PuhuTV Fi - Dizi Yorumları

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Kötü bir final bölümü değildi bence.

Final bölümünden önceki bölümde Can'ın yaptığı her şey ortaya çıkmıştı, final bölümü o kısımdan devam ediyor diyebiliriz. Can işlediği cinayetin zanlısı olarak aranıyor. Duru, Afife için hazırlanıyor. Deniz, Duru'nun yanında. Özge'de her şeyi anlatan bir yazı hazırlıyordu.

Bölümün başında Can'ın uzaktan Duru ve Deniz'i izlemesi beni ilk bölüme götürdü ve hoş bir detaydı. Ardından Can, kendisini yurt dışına kaçmış gibi gösterdi. Can, Duru'ya hastalık derecesinde aşık bu yüzden onunla hesaplaşmadan hapse girmeyeceğini veya ölmeyeceğini zaten biliyorduk.

Bu arada Göksel'e de değinmek istiyorum, adam finalde evrim geçirdi. :A

m2pY41.jpg


Bu kısımlardan sonra Afife'yi izledik ve gerçekten muazzamdı. Türk dizi tarihinin en iyi bölüm sahnelerinden birisiydi. Teknik açıdan harika bir iş çıkartılmış, Mert Baykal'ı tebrik etmek gerek. Kendisinin bir sonraki projesini çok merak ediyorum zaten.

Bu sırada Can Manay'da son hamlesini yaptı ve Duru'nun karşısına çıktı, onunla yüzleşti. İstemeden de olsa Duru'yu vurdu. Duru'nun yaralı olmasına rağmen müzikali tamamlaması ve ortaya çıkan şu görüntü harikaydı:

76d06Y.jpg


Duru ile yüzleşen ve onu istemeden de olsa vuran Can Manay polislere teslim oldu, ben açıkçası burada Özge'nin, Can'ı vuracağını düşünmüştüm ancak öyle olmadı. İyi de oldu.

Teslim olmasının ardından sorgu odasına Can Manay'ın içindeki delinin tamamen ortaya çıktığı sahne gerçekten çok iyiydi. Ozan Güven, bu ülkedeki en iyi erkek oyunculardan birisi. Adam dramı, komediyi hepsini çok iyi oynuyor.

PlNLa8.jpg


Bölümü giriş, gelişme ve sonuç olarak düşünürsek eğer Afife'ye hazırlık: giriş, Afife ve orada yaşananlar: gelişme, Afife'den sonrasını da sonuç olarak düşünebiliriz.

Sonuç kısmında karakterlerin son halleri gösterildi. Burada beni en çok SMK ve Özge'nin kavuşması tatmin etti. :Z

Best couples'ı da buraya bırakıyorum:

XPNQb5.png


Bilge ise psikolog olarak karşımıza çıktı, onun da sonu mutluydu diyebiliriz. Can Manay'a yardım edeceğini söyledi. Bu yüzden Eti'nin de Bilge'den istediği gerçekleşmiş oldu aslında.

Ayrıca Bilge ve Can'ın klinikteki sahnesinde Harley Quinn ve Joker'e gönderme vardı. Bu da iyi düşünülmüş bir detaydı.

p6kZkn.jpg

NZNvNL.jpg


Deniz ise müzik yapmaya, etrafındaki insanlara iyilikler yapmaya devam ediyordu. Duru ile yeniden sevgili olup olmadıklarını göremedik ama en azından onun da sonu mutluydu.

Duru, çocuklara dans eğitimi veren birisi olarak hayatına devam ediyordu. Bacağından vurulduğunu görmüştük ve hafiften topallıyor gibiydi. Muhtemelen bir daha dans edemedi ve bu yüzden çocuklara dans eğitimi vermeye başladı.

Gelelim herkesin kafasını karıştıran son sahneye, bu sahneyle ilgili çeşitli teoriler üretilebilir. Çünkü dizi ucu açık bir final yaptı.

PlNLW7.jpg


Birincisi; Can Manay'ı heyetin karşısında gördük. Son sahne orada otururken kurduğu bir hayalden ibaret olabilir. Zaten sahnedeki herkes bembeyaz giyindiği için bu ihtimal çok olası.

İkincisi; Sahne başlı başına halkımızın her şeyi kolayca unuttuğuna yapılan bir gönderme olabilir. Can Manay, hapisten çıkmıştır ve kitap yazmıştır. Halkımız ise her şeyi kolayca unutma ve umursamama gibi özelliklere sahip olduğu için Can Manay'a hala ilgi gösteriyordur. Duru'yu görmesi ise Can'ın yazdığı kitabını imzalarken başka bir kıza bakarken Duru'yu hayal etmesidir. Bu da bazı şeylerin asla değişmeyeceğinin bir kanıtı oluyor.

