FF Sorgu Odası - Hafta 1 - Sorgudaki İsim: OzaN

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Torrent internetten dosya indirmeye yarayan bir sistem. uTorrent veya Bittorent adlı programlardan birini indiriyorsun öncelikle. Daha sonra ne indirmek istiyorsan ona ait torrent dosyasını indiriyorsun ve programla birlikte otomatik açılıyor ve indirme başlıyor. İndirme işleminin hızı başka kullanıcıların gönderme miktarına bağlı. Yani dosya sabit bir yerde durmuyor. Herkes birbirine gönderiyor ve devamlılığı sağlanıyor dosyanın. :)

Son dönemlerde daha fazla tercih ediliyor. Çünkü çok fazla artısı var. En önemli artısı tek bir part olarak iniyor. Mesela bluray bir film için normalde en az 7-8 part indirmek gerekirken torrentte öyle bir dert yok. Açıyorsun o kendi indiriyor tamamını. Hız limiti yok, istediğin zaman durdur, istediğinde devam et mesela. :)

Ben sorduğumda bile bu kadar uzun cevap vermemiştin adminim :(

Ben de özellikle teşekkür ediyorum upuzun mesajın için Ozan, üşenmemiş yazmışsın resmen, sağol. :)

Forumu hiç kapatmayı düşündüğün oldu mu? Olduysa ne zaman ve neden ?

Ben de özellikle teşekkür ediyorum upuzun mesajın için Ozan, üşenmemiş yazmışsın resmen, sağol. :)

Forumu hiç kapatmayı düşündüğün oldu mu? Olduysa ne zaman ve neden ?

Aslında bu soru gelmişti daha önceden ve cevaplamıştım ama tekrar cevaplayım. Sanırım 3.5-4 yıl kadar oldu. Bir dönem forumda işler pek yolunda gitmiyordu ve maddi yönden epey sıkıntılıydık. Bu nedenle forum bir süre kapalı kalmıştı. O zaman tamamen kapatmayı düşünmüştük. Fakat daha sonra bir şekilde tekrar açmayı başardık ve tekrar açıldıktan sonra çok şükür çok iyi bir çıkış yakalayıp gerçekten iyi günler gördük. :)

Kuşunuz hangi kelimeleri söyleyebiliyor? Bizim de var da ilgimi çekiyor. :)

1)ayıp ya yazdığın cevaba bak ozan hiç yakışıyormu sana. ben 5 sat harcadım diyom sen ise boşa harcadın diyon. yani ben şimdi sana desem ki haram olsun onsa saatim hoşuna gider mi?? vallahi ayıp ya. herşey mesaj yazmak mı oluyor?? ille mesaj mı yazacaz?
2)kimseye torpil yok demişsin. nedir çok mu resmi bir iş yapıyoz burda.?? hem getirisi bile yok. ben anlamıyorum ki niye bu kadar resmi takılıyon bu yayaşta sen kardeşim??
3) bu soru biraz isteğe giriyor: niye herkes kendi gerçek resmini koymuyor bu avatar kısmına. hem bu sayede kime neye cevap yazmış olduğumuzu öğrenmiş oluruz? böyle bir uygulama istiyorum. özellikle de seni görmek istiyom dostum, kırma beni. face hesabın yokmu konuşuruz daha yakından tanışmış oluruz?
4)hem zoruma giden bir durum daha var forumda. herkes senden ban allmamak içinmidir nedir durmadan her mesajına beğeni atıyor. mesela bir önceki mesajda cevaa ve endgame senin pek de dolu olmayan mesajını hemen beğendiler. hayır yani bu banlanma korkusundan mıdır nedir? oysa ben o kadar güzel ve gösterişli mesajlar yazıyom beğenen yok. haksızlık!!
5)ayrıca kreyse defalarca imtiyaz tanıman beni çok üzüyor dostum. adam herseferinde saldırıyor resmen her yazdığımız mesaja. ve adam bana ''sen saçmalıksın'' dedi ama sen bir ceza vermedin. oysa ben birine latifeden ''ne diyon kız'' dedim bana ban cezası verdin. şimdi soruyorum nerde ADALET??

