koyulmaz. Ama Out of Africa filmi olabilir. Meryl Streep ve Robert Redford başrollerde. :) @OzaN

Oscar takımının devamı niteliğindeki tablolu, puanlı film etkinliğini başlatalım mı hemen Mart ayında? Her hafta iki film olacak. Birisi belirlediğimiz konseptte birisi karışık. Filmlerin en azından yarısının izlenmesi bekleniyor. Etkinliğin toplamda 2 ay bitmesi ve sonrasında etkinlik sonu etkinliklerin yapılması planlanıyor. Toplam 16 film olacak herkes en azından 8-10 tanesini izlerse keyifli olur.

Soruyu tekrar sorayım başlatalım mı Mart ayında? Eğer başlayalım derseniz film belirleme çalışmalarına başlayacağım. (Sizden de öneriler alabilirim tabii. :))

@Forumdash @cevaa @berkann @sokak sanati @destere

Başlat bence de, benim zaman sıkıntım yok :D Filmleri işyerinde izlicem zaten :D

Oscar takımının devamı niteliğindeki tablolu, puanlı film etkinliğini başlatalım mı hemen Mart ayında? Her hafta iki film olacak. Birisi belirlediğimiz konseptte birisi karışık. Filmlerin en azından yarısının izlenmesi bekleniyor. Etkinliğin toplamda 2 ay bitmesi ve sonrasında etkinlik sonu etkinliklerin yapılması planlanıyor. Toplam 16 film olacak herkes en azından 8-10 tanesini izlerse keyifli olur.

Soruyu tekrar sorayım başlatalım mı Mart ayında? Eğer başlayalım derseniz film belirleme çalışmalarına başlayacağım. (Sizden de öneriler alabilirim tabii. :))

@Forumdash @cevaa @berkann @sokak sanati @destere

Tamam katılacağım ama beğenmediklerimi izlemem.
Filmlerin Berkan'ın yaptığı gibi konuları olsa fena olmaz.Fragmanda dahil.

Tamam katılacağım ama beğenmediklerimi izlemem.
Filmlerin Berkan'ın yaptığı gibi konuları olsa fena olmaz.Fragmanda dahil.
Olacak zaten. :)

Hepsini izlemek şart değil ama işte dediğim gibi 16 taneden 8-10 tanesini izlerseniz çok iyi olur. Aksi takdirde pek bir anlamı olmaz. :)

Söyle belki bazıları tekrar izlemek istediğim filmlerden çıkar. :):)

No Country for Old Men
Gladiator
Braveheart
Schindler's List

Görüldüğü üzere hep tanınmış filmler. :D Ben bunları başka bir zaman izlerim, etkinliğe alınmasına gerek yok. :)

No Country for Old Men
Gladiator
Braveheart
Schindler's List

Görüldüğü üzere hep tanınmış filmler. :D Ben bunları başka bir zaman izlerim, etkinliğe alınmasına gerek yok. :)
Ekleyebiliriz oylamaya. Çok önceden izlediğim filmler, hiçbirini yeniden izlemek sıkıntı olmaz benim için. :) Ama tabii 8 filmden 3-4 tanesi de bu filmlerden çıkarsa o zaman kötü olur. :D

Ekleyebiliriz oylamaya. Çok önceden izlediğim filmler, hiçbirini yeniden izlemek sıkıntı olmaz benim için. :) Ama tabii 8 filmden 3-4 tanesi de bu filmlerden çıkarsa o zaman kötü olur. :D

4'ü de gayet iddialı filmler. :D

Benim izleyeceğim türden bişeylerde ekleyin :D

İyi bir film bulursak neden olmasın. :D Ama gençlik türünde pek iyi filmin olduğu söylenemez. :D

Gençlik filmi olmaz da diğer türlü izleyeceğin bir şeyler olur mutlaka. :D

Project X var, türünün en iyi örneklerinden birisi, sen konusuna filan bak, uygun görürsen eklersin :D Ben izledim filmi ama tekrar izlenicekler listemde, eğer ki etkinlik kapsamında izlersem daha iyi olur :D Hem sizde izlersiniz, uzun dram filmlerinden sıkıldık artık :D