FF Film Kulübü | 3. Sezon | Genel Sohbet - Yakında Başlıyor!

Birkaç gün içerisinde film önerilerimi yazayım. İzlemek istediklerimi yazayım. İyi bir film sezonu daha çıkartacağız eminim.

Birkaç gün içerisinde değil en geç yarın yaz listeleri hazırlayabilirim artık yavaş yavaş.
Doğru tabi, ne kadar erken, o kadar iyi. Sonuç olarak Eylül'e kadar anket konuları açılacak, belirlenecek ve etkinliğin yeni sezonu başlayacak.

Film önerilerim:
  • Pulp Fiction - 1994 - IMDb'de 9 puana sahip.
  • One Flew Over the Cuckoo's Nest - 1975 - IMDb'de 8.8 puana sahip.
  • Goodfellas - 1990 - IMDb'de 8.7 puana sahip.
  • Cidade de Deus - 2002 - IMDb'de 8.7 puana sahip.
  • Full Metal Jacket - 1987 - IMDb'de 8.4 puana sahip.
  • L.A. Confidential - 1997 - IMDb'de 8.3 puana sahip.
  • The Elephant Man - 1980 - IMDb'de 8.2 puana sahip.
  • The Big Lebowski - 1998 - IMDb'de 8.2 puana sahip.
  • Dead Poets Society - 1989 - IMDb'de 8 puana sahip.
  • The World’s Fastest Indian - 2005 - IMDb'de 7.9 puana sahip.
  • The Game - 1997 - IMDb'de 7.8 puana sahip.
  • As Good As It Gets - 1997 - IMDb'de 7.8 puana sahip.
  • Stranger Than Fiction - 2006 - IMDb'de 7.7 puana sahip.
  • The Fisher King - 1991 - IMDb'de 7.6 puana sahip.
  • Garden State - 2004 - IMDb'de 7.6 puana sahip.
  • The İllusionist - 2006 - IMDb'de 7.6 puana sahip.
  • Arizona Dream - 1992 - IMDb'de 7.4 puana sahip.
  • Insomnia - 2002 - IMDb'de 7.2 puana sahip.
  • 11:14 - 2003 - IMDb'de 7.2 puana sahip.
  • Definitely, Maybe - 2008 - IMDb'de 7.2 puana sahip.
Geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden Robin Williams için Dead Poets Society, The Fisher King ve Insomnia filmlerini de önerdim. Robin Williams'ın anısına izleyelim diyorum en azından birini. İçlerinde Full Metal Jacket arşivimde yer alan ama daha izlemememiş olduğum film. Birkaç sahnesini görmüştüm ve o sahnelerde disiplinli olmayı anlatıyordu, izlemeye değer yani.

Şu anda 20 film önerdim. Önerdiğim filmlerin hepsi 7.2 puan ve üstü. İncelediğim kadarıyla çoğu film iyi yorum almış durumda. Geçmişten günümüze karma yaptım biraz. İçinden seçebiliriz.

Pek çoğunu izledim ben ama bazılarını tekrar izlemeyi düşünüyorum. Diğer arkadaşlar destek verdikleri filmleri yazarlarsa iyi olur çünkü 20'sini de ekleyemem doğal olarak.

Ekleyemeyeceğimin kesin olduğu bir film var o da As Good as It Gets. Etkinliğin ilk sezonunda vardı, en beğendiğim filmlerden biri olmasına rağmen benden başka bir kişi izlemişti.

Robin Williams'tan en az bir film mutlaka olmalı. Dead Poets Society'yi @Danger UA! da istemişti ama ben izleyip beğenmemiştim o filmi. O nedenle etkinlikte de olmasını istemem doğrusu. Insomnia benim önereceğim filmlerden biriydi. Zaten geçen sezon da düşünüyorduk, olabilir. The Fisher King de adaylardan olabilir.

Tekrar söyleyim diğer arkadaşlar da bu 20 filmden gözünü kestirdiklerini yazsınlar ki onları alalım direkt adaylara.

Benim destekleyeceğim pek film yok. Belk Arizona Dream olabilir ama Kusturica filmi olması düşündürüyor. Daha yüksek puanlı filmleri varken neden bunu ilk önce izleyelim ki?

About Elly, Ondskan benim izlediğim ama izleyen çoğu kişinin beğeneceği filmler. Adaylara eklenebilir.

@OzaN

@Arslan Bey 'in desteklediğim filmleri:

1.Dead Poets Society(Özellikle)

2.The Illisuonist

3.Stranger Than Fiction

Diğerleri de çok iyi ama çoğunu izledim.Hatta bazılarını 2-3 kere.