En son kimi moderatör olarak aldığını sormuş muydum ? :)

Yeni soru bulmakta zorlandığımın farkında mısın ? :)

1)ayıp ya yazdığın cevaba bak ozan hiç yakışıyormu sana. ben 5 sat harcadım diyom sen ise boşa harcadın diyon. yani ben şimdi sana desem ki haram olsun onsa saatim hoşuna gider mi?? vallahi ayıp ya. herşey mesaj yazmak mı oluyor?? ille mesaj mı yazacaz?
2)kimseye torpil yok demişsin. nedir çok mu resmi bir iş yapıyoz burda.?? hem getirisi bile yok. ben anlamıyorum ki niye bu kadar resmi takılıyon bu yayaşta sen kardeşim??
3) bu soru biraz isteğe giriyor: niye herkes kendi gerçek resmini koymuyor bu avatar kısmına. hem bu sayede kime neye cevap yazmış olduğumuzu öğrenmiş oluruz? böyle bir uygulama istiyorum. özellikle de seni görmek istiyom dostum, kırma beni. face hesabın yokmu konuşuruz daha yakından tanışmış oluruz?
4)hem zoruma giden bir durum daha var forumda. herkes senden ban allmamak içinmidir nedir durmadan her mesajına beğeni atıyor. mesela bir önceki mesajda cevaa ve endgame senin pek de dolu olmayan mesajını hemen beğendiler. hayır yani bu banlanma korkusundan mıdır nedir? oysa ben o kadar güzel ve gösterişli mesajlar yazıyom beğenen yok. haksızlık!!
5)ayrıca kreyse defalarca imtiyaz tanıman beni çok üzüyor dostum. adam herseferinde saldırıyor resmen her yazdığımız mesaja. ve adam bana ''sen saçmalıksın'' dedi ama sen bir ceza vermedin. oysa ben birine latifeden ''ne diyon kız'' dedim bana ban cezası verdin. şimdi soruyorum nerde ADALET??

1. Mesaj yazmak zorunda değilsiniz tabii ki ama "ben şu kadar saattir forumdayım" diyerek bir beklentiye girmek doğru değil.
2. Eğer işi ciddiye almasaydım ve isteyene birer madalya verseydim madalya hiçbir anlam taşımazdı.
3. Forumlarda kişiler gerçek kimlikleriyle üye olmuyorlar ve kendileri hakkında bir şey söylemek zorunda değiller. Ayrıca bir kişinin resmi görmek o insanı tanıyacağın anlamına gelmez. :)
4. Mesajların gösterişi ve içeriğinden ziyade ne anlam ifade ettiği önemli. Beğenmek istemişler ve beğenmişler. Bunun korkuyla falan bir alakası olamaz. Kimseden mesajlarımı beğenmeleri gibi bir beklentim yok.
5. O mesajı için ceza puanı almıştı diye hatırlıyorum. O tarz mesajlara izin yok.

ha ayrıca bu konunun 20 veya daha fazla sayfayı bulması da yine büyük oranda benim sayemde oluyor gibi görünüyor. ispat isterseniz gidip mesajlarımın boyutlarına bakabilirsiz? aynı zamanda konuyu da canlı tutuyorum sürekli..... biline.

289 mesajın 7 tanesi sana ait. Bu konuda en çok mesajı bulunan 10. kişisin. :)

endgame 60, Arslan Bey 19 mesajla benden sonra en çok mesaj yazan iki kişi bu konu içinde...

Sence en iyi anti-virüs programı hangisi ? Anti-virüs programına ek olarak güvenlik duvarı, anti-spyware tarzı programlar da yüklemek gerekir mi? Sen hangi programları önerirsin ve sen neleri kullanıyorsun ? Sistemi yormaması açısından da programları değerlendirirsen sevinirim. :)

Sence en iyi anti-virüs programı hangisi ? Anti-virüs programına ek olarak güvenlik duvarı, anti-spyware tarzı programlar da yüklemek gerekir mi? Sen hangi programları önerirsin ve sen neleri kullanıyorsun ? Sistemi yormaması açısından da programları değerlendirirsen sevinirim. :)

Eset Smart Security veya NOD32 yeterli olur diye düşünüyorum. Bunun dışındaki virüs programları genellikle sistemi yoruyorlar...

bak bak gene tatmin edici olmyan cevaplar..amma uyanık çıktın sen ya. çünkü sorularımı yarı yamalak cevaplıyon dostum.