Üçüncüsü; Can Manay bir yazardır ve şuana kadar izlediğimiz her şey son sahnede imzaladığı kitabının içinde yaşananlardır. Şuana kadar izlediğimiz tüm karakterler o kitapta bulunan karakterlerdir. Bu da son ihtimalimiz.

Ucu açık bir final olduğu için her insan farklı yorumlayabilir son sahneyi. Ucu açık finallerin amacı bu zaten.

Sonuç olarak dizinin uyarlandığı kitapların yazarı olan Azra Kohen'den dolayı dizi için ani bir final kararı çıkmasına rağmen bence o kadar konuyu iyi toparlamayı başardılar, bu kadar kısa sürede bu kadar olayı hızlıca toparlamak kolay bir iş değil.

Teknik açıdan baştan sona oldukça kaliteli bir dizi izledik, belki de şuana kadar Türkiye'de yapılmış en iyi işti bu anlamda. Süresinin kısa olması, sansürsüz olması, dijital bir dizi olmasından dolayı yıllar geçse bile unutulmayacak bir dizi olarak adını tarihe yazdırdı Fi. Dizinin yapımında emeği geçen herkesin eline sağlık.

Puan: 8/10
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,793
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Show TV yayını başladı. Ve tabii ki de daha ilk dakikadan Can'ın konuşmasındaki spermli kısım kesildi. Hoş geldin sansür.

Şimdi bir daha fark ettim de final bölümü için hakkıyla yorum yazamamışım. Bu saatten sonra yazsam bir anlamı olmayacak ama içimde kalsın da istemiyorum. Aklıma eserse bir şeyler karalarım belki.
 

yatutarsa

Favori Üye
Katılım
8 Ekim 2012
Mesajlar
20,001
Reaksiyon puanı
13,224
Puanı
1,060
Show TV yayını başladı. Ve tabii ki de daha ilk dakikadan Can'ın konuşmasındaki spermli kısım kesildi. Hoş geldin sansür.

Şimdi bir daha fark ettim de final bölümü için hakkıyla yorum yazamamışım. Bu saatten sonra yazsam bir anlamı olmayacak ama içimde kalsın da istemiyorum. Aklıma eserse bir şeyler karalarım belki.
Sperm, yumurta, şehvet falan diyordu, o mu? İnsanlar sperm ve yumurtadan oluşmuyor mu acaba artık?
 

Bully

Emekli
Katılım
10 Mart 2013
Mesajlar
75,836
Reaksiyon puanı
49,711
Puanı
1,060
Başından sonuna kadar soluksuz takip ettiğim bir iş oldu. İkinci sezon Azra Kohen'in kaprisleri yüzünden beklenenden erken bitse de kalitesinden hiçbir şey kaybetmedi bence.

SMK'nın Özge'ye gerçekleri itiraf ettiği bölüm ve Duru ile Can'ın birlikte yüksekten düştükleri bölüm özellikle efsaneydi.

Serenay ve Ozan Güven çok iyiydiler. Mehmet Günsür, bu karakteriyle biraz iticiydi, çok da ön planda değildi ama Şehzade Mustafa'dan dolayı kredisi her zaman sonsuzdur :A

Ame benim açımdan dizinin yıldızı, Sadık Murat Kolhan karakteriyle Osman Sonant'tı. O nasıl bir karizma ve oyunculuktur üstat, şapka çıkarıyorum :A Leyla ile Mecnun pek izlemediğim için bu diziyle tanıdım kendisini :D Bundan sonraki projelerinin takipçisiyiz :A

Şu efsane şarkı ve sahneyi paylaşmazsak olmaz..

 

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Neden 'Show TV' etiketi almış, dizinin kanalı PuhuTV'dir. Tekrarları başka kanalda diye o diziyi tekrarının yayınladığı kanalın etiketini mi vereceğiz? :)
 

S.G.A.T.

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2012
Mesajlar
22,971
Reaksiyon puanı
8,351
Puanı
1,061
Bilen var mı final bölümü kaç dakika? An itibariyla Show'un sitesinden izliyorum 1 saat 20 dakika. Kırpmışlar bazi sahneleri galiba.
 

DR

Favori Üye
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
30,468
Reaksiyon puanı
10,016
Puanı
1,061
Konum
Türkiye
Şaka mı bu ya? Yeni Bölüm yazıyorlar bir de. :D Jet Sosyeteye de öyle yazsınlar o zaman. :D