@berkann 'ın aday gösterdiği All About Eve'yi ben de aday gösterdim zaten.

@gundix123 'ün dediği The Birds filmini de destekliyorum.

Kickass konusunda çoğu kişi olur vermişti zaten cevaa için koyacaktık o da istedi.

Şimdi ben ilk sayfada yazmıştım önerilerimi ama şöyle derli toplu açıklayayım:

1.Nuovo Cinema Paradiso
2.The Third Man
3.Yojinbo
4.The Apartment

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Oscar öncesi kategorisi için çok da fazla aday çıkmadı benden. Aslında adı geçen çoğu yönetmenle ilgili bilgi sahibiymişim, bilgi sahibi olmadıklarımın ise zaten izlemeye değer başka filmi yok.
Yine de 11 tane aday çıkardım ama hepsinin doğrudan ilgili olduğunu söylemek zor. Siz de bir Oscar tahmini konusuna bakıp ilgili olabilecek film öneriniz varsa söyleyebilirsiniz o kategoriye.

@Danger UA! @berkann @gundix123

Çıkarırım bir liste ben. Ama sen kendi listeni paylaşsan yeterli olup olmadığına bakarız.

Çıkarırım bir liste ben. Ama sen kendi listeni paylaşsan yeterli olup olmadığına bakarız.
Sen çıkar, takviye şart.
Bir de mesela bazı yönetmenlerde benim izlediğim ama sizin izlemediğiniz durumlar olabilir onları es geçmişimdir ama siz geçmek istemezsiniz. Siz de göz atın en iyisi.

Dediğin gibi zor bir kategori.Bildiğimiz yönetmenlerin önceki filmleri çoğu kişi izlemiştir.Diğer yönetmenler ise ya daha önce ciddi bir iş yapmamış ya da daha ilk projeleri.

Evet var.

O zaman duruma göre buradan seçilecek film sayısını 4'e hatta belki de 3'e düşürebiliriz. Onun yerine karışık kategorisine 1 kontenjan daha ekleriz.
David Fincher'ın Zodiac filmi var.Diğer filmlerini söylemiyorum zaten izlemişsinizdir.

Panic Room ve The Game'i de izlemedim ben David Fincher'dan.

Zodiac olabilir cidden. Mark Ruffalo da varmış içinde, bu yıl muhtemelen Oscar adaylarında olacak isimlerden.
Panic Room Fincher'ın en kötü filmi olarak gösteriliyormuş.The Game'in de ilginç bir konusu vardı ama hatırladığım kadarıyla sıkıcı bir filmdi.Zodiac'ın kadro cidden iyi.Robert Downey Jr. da var.

Panic Room Fincher'ın en kötü filmi olarak gösteriliyormuş.The Game'in de ilginç bir konusu vardı ama hatırladığım kadarıyla sıkıcı bir filmdi.Zodiac'ın kadro cidden iyi.Robert Downey Jr. da var.
The Game ve Panic Room'un ben de etkinlikte olması taraftarı değilim.
The Game belki 3-4 yıldır izleme listemde duruyor ama bir türlü elim gitmedi. Sevmeme ihtimalim yüksek gibi.

The Game ve Panic Room'un ben de etkinlikte olması taraftarı değilim.
The Game belki 3-4 yıldır izleme listemde duruyor ama bir türlü elim gitmedi. Sevmeme ihtimalim yüksek gibi.
Zodiac olabilir o zaman.Paul Thomas Anderson'un da Boogie Nights ve There Will Be Blood filmleri var.Boogie Nights'ta bu yıl iddialı olan Julianne Moore da var.

Zodiac olabilir o zaman.Paul Thomas Anderson'un da Boogie Nights ve There Will Be Blood filmleri var.Boogie Nights'ta bu yıl iddialı olan Julianne Moore da var.
Boogie Nights ile ilgili aynı senin gibi düşünüp adaylar arasına almıştım zaten.
There Will Be Blood'u izlemiştim ben ve sıkıcı, çok ağır bir filmdi. Etkinlikte de sevileceğini hiç sanmıyorum açıkçası.

İyi o zaman bence bu kategoriyi 3'e indirirsek rahatlıkla doldururuz.Gerçi 5'de de doldurulabilir.Bu arada Mr.Turner'ın yönetmeni Mike Leigh'in de Secret And Lies filmi var.Onda da Mr.Turner'ın başrolü Timothy Spall başrol yine.
Bir de Akademi'nin dikkatini çeken bir diğer filmi Vera Drake var.