1)ceza puanıymış, yesinler ceza puanını.. ya o zaman kreysin bana yaptığı hakareti niye cezalandırmadın?
2)olsun sen yine de resmini koy kardeşim. hem hani face adresin nerde? valla samimi biriyim dostum sedece tanışmak istiyom lütfen...cevap ve adres!
3)ya bak bunları yazdım diye tekrar ceza falan vermiyon dimi? yani ben samimiyetimizden dolayı yazıyom bunları. kim bu ceza işlerine bakıyorsa uyar ceza meza vermesin dostum. tamam mı???

bak bak gene tatmin edici olmyan cevaplar..amma uyanık çıktın sen ya. çünkü sorularımı yarı yamalak cevaplıyon dostum.

1)ceza puanıymış, yesinler ceza puanını.. ya o zaman kreysin bana yaptığı hakareti niye cezalandırmadın?
2)olsun sen yine de resmini koy kardeşim. hem hani face adresin nerde? valla samimi biriyim dostum sedece tanışmak istiyom lütfen...cevap ve adres!
3)ya bak bunları yazdım diye tekrar ceza falan vermiyon dimi? yani ben samimiyetimizden dolayı yazıyom bunları. kim bu ceza işlerine bakıyorsa uyar ceza meza vermesin dostum. tamam mı???

1. Bahsettiğim ceza puanı zaten onun yazdığına dairdi.
2. Resim koymayı doğru bulmuyorum ve bu nedenle koymuyorum. Aktif olarak facebook veya başka bir platformda bulunmuyorum. Bana ulaşabileceğin en kolay yer burası.
3. Ceza verilecek bir durum yok ama bazı ifadelerinin hoşuma gitmediğini belirtmeliyim.

ya ben anlamıyorum sen şu an forumda aktif olarak var gözükmüyorsun nasıl cevap yazabiliyon. sadece ben varım.
hem ayrıca hangi ifadelerim hoşuna gitmiyor dostum. hemen düzeltim. ve bundan sonra onnları kullanmam. sen iste yeter. ifadeleri yaz lütfen.
pekii resim koymayı niye doğru bulmuyonki?? açıklarmısın biraz?

ha ayrıca bak bütün günüm senin foruma gitti. hala yaptıklarımı az mı buluyon? helal olsun. kütüphaneye ders çalışmaya geldim.ama bir gram ders çalışmadım farkındamısın? nerden olucan...

Son düzenleme:
Şu an akşam yemeğinde misin ? Ya da daha doğrusu bu mesajı okurken yemeğini yiyip tekrar foruma girmiş durumda mısın ? :)

Bu akşam Yalan Dünya'yı izlemeyi düşünüyor musun ? Diziyi izlerken uyuyup kalırım diye korkmuyor musun ? :)

ya ben anlamıyorum sen şu an forumda aktif olarak var gözükmüyorsun nasıl cevap yazabiliyon. sadece ben varım.
hem ayrıca hangi ifadelerim hoşuna gitmiyor dostum. hemen düzeltim. ve bundan sonra onnları kullanmam. sen iste yeter. ifadeleri yaz lütfen.
pekii resim koymayı niye doğru bulmuyonki?? açıklarmısın biraz?

ha ayrıca bak bütün günüm senin foruma gitti. hala yaptıklarımı az mı buluyon? helal olsun. kütüphaneye ders çalışmaya geldim.ama bir gram ders çalışmadım farkındamısın? nerden olucan...

Sen konunun altındaki kısma bakıyorsunur. Orada sadece bu konuda yazılanları görebilirsin. Ben başka işlerimin arasında foruma göz atıyorum. Sürekli forumda değilim ayrıca.
"yesinler ceza puanını" gibi ifadeler hoşuma gitmiyor doğal olarak. Ayrıca genel anlamda üslubun insanları suçlar nitelikte hissettiriyor.
Forumlarda kişinin resmini görmektense hayal dünyasında kalmasını tercih ederim. İşin büyüsü burada bence. :)
Foruma girdiğin için beni suçlamaya devam edeceksen girmemeni tercih ederim. Kimseye zorla gir, şu kadar saat forumda dur demiyoruz. :)

Şu an akşam yemeğinde misin ? Ya da daha doğrusu bu mesajı okurken yemeğini yiyip tekrar foruma girmiş durumda mısın ? :)

Bu akşam Yalan Dünya'yı izlemeyi düşünüyor musun ? Diziyi izlerken uyuyup kalırım diye korkmuyor musun ? :)

Hayır yemekte değilim. Yemeği daha geç yerim. :)

Evet izleyeceğim. Uyuyakalmam kolay kolay. Hatta dizi bittikten sonra Beyaz Show'u izleyeceğim ve izlerken yapacağım işler de hazırda bekliyor. